Προς το περιεχόμενο

Απόσυρση αυτοκινήτου και τέλη κυκλοφορίας

Βασίλης_29

Προτεινόμενες αναρτήσεις

32 λεπτά πριν, pablo_esobar είπε

Εχω ενα αμάξι εδω και 10 χρόνια με καταθεμένες πινακίδες. ειναι ΦΙΧ του 1990 , εχω χασει τα παντα απο χαρτιά. Μπορώ κάπως να το δωσω σε εταιρία ανακύκλωσης για διαγραφη? 

Αυτά που έχεις χάσει (δεν είναι και πολλά) μπορούν να βγουν σε αντίγραφα, αλλά από ότι βλέπω δεν έχεις διάθεση να κάνεις τη διαδικασία, οπότε ρώτα την εταιρεία ανακύκλωσης αν αναλαμβάνει να την κάνει αυτή με δικές σου εξουσιοδοτήσεις.

Πάντως χωρίς χαρτιά τα διαλυτήρια ΔΕΝ τα παίρνουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 7 μήνες μετά...
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω πιστοποιητικό καταστροφής αυτοκινήτου και μου ήρθαν τέλη κυκλοφορίας

Ξέρει κάποιος γιατί μπορεί να εμφανίζεται ότι έγινε άρση ακινησιας 5μερες πριν την καταστροφή?

Η εφορία ζητάει τέλη ενώ εγώ δεν είχα αυτοκίνητο 

Επεξ/σία από Helen118

6 λεπτά πριν, Helen118 είπε

Εχω πιστοποιητικό καταστροφής αυτοκινήτου και μου ήρθαν τέλη κυκλοφορίας

Ξέρει κάποιος γιατί μπορεί να εμφανίζεται ότι έγινε άρση ακινησιας 5μερες πριν την καταστροφή?

Η εφορία ζητάει τέλη ενώ εγώ δεν είχα αυτοκίνητο 

Μερικές φορές συμβαίνει από λάθος του υπουργείου να μην έχει καταχωρηθεί η διαγραφή και έτσι συνεχίζουν να έρχονται τέλη, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Επικοινώνησε με το διαλυτήριο που σου έδωσε το χαρτί για να κάνει ότι χρειάζεται, ή ακόμα καλύτερα πήγαινε η ίδια στην εφορία σου με το πιστοποιητικό καταστροφής για να την καταχωρήσουν.

Όσο για το άλλο που ρωτάς δεν έχω ιδέα, υποψιάζομαι πως για να μπορέσει να γίνει διαγραφή γίνεται πρώτα άρση ακινησίας ώστε οι πινακίδες και η άδεια να κατατεθούν στο μεταφορών. Αν θέλεις ρώτα στο διαλυτήριο, αυτοί ξέρουν την διαδικασία.

Στο πιστοποιητικό καταστροφής η ημερομηνία παραλαβής είναι  28 Απριλίου

Το  μεταφορών λέει ότι η διαγραφή έγινε 5 Μαϊου που πήρε πρωτοκολο και σφραγίστηκε το πιστοποιητικό

Επικοινώνησα με το διαλυτηριο 

Μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι. Μάλλον είναι λάθος της υπηρεσίας.

Δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 

22 λεπτά πριν, Helen118 είπε

Στο πιστοποιητικό καταστροφής η ημερομηνία παραλαβής είναι  28 Απριλίου

Το  μεταφορών λέει ότι η διαγραφή έγινε 5 Μαϊου που πήρε πρωτοκολο και σφραγίστηκε το πιστοποιητικό

Επικοινώνησα με το διαλυτηριο 

Μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι. Μάλλον είναι λάθος της υπηρεσίας.

Δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 

Αυτό που σου είπα και εγώ δλδ, λάθος του υπουργείου. Την λύση στην έγραψα, πας εφορία με το πιστοποιητικό διαγραφής στο χέρι για να την καταχωρήσουν.

Τι άκρη δεν μπορείς να βγάλεις?

Έχω πιστοποιητικό καταστροφής για το όχημα μου, υπάρχει περίπτωση να εξακολουθήσουν να μου έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας;

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις λόγω μηχανογραφικού λάθους από το Υπουργείο Μεταφορών δεν καταχωρείται η διαγραφή ενός οχήματος. Πρέπει άμεσα να προσκομίσετε στη ΔΟΥ σας το πιστοποιητικό καταστροφής ή μηχανογραφημένη κατάσταση οχήματος από το Υπουργείο Μεταφορών. Εναλλακτικά επικοινωνήστε με το κέντρο στο οποίο έχετε παραδώσει το όχημα σας.

https://www.edoe.gr/sixnes-erotiseis/

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...