Bibibobo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα σας. Παρκάρει ένας το σχολικό λεωφορείο του από αυτά τα κίτρινα μεγάλου μεγέθους και όγκου οχηματα που πιάνουν 3 θέσεις πάρκινγκ, επανειλημμένα μέσα στο στενό της γειτονιάς μου και έξω από το σπίτι μου το οποίο στενό υπόψιν είναι διπλής κυκλοφορίας!!! Το όχημα του λόγω τέτοιου όγκου κ μεγέθους μέσα σε μια γειτονιά εκ των πραγμάτων δυσχαιραινει την ορατότητα του εκάστοτε οδηγού που ανεβαίνει και κατεβαίνει. Επιπλέον όταν ερωτήθηκε ο κάτοχος γιατί δεν το παρκάρει εξω από το δικό του το σπίτι το οποίο ήταν σε παράλληλο στενό η απάντηση ήταν '' εδώ το θέλω ''. Το ότι ζούμε σε ένα μπουρδέλο κράτος με νομοθεσίες που δεν κάνουν ούτε για κωλοχαρτα δεν συνεπάγεται με το ότι μπορεί και ο καθένας να κάνει ότι γουστάρει. Παρακαλώ πολύ ας μου απαντήσει κάποιος αν του χει συμβεί κάτι παρόμοιο και πως αντέδρασε . Έχω τη πινακίδα του η τροχαία και η αστυνομία είναι τα επακόλουθα. Ευχαριστώ πολύ.
greekfragma Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Το αν θα παρκάρει εκεί που ενοχλεί λιγότερο απαιτεί στοιχειώδη ηθική και ανθρώπινη αντίληψη. Το αν δε τα έχει ο νόμος δε μπορεί να του επιβάλει πρόστιμο για την συγκεκριμένη έλλειψη. Οι νόμοι γράφονται ψυχρά και στοχεύουν στη βασική λειτουργία των υποδομών. Δε μπορείς να κάνεις τίποτα έτσι. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αν παρκάρει σε σημείο που κόβει ορατότητα διασταύρωσης (αν τύχει και παρκάρει κοντά σε γωνία) να καλέσεις αστυνομία να του ρίξει κλήση. Επίσης σε συνεννόηση με τη γειτονιά του αφήνετε τυράκι εκείνη την ώρα που επιστρέφει από δουλειά (σχολικό έχει στάνταρ ώρες), θέση σε γωνία πριν καλέσετε την αστυνομία για να τον γράψει. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Για διάβασε το https://www.glavopoulos.com/kok-034/ Στις κατοικημένες περιοχές απαγορεύεται η στάθμευση φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους πάνω από 3,5 τόνναυς, λεωφορείων, μηχανημάτων έργων, αγροτικών μηχανημάτων, ρυμουλκούμενων, τροχόσπιτων και σκαφών, πέραν από 24 συνεχείς ώρες. (source ©: www.glavopoulos.gr) Κάθε ΣΚ τηλεφωνάκι για τα δέοντα. 7 1
StamTheMan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Νομιζω οτι δεν επιτρεπεται να μενει σταθμευμενο μεγαλο οχημα πανω απο 24 ωρες σε κατοικημενη περιοχη. Edit Με "προλαβε" o UK. 1 1
TechnoState Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) ....σε παρόμοιο (περίπου) πρόβλημα που είχα, αρκετό καιρό πριν... Αρχικά ήρθα σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του παιδικού σταθμού (στον οποίο ανήκε το σχολικό λεωφορείο/όχημα). Με ήρεμο τρόπο, ανέφερα το πρόβλημα προσθέτωντας ότι είμαι μόνιμος κάτοικος της περιοχής (μείναμε μέχρι εκεί, χωρίς να χρειαστεί να αναφέρω όνομα/ονόματα) κ ότι η συγκεκριμένη ενέργεια ενοχλεί τουλάχιστον έναν ακόμα κάτοικο (πράγμα που ισχύει αφού το είχα συζητήσει εκτενώς με γείτονα μου κ το είχα πάρει πάνω μου) κ φυσικά κατέληξα ότι σκοπεύω να καλέσω την αστυνομία ώστε να λυθεί η διένεξη κ να αποκατασταθεί η τάξη. Η απάντηση με κόσμιο τρόπο πάλι ήταν της μορφής: "Ευχαριστούμε πολύ, θα το κοιτάξουμε, θα κάνουμε ότι μπορούμε, δεν θέλουμε να ενοχλούμε κανέναν". Την επόμενη μέρα το πρόβλημα είχε λυθεί δια παντός. Μόνιμη κ αποκλειστική θέση στάσης-σταθμευσης, μπροστά στον παιδικό σταθμό με κίτρινη γραμμή στο σημείο εκείνο. Σημ. Ο παιδικός σταθμός, βρίσκεται μερικά τετράγωνα μακριά απο το σημείο αναφοράς. Προφανώς ο οδηγός κάνει τις προσωπικές του μετακινήσεις με το ιδιωτικό όχημα του πλέον. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2021 από TechnoState 2 1
Bibibobo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις απαντήσεις σας! Το έχω σκεφτεί να μιλήσω με τον ιδιωτικό σταθμό όμορφα και ευγενικά για το θέμα γιατί μου είναι αδιανόητο ένα τέτοιου μεγέθους λεωφορείου να παρκάρει σε στενό γειτονιάς διπλής κυκλοφορίας είτε είναι πάνω σε γωνία είτε όχι που ούτως ή άλλως πάλι εμποδίζει ένας τέτοιος όγκος μέσα σε στενό και τον πεζό και τα αμάξια. Αυτό για τις 24 ώρες το γνωρίζω και γι αυτό προανέφερα ότι οι νομοθεσίες στη χώρας μας δεν κάνουν ούτε για κωλοχαρτα αφού είναι παντελώς άχρηστη σαν νομοθεσία να ρχεται το κάθε τσουτσεκι να παρκάρει για 12 ώρες το λεωφορείο, το φορτηγό ή καμιά μπουλντόζα του μέσα σε στενά διπλής κυκλοφορίας και μετά να το παίρνει και μετά να το ξανά παρκάρει για να αποφύγει τις 24 συνεχόμενες ώρες ! Ο σκοπος είναι να μην επιτρεπόταν καθόλου μέσα σε στενά και γειτονιές που είναι και απολύτως λογικό αυτό που λέω. Πέραν τουτου εάν συνεχιστεί πέρα από την αστυνομία και την τροχαία θα καλέσω και τον σταθμό οι οποίοι έχουν επίσης ευθύνη γιατί είναι καιρός που γίνεται αυτή η κατάσταση και με έφτασε στο αμήν και το θράσος του που δεν ήθελε να το παρκάρει έξω από το δικό του το κωλοσπιτο. 11 ώρες πριν, greekfragma είπε Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2021 από Bibibobo
xsterg Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 εγω θα σου ελεγα να καλεσεις τον σταθμο και να αναφερεις στον υπευθυνο το προβλημα σου. ειμαι βεβαιος οτι θα το λυσει. κανεις δεν θελει να δημιουργει προβληματα στις ημερες μας απο το μηδεν. βγαλε και μερικες φωτο να τις εχει καλου κακου με το κινητο σου για αποδεικτικο στοιχειο. ανεφερε τους οτι εγω στα πλαισια της ανθρωπιας πρωτα καλω εσας και δεν παω στην αστυνομια. θα πιασει. κανεις επαγγελματιας δεν κανει κινησεις που θα του φερουν προβληματα. 2 1
Bibibobo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Ήδη από Δευτέρα αυτό θα κάνω. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και πάλι. Να είστε καλά. 💜
Dikazw Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Στις 6/2/2021 στις 1:00 ΠΜ, Bibibobo είπε Καλησπέρα σας. Παρκάρει ένας το σχολικό λεωφορείο του από αυτά τα κίτρινα μεγάλου μεγέθους και όγκου οχηματα που πιάνουν 3 θέσεις πάρκινγκ, επανειλημμένα μέσα στο στενό της γειτονιάς μου και έξω από το σπίτι μου το οποίο στενό υπόψιν είναι διπλής κυκλοφορίας!!! Το όχημα του λόγω τέτοιου όγκου κ μεγέθους μέσα σε μια γειτονιά εκ των πραγμάτων δυσχαιραινει την ορατότητα του εκάστοτε οδηγού που ανεβαίνει και κατεβαίνει. Επιπλέον όταν ερωτήθηκε ο κάτοχος γιατί δεν το παρκάρει εξω από το δικό του το σπίτι το οποίο ήταν σε παράλληλο στενό η απάντηση ήταν '' εδώ το θέλω ''. Το ότι ζούμε σε ένα μπουρδέλο κράτος με νομοθεσίες που δεν κάνουν ούτε για κωλοχαρτα δεν συνεπάγεται με το ότι μπορεί και ο καθένας να κάνει ότι γουστάρει. Παρακαλώ πολύ ας μου απαντήσει κάποιος αν του χει συμβεί κάτι παρόμοιο και πως αντέδρασε . Έχω τη πινακίδα του η τροχαία και η αστυνομία είναι τα επακόλουθα. Ευχαριστώ πολύ. Ένα παρόμοιο σκηνικό συνέβη και σε εμάς.Πολυκατοικια με 6 διαμερίσματα και 2 καταστήματα είχε μπροστά της χώρο για στάθμευση. Δίπλα μια διπλοκατοικία με 2 μαγαζιά στο ισόγειο και ένα διαμέρισμα στον όροφο. Επιδεικτικά άφηναν όλα τους τα οχήματα (5 αυτοκίνητα+ 2φορτηγακια) μπροστά από τα δικά μας καταστήματα και μπροστά στα δικά τους ήταν μόνιμα άδειες θέσεις για τους πελάτες τους. 4 χρόνια τους παρακαλούσαμε.Δεν πήγαινε άλλο. Καλέσαμε την πολεοδομία για νομικό έλεγχο και βρήκαν κατεδαφιστεί όλο το κτίριο τους. Τώρα παρακαλάνε, κλαίγονται και παρκάρουν τα οχήματα τους στο δημόσιο δρόμο. Δυστυχώς η ευτυχώς έχουμε πολλούς καουμποιδες στην Ελλάδα και όλοι αυτοί είναι αρνάκια μπροστά στην πολεοδομία. Η εκδίκηση είναι πολυυυυ γλυκιά! 2
StamTheMan Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Στις 4/3/2021 στις 11:57 ΠΜ, Dikazw είπε 4 χρόνια τους παρακαλούσαμε.Δεν πήγαινε άλλο. Καλέσαμε την πολεοδομία για νομικό έλεγχο και βρήκαν κατεδαφιστεί όλο το κτίριο τους. Τώρα παρακαλάνε, κλαίγονται και παρκάρουν τα οχήματα τους στο δημόσιο δρόμο. Κανε ενα edit,γιατι δεν το εχεις γραψει σωστα. Εχει ο καιρος γυρισματα,και μετα ολοι οι καουμποιδες πεφτουν απο τα συννεφα,μιας και κανεις δεν τους το ειχε πει,και ουτε το ειχαν σκεφτει οτι ενοχλουν. Τελικα φταιμε και εμεις,γιατι ολα αυτα γινονται με υπο την ανεχεια μας. Ελαχιστοι απο αυτους πραγματικα δεν εχουν σκεφτει οτι ενοχλουν,αλλα η πλειοψηφια το γνωριζει και ειναι στα τετοια τους.
kalmik Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 ΚΟΚ Αρθρο 34. ...Απαγορεύεται η στάθμευση αν το εναπομένον πλάτος είναι ανεπαρκές για την κυκλοφορία των οχημάτων δηλ. αν είναι διπλής κατεύθυνσης θα πρέπει το πλάτος που εναπομένει εφόσον και από την άλλη πλευρά παρκάρει όχημα να είναι επαρκές για την κυκλοφορία σε δύο λωρίδες αν είναι μονής θα πρέπει το πλάτος που εναπομένει να είναι επαρκές για την κυκλοφορία ενός οχήματος (και δεν εννοούμε εδώ μικρό επιβατικό αλλά και φορτηγό δηλ. τουλάχιστον 3μ) Αλλιώς καλείς τροχαία για κλήση οποιαδήποτε στιγμή όχι μετά 24ωρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα