Mankon7 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα Είμαι συνδρομητής nova full pack 50 vdsl και το συμβόλαιο μου τελειώνει σε ένα μήνα. Μου έκαναν πρόταση για 100vdsl με όλα απεριόριστα στα 30,90(την τηλεόραση θα την κόψω καθώς δεν με ενδιαφέρει πλέον). Με ενημέρωσαν πως ο εξοπλισμός θα παραμείνει ίδιος technicolor tg 788 v3, αφού το συγκεκριμένο modem υποστηρίζει VoIP. Σε ερώτηση μου για αλλαγή modem αν θα μου δώσουν τους κωδικούς VoIP, μου είπαν πως τους δίνουν απλά σε περίπτωση προβλήματος δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο νέο ρούτερ.οποτε σκέφτομαι να ανανεώσω και να αγοράσω το fritzbox 7530(βέβαια αυτοί μου πρότειναν να πάρω το δικό τους) Ποια είναι η γνώμη σας;
Kozanitis1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Επίσημα μόνο η Cosmote δίνει κωδικούς τηλεφωνίας VoIP Στη Vodafone με ένα κόλπο που θα βρεις στο φόρουμ μπορείς να τους ανακτήσεις από το ρούτερ που δίνουν Nova και Wind ΔΕ δίνουν κωδικούς, άρα αναγκαστικά για να δουλέψει η τηλεφωνία θα πρέπει να έχεις το δικό τους ρούτερ Fritz κλάσης ανώτερο από παρόχου αλλά δε θα έχεις τηλέφωνο, εκτός αν μπει bridge mode κλπ που προσωπικά δε το γνωρίζω Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2021 από Kozanitis1 1
Mankon7 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Και εμένα αυτό μου έκανε εντύπωση....γιατί έχω διαβάσει πως μόνο η cosmote δίνει τους κωδικούς. Αλλά ήταν ξεκάθαροι από την nova πως τους κωδικούς θα μου τους δώσουν Τι να πω, δεν ξέρω
Kozanitis1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Ξεκάθαροι στα τμήματα πωλήσεων δεν είναι, δε το γράφει μέσα σε συμβόλαιο.. Κωδικούς σύνδεσης θα "κατάλαβαν" που προφανώς δίνουν, όχι τηλεφωνίας πάντως
Mankon7 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Τους είπα ξεκάθαρα πως θα βάλω δικό μου modem και θα πετάξω του παρόχου. Αν θα έχω θέμα με την τηλεφωνία και με διαβεβαίωσαν πως δεν θα έχω κανένα
eidikos33 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δεν δίνουν κωδικούς φίλε θέλει δικό τους ρούτερ 1
Mankon7 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Τελικά ανανέωσα με nova 100vdsl και τα τηλέφωνα απεριόριστα στα 26,90. Για την τηλεφωνία με ενημέρωσαν πως είναι επιλογή μου αν θα γίνει voip ή θα παραμείνει όπως είναι τώρα. Τι είναι καλύτερο να κάνω; Οσον αφορά σε θέμα ποιότητας της σύνδεσης στο ίντερνετ θα έχω κάποιος διαφορά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σύνδεσης; Ευχαριστώ
Mankon7 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μόλις ενεργοποιήθηκε η γραμμή, παρακάτω έχω ανεβάσει τα στοιχεία που παίρνω από το modem. Πως τα βλέπετε; Θα μπορούσα να κάνω κάτι για να τα βελτιώσω; Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2021 από Mankon7
Kozanitis1 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, όπως θα δεις και σε άλλα νήματα θέλουμε το ρούτερ απευθείας στην κύρια (πρώτη) τηλεφωνική (χωρίς σπλίττερ κλπ) πρίζα απομονώνοντας όλες τις υπόλοιπες Έχεις VoIP? Για να σου πω πως θα κινηθείς αν θες τηλέφωνο και στις υπόλοιπες πρίζες.. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2021 από Kozanitis1
Mankon7 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 οι μετρήσεις είναι με ethernet απο την κύρια πρίζα Για την τηλεφωνία με ενημέρωσαν πως είναι επιλογή μου αν θα γίνει voip ή θα παραμείνει όπως είναι τώρα. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο Στο σπίτι υπάρχει ένα τηλέφωνο που το έχω συνδέσει με splitter μαζί με το ρούτερ
Kozanitis1 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Mankon7 είπε οι μετρήσεις είναι με ethernet απο την κύρια πρίζα Για την τηλεφωνία με ενημέρωσαν πως είναι επιλογή μου αν θα γίνει voip ή θα παραμείνει όπως είναι τώρα. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο Στο σπίτι υπάρχει ένα τηλέφωνο που το έχω συνδέσει με splitter μαζί με το ρούτερ Αργά ή γρήγορα όλοι θα πάμε σε VoIP, (ευρυζωνική - τηλέφωνο μέσω διαδικτύου) Αν θέλεις να βάλεις Fritz θα σου έλεγα να την κρατήσεις POTS, γιατί δεν δίνουν κωδικούς και αργότερα βλέπεις.. Πόσες πρίζες έχεις στο σπίτι; Θέλεις τηλέφωνο σε όλες;
Mankon7 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 προς το παρών περιμένω να μου στείλουν το zte 288 για modem αντι για το technicolor 788 που έχω τώρα. αν θα κρατήσω την γραμμή σε pots, δεν θα πρέπει να βάλω διπλή πρίζα ώστε να συνδέσω το modem απευθείας στην πρίζα και όχι με splitter που είμαι τώρα? τηλέφωνο θέλω μόνο στην κεντρική πρίζα,
Kozanitis1 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Mankon7 είπε προς το παρών περιμένω να μου στείλουν το zte 288 για modem αντι για το technicolor 788 που έχω τώρα. αν θα κρατήσω την γραμμή σε pots, δεν θα πρέπει να βάλω διπλή πρίζα ώστε να συνδέσω το modem απευθείας στην πρίζα και όχι με splitter που είμαι τώρα? τηλέφωνο θέλω μόνο στην κεντρική πρίζα, Αφού θέλεις τηλέφωνο μόνο στην κεντρική, καλό θα ήταν να ανεβάσεις φωτό από τη πρίζα ανοικτή ώστε να δούμε τι καλώδια είναι μέσα στο κουτί της Θα πρέπει να συνδέσεις μόνο το ζεύγος που έρχεται από έξω και να αφήσεις τα καλώδια που συνεχίζουν για τις άλλες αποσυνδεδεμένα.. Η διπλή χρειάζεται αν έχεις VoIP για να "επιστρέψεις" την τηλεφωνία στις υπόλοιπες, προς το παρόν δε μας απασχολεί, αν θελήσεις να βάλεις VoIP και να έχεις τηλέφωνο στις άλλες τότε το συζητάμε
Mankon7 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Οπότε αφήνω το splitter στην κεντρική και έχω συνδεδεμένο τηλέφωνο και modem. Επίσης ανοίγω την πρίζα και ανεβάζω φωτογραφίες από το εσωτερικό της
Kozanitis1 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Mankon7 είπε Οπότε αφήνω το splitter στην κεντρική και έχω συνδεδεμένο τηλέφωνο και modem. Επίσης ανοίγω την πρίζα και ανεβάζω φωτογραφίες από το εσωτερικό της Ακριβώς, ανέβασε να έχουμε μια εικόνα, ειδικά αν όλα είναι εντάξει και θέλεις μπορούμε να συζητήσουμε και για διπλή, ώστε να είσαι έτοιμος για μετάβαση στο VoIP Δες την εικόνα για να έχεις μια ιδέα τι πρέπει να γίνει.., απλά αν το αλλάξεις σε VoIP θα πάει το καλώδιο από το Phone 2 του ρούτερ σε εκείνη που "επιστρέφει" την τηλεφωνία στις υπόλοιπες Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2021 από Kozanitis1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα