Προς το περιεχόμενο

Δεν αναγνωρίζεται το usb stick μετά από πέρασμα linux live os

Βασίλης_29

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε καινούργιο αγορασμένο φλασάκι USB της Kingstone, πέρασα μια διανομή linux live με χρήση ενός λογισμικού του balena etcher ώστε το φλασάκι να γίνει bootable από το pc. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι οτι δεν συμβαίνει boot στο linux παρόλο που έκανα την απαραίτητη ρύθμιση από τα bios, αλλά όταν βάλω το φλασάκι σε περιβάλλον windows ο υπολογιστής δεν το βλέπει καθόλου οπότε δεν δύναμαι να διορθώσω και το όποιο πρόβλημα πχ με διαγραφή του περιεχομένου μέσα στο usb stick.....

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, μπήκα στην διαχείριση δίσκων. Από τα συνολικά GB που έχει το φλασάκι, το 1.1 GB λέει οτι είναι κομμάτι που βρίσκεται σε καλή λειτουργία, όμως εγώ δεν μπορώ να το δω και να εισέλθω σε αυτό, για τα υπόλοιπα 28 GB λέει οτι δεν έχουν εκχωρηθεί και τα έχει με μαύρο χρώμα, πάτησα να κάνω διαμόρφωση των χώρων, αυτός που είναι με μαύρο χρώμα δεν μπορώ να πειράξω τίποτα και εμφανίζει σφάλμα το οποίο δεν διορθώνεται, στα υπόλοιπα 28 GB κατάφερα και έκανα δημιουργία νέου τόμου και διαμόρφωση με το NTFS σύστημα οπότε εμφανίζεται και λειτουργεί κανονικά.

Τα υπόλοιπα 1.1 GB στα οποία είχε εγκατασταθεί το λογισμικό, δεν ξέρω τι έγιναν......

Επρεπε να διαγράψεις το 1.1, όχι να κάνεις ακόμα ένα partition με το υπόλοιπο.
Αν δεν ξέρεις πως γίνεται, μπορώ να σου το κάνω εγώ με το anydesk.

Στις 5/2/2021 στις 10:58 ΜΜ, snbblp είπε

Επρεπε να διαγράψεις το 1.1, όχι να κάνεις ακόμα ένα partition με το υπόλοιπο.
Αν δεν ξέρεις πως γίνεται, μπορώ να σου το κάνω εγώ με το anydesk.

Δεν μπορούσα να κάνω διαγραφή του τόμου των 1.1GB. Πάτησα για διαγραφή από το μενού αλλά μου εμφάνισε ένα σφάλμα, κάτι για κάποια κονσόλα που είναι ανοιχτη και πρέπει να κλείσει, δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοεί. Τα έκλεισα όλα και δοκίμασα δεύτερη φορά πάλι να το διαγράψω αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα. Οπότε έκανα διαμόρφωση στο άλλο partition. Θα βάλω καποιο εξειδικευμένο λογισμικό μήπως το φτιάξω. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Για την ιστορία του θέματος.

Τελικά βρήκα οδηγίες και έκανα format στο usb μέσω του cmd με τις εντολές

diskpart
list disk 
select disk x
clean

Με αυτό έσβησαν όλα τα partitions οπότε με την εκ νέου διαμόρφωση εμφανίστηκε όλος ο χώρος ελεύθερος. Καλού κακού το έλεγξα και από την διαχείριση δίσκων αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Για την ιστορία του θέματος.

Τελικά βρήκα οδηγίες και έκανα format στο usb μέσω του cmd με τις εντολές

diskpart
list disk 
select disk x
clean

Με αυτό έσβησαν όλα τα partitions οπότε με την εκ νέου διαμόρφωση εμφανίστηκε όλος ο χώρος ελεύθερος. Καλού κακού το έλεγξα και από την διαχείριση δίσκων αυτό.

Δυστυχώς δεν είχα πετύχει το ποστ σου νωρίτερα μήπως σου γλυτωνα κόπο και χρόνο ( βέβαια αφού τα κατάφερες μόνος σου κέρδισες την εμπειρία)

Μήπως είχες φτιάξει EFI partition στο usb? Για αυτό δεν το έβλεπες και από τα windows και ο τρόπος για να το σβήσεις είναι αυτός που έγραψες από το diskpart

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 1

17 λεπτά πριν, tsofras είπε

Δυστυχώς δεν είχα πετύχει το ποστ σου νωρίτερα μήπως σου γλυτωνα κόπο και χρόνο ( βέβαια αφού τα κατάφερες μόνος σου κέρδισες την εμπειρία)

Μήπως είχες φτιάξει EFI partition στο usb? Για αυτό δεν το έβλεπες και από τα windows και ο τρόπος για να το σβήσεις είναι αυτός που έγραψες από το diskpart

Δεν νομίζω, βασικά δεν ξέρω τι είναι το EFI partition. Αυτο που εκανα είναι να δημιουργήσω ένα partition bootable με Linux. Τελικά βρήκα και τον λόγο για τον οποίον δεν έκανε boot ούτε το Linux, η εν λόγω διανομή που έβαλα έχει θέματα και ασυμβατοτητα με το data traveler από Kingstone. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...