Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά δε το δίνουν, ίσως να το δώσουν σε καμία πολύ προβληματική 100αρα (πχ κάτω από 50-60)

Με το ρούτερ απευθείας έχεις πάλι τα ίδια αποτελέσματα;

Οι διαφορές παίζουν από ρούτερ σε ρούτερ..

Επίσης αν θες τηλεφωνία και στις άλλες πρίζες κάνε ότι φαίνεται στη φωτό που ανέβασα παραπάνω..

Πάντως για την εξασθένηση σου λογικά θα έπρεπε να τερματίζεις τη γραμμή..

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι και με το μοντεμ απευθειας τα ιδια αποτελεσματα εχω. 

δεν με ενδιαφερει το τηλ στα αλλα δωματια.

θα τους ξαναπαρω τηλ μπας και μου το κανουν

Δημοσ.

ευχαριστώ πολυ @Kozanitis1  

το έφτιαξα σήμερα

πως τα βλέπεις τώρα τα στοιχεία της γραμμής

DSL Enabled

DSL Uptime
3 minutes 7 seconds
DSL Type
VDSL2
DSL Mode
Interleaved
Maximum Line rate
 53.32 Mbps  108.68 Mbps
Line Rate
 10.99 Mbps  103.26 Mbps
Data Transferred
 3360.95 MBytes  1205.03 MBytes
Output Power
 1.9 dBm  12 dBm
Line Attenuation
 6.9, 13.2, 17.9 dB  8.3, 15.1, 22.3 dB
Noise Margin
 31.1 dB  10.6 dB
Δημοσ.

Ωραία, γενικά ο συγχρονισμός στο VDSL είναι κάπως δυναμικός, παίζει λίγο..

Λογικά σιγά σιγά θα προσεγγίσει τα 105+, έχει ένα μικρό "μαξιλάρι" λόγω noise margin 10.6dB

Αν τώρα θέλεις να το ψειρίσεις, πάρε τεχνική υποστήριξη και ζήτα noise margin 9 χειροκίνητα στο download..

Ίσως δεις και τα 108-110, αλλά σιγά σιγά θα ανέβει μόνο του προς τα 105

Γενικότερα βλέπουμε πως οι μη "βέλτιστη" συνδεσμολογία επηρεάζει λίγο έως πολύ τις VDSL συνδέσεις, αν και δε παρατηρείται πολύ στις 50αρες, αν θέλουμε να πάμε "παραπάνω" πολλές φορές χρειάζεται να τα σκαλίσουμε μόνοι μας ή με κάποιο τεχνικό αν δεν είμαστε άνετοι μήπως προκαλέσουμε κάποιο σφάλμα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι fastpath, θα πέσεις σε συγχρονισμό αρκετά, δεν αξίζει άμα δε παίζεις απαιτητικό online gaming

Μπορεί να χάσεις 10-20 mbps για να κερδίσεις 10ms σε ping...

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.

Το noise margin πρέπει να είναι χαμηλό η υψηλό; 

Μίλησα πάλι με τεχνικό τμήμα Νόβα και μου είπαν ότι δεν το αλλάζουν σε 35b. Τους είπα μήπως φταίει το μόντεμ (h288h) γιατί αλλα δύο που δοκίμασα συγχρονίζουν στα 80 ενώ αυτό στα 75-76. 

Πάλι πρέπει να έρθει τεχνικός να δει γραμμή κατανεμητή και σπιτιού 20€ κτλ κτλ. Όταν ρώτησα αν ΟΤΕ σας είπε τι μετρήσεις έκανε μου είπε ότι δεν δήλωσαν τις μετρήσεις άντε βγάλε άκρη...

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα,θα σας πω την ιστορια μου,ισως καποιον να βοηθησει...ειχα 50αρα vdsl και κλειδωνα 50,ειχα 100 vdsl και κλειδωνα 110(ρουτερ fritzbox).Μεταβαση απο tdm σε voip 100 αρα και κλειδωνα 76(ρουτερ 288α).Ηρθε τεχνικος και βρηκε διαφορα απο κατανεμητη σε πριζα.Ανοιγω την πριζα και βλεπω ολα τα κοκκινα μαζι και ολα τα μπλε μαζι και αυτα, και συνδεδεμενα στη πριζα.Βρισκω το ζευγαρι που ερχεται απο τον κατανεμητη και βαζω διπλη πριζα εχοντας το ζευγος στην πριζα 1 και το συνδεω με καλωδιο στο ρουτερ θυρα dsl.Συνδεω στη πριζα 2  ολα τα κοκκινα και τα μπλε ανα χρωμα και συνδεω την πριζα με καλωδιο στο ρουτερ με θυρα phone.Eπειδη εχω διπλα τηλεφωνο ,βαζω ταυ στη θυρα phone και δινω στο τηλεφωνο.Στις αλλες πριζες προς το παρον τα τηλεφωνα τα συνδεω χωρις φιλτρο.Η ταχυτητα πηγε στα 87!!!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, έβαλα και εγώ NOVA 100 και ένω συγχρονίζω άψογα στα 110 down παρατηρώ αποσυνδέσεις κάθε μέρα σχεδόν ίδιες ώρες(13:00 -16:00) και κάποιες βραδυνές. Μίλησα με την υποστήριξη και  μου είπαν πως μέχρι 3 αποσυνδέσεις τη μέρα είναι αποδεκτό. Βέβαια εγώ έχω παράπανω. Έχει κάνεις άλλος αντίστοιχο πρόβλημα;

Παραθέτω και τα στατιστκά της γραμμής μου.

image.png.50f06d889cca8df8f600838137116f88.png

Επεξ/σία από earthRocker23
Δημοσ.
On 03/08/2021 at 16:36, earthRocker23 said:

Καλησπέρα, έβαλα και εγώ NOVA 100 και ένω συγχρονίζω άψογα στα 110 down παρατηρώ αποσυνδέσεις κάθε μέρα σχεδόν ίδιες ώρες(13:00 -16:00) και κάποιες βραδυνές. Μίλησα με την υποστήριξη και  μου είπαν πως μέχρι 3 αποσυνδέσεις τη μέρα είναι αποδεκτό. Βέβαια εγώ έχω παράπανω. Έχει κάνεις άλλος αντίστοιχο πρόβλημα;

Παραθέτω και τα στατιστκά της γραμμής μου.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwj3ld2XmYnyAhWTgf0HHe0fBHcQFjAAegQIAxAC&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/8/2021 στις 10:42 ΠΜ, poulinos είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν πρέπει να έχω κάνει λάθος στη συνδεσμολογία. Μια μπρίζα έχει το σπίτι και το έχω συνδέσει το ρούτερ απεθείας χωρίς σπλιτερ αφού το τηλέφωνο συνδέεται πανώ στο ρουτερ γιατί είναι VoIP. Το μόνο που ίσως επηρεάζει είναι οτι βρίσκετε το ρουτερ πίσω απο τη τηλεόραση. Αλλα οι διακοπές γίνοναται ίδιες ώρες οπότε δεν νομίζω να φτάιει αυτό.

Επεξ/σία από earthRocker23

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...