cabdik Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 12 ώρες πριν, k30taas είπε Ναι αλλά στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να έχω μόνιτορ με DP για να μην χρειάζεται αντάπτορας.... χανεις το ποιντ μου....!! το ξερω οτι δεν εχεις οθονη με DP, αλλιως δεν θα συζητουσαμε τωρα.....!!!! ειπα οτι οι ανταπτορες DP->HDMI εχουν θεματα, και καλο ειναι να τους αποφευγεις...!! επισης, αυτο ειναι το αλλο point.... " το τρυκ απο οτι φαινεται, ειναι αφ' ενος στην εξοδο της "πηγης", δλδ της καρτας γραφικων, που πρεπει και αυτη να ειναι τουλαχιστον HDMI 2.0, αλλα και η ιδια η VGA να ειναι ικανη να παιξει αυτη την αναλυση"
k30taas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Στις 14/2/2021 στις 11:43 ΠΜ, cabdik είπε χανεις το ποιντ μου....!! το ξερω οτι δεν εχεις οθονη με DP, αλλιως δεν θα συζητουσαμε τωρα.....!!!! ειπα οτι οι ανταπτορες DP->HDMI εχουν θεματα, και καλο ειναι να τους αποφευγεις...!! επισης, αυτο ειναι το αλλο point.... " το τρυκ απο οτι φαινεται, ειναι αφ' ενος στην εξοδο της "πηγης", δλδ της καρτας γραφικων, που πρεπει και αυτη να ειναι τουλαχιστον HDMI 2.0, αλλα και η ιδια η VGA να ειναι ικανη να παιξει αυτη την αναλυση" στην συγκεκριμενη περιπτωση τελικα τι μπορω να κανω? εχω το asrock h470 με cpu i5-10400 και οι θυρες υπαρχουν και λογικα η vga ειναι ικανη να παιξει 4k 60hz γιατι λοιπον παιρνω μονο 30hz?
nickol-us Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 32 λεπτά πριν, k30taas είπε στην συγκεκριμενη περιπτωση τελικα τι μπορω να κανω? εχω το asrock h470 με cpu i5-10400 και οι θυρες υπαρχουν και λογικα η vga ειναι ικανη να παιξει 4k 60hz γιατι λοιπον παιρνω μονο 30hz? 4κ/60hz θα πάρεις μόνο απο την έξοδο dp. Αν θες να το ρίξεις σε hdmi θα πρέπει να βρεις ανταπτορα dp1.4-hdmi 2.0 https://www.asrock.com/mb/Intel/H470 Phantom Gaming 4/index.asp#Specification
k30taas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, nickol-us είπε 4κ/60hz θα πάρεις μόνο απο την έξοδο dp. Αν θες να το ρίξεις σε hdmi θα πρέπει να βρεις ανταπτορα dp1.4-hdmi 2.0 https://www.asrock.com/mb/Intel/H470 Phantom Gaming 4/index.asp#Specification μα ακριβως τετοιον ανταπτορα εχω αλλα και παλι δεν παιρνω 60hz
nickol-us Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μήπως δεν είναι ο ανταπτορας για 4κ; Κινέζικος είναι; dp 1.4 μεταφέρει 4κ/60hz το ίδιο και το hdmi 2.0, δε νομίζω πως κάνω λάθος, αν θες , Google για επιβεβαίωση. Μετά έλεγξε τις ρυθμίσεις των windows μήπως δεν πήγε αυτόματα στα 60hz
k30taas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, nickol-us είπε Μήπως δεν είναι ο ανταπτορας για 4κ; Κινέζικος είναι; dp 1.4 μεταφέρει 4κ/60hz το ίδιο και το hdmi 2.0, δε νομίζω πως κάνω λάθος, αν θες , Google για επιβεβαίωση. Μετά έλεγξε τις ρυθμίσεις των windows μήπως δεν πήγε αυτόματα στα 60hz Δυστυχώς φίλε τα έχω κοιτάξει όλα αυτά που μου λες και όλα είναι όπως πρέπει αλλά τίποτα έχω στείλει και στην asrock μήνυμα στο τεχνικό τμήμα και αυτοί τίποτα κάτι βλακιες μου λένε να ενημερώσω το πρόγραμμα γραφικών κλπ που τα έχω κάνει και ξανακάνει και τίποτα.... Δεν ξέρω δεν μπορώ να βγάλω άκρη....
nickol-us Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το καλώδιο το κοίταξες; Το έχεις βάλει άλλου και είδες να σηκώνει 4k/60hz; Για να αποκλείσεις όλες τις πιθανότητες στο λέω. Τελευταία σκέψη, μπορεί και χαζή, μήπως το έβαλαν το feature μετά σε κάνα bios update; Όπως και να έχει ελπίζω να την βρεις την άκρη. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από nickol-us 1
k30taas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 9 λεπτά πριν, nickol-us είπε Το καλώδιο το κοίταξες; Το έχεις βάλει άλλου και είδες να σηκώνει 4k/60hz; Για να αποκλείσεις όλες τις πιθανότητες στο λέω. Τελευταία σκέψη, μπορεί και χαζή, μήπως το έβαλαν το feature μετά σε κάνα bios update; Όπως και να έχει ελπίζω να την βρεις την άκρη. το καλωδιο ειανι αυτο Sandberg DisplayPort 1.4-HDMI 4K60Hz 2m (509-16) δεν εχω καπου αλλου να το δοκιμασω, εχω κανει χθες και bios update...δεν ξερω κατι αλλο, ισως αν δεν εχεις ξεχωριστη καρτα γραφικων μαλλον δεν μπορεις να εχεις αναλυση 4k 60hz παντως ευχαριστω για το ενδιαφερον.... 1
cabdik Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Εγω παντως, απο αυτο που καταλαβαινω, και απο τα Specs των εξοδων της μητρικης σου, και απο τα Specs του επεξεργαστη για τις αναλυσεις που μπορει να δωσει, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ περιπτωση να παρεις 4Κ/60hz ειναι μονο απο DP.....σε DP. οσον αφορα τους ανταπτορες, μαλλον εκει παιζονται τα Conflicts, και δεν σου δινει το DP 4k/60hz..! αν μπορεις, δοκιμασε και καποιον αλλον...!! 1
k30taas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Λοιπον για οποιον μπορει να βοηθησει, μολις εφυγε ενας φιλος απο το σπιτι μου. Μου εφερε ενα υπολογιστη για δοκιμη. Εχει και αυτος εναν φορητο που τον ειχα παρει εγω απο ινσομνια για λογαριασμο του πριν μερικες μερες. ειναι ο hp prodesk 400 g4 sff και εχει μια θυρα hdmi και μια dp. απο οτι ειδα στις προδιαγραφες του το hdmi ειναι 2.0 και οντως μολις τον συνδεσα στην τηλεοραση μου με ενα καλωδιο hdmi μου εδωσε το πολυποθητο για μενα 4k 60hz. Τωρα μολις το συνδεσα με τα καλωδιο που εχω στην θυρα dp μου εβγαζε και αυτο μεχρι 30hz......... Oποτε το συμπερασμα ειναι πως το καλωδιο σιγουρα δεν κανει, το θεμα ειναι μηπως δεν κανει και οποιοσδηποτε ανταπτορας? δεν ξερω.
niko13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, k30taas είπε Λοιπον για οποιον μπορει να βοηθησει, μολις εφυγε ενας φιλος απο το σπιτι μου. Μου εφερε ενα υπολογιστη για δοκιμη. Εχει και αυτος εναν φορητο που τον ειχα παρει εγω απο ινσομνια για λογαριασμο του πριν μερικες μερες. ειναι ο hp prodesk 400 g4 sff και εχει μια θυρα hdmi και μια dp. απο οτι ειδα στις προδιαγραφες του το hdmi ειναι 2.0 και οντως μολις τον συνδεσα στην τηλεοραση μου με ενα καλωδιο hdmi μου εδωσε το πολυποθητο για μενα 4k 60hz. Τωρα μολις το συνδεσα με τα καλωδιο που εχω στην θυρα dp μου εβγαζε και αυτο μεχρι 30hz......... Oποτε το συμπερασμα ειναι πως το καλωδιο σιγουρα δεν κανει, το θεμα ειναι μηπως δεν κανει και οποιοσδηποτε ανταπτορας? δεν ξερω. Mε αυτον τον ανταπτορα, τουλαχιστον αν στηριχτεις στις photo των review δειχνει πως στο intel hd graphics control panel του δινει επιλογη για 4κ/60 σε tv.. https://www.amazon.com/review/reviews-lightbox//ref=cm_cr_dp_mb_img?ie=UTF8&asin=B017BQ8I54, αν δεν βρεθει καποιος να μας προτεινει εναν που χρησιμοποιει ο ιδιος κ δουλευει, δεν νομιζω να βρουμε καλυτερη αποδειξη Σου βαζω κ την καλυτερη απαντηση του reddit που καταληγει στο adapter που σου εβαλα link πανω κ περιγραφει την κατασταση σου (αφορα συνδεση uhd 630 με displayport σε 4κ tv),στο ειχα βαλει link κ στην προηγουμενη σελιδα αν θες να το δεις αναλυτικα Yes, if you take the output of the iGPU and plug it into a DP monitor, then you will get 4k@60fps. If you take the output of the iGPU, put in an DP to HDMI cable (which is a passive device that switches the DP off and turns on HDMI output from the GPU), you will get 4k@24/30fps, because that is all that your GPU supports. You may be able to find an active converter however. These are rare since DP supports HDMI output natively, but an active device could record the 4k@60fps output from the DP and then play it back in HDMI. The post above links something claiming to do that, but I've never tried one and can't say how well they work. A normal $5 DP to HDMI adapter will not work. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2021 από niko13 1
petrost8 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 το συγκεκριμενο mini pc https://www.skroutz.gr/s/16587415/Intel-NUC-Kit-NUC8i5BEH.html?from=favorites_popup βγαζει αναλυση 4K / 60 Hz, με καλωδιο ΗDMI σε HDMI 2.0 , σωστα;
JDROGAS Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Αντι να μπλεκεις με ανταπτορες καλωδια κλπ που στο τελος θα σου στοιχισουν 40-50 ευρω δεν θα ηταν ορθοτερο να παρεις την πιο φθηνη καρτα γραφικων που απλα θα εχει εξοδο hdmi 2.0; Ξερω οτι οι καρτες ειναι πολυ δυσκολες και πανακριβες αυτη την εποχη αλλα μια τετοια θα ελυνε τα προβληματα σου. https://www.skroutz.gr/s/11975748/Gigabyte-GeForce-GT-1030-2GB-Silent-Low-Profile-GV-N1030SL-2GL.html 4 ώρες πριν, petrost8 είπε το συγκεκριμενο mini pc https://www.skroutz.gr/s/16587415/Intel-NUC-Kit-NUC8i5BEH.html?from=favorites_popup βγαζει αναλυση 4K / 60 Hz, με καλωδιο ΗDMI σε HDMI 2.0 , σωστα; Ναι αυτο υποστηριζει απ'οτι φαινεται.
k30taas Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 8 ώρες πριν, petrost8 είπε το συγκεκριμενο mini pc https://www.skroutz.gr/s/16587415/Intel-NUC-Kit-NUC8i5BEH.html?from=favorites_popup βγαζει αναλυση 4K / 60 Hz, με καλωδιο ΗDMI σε HDMI 2.0 , σωστα; Όχι γιατί το HDMI που έχει είναι 1.4 4 ώρες πριν, JDROGAS είπε Αντι να μπλεκεις με ανταπτορες καλωδια κλπ που στο τελος θα σου στοιχισουν 40-50 ευρω δεν θα ηταν ορθοτερο να παρεις την πιο φθηνη καρτα γραφικων που απλα θα εχει εξοδο hdmi 2.0; Ξερω οτι οι καρτες ειναι πολυ δυσκολες και πανακριβες αυτη την εποχη αλλα μια τετοια θα ελυνε τα προβληματα σου. https://www.skroutz.gr/s/11975748/Gigabyte-GeForce-GT-1030-2GB-Silent-Low-Profile-GV-N1030SL-2GL.html Και που να την βάλω αυτή την κάρτα φίλε μου στο deskmini H470;
petrost8 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, k30taas είπε Όχι γιατί το HDMI που έχει είναι 1.4 Οχι φιλε, εισαι λαθος. https://www.intel.com/content/www/us/en/products/boards-kits/nuc/kits/nuc8i5beh.html Graphics Output: HDMI 2.0a; USB-C (DP1.2)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα