nik0laus Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Παίδες τη βοήθειά σας παρακαλώ Εκτυπωτής: HP Deskjet 3788 Laptop 1: O/S Ubuntu Mate 18.04.5 LTS Laptop 2: O/S Linuxfx Tο πρόβλημα είναι το εξής: Ο εκτυπωτής λειτουργεί μια χαρά δεν έχει πρόβλημα ως μηχάνημα. Με το Laptop1 συνδέεται κανονικά και εκτυπώνει μέσω WiFi όλα καλά κι ωραία Με το Laptop2 τον εγκαθιστώ , συνδέεται μέσω Wifi εκτυπώνει αλλά άμα κλείσω από το Power τον εκτυπωτή (και π.χ τον ανοίξω την επόμενη μέρα) δεν εκτυπώνει αν και τον βλέπει .... Επίσης δεν έκτυπώνει αν τον συνδέσω μέσω USB με το Laptop2. Τον συνδέω με το ίδιο καλώδιο με το Laptop1 και εκτυπώνει κανονικά (άρα δε φταίει ο εκτυπωτής ούτε το καλώδιο). Κάποια ιδέα ; Βασικά με ενδιαφέρει να εκτυπώνει κυρίως από το Laptop2 είτε μέσω Wifi είτε μέσω USB
chek2fire Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Γιατί να τον κλείσεις από το power τον εκτυπωτή? Toυς εκτυπωτές δεν τους κλείνεις ποτέ. Πάντως σίγουρα θα στον εμφανίζει στις επιλογές εκτύπωσης με νέο όνομα. Δλδ εκεί στην μπαρίτσα η στο μενού ανάλογα το πρόγραμα που επιλέγεις με ποιον εκτυπωτή θέλεις να εκτυπώσεις
nik0laus Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, chek2fire είπε Γιατί να τον κλείσεις από το power τον εκτυπωτή? Toυς εκτυπωτές δεν τους κλείνεις ποτέ. Τον κλείνω γιατί θέλω να τον πάω στο άλλο δωμάτιο , για να ξεσκονίσω το ντουλάπι πάνω στο οποίο βρίσκεται, για να τον πάω στο εξοχικό μου, γιατί έγινε διακοπή ρευματος, γιατί γιατί γιατί ... ένα κάρο λόγοι υπάρχουν... Το θέμα είναι ότι αν για κάποιο λόγο σβήσει δεν μπορεί μετά να εκτυπώσει κάτι από το Laptop2 ενώ από το Laptop1 τυπώνει κανονικά. Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι ακόμα και τις φορές που μπορεί να εκτυπώνει μέσω WiFi , δεν μπορώ να τον κάνω να εκτυπώσει μέσω καλωδίου USB... Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2021 από nik0laus
snowflake99 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 8 ώρες πριν, chek2fire είπε Γιατί να τον κλείσεις από το power τον εκτυπωτή? Toυς εκτυπωτές δεν τους κλείνεις ποτέ. Γιατί; Προσωπικά κλείνω ό,τι δε χρειάζεται να είναι ανοιχτό. Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύει αυτό που γράφει ο φίλος στο αρχικό ποστ, τότε είναι ένα τεχνικό πρόβλημα, οπότε το θέμα δεν είναι στο γεγονός ότι τον κλείνει. 14 ώρες πριν, nik0laus είπε Laptop 1: O/S Ubuntu Mate 18.04.5 LTS Laptop 2: O/S Linuxfx Επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου τη 2η διανομή, μήπως είναι θέμα drivers; Αν έχεις το χρόνο μπορείς και να δοκιμάσεις να κάνεις ό,τι κάνεις με live διανομή (κατά προτίμηση την ίδια που έχεις στο laptop 1 αφού εκεί όλα παίζουν μια χαρά) για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να φταίει η διανομή στο 2ο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα