Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Ακριβώς, ανέβασε να έχουμε μια εικόνα, ειδικά αν όλα είναι εντάξει και θέλεις μπορούμε να συζητήσουμε και για διπλή, ώστε να είσαι έτοιμος για μετάβαση στο VoIP

Δες την εικόνα για να έχεις μια ιδέα τι πρέπει να γίνει.., απλά αν το αλλάξεις σε VoIP θα πάει το καλώδιο από το Phone 2 του ρούτερ σε εκείνη που "επιστρέφει" την τηλεφωνία στις υπόλοιπες

Cyta Wiring.jpg

Στο παραπάνω σχήμα δείχνει το τρόπο σύνδεσης εφόσον το τηλέφωνο είναι σε secondary πρίζα. Για να το έχω στην κεντρική μαζί με το ρούτερ, απλά το συνδέσω στο splitter. Σωστά;

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Mankon7 είπε

Στο παραπάνω σχήμα δείχνει το τρόπο σύνδεσης εφόσον το τηλέφωνο είναι σε secondary πρίζα. Για να το έχω στην κεντρική μαζί με το ρούτερ, απλά το συνδέσω στο splitter. Σωστά;

Secondary τη λέει λόγω απουσίας πυκνωτών νομίζω.., ανέβασε τη φωτογραφία που λέγαμε για να έχουμε εικόνα

Σε μονοκατοικία/πολυκατοικία είσαι; πόσο παλιά;

Ναι από τη μια πρίζα βγαίνεις στο σπλίττερ για τηλέφωνο/μόντεμ

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mankon7 είπε

σε πολυκατοικία είμαι και πρέπει να έχει φτιαχτεί γύρω στο 2008

Ωραία, για να αποκλείσουμε τυχόν κακοτεχνίες που ίσως γίνονταν παλαιότερα

Δημοσ.

Ωραία, αυτές οι πρίζες είναι της Legrand, έχουν 4 υποδοχές, εμείς θέλουμε να συνδέσουμε ένα ζεύγος καλωδίων (2 καλώδια) στις υποδοχές 2-3

Περιστρέφοντας αριστερόστροφα την εσοχή με ένα ίσιο κατσαβίδι απελευθερώνει το καλώδιο, όπως αντίστοιχα τοποθετώντας το στην εσοχή και γυρνώντας το δεξιόστροφα "ασφαλίζει" το καλώδιο στη θέση του

Επειδή εσένα είναι UTP, θα βάλεις το καλώδιο χωρίς να του γδύσεις την άκρη, το κάνει η πρίζα για εσένα όταν το ασφαλίζεις.., οπότε αν είναι γδυμένο κόψε την άκρη με ένα κοφτάκι και μετά βάλε το

όπως είπαμε και πριν, θα δοκιμάσεις ποιο από τα 2 ζεύγη μπλε/μπλε-ασπρο καλώδιο συγχρονίζει το ρούτερ και θα συνδέσεις μόνο εκείνο

Αν αλλάξεις σε διπλή πρίζα, θα συνδέσεις στην το άλλο που συνεχίζει για τις άλλες..

Δοκίμασε το και εδώ είμαστε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπότε από 4 καλώδια που φαίνονται συνδέω τα δύο από αυτά στις εγκοπές 2 & 3, ελέγχω αν έχω ίντερνετ και τα άλλα δύο τα αφήνω ελεύθερα

Επεξ/σία από Mankon7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Mankon7 είπε

οπότε από 4 καλώδια που φαίνονται συνδέω τα δύο από αυτά στις εγκοπές 2 & 3 και τα άλλα δύο τα αφήνω ελεύθερα

Ακριβώς ένα ζεύγος μπλε και άσπρο-μπλε, πιθανότατα το ζεύγος που έρχεται από κάτω θα είναι στο αριστερό καλώδιο μέσα στο κουτί.., αλλά δοκίμασε

Ανέβασε φωτό πως τα σύνδεσες πριν βάλεις τη πρίζα στη θέση της, θυμίζω να κόψεις το κομματάκι αν τα έχουν γδύσει και να τα βάλεις με τη μόνωση τους..

Ναι και όπως είπα πριν, αν βάλεις διπλή, θα ενώσεις αυτά που έχεις ελεύθερα στην άλλη υποδοχή της διπλής (άλλη ιστορία)

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

ελπίζω να τα κάνω σωστά και να έχω ίντερνετ

δεν πρόκειται να βάλω διπλή πρίζα, αφού δεν χρειάζομαι άλλο τηλέφωνο στο σπίτι

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mankon7 είπε

ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

ελπίζω να τα κάνω σωστά και να έχω ίντερνετ

δεν πρόκειται να βάλω διπλή πρίζα, αφού δεν χρειάζομαι άλλο τηλέφωνο στο σπίτι

Γενικά το λέω, απλά αν χρειαστεί θα είναι πολύ εύκολο..

Δημοσ.
Στις 5/2/2021 στις 5:27 ΜΜ, Mankon7 είπε

Καλησπέρα

Είμαι συνδρομητής nova full pack 50 vdsl και το συμβόλαιο μου τελειώνει σε ένα μήνα. Μου έκαναν πρόταση για 100vdsl με όλα απεριόριστα στα 30,90(την τηλεόραση θα την κόψω καθώς δεν με ενδιαφέρει πλέον). Με ενημέρωσαν πως ο εξοπλισμός θα παραμείνει ίδιος technicolor tg 788 v3, αφού το συγκεκριμένο modem υποστηρίζει VoIP. Σε ερώτηση μου για αλλαγή modem αν θα μου δώσουν τους κωδικούς VoIP, μου είπαν πως τους δίνουν απλά σε περίπτωση προβλήματος δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο νέο ρούτερ.οποτε σκέφτομαι να ανανεώσω και να αγοράσω το fritzbox 7530(βέβαια αυτοί μου πρότειναν να πάρω το δικό τους)

Ποια είναι η γνώμη σας;

καλησπέρα, επειδή και εγώ έχω 50άρα και τελειώνει σε ένα μήνα, και θέλω να πάρω αντίστοιχη προσφορά στα 100.

Πες πως σου έκαναν την πρόταση. Τους είπες πως θα φύγεις ή σε πήραν αυτοί τηλέφωνο ? Ευχαριστώ

Δημοσ.

Τους πήρα τηλέφωνο ότι τελειώνει το συμβόλαιο μου, μου έκαναν πρόταση για 30,90 και τους είπα πως το ίδιο πακέτο το δίνουν 26,9. Ξαναμιλησαμε μέρα από μια μέρα και συμφώνησαν 26,9 απεριόριστη τηλεφωνία και 100 ταχύτητα

https://imgbb.com/ynnb9Lt

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα και εγώ μετάβαση από vdsl nova 50 σε 100. 

Με την 50 άρα γραμμή είχα actual 55000 & attainable 67000. Με το που έγινε η μετάβαση σε 100αρα είχα actual 49000 & attainable 68000. 

Καλω τεχνικό τμήμα Νόβα , έρχεται ο τεχνικός και βρίσκει στον κατανεμητή 70000 και στο σπίτι 50000. Μου λέει ότι θα το στείλει στο ΟΤΕ για έλεγχο αλλά θα πρέπει δω αν παίζει κάτι με τα καλώδιο του σπιτιού. 

Το πρώτο που έκανα ήταν να ανοίξω την πρίζα του τηλεφώνου και βγάλω τα καλώδια που πάνε στις πρίζες στα υπνοδωμάτια και να αφήσω αυτά που έρχονται από τον κατανεμητή μόνο. Η ταχύτητα ανέβηκε αμέσως στα 70000. 

Αφού έγινε ο έλεγχος από τον ΟΤΕ η ταχύτητα ανέβηκε από τα 70000 στα 75000-79000(actual) και 82000-84000(attainable). Να πω εδώ ότι το upload είναι στάνταρ στα 10999(actual) & 34000(attainable).

Σε νέα επικοινωνία με το τεχνικό Νόβα μου είπε ότι με 78000(down)+10000(up) είμαι καλυμμένος με το όριο των 88. Ισχύει αυτό;

Αφού έκανα διάφορες αλχημείες με καλώδια σπλιττερ κτλ οι μετρήσεις ηταν ίδιες. 

Κατά την αλλαγή σε 100 μου έδωσαν δώρο το h288a. 

Βάζω λοιπόν το παλιό μόντεμ που είχα (h168n) και οι μετρήσεις είναι 78000-8000 (actual) & 97000-100000(attainable).

Είναι λογικό αυτό; Το 288 δεν θεωρείται καλύτερο;

Επίσης μπορώ να ζητήσω να μου αλλάξουν το προφίλ από 17a σε 35b;

IMG_20210215_061622.jpg

IMG_20210215_055654.jpg

Επεξ/σία από pkout
Δημοσ.

Το attainable μη το υπολογίζεις, πολλές φορές δεν υπολογίζει σωστά..

Περίμενε τι απάντηση θα πάρεις από ΟΤΕ για τα 70+ που φτάνουν στον κατανεμητή σου, ίσως να ζητήσεις να σε αλλάξουν ζεύγος αν υπάρχει διαθέσιμο κλπ

Νομίζω ισχύει αυτό το 88 ελάχιστο αλλά δεν είμαι σίγουρος..

Όπως και με το δικό σου παράδειγμα βλέπουμε πόσο επηρεάζει η σωστή καλωδίωση μέσα στο σπίτι, αν όχι τόσο την 50αρα αλλά τις υπόλοιπες

35b δίνουν μόνο σε 200αρες

Τηλεφωνία έχεις VoIP? Αν ναι βάλε το ρούτερ απευθείας στη πρίζα με το δυνατόν πιο κοντό σε μήκος καλώδιο( όχι πάνω από 2μ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

voip δεν εχω και μονο η κεντρικη πριζα ειναι μονο σε συνδεση απο τον κατανεμητη.

απο τον οτε ειχαν ερθει και ειπαν οτι το διορθωσανε και το μονο που πηρα ηταν 5-10 mbps παραπανω.

τα εχω δοκιμασει ολα πχ το μοντεμ μονο του και με μικρο καλωδιο και με μεγαλο( για να δω την διαφορα ταχυτητας οπου η διαφορα ηταν 1 mbps μονο)

δοκιμασα 3 διαφορετικα μοντεμ zte h288a(75000), zte h168n(79000), tplink vr200(75000)

το παραξενο ειναι οτι με το h288a κλειδωνω στα 75 και με το h168n κλειδωνω στα 79-80.

δηλαδη δεν παιζει να μου αλλαξουν το προφιλ σε 35b με περιορισμο στα 100? γιατι καπου διαβασα οτι το ζητησαν .

επισης το προφιλ 17a ειναι για 100 αλλα και στα 50 το ιδιο ειχα αλλα ηταν περιορισμενο στα 50.

Επεξ/σία από pkout

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...