emmanuel5 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σήμερα το πρωί που κατέβηκα για ψώνια πέρασα από Κωτσόβολο και είδα ότι είχε τους Intenso 2 ΤΒ στα 50 Ευρώ. Αγόρασα έναν γιατί οι παλιοί μου έχουν σχεδόν γεμίσει. Πριν από 2,5 χρόνια είχα πάρει σε Black Friday με 40 Ευρώ έναν Intenso 1 ΤΒ πάλι από τον Κωτσόβολο και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Να σημειώσω κάτι που έχει χιλιοειπωθεί στο site, ότι δηλαδή η Ιntenso σχεδιάζει απλώς τη θήκη και ο σκληρός δίσκος είναι WD ή Seagate, ενώ ο controller είναι ενσωματωμένος στον δίσκο. Οι ταχύτητες μεταφοράς του είναι αρκετά καλές για USB 3.0, στον υπολογιστή μου κυμαίνονταν από 65-120 ΜΒ/sec, ανάλογα φυσικά με τον τύπο και το μέγεθος των αρχείων που επιχειρώ να αντιγράψω. Το καλώδιό του είναι 40 cm, πάλι καλά γιατί οι εταιρίες σήμερα έχουν την τάση να βάζουν κάτι καλωδιάκια μια σταλιά! Στο internet είδα ότι και τα Media Markt τον έχουν στην ίδια τιμή. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2021 από emmanuel5 5
Mr_Terror Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Ο controller δεν ειναι ενσωματωμενος πανω στον δισκο.Εχω ανοιξει αρκετους που μπηκαν οι δισκοι σε κονσολες και λαπτοπ.Εκτος αν βγηκε προσφατα νεα παρτιδα που ειναι ενσωματωμενο πανω στον δισκο. 1 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Παιδια μιας και βλεπω ηδη 3 λαικ σε 15 λεπτα, οχι. BF επαιζε 2ΤΒ WD στα 53.90€ σε ολα τα μαγαζια. Και τωρα νομιζω οτι ο ιδιος παλι WD εχει 49.90€. Και με δωρεαν μεταφορικα. Οχι αυτον του θεματος λοιπον. Δεν θα τον επελεγα ακομα και αν ηταν αρκετα φτηνοτερος απο WD, seagate. ΥΓ, ανοιξα θεμα, για οποιον δεν μπορουσε να τον βρει. ΥΓ2, πως περασες σημερα για ψωνια, αφου ειναι κλειστα τα μαγαζια λογω covid; Ισως δεν εισαι Αθηνα, Θεσσαλονικη ή αλλη κοκκινη περιοχη... Στις αλλες διαβαζω οτι ειναι ανοικτα, οκ. 1 2
Alxnks Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Τον έχω παραγγείλει κι εγώ τον συγκεκριμένο. Έναν παλιότερο intenso που εχω, χάλασε η πλακέτα της θήκης και δεν τον αναγνώριζε ο υπολογιστής. Άλλαξα case και όλα καλά. Αυτός εδώ ξέρουμε αν βγαίνει;
KoreanW Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Λοιπόν έχω αγοράσει κάμποσους Intenso και είμαι ευχαριστημένος από τον εσωτερικό σκληρό που είχαν (από τη θήκη μάλλον όχι τόσο αλλά για μένα πλέον η θήκη έχει μικρότερη σημασία από τη στιγμή που ο controller δεν είναι ενσωματωμένος). Αγόρασα και τον συγκεκριμένο σε πρόσφατη προσφορά στα 49,5€, να πω ότι είναι πιο λεπτός από προηγούμενο εξωτερικό Intenso του 1ΤΒ που είχα. Όπως και ο προηγούμενος που είχε μέσα σκληρό της Western Digital με SATA interface, έτσι κι αυτός των 2ΤΒ εδώ έχει μέσα τον wdc wd20spzx που είναι ο WD Blue PC Mobile Hard Drive της Western Digital με SATA interface. Προσωπικά δε βρίσκω λόγο να επιλέξω έναντι του Intenso, κάποιον άλλο σκληρό που θα είχε ενσωματωμένο controller. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2021 από KoreanW
Moderators matrixxx Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 44 λεπτά πριν, KoreanW είπε Προσωπικά δε βρίσκω λόγο να επιλέξω έναντι του Intenso, κάποιον άλλο σκληρό που θα είχε ενσωματωμένο controller. Αυτο ισχυει ΜΟΝΟ για την περιπτωση που θελει καποιος να βγαλει τον δισκο απο μεσα, που πλεον στην εποχη μας, συμβαινει σπανια πλεον σε σχεση με παλιοτερα. Ειναι μια ειδικη περιπτωση στην οποια θα διαλεγα καποιον αλλον παλι. Κανενας λογος να παρεις αυτον και οχι τον WD αν θες να τον κρατησεις ως εχει και να εχεις και την εγγυηση σου. Φανταζομαι οτι συμφωνεις.
KoreanW Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Ο καθένας ελεύθερα διαλέγει. Προσωπικά έγραψα "για μένα πλέον η θήκη έχει μικρότερη σημασία από τη στιγμή που ο controller δεν είναι ενσωματωμένος"/ Οι λόγοι είναι 2 : - αν χαλάσει ο controller, μπορώ να βγάλω το σκληρό και να τον βάλω σε άλλη θήκη χωρίς να χάσω τα δεδομένα και το δίσκο - και να μη χαλάσει ο controller, μπορώ να βγάλω το σκληρό και να τον τοποθετήσω σε άλλο SATA interface όπου τον έχω ανάγκη Για περίπτωση ενσωματωμένου controller, απέρριψα παλιότερη προσφορά εξωτερικού σκληρού 1ΤΒ με 20€ και δεν το μετανιώνω. Η πολύ ταπεινή μου επιλογή. 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Μια φορα πηρα ιντενσο (4ΤΒ) επειδη οι "επωνυμοι" εξωτερικοι ειχαν 120€ και εκεινος εμμεσα μου βγηκε 80, με σκοπο να τον βγαλω για εσωτερικο μιας και λεω "οκ επωνυμο εχει μεσα" και ειναι απο τους ελαχιστους δισκους που μου εχουν χαλασει! 2-3%. Εχασα δισκο και δεδομενα με 50 ωρες λειτουργιας. Μετανιωσα για την αγορα λοιπον. Και ειναι πολλοι αυτοι που εχουν αντιστοιχη εμπειρια, εχουν γραψει και στην ενοτητα παλιοτερα.
KoreanW Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δεν έχω λόγο να πάρω θέση γιατί ούτε κατηγορώ ούτε υπερασπίζομαι κάτι. Η δική μου εμπειρία μετά από κάμποσους Intenso, και όχι έναν που πήρα εχει δείξει ότι δεν χάλασε κανένας δίσκος και ότι όλοι οι δίσκοι που περιέχονταν ήταν επώνυμοι (συγκεκριμένα WD). Δεν έχω κάποιο συμπέρασμα να βγάλω από όλα αυτά. Ενσωματωμένο controller όμως δεν αγοράζω και εξήγησα το λόγο. 1
Fotia Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Το θεμα είναι δεν μπορεις να ξέρεις αν έχει ενσωματωμένο controller .Παρτίδα με παρτίδα μπορει να αλλάξει . 1
emmanuel5 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πιαδιά, αν ο controller δεν είναι ενσωματωμένος στον δίσκο, κατά τη γνώμη μου τόσο το καλύτερο γιατί σε περίπτωση που (χτύπα ξύλο!) χαλάσει ο σκληρός, τουλάχιστον σου μένει μένει η θήκη, ενώ μπορείτε εύκολα να βάλετε τον δίσκο σε HD docking station (αν ασχολείστε με cloning, swapping κτλ). Απ' όσο γνωρίζω πάντως στους περισσότερους εξωτερικούς σκληρούς ο controller είναι ενσωματωμένος και θυμάμαι σίγουρα ότι ανάμεσα στα πολλά που έχουν ειπωθεί κατά καιρούς στο site για τους εξωτερικούς σκληρούς κάποιοι έχουν πει ότι αγόρασαν Ιntenso και ο controller ήταν πάνω στον δίσκο. Οι μόνοι εξωτερικοί δίσκοι για τους οποίους είμαι 100% σίγουρος ότι ο controller ήταν ξεχωριστά ήταν οι Hitachi Travelstar, στους οποίους ουσιαστικά η Hitachi έβαζε έναν εσωτερικό 2,5άρη travelstar 7100 σε μια εξωτερική θήκη και στον πωλούσε ακριβότερα απ' όσο θα πλήρωνες αν αγόραζες ξεχωριστά τον δίσκο και τη θήκη 😄 Αλήθεια, τι απέγιναν οι εξωτερικοί Hitachi; Εδώ και 4-5 χρόνια έχουν εξαφανιστεί από την ελληνική αγορά και είναι κρίμα γιατί ήταν οι μοναδικοί εξωτ. δίσκοι στα 7200 rpm. Πάντως, τους Ιntenso τους έχουν αγοράσει πολλοί φίλοι μου επειδή βγαίνουν συχνά σε έκπτωση και μέχρι στιγμής δεν άκουσα κανέναν να έχει πρόβλημα. Eξάλλου, όπως έγραψα πριν, έχω ξαναγοράσει κι εγώ ο ίδιος στο παρελθόν. Και για να κλείνουμε και το θέμα, κατά τη γνώμη μου οι μόνοι σκληροί δίσκοι που ήταν πραγματικά "σκυλιά" ήταν οι Hitachi και οι Fujitsu, οι οποίοι έχουν πλέον χαθεί, τουλάχιστον στην Ελλάδα (μιλάω φυσικά για τα "οικιακά" μοντέλα, όχι για SAS και μοντέλα των 1000 Ευρώ που προορίζονται για servers.) Aπό εκεί και πέρα, είτε αγοράσεις Intenso, είτε WD, είτε Seagate, είτε Maxtor, είτε Toshiba, οι πιθανότητες να σου βγάλει πρόβλημα είναι πάνω-κάτω οι ίδιες. Όπως ισχύει για όλα τα πράγματα στη ζωή, παίζει ρόλο και η τύχη και τι κομμάτι θα σου τύχει. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2021 από emmanuel5
KoreanW Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δεν ξέρω αν το πρόσεξε κανείς που το έγραψα παραπάνω, τον έχω στα χέρια μου. Τον πήρα πρόσφατα. Προφανώς δεν έχω ανοίξει τη θήκη, μου έχει κάνει εντύπωση που είναι πιο λεπτή από αυτή του Intenso 1TB. Τον τσέκαρα με το HD Sentinel και μου έβγαλε ότι έχει μέσα τον wdc wd20spzx που είναι ο WD Blue PC Mobile Hard Drive της Western Digital με SATA interface. Intenso οσες φορές έχω πάρει, δεν είχε ούτε ενσωματωμένο controller ούτε ανώνυμους δίσκους, ολοι WD ηταν. Αυτά έχω πετύχει εγώ. Και για τους Intenso δεν έχω υπόψη κανένα σχόλιο που να έχει βρει κομμάτι με ενσωματωμένο controller. Η δική μου ερμηνεία είναι πως είναι λογικό, αφού η Intenso δεν κατασκευάζει δικούς της δίσκους όπως η WD, η Toshiba κοκ.
filarhos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Ποιός είναι από τους δύο: https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/apothikeusi-dedomenon/diskoi-eksoterikoi-25/intenso-2tb-25-usb-30-thiki-mauro/1404559 https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/apothikeusi-dedomenon/diskoi-eksoterikoi-25/intenso-memory-case-portable-hdd-2tb-usb-30-black/1254746 Θέλω κι εγώ έναν αλλά δεν ξέρω ποιόν να πάρω...
emmanuel5 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 και οι δύο είναι ακριβώς ίδιοι ρε φίλε, τώρα γιατί το Media Markt έχει τον ίδιο δίσκο με δυο διαφορετικούς κωδικούς είναι δικό τους θέμα
KoreanW Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Κι εδώ το λινκ του Κωτσόβολου που τον έχει https://www.kotsovolos.gr/computing/storage-hard-disk-drives-and-usb-sticks/external-hdd/143745-intenso-memory-case-2tb-usb-30-25
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα