Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Ξεκίνησα να φτιάχνω eshop με Woocomerce για το προγραμμα ΕΣΠΑ που θα βγει απο μερα σε μερα. Το eshop θελει να ειναι προσβασιμο για ΑΜΕΑ. Πως μπορουμε να κανουμε ελεγχο αν πληρει τις προϋποθέσεις αυτές?

Γνωρίζει κανείς?

Δημοσ.
Στις 4/2/2021 στις 6:52 ΜΜ, xrhstosiak είπε

το wave φαινεται πολυ δυνατο αλλα εβαλα μια σελιδα και στα 3 και δειχνει διαφορετικα errors , το θεμα ειναι πιο ειναι πιο αξιόπιστο 

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα αξιοπιστίας, πρέπει να περνάει και τα 3 εργαλεία για να πληρεί τις προδιαγραφές των προγραμμάτων ΕΣΠΑ σχετικά με wcag 2. Σου δείχνει διαφορετικά errors γιατί ελέγχουν διαφορετικά πράγματα από το site σου. Συνήθως στον έλεγχο κοιτάνε 1 από αυτά, μου έχει τύχει να ζητήσουν να περνάει και τα 3 μια φορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το θέμα πιο ζητά ο ελεγκτής, συνήθως τους αρκεί το πρώτο...

τα errors τα πιο πολλά είναι κοινά συνήθως.

με plugins μόνο δεν λύνεται το πρόβλημα αυτό

πρέπει να κάνεις και τις αλλαγές στον κώδικα για να έχεις στο τέλος 0 errors

Επεξ/σία από xrhstosiak
Δημοσ.
16 ώρες πριν, vngls7 είπε

Δεν είναι θέμα αξιοπιστίας, πρέπει να περνάει και τα 3 εργαλεία για να πληρεί τις προδιαγραφές των προγραμμάτων ΕΣΠΑ σχετικά με wcag 2. Σου δείχνει διαφορετικά errors γιατί ελέγχουν διαφορετικά πράγματα από το site σου. Συνήθως στον έλεγχο κοιτάνε 1 από αυτά, μου έχει τύχει να ζητήσουν να περνάει και τα 3 μια φορά.

έχω ψαχτει μέσω Λογοθεραπευτών για το τι χρειάζεται ένα site μέσω WCAG 2 και με την εγκατάσταση 2 plugin που έκανα έχω καλύψει όλες τις ανάγκες, εκεί σκαλώνω αν θα κοιτάξουν errors τύπου αντί για <b> να μπει <em> και δεν περάσει το site απο το ΕΣΠΑ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Deadsell said:

έχω ψαχτει μέσω Λογοθεραπευτών για το τι χρειάζεται ένα site μέσω WCAG 2 και με την εγκατάσταση 2 plugin που έκανα έχω καλύψει όλες τις ανάγκες, εκεί σκαλώνω αν θα κοιτάξουν errors τύπου αντί για <b> να μπει <em> και δεν περάσει το site απο το ΕΣΠΑ

Φαντάζομαι έβαλες κάποιο widget που βοηθάει πρακτικά στο να το χρησιμοποιεί κάποιος με μειωμένη όραση πχ. Το θέμα είναι ότι αν θες να πάρεις επιδότηση κάποιου ΕΣΠΑ συνήθως θέλουν καθαρογραμμένο κώδικα που να μπορεί να διαβαστεί χωρίς προβλήματα από readers, να μην υπάρχουν λάθη στην HTML, να μην υπάρχουν εικόνες χωρίς alt text, να έχει χρώματα με σωστά contrast.

Τα εργαλεία αυτά κάνουν τους κατάλληλους ελέγχους για αυτά που σου ανέφερα πιο πάνω. Για να εγκριθεί η επιδότηση πρέπει και να περνάει αυτούς τους ελέγχους. Δεν φτάνει να έχεις τα widget.

Επεξ/σία από vngls7
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dhmm είπε

Μία συμβουλή.

Αν έχεις Revolution Slider βγάλτο μέχρι να περάσει απο τον έλεγχο.

ερώτηση σε όσους ξέρουν, έχουν εμπειρία,

αν τα ξυλώσεις όλα για να περάσεις το τεστ και μετά τα ξαναβάλεις είσαι οκ; εννοώ υπάρχει περίπτωση να γίνει κανένας έλεγχος μετά. πχ ανά κάποιους μήνες, ή δεν ασχολείται κανένας και αρκεί να πάρεις το οκ.

Μίλησα με έναν γνωστό μου και μου έδειξε ένα site της πλάκας, κενό. Μου λέει δε θα κάθομαι να παιδεύομαι. Μόλις πάρω το οκ θα προσθέσω αυτά που θέλω. Τώρα θα κάνω ένα site απλά να λέμε ότι υπάρχει

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Bitbit είπε

αν τα ξυλώσεις όλα για να περάσεις το τεστ και μετά τα ξαναβάλεις είσαι οκ; εννοώ υπάρχει περίπτωση να γίνει κανένας έλεγχος μετά. πχ ανά κάποιους μήνες, ή δεν ασχολείται κανένας και αρκεί να πάρεις το οκ.

Μίλησα με έναν γνωστό μου και μου έδειξε ένα site της πλάκας, κενό. Μου λέει δε θα κάθομαι να παιδεύομαι. Μόλις πάρω το οκ θα προσθέσω αυτά που θέλω. Τώρα θα κάνω ένα site απλά να λέμε ότι υπάρχει

είναι εντελώς αντιεπαγγελματική στάση αρχής γενομένης. Κατα τα άλλα αν σε καταγγείλλουν και σου κανουν ενα γρήγορο επανέλεγχο θα βρεις το μπελα σου εκτος και αν εχει ολοκληρωθει το προγραμμα ΕΣΠΑ γιατι δεν βλεπω αλλο λογο να το ρωτας.

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mrkra είπε

είναι εντελώς αντιεπαγγελματική στάση αρχής γενομένης. Κατα τα άλλα αν σε καταγγείλλουν και σου κανουν ενα γρήγορο επανέλεγχο θα βρεις το μπελα σου εκτος και αν εχει ολοκληρωθει το προγραμμα ΕΣΠΑ γιατι δεν βλεπω αλλο λογο να το ρωτας.

deactivate ολα τα plugins που σου βγαζουν προβλημα και επανεγκατάσταση μετα το πρόγραμμα ΕΣΠΑ κατι τετοιο θα εννοει. Γιατί να μην γίνει αυτο? καλύτερα έτσι

Δημοσ.

@Deadsell το έχω αναφέρει σε αυτήν την κατηγορία πολλές φορές!

Θα συμφωνήσω με τον @mrkra και θα συμπληρώσω το εξής:

*Όταν δεν μπορείς κάτι να κάνεις, καλό  είναι για ένα σωστό αποτέλεσμα να μεταφέρεις την υλοποίηση σε έναν επαγγελματία που θα σου βγάλει το αποτέλεσμα που πρέπει χωρίς "μαϊμουδιες"

Τα υπόλοιπα τα θεωρώ προχειροδουλιές που πάνω απ' όλα δεν σέβονται τον χρήστη που έχει ανάγκες και δεν θα μπορεί να πλοηγηθεί στη σελίδα ξεγελώντας το σύστημα/έλεγχο.

Μφχ 🙂

*Θα βρεις εδώ πολλούς χρήστες που ακούν και σε επαγγελματικό επίπεδο τον τομέα αυτό.

**Θα ακουγόταν ωραία το να υπάρχει θέμα με αναζήτηση μέλους και υλοποίηση του πρότζεκτ που "τρέχεις" 😉

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα σας.

Τo Revolution Slider αρκετές φορές δημιουργεί προβλήματα στο achecker με αποτέλεσμα να μην ανοίγει καθόλου και να κρασάρει η σελίδα achecker. Έκατσα και εξηγήσα στον ελεγκτή ότι δεν είναι δικό μας πρόβλημα και δεν απαντ΄σει κα΄νεις στην achecker.

Βγάλαμε εντελώς το revolution μέχρι να γίενι ο έλεγχος δυστυχώς. Χαλάσαμε δουλειά που φτιάξαμε.

@Deadsell Φτιάχνεις για e-shop για το ε-λιανικό ;

• Πρέπει να έχεις 2 γλώσσες τουλάχιστον
  • Πρέπει να έχει οπωσδήποτε προσβασιμότητα απο ΑμέΑ.
  • Πρέπει να περνάει από τους 3 checkers που ανέφερα φίλος μας παραπάνω. ( Εδώ βέβαια είχανε ζητήση ότι πρέπει να περναέι σε 2/3 παλιά )

Επίσης ! Πρόσεχε να πληρεί τα κρητήρια η εταιρία που φτιάχνεις. Έχε σοτ νου σου ότι θα δώσουν 80εκ απο 5000 ευρώ που αντιστοιχούν ~ 16.000 εταιρίες. Η Ελλάδα απο ότι ξέρω έχει πολύ ποιο πολλές εταιρίες. Ελπίζω όχι αλλά φοβάμαι πως θα γίνει όπως στο "εξηκονομω" ... Όποιος προλάβει δηλαδή. Άν και αναφέρεται ότι θα αυξηθεί το όριο αν υπερβεί ο αριθμός των εταιριών που υποβάλλουν φάκελο δεν είναι σίγουρο.

Δημοσ.

Το θεμα είναι να το βγάλεις πριν το έλεγχο ή αν η ιστοσελίδα πρέπει να έχεις τις προϋποθέσεις για εύκολη περιηγήση σε άτομα με ιδιαιτερότητα; Χωρίς κανένα είδους hate. ησύχως να σοβαρευτούμε; 

Πέρα όλων των άλλων δεν βρίσκω ουσιαστικό λόγο να προσθέσεις ντε και καλά slider. Αντι αυτού μπορείς να προσθέσεις μία όμορφη φωτογραφία απ την επιχείρηση , και με ένα σωστό μήνυμα να προτρέπεις τον χρήστη να περιηγηθεί στην ιστοσελίδα και εν γένη στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Bitbit είπε

πέρα του όπως σου έγραψαν τέτοιες λογικές και τακτικές είναι το λιγότερο αντι-επαγγελματικές και αχαρακτήριστες

ναι υπάρχει περίπτωση να γίνει έλεγχος, ξέρω τουλάχιστον 3 περιπτώσεις (το πιθανότερο καρφωτές από ανταγωνιστές), στην μια ήταν σοβαρά τα πρόστιμα και η ταλαιπωρία που μπήκε για να διορθώσει τις διάφορες εξυπνάδες που είχε κάνει.

πληρώνεσαι να κάνεις μια δουλειά, που κύριο αντικείμενο έχει να λύνεις διάφορα προβλήματα όπως αυτό

θα σου πάρει μια ώρα, μια μέρα, μια βδομάδα, ένα μηνά ... δεν έχει σημασία λύστο, αν δεν σε συμφέρει χρονικά μαθαίνεις να χρεώνεις καλύτερα την ώρα σου...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...