Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους,

Σκεφτόμαστε με τη σύζυγο να μετακομίσουμε στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη μιας και μας αρέσει η ιδέα της πιο ήρεμης ζωής χωρίς να είμαστε στην Αθήνα αλλά και λίγο η θάλασσα με την ευκολία πρόσβασης στην Αθήνα.
Γενικότερα είμαι σε μια αναζήτηση για να δω κατά πόσο αξίζει να μετακομίσει κάποιος σε περιοχές τύπου Πόρτο Ράφτη στην ανατολική Αττική απο πλευράς ζωής / καθημερινότητας κλπ, ή θα άξιζε περισσότερο μια κοντινή επαρχία - και αν θα άξιζε καλύτερα η επαρχία, ποιά κατά την άποψή σας;
Δεν είμαι γνώστης της περιοχής οπότε όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Το που θα πας να μείνεις ειναι καθαρά προσωπική επιλογή.

Και εξαρτάται άμεσα από το επάγγελμα. 

Αν αναφέρεις αυτό, ίσως κάποιοι μπορούν να προτείνουν 1-2 μέρη για εύκολη πρόσβαση στην δουλειά, με ήρεμη ζωή κτλ. 

Δημοσ.

Αν έχεις λύσει το επαγγελματικό σου αρέσει το ψάρεμα και η θάλασσα μια χαρά είναι

Τα καλοκαίρια όμως δεν το λες και ήρεμη εξοχική ζωή το Πόρτο Ράφτη. Θα σου βγαίνει η ψυχή και πάρκινγκ να βρεις στο s/m ή στην παραλία.

• Super Moderators
Δημοσ.
8 hours ago, Klikas said:

Γειά σε όλους,

Σκεφτόμαστε με τη σύζυγο να μετακομίσουμε στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη μιας και μας αρέσει η ιδέα της πιο ήρεμης ζωής χωρίς να είμαστε στην Αθήνα αλλά και λίγο η θάλασσα με την ευκολία πρόσβασης στην Αθήνα.
Γενικότερα είμαι σε μια αναζήτηση για να δω κατά πόσο αξίζει να μετακομίσει κάποιος σε περιοχές τύπου Πόρτο Ράφτη στην ανατολική Αττική απο πλευράς ζωής / καθημερινότητας κλπ, ή θα άξιζε περισσότερο μια κοντινή επαρχία - και αν θα άξιζε καλύτερα η επαρχία, ποιά κατά την άποψή σας;
Δεν είμαι γνώστης της περιοχής οπότε όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες. 

Η ζωή τον χειμώνα είναι σαφώς πιο ήρεμη και σε ορισμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής αν δεν έχεις δικό σου μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο-μηχανή), δεν μπορείς να κάνεις βασικά πράγματα, πχ να πας στο περίπτερο. Προσωπικά το προτιμάω για την ηρεμία αλλά παίζει μεγάλο ρόλο η δουλειά σου ή η δουλειά του/της συντρόφου σου. 

Δημοσ.

κοντινη επαρχια ,αν ειναι δυνατον προσβασιμη απο προαστιακο,εγω θα κοιταζα Λουτρακι αν αυτο θεωρειται κοντινη επαρχια

το Πορτο Ραφτη δεν αξιζει για πολλους λογους,ενας για μενα ειναι οτι ειναι χτισμενος οπως ναναι ,χωρις αποχετευση,δρομους σοκακια...το καλοκαιρι γινεται χαμος και προσβαση στην Αθηνα  οχι ανετη μεχρι την Αττικη οδο τουλαχιστον..το καλοκαιρι αστα να πανε

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας, το θέμα της δουλειάς το έχω λύσει γιατί δουλεύω απομακρυσμένα. Η σύζυγος θα χρειάζεται πιο συχνή πρόσβαση σε αεροδρόμιο βέβαια αλλά γενικά δεν έχει πρόβλημα (όπως λέει) να οδηγεί. 

Ερχόμαστε απο εξωτερικό και θα συντηρήσουμε τις δουλειές μας οπότε κάποια ταξιδάκια θα πρέπει να τα κάνουμε. 

Η πρώτη μου σκέψη ήταν μια πόλη σαν τη Χαλκίδα για μόνιμη εγκατάσταση αλλά κοιτάζω και λίγο ανατολική Αττική και είπα να πάρω κάποιες γνώμες απο κόσμο που γνωρίζει γιατί απο ανατολική Αττική δε γνωρίζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλύτερα η νότια Αττική, αν έχετε την οικονομική δυνατότητα. Λαύριο, Σούνιο, Λαγονήσι κλπ. Λόγω γεωγραφικής θέσης και προσανατολισμού, είναι σα να ζείτε στις Κυκλάδες σχεδόν, και από άποψη κλίματος και από άποψη πληθυσμιακής πυκνότητας. Αλλά είστε 1 ώρα από το Σύνταγμα και 20-30 λεπτά από το αεροδρόμιο.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το επιπεδο ζωης κατα τη γνωμη μου δε συγκρινεται με μια μεγαλουπολη (εξαιρειται το καλοκαιρι). Οντως το πορτο ραφτι προσφερει ηρεμια, αρκετα φθηνα για τη περιοχη ακινητα και καποιες βασικες ευκολιες (καταστηματα). Θα σου προτεινα να δεις και την αλλη ακτη Ν.Μακρη/Ραφηνα/Λουτσα που προσφερουν λιγο περισσοτερες επιλογες σε κατοικιες, περισσοτερα καταστηματα και λιγο καλυτερες υποδομες (σχολεια/δημοτικα γυμναστηρια κτλ).. ενω ειναι λιγο πιο κοντα απο αεροδρομιο χωρις βεβαια να ακουγεται κατι. Χαλκιδα αντιθετα ΜΗΝ εκτος αν βρεις σε καποιο χωριο λιγο πιο εξω..

Λαυριο και Σουνιο που γραφτηκε ειναι κατα τη γνωμη μου πιο μακρυα απο κεντρο Αθηνας και προσωπικα επειδη ετυχε καποια περιοδο να εμενα εκει γυρω αυτο ηταν προβλημα μιας και μου φαινονταν ...ταξιδι καθε φορα που επρεπε να παω κεντρο (αντιθετα με τις αλλες περιοχες αναφερθηκαν, που θες περιπου το μισο χρονο). Σουνιο οι τιμες εχουν ξεφυγει (ενοικιο/αγορα) ενω απο καταστηματα μονο Λαυριο..

Λαγονησι Σαρωνίδα ειναι καλες επιλογες αλλα ειναι εξισου ακριβες ενω δεν εχεις αμεση επαφη με θαλασσα (παντα αυτη η παραλιακη με στοιχειωνε ακομα και το χειμωνα, να περασεις απεναντι ειναι ενα θεμα)

οτι αλλο θες πμ

ελπιζω να βοηθησα

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης, να συμπληρώσω τώρα που το θυμήθηκα, ότι συγγενικό πρόσωπο με καυστικό χιούμορ αγόρασε εξοχικό στο πόρτο ράφτη πριν μία δεκαετία, και πλέον δεν πάει ποτέ Καλοκαίρι. Το αποκαλεί δε πόrrto Rrrάφτη περιπαικτικά, μιμούμενος προφορά συγκεκριμένου πρώην μεταναστευτικού πληθυσμού, ο οποίος κατακλύζει δίχως αύριο την περιοχή το 15αύγουστο και τα σαββατοκύριακα γενικά του Καλοκαιριού.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ.

Αξια   ανεκτιμητη  να   βγαινεις  6  το  πρωι   στην   βεραντα  σου   και   να   βλεπεις   τον   ηλιο   να   σκαει   μυτη  απο  τον

θαλασσιο   οριζοντα   μεταξυ   ανδρου   και   μπουρου.

Μια   ωρα   να   κατσεις   να   βλεπεις  το  γαλαζιο   της   θαλασσας  ασπριζει   το   μυαλο   σου  απ   οσες   μαυρες

σκεψεις   σε   κατακλυζουν.

Πραγματι   τα   καλοκαιρια   απο   παρασκευη   πρωι   ως   δευτερα   μεσημερι   οι  περιοχες   ειναι  για   αποφυγη.

Οποτε  οργανωνεσαι  σωστα   και  τα   αποφευγεις.

1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

Σουνιο οι τιμες εχουν ξεφυγει

Μην  το  λες   αυτο...

Τελευταια   εμαθα   πως   νοικιαζουν   βιλλες   μπροστα  στην  θαλασσα   με   500  ευρω  τον   μηνα....

Δηλαδη   οσα   δινω   για  το  4αρι   στου   γκυζη!!!!

• Like 3
Δημοσ.

Αρτέμιδα - Ραφήνα θεωρώ καλύτερες επιλογές απο Πόρτο Ράφτη. Βεβαίως όλες αυτές ειναι κοντά στο αεροδρόμιο, συν του οτι αυτές που ανέφερα έχουν καλύτερη αγορα, μαγαζια κλπ... Γνώμη μου να κάνεις μια βόλτα σε όλους τους δήμους να δείς ποιός σου αρέσει καλύτερα. 

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 6/2/2021 στις 9:27 ΠΜ, kostasbm είπε

κοντινη επαρχια ,αν ειναι δυνατον προσβασιμη απο προαστιακο,εγω θα κοιταζα Λουτρακι αν αυτο θεωρειται κοντινη επαρχια

το Πορτο Ραφτη δεν αξιζει για πολλους λογους,ενας για μενα ειναι οτι ειναι χτισμενος οπως ναναι ,χωρις αποχετευση,δρομους σοκακια...το καλοκαιρι γινεται χαμος και προσβαση στην Αθηνα  οχι ανετη μεχρι την Αττικη οδο τουλαχιστον..το καλοκαιρι αστα να πανε

Γενικότερα σε ακτίνα μιας ώρας απ την Αθήνα το θεωρώ αρκετά κοντά. Κοιτούσα και Χαλκίδα για τον ίδιο λόγο.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Klikas είπε

Γενικότερα σε ακτίνα μιας ώρας απ την Αθήνα το θεωρώ αρκετά κοντά. Κοιτούσα και Χαλκίδα για τον ίδιο λόγο.

απλά στο σκεπτικό σου να λαμβανεις υπόψιν πως η ωρα για να πας εκει που θες δε θα ειναι μία ώρα. Γιατί αφού φτάσεις στα όρια αυτού που αποκαλούμε Αθήνα, εχεις να αντιμετωπίσεις και την κίνηση... 

• Like 1
Δημοσ.

Για να είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότερες παράκτιες περιοχές της Ανατ. Αττικής (και όχι μόνο) είναι οικιστικά άθλιες και άναρχες, χωρίς δίκτυο αποχέτευσης, με χωροταξικές "ομορφιές", πολύ κόσμο τα καλοκαίρια και τα ΣΚ. Πρέπει δηλαδή να πέσεις στην περίπτωση, να βρεις κάτι με θέα και ωραίο περιβάλλον, και ταυτόχρονα όχι πολύ μακρυά από κέντρο/μαγαζιά.

Αν σας παίρνει οικονομικά, δείτε και την περιοχή των Δικαστικών στο τέρμα του Σχοινιά. Απέραντη θέα, ωραία σπίτια, ησυχία, αλλά μακρυά από κέντρο/μαγαζιά.

Άλλες περιοχές με θέα σε θάλασσα και χωροταξία/ηρεμία, αλλά σχετικά κοντά σε κέντρο, είναι π.χ. το Ντράφι ή ο ν. Βουτζάς (δεν ξέρω όμως πως είναι μετά τη φωτιά).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...