WoodSell3r Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα στη παρέα, Πρόσφατα χρειάστηκε να στήσω ένα πρόχειρο μηχάνημα και σήμερα τσέκαρα απο περιέργεια τα στατιστικά του HDSentinel. Ο ssd είναι καινούργιος και μου βγάζει performance 80% επειδή δεν έχω ενεργή την λειτουργία trim. Με το διαγνωστικό της Patriot, βλέπω πράσινη την λειτουργία trim και στο HDSentinel λέει πως υποστηρίζεται αλλά δεν είναι ενεργή. Διάβασα τα σχετικά στο faq και πέρασα στους controllers τον default driver "Standard AHCI Controller", έκανα restart αλλά πάλι απόδοση στο 80%. Πριν κανω τις αλλαγες στους controllers, είχα έναν Marvell 6xxx, τώρα τους έχω όλους με τους Standard AHCI Controller drivers. Έδωσα στο powershell το παρακάτω: fsutil behavior query DisableDeleteNotify και απο το αποτελεσμα βλεπω πως στο λειτουργικό είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία trim (μου επιστρεφεί 0 η εντολή -> enabled) Εχει τύχει σε καποιον κατι αντιστοιχο; Μήπως να κάνω firmware upgrade από την επιλογή που υπάρχει στο διαγνωστικό της Patriot;
mphxths Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, WoodSell3r είπε Πριν κανω τις αλλαγες στους controllers, είχα έναν Marvell 6xxx, τώρα τους έχω όλους με τους Standard AHCI Controller drivers. Στο faq , δεν μιλαει για αυτους τους marvell. Γνωμη μου , βαλε τους σωστους , επισημους drivers του controller , περνα οποιοδηποτε firmware update στον δισκο , αν υπαρχει και δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι αλλο.
WoodSell3r Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, mphxths είπε Στο faq , δεν μιλαει για αυτους τους marvell. Γνωμη μου , βαλε τους σωστους , επισημους drivers του controller , περνα οποιοδηποτε firmware update στον δισκο , αν υπαρχει και δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι αλλο. Ναι στο faq λέει για την σειρα 9xxx, απλα επειδη η μητρικη ειναι socket775 είπα μηπως το προβλημα προυπηρχε και δεν αναφερουν παλιοτερα μοντελα. Δεν εχω κανει ποτε firmware update σε ssd. Γινεται απρόσκοπτα οσο ειναι σε λειτουργια με φορτωμενο το λειτουργικο; *********************************************** Update *********************************************** Αυτα ειχα στο device manager πριν περασω τους generic storage controllers Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2021 από WoodSell3r
mphxths Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 15 λεπτά πριν, WoodSell3r είπε Γινεται απρόσκοπτα οσο ειναι σε λειτουργια με φορτωμενο το λειτουργικο; Δεν εχω ιδεα , ενα image δεν εβλαψε κανεναν. Δεν ξερω για τι μηχανημα (μοντελο/μαρκα κλπ) μιλαμε οποτε δεν μπορω να σε διαφωτισω παραπανω. Στο φορητο μου εχω περασμενους τους drivers του φορητου (ide ata/atapi controllers) , αλλα επειδη εχω samsung δισκους , περασα αυτους που βγαζει η samsung (storage controllers). Κατι αναλογο που εχεις κανει και συ οπως βλεπω στο screenshot. Δεν νομιζω να υπαρχει κατι αλλο να κανεις. Εκτος και αν το θεμα με το trim εχει να κανει με καμμια ιδιαιτερη ρυθμιση για τον εν λογω δισκο , ή αν διορθωνεται με το firmware update... 1
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Είχα και εγώ το ίδιο θέμα με controller της Marvel (88SE9172), όσους οδηγούς και να δοκίμασα δεν βρήκα λύση οπότε έβαλα τον SSD στον intel controller (την απενεργοποίησα εντελώς) και όλα δούλεψαν υπέροχα. Αν δεν έχει σταματήσει να βγάζει controllers για μητρικές η marvel (ή έχει κλείσει) σίγουρα το όνομα αποτρέπει εμένα προσωπικά από το να προτιμήσω μητρική που την χρησιμοποιεί και γενικά σα μάρκα.
WoodSell3r Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Στις 9/2/2021 στις 11:24 ΠΜ, Dragonlordcv2002 είπε Είχα και εγώ το ίδιο θέμα με controller της Marvel (88SE9172), όσους οδηγούς και να δοκίμασα δεν βρήκα λύση οπότε έβαλα τον SSD στον intel controller (την απενεργοποίησα εντελώς) και όλα δούλεψαν υπέροχα. Αν δεν έχει σταματήσει να βγάζει controllers για μητρικές η marvel (ή έχει κλείσει) σίγουρα το όνομα αποτρέπει εμένα προσωπικά από το να προτιμήσω μητρική που την χρησιμοποιεί και γενικά σα μάρκα. Καλημέρα και ευχαριστω για την ενημερωση! Λοιπον, στο compatible μου βγαζει μονο το standard dual channel pci ide controller, το περασα αλλα και παλι ειμαι στο 80%. Σε διαφορετικη περιπτωση, αν ξετικαρω το Show compatible hardware, εμφανιζει απο πολλους κατασκευαστες, αναμεσα εχει intel και intel corporation και εχουν ενα τσουβαλι επιλογες η καθε μια. Μπορεις να προτεινεις ποιον συγκεκριμενο driver να βαλω;
lefstef Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 βάλε το driver booster και θα τους βρει όλους μόνο του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα