StumbledOnThis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ειπα να μπω να μοιραστω την εμπειρια μου, μπας και βοηθησει καποιον αλλο ταλαιπωρο. Κατ'αρχας ειμαι ασχετος με τεχνικα θεματα που αφορουν συνδεσεις internet. Ημουν στη Cyta και ως γνωστον αυτη αγοραστηκε απο Vodafone. Στην αρχη ολα καλα, δεν εβλεπα διαφορα στις ταχυτητες. Πριν απο 3-4 μηνες εκει που κατεβαζα με 1MiB/s (24αρα) επεσε στα 600kbps. Επικοινωνω λοιπον με την τεχνικη υποστηριξη... Και ακουω το φοβερο επιχειρημα (που τον εβαλα να μου το επαναλαβει για να πιστεψω τα αυτια μου). "Λογω της παρουσας καταστασης με τον Covid ριξαμε τις ταχυτητες.". Ευλογα λοιπον τον ρωτησα αν θα ριξουν και την τιμη γιατι υπαρχει ενα συμβολαιο μεταξυ μας. Εννοειτε πως ειπε οχι. Μετα απο καποιο διαστημα με ελκος στομαχου και μετα απο πολλες μπουνιες στον τοιχο εκανα αιτηση στην Cosmote, γνωριζοντας οτι θα πληρωνω για τα ιδια πραγματα (24αρα) πολυ περισσοτερα χρηματα. Ηταν θεμα δεοντολογικο για μενα. Σημερα λοιπον ηρθε η ωρα του τεχνικου της Cosmote να ενεργοποιησει την νεα συνδεση. Και voila! Ειλικρινα παιδες εχω 3 φορες την ταχυτητα που μου εδινε η ακατανομαστη! Απο 1Mib/s τωρα κατεβαζω με 3. Δεν ειχα ιδεα οτι οι απλες 24αρες μπορουν να πιασουν τετοια ταχυτητα. Ελπιζω να μην αλλαξει τιποτα, θα με παρουν αργοτερα τηλεφωνο ειπε ο τεχνικος για να μου προωθησουν τις VDSL συνδεσεις τους. Δεν βρισκω λογο ουτε καν να το σκεφτω τωρα πια. Υ.Γ. Αφου η Vodafone ειδε το αιτημα φορητοτητας που ειχα κανει μου κανανε προσφορα 50αρας VDSL με 16 ευρω! Η πληρωμενη απαντηση μου ηταν "ποιος μου διασφαλιζει πλεον οτι θα τηρησετε οποιουδηποτε ειδους συμφωνια?". Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2021 από StumbledOnThis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Λογικά οι καμπίνες VDSL στην περιοχή σου είναι αλλαγμένες από τον ΟΤΕ Ο ΟΤΕ εδώ και 2-3 χρόνια αν θυμάμαι καλά, έχει βάλει και τις έως 24 adsl στα χαρτιά, σε VDSL προφίλ με κόφτη 24/1 (αργότερα έδωσαν +10% λόγω απωλειών overhead) καθώς και 2.5mbps upload Αν δεις και τα στατιστικά της γραμμής στο ρούτερ σου, θα λέει πως είσαι στα 27 down / 2.7 up Πολύ καλή κίνηση από τον ΟΤΕ, πριν ήσουν από αστικό κέντρο για αυτό έπιανες λιγότερο, πολύ περισσότερο καλωδιακό μήκος Καλά θα ήταν να σβήσεις την IP σου 2.84.ΧΧΧ.ΧΧ και να μην την ανεβάζεις δημόσια (+ μια επανεκκίνηση του ρούτερ για να πάρει νέα) Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2021 από Kozanitis1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StumbledOnThis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 5 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε Καλά θα ήταν να σβήσεις την IP σου 2.84.ΧΧΧ.ΧΧ και να μην την ανεβάζεις δημόσια (+ μια επανεκκίνηση του ρούτερ για να πάρει νέα) Πολυ σωστα! Ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Χωρίς να θέλω να στο χαλάσω. Ξεκίνα να μαζεύεις $$ γιατί μετά το πρώτο 2μηνο θα σου έρχεται ένας λογαριασμός cosmote που θα τραβάς τα μαλλιά σου (αν έχεις ακόμα) ή τα αυτιά σου ανάλογα και οι υπάλληλοι θα σε κάνουν πάσα ο ένας στον άλλο Όλοι είναι λαμόγια με τις χρεώσεις, αλλά νομίζω ότι αυτοί έχουν ιδιαίτερη - τιμητική θέση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, zernex201 είπε Χωρίς να θέλω να στο χαλάσω. Ξεκίνα να μαζεύεις $$ γιατί μετά το πρώτο 2μηνο θα σου έρχεται ένας λογαριασμός cosmote που θα τραβάς τα μαλλιά σου (αν έχεις ακόμα) ή τα αυτιά σου ανάλογα και οι υπάλληλοι θα σε κάνουν πάσα ο ένας στον άλλο Όλοι είναι λαμόγια με τις χρεώσεις, αλλά νομίζω ότι αυτοί έχουν ιδιαίτερη - τιμητική θέση Γιατί να αλλάξει η τιμή μετά το δίμηνο; Υποτίθεται πως υπέγραψε συμβόλαιο με συγκεκριμένες χρεώσεις.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Στις 5/2/2021 στις 10:13 ΠΜ, Kozanitis1 είπε Γιατί να αλλάξει η τιμή μετά το δίμηνο; Υποτίθεται πως υπέγραψε συμβόλαιο με συγκεκριμένες χρεώσεις.. Ναι όλοι έτσι λέγαμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
l337 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μες στην 24μηνη δέσμευση δεν αλλάζει καμία χρέωση ότι και να λέει ο καθένας στο χ,ψ forum. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2021 από l337 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cornix Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Στις 4/2/2021 στις 10:14 ΜΜ, Kozanitis1 είπε Λογικά οι καμπίνες VDSL στην περιοχή σου είναι αλλαγμένες από τον ΟΤΕ Ο ΟΤΕ εδώ και 2-3 χρόνια αν θυμάμαι καλά, έχει βάλει και τις έως 24 adsl στα χαρτιά, σε VDSL προφίλ με κόφτη 24/1 (αργότερα έδωσαν +10% λόγω απωλειών overhead) καθώς και 2.5mbps upload Αν δεις και τα στατιστικά της γραμμής στο ρούτερ σου, θα λέει πως είσαι στα 27 down / 2.7 up Πολύ καλή κίνηση από τον ΟΤΕ, πριν ήσουν από αστικό κέντρο για αυτό έπιανες λιγότερο, πολύ περισσότερο καλωδιακό μήκος Καλά θα ήταν να σβήσεις την IP σου 2.84.ΧΧΧ.ΧΧ και να μην την ανεβάζεις δημόσια (+ μια επανεκκίνηση του ρούτερ για να πάρει νέα) Η cosmote συνδέει τους δικούς της χρήστες που έχουν συμβόλαιο 24 Mbps σε καμπίνα που υποστηρίζει vdsl.Σχεδόν στις περισσότερες φόρες ενεργοποιεί τα profile adsl2+ για πακέτα έως 24 Mbps για να μην δημιουργεί crosstalk σε άλλες συνδέσεις. Αν κλειδώνει πάνω από 24 Mbps είναι σε profile vdsl και λογικά στο profile 8a η στο 17a. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Η Cosmote χρησιμοποιεί μόνο προφίλ 17αρι είτε σε καμπίνες είτε σε Α/Κ, εκτός από τις 200αρες που είναι με 35αρι Συνήθως το κάνουν αυτόματα όταν αλλάξει η καμπίνα Μόνο από Α/Κ δεν δίνουν VDSL με κόφτη στα 24 Και πάλι τη θεωρώ εξαιρετική κίνηση που "σκοτώνει" τον ανταγωνισμό σε κάποιες περιοχές Ας κάνουν κάτι αντίστοιχο και οι εναλλακτικοί στις δικές τους ή ας γυρίσουν τα πάντα σε VDSL με κόφτη στα 24.. Δηλαδή αν εσύ ήσουν κάπως μακριά από το Α/Κ, με ΟΤΕ θα είχες 24/1 από καμπίνα και στους άλλους 8-10/1 από Α/Κ, θα το σκεφτόσουν για τα λεφτά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 8 minutes ago, Kozanitis1 said: Δηλαδή αν εσύ ήσουν κάπως μακριά από το Α/Κ, με ΟΤΕ θα είχες 24/1 από καμπίνα και στους άλλους 8-10/1 από Α/Κ, θα το σκεφτόσουν για τα λεφτά; 27/2.7 εδώ και καιρό σε όσες "ADSL" δίνει από KV ο ΟΤΕ! Τεράστιος ανταγωνισμός και στο upload, που είναι αρκετά σημαντικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 @infin1tyGR Ακριβώς.., ειδικά η "ανάσα" στο upload, όπου αν τολμήσεις να ανεβάσεις μεγάλο αρχείο με adsl δε δουλεύει τίποτα άλλο.. + χαμηλότερο overhead Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα