christakos07 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Εφόσον δεν είναι συστημένο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι πάντως. Είναι υποχρέωση σου να έχεις ασφαλή χώρο, ώστε να γίνεται εναπόθεση του δέματος. 1
verylife78 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, christakos07 είπε Εφόσον δεν είναι συστημένο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι πάντως. Είναι υποχρέωση σου να έχεις ασφαλή χώρο, ώστε να γίνεται εναπόθεση του δέματος. σε ποια πολυκατοικια υπαρχει περιπτωση να υπαρχει χωρος ασφαλης που να χωραει, οχι ενα φακελλο αλλα δεμα??? αληθεια τωρα...
christakos07 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, verylife78 είπε σε ποια πολυκατοικια υπαρχει περιπτωση να υπαρχει χωρος ασφαλης που να χωραει, οχι ενα φακελλο αλλα δεμα??? αληθεια τωρα... Και γιατί αυτό αφορά τα ΕΛΤΑ; Μπορεί να νοικιάσει θυρίδα, μπορεί να βάλει γραμματοκιβώτιο μετά από συμφωνία της πολυκατοικίας. Τα ΕΛΤΑ έχουν υποχρέωση την παράδοση. Στην περίπτωση των συστημένων, την ασφαλή παράδοση, όπου πρέπει να αποδεικνύεται ο παραλήπτης. Στην περίπτωση των μη συστημένων, απλά το αφήνουν εκεί που πρέπει. Αν το "εκεί που πρέπει" είναι απλά η είσοδος της πολυκατοικίας(εσωτερικά), είναι πάλι υποχρέωση του παραλήπτη, να διασφαλίσει ότι θα βρεθεί εκεί το δέμα. Αν πάλι επιθυμείτε συστημένα πακέτα, μπορείτε να επωμίζεστε το επιπλέον κόστος των συστημένων αποστολών. Δεν είναι δα και τόσο μεγάλο. ΥΓ. Δε μιλάω εκ του ασφαλούς. Στην πολυκατοικία μου ανοίγουν όλα τα μη συστημένα δέματα και πλέον ο ταχυδρόμος τα παραδίδει "άτυπα" στο mini-market, που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο μας. Αν τα δέματα χαθούν, είτε επειδή εκείνη την ημέρα ήταν κλειστό το mini-market, είτε επειδή τα άφησε στην πολυκατοικία καθαυτή, δεν έχει καμία ευθύνη. When you give peanuts you get monkeys. Οπότε, πληρώνετε συστημένες αποστολές.. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2021 από christakos07 1
verylife78 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Αλλο τι θα μπορουσαμε να κανουμε αλλα μιλαμε τι κανουμε.. Εσυ πχ εχεις θυριδα, ή ασφαλη τοποθεσια που να χωραει δεμα? και τι μεγεθους δεμα??? Και τι σημαινει παραδοση? Εξω ? μεσα στην πολυκατοικια, λαθος στην παραδοση, νουμερο ή και δρομος??? Δεν ξερουμε ακριβως τι εχει γινει αλλα οχι και να εχουμε ασφαλη χωρο για 4-6 δεματα το χρονο (μεσος χρηστης)
TuXaKoS Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, verylife78 είπε Αλλο τι θα μπορουσαμε να κανουμε αλλα μιλαμε τι κανουμε.. Εσυ πχ εχεις θυριδα, ή ασφαλη τοποθεσια που να χωραει δεμα? και τι μεγεθους δεμα??? Και τι σημαινει παραδοση? Εξω ? μεσα στην πολυκατοικια, λαθος στην παραδοση, νουμερο ή και δρομος??? Δεν ξερουμε ακριβως τι εχει γινει αλλα οχι και να εχουμε ασφαλη χωρο για 4-6 δεματα το χρονο (μεσος χρηστης) Παράδοση σημαίνει μέσα στην πολυκατοικία κανονικά. Αν γίνει λάθος παράδοση/νούμερο/δρόμος κτλ, εφόσον το δέμα δεν είναι συστημένο, τα ΕΛΤΑ δεν έχουν καμία ευθύνη (το ίδιο και αν το δέμα χαθεί. Στο συστημένο υπάρχει αποζημίωση). 15 λεπτά πριν, christakos07 είπε ΥΓ. Δε μιλάω εκ του ασφαλούς. Στην πολυκατοικία μου ανοίγουν όλα τα μη συστημένα δέματα και πλέον ο ταχυδρόμος τα παραδίδει "άτυπα" στο mini-market, που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο μας. Αν τα δέματα χαθούν, είτε επειδή εκείνη την ημέρα ήταν κλειστό το mini-market, είτε επειδή τα άφησε στην πολυκατοικία καθαυτή, δεν έχει καμία ευθύνη. When you give peanuts you get monkeys. Οπότε, πληρώνετε συστημένες αποστολές.. Αυτό ακριβώς..
christakos07 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 9 λεπτά πριν, verylife78 είπε Αλλο τι θα μπορουσαμε να κανουμε αλλα μιλαμε τι κανουμε.. Εσυ πχ εχεις θυριδα, ή ασφαλη τοποθεσια που να χωραει δεμα? και τι μεγεθους δεμα??? Και τι σημαινει παραδοση? Εξω ? μεσα στην πολυκατοικια, λαθος στην παραδοση, νουμερο ή και δρομος??? Δεν ξερουμε ακριβως τι εχει γινει αλλα οχι και να εχουμε ασφαλη χωρο για 4-6 δεματα το χρονο (μεσος χρηστης) Εφόσον είναι 4-6 δέματα το χρόνο, μπορείς να ζητάς συστημένη αποστολή. Δεν έχω θυρίδα, ούτε ασφαλή χώρο, οπότε γνωρίζω εκ των προτέρων τους κινδύνους. Δε θα κατηγορήσω τα ΕΛΤΑ, αν το δέμα δεν έρθει ποτέ. Το μόνο που μπορώ να προσάψω στα ΕΛΤΑ είναι οι αργοί χρόνοι παράδοσης, όχι το που θα αφήνουν τα μη συστημένα δέματα/φακέλους. Αυτό που ο καθένας προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες του αλλού, με ξεπερνάει. Δεν έχετε θυρίδες; Βάλτε καταγραφικό σύστημα στην πολυκατοικία (νόμιμα), ώστε να καταγράφετε τις κινήσεις. Δεν μπορείτε να επωμιστείτε τέτοιο κόστος; Πληρώστε συστημένες αποστολές. Επιπλέον, για να δώσω δίκιο στα ΕΛΤΑ. Δε θα μεταφέρει κανένας ταχυδρόμος ογκώδες δέμα. Εδώ οριακά παραδίδουν, ελάχιστα φουσκωμένους φακέλους. Οπότε, μιλάμε για απλό, επιστολικό ταχυδρομείο. 1 λεπτό πριν, TuXaKoS είπε Παράδοση σημαίνει μέσα στην πολυκατοικία κανονικά. Αν γίνει λάθος παράδοση/νούμερο/δρόμος κτλ, εφόσον το δέμα δεν είναι συστημένο, τα ΕΛΤΑ δεν έχουν καμία ευθύνη (το ίδιο και αν το δέμα χαθεί. Στο συστημένο υπάρχει αποζημίωση). Αυτό ακριβώς.. Ακόμη και η παράδοση μέσα στην πολυκατοικία, είναι κάτι "ασαφές". Ο ταχυδρομικός κανονισμός θα ορίζει σίγουρα, ότι τη στιγμή παράδοσης, θα πρέπει να του ανοίξει κάποιος την εξώπορτα. Οπότε πάλι είναι προβληματική η όλη συναλλαγή. 1
Green Dragon Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Τουλάχιστον είχα καλή αντιμετώπιση από το τμήμα παραπόνων και τον υπεύθυνο εκεί. Αφού έκανε μία πρώτη επαφή με το κέντρο διανομής της περιοχής, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ο συγκεκριμένος διανομέας έχει φύγει. Επίσης ότι θα ψάξει το δελτίο παραδόσεων εκείνης της ημέρας, να δει τι έχει καταγράψει ο διανομέας και αύριο θα με πάρει τηλέφωνο να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες. Αυτό οφείλω να το αναγνωρίσω. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Green Dragon είπε Καλημέρα! Το έζησα και αυτό τελικά. Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Περίμενα ένα δέμα από Κίνα. Είχα το tracking number και το παρακολουθούσα μέχρι που έφτασε στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ της περιοχής μου, στις 28 Ιανουαρίου. Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 15,45' εμφανίστηκε εγγραφή στον εντοπισμό αντικειμένων των ΕΛΤΑ, ότι το δέμα παραδόθηκε. Τη μέρα εκείνη ήμουνα και εγώ και η γυναίκα μου στο σπίτι, δεν χτύπησε το κουδούνι, δεν παραλάβαμε κανένα δέμα, δεν υπογράψαμε πουθενά, δεν βρήκαμε ειδοποιητήριο, τίποτα από όλα αυτά. Από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου προσπαθώ να βρω στα ΕΛΤΑ τι έχει γίνει με το δέμα. Η ιστορία που μου λένε από τα ΕΛΤΑ είναι ότι: " - Το δέμα δεν ήταν συστημένο και δεν είχαν υποχρέωση να το παραδώσουν σε μένα και να υπογράψω ότι το παρέλαβα. - Ο ταχυδρόμος το φέρνει στη διεύθυνση που γράφει και το αφήνει σε ένα σχετικά ασφαλές μέρος. - Αφού δεν έχετε κουτί αλληλογραφίας, προφανώς το άφησε έξω από την πόρτα. - Δεν είναι υποχρεωμένος, αν δεν σας βρήκε, να κολλήσει ειδοποιητήριο και να το επιστρέψει στο κέντρο διανομής". Εγώ τώρα ρε παιδιά, τι να υποθέσω;;; Ότι το άφησε έξω από την πόρτα και κάποιος περαστικός το πήρε, όπως μου λένε τα ΕΛΤΑ. Ή ότι κάποιος άλλος το καβάντζωσε;; μπορει να υποθεσεις πολλα...... αλλα αν δεν ειναι συστημενο ειναι ετσι οπως το ειπαν!
Xdanger Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Είχα κάνει παραγγελία τον Ιούνιο από Κίνα (κόστος 5€ περίπου οπότε δεν ασχολήθηκα και πολύ) και τα ΕΛΤΑ έγραφαν στο tracking ότι παραδόθηκε τον Αύγουστο. Και αφού είχα αποδεχτεί ότι κάποιος το είχε βουτήξει μάλλον πριν μια εβδομάδα έφτασε το δέμα. 8 μήνες μετά!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις