Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, k30taas είπε

Εσύ ποιον couler έχεις; θα το ήθελα τελείως αθόρυβο αν γίνεται..... Όσο αναφορά το 4k 60 hz φαντάζομαι ούτε αυτό τα βγάζει... 

4Κ/60HZ με type c & displayport

4Κ/30ΗΖ βγάζει το hdmi

-------------------------------

εγώ το έχω με της INTEL τον μαμίσιο (Ι3 10100) και δεν τον ακούω τον θόρυβο

το κορυφαίο σύστημα ψύξης για την συγκεκριμένη περίπτωση είναι το 

https://www.skroutz.gr/s/13344682/Noctua-NH-L12S.html

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

4Κ/60HZ με type c & displayport

4Κ/30ΗΖ βγάζει το hdmi

-------------------------------

εγώ το έχω με της INTEL τον μαμίσιο (Ι3 10100) και δεν τον ακούω τον θόρυβο

το κορυφαίο σύστημα ψύξης για την συγκεκριμένη περίπτωση είναι το 

https://www.skroutz.gr/s/13344682/Noctua-NH-L12S.html

Οπότε μόλις το φτιάξω δοκιμάζω και εγώ τον μαμισιο και άμα δεν με ενοχλεί τον αφήνω αλλιώς βάζω αυτόν.... Αυτό που λες για το 4κ 60 hz το έχεις έτσι; το έχεις δοκιμάσει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

NAI και το λέει και ο κατασκευαστής CPU(με ενσωματωμένα γραφικά)

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/199283/intel-core-i3-10100-processor-6m-cache-up-to-4-30-ghz.html

και η asrock

https://www.asrock.com/nettop/Intel/DeskMini H470 Series/index.asp

4 λεπτά πριν, k30taas είπε

4κ 60 hz το έχεις έτσι; το έχεις δοκιμάσει; 

το HDMI όμως βγάζει 4Κ/30hz

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

NAI και το λέει και ο κατασκευαστής CPU(με ενσωματωμένα γραφικά)

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/199283/intel-core-i3-10100-processor-6m-cache-up-to-4-30-ghz.html

και η asrock

https://www.asrock.com/nettop/Intel/DeskMini H470 Series/index.asp

το HDMI όμως βγάζει 4Κ/30hz

Ρε συ μην κοιτάς προδιαγραφές αυτά τα ξέρω και εμένα στις προδιαγραφές έτσι ήταν το θέμα είναι το έχεις σε τηλεόραση ή μόνιτορ σε ανάλυση 4k 60 hz στην πράξη; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, k30taas είπε

Ρε συ μην κοιτάς προδιαγραφές αυτά τα ξέρω και εμένα στις προδιαγραφές έτσι ήταν το θέμα είναι το έχεις σε τηλεόραση ή μόνιτορ σε ανάλυση 4k 60 hz στην πράξη; 

σε monitor με displayport ΝΑΙ

απο DP σε DP χωρίς μετατροπή

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

σε monitor με displayport ΝΑΙ

απο DP σε DP χωρίς μετατροπή

Α μάλιστα οπότε λογικά και από DP σε HDMI θα βγάζει εκτός και αν θα φταίει η μετατροπή... Θα δείξει. Ευχαριστώ πάντως. Και κάτι τελευταίο εσύ αν ήταν να φτιάξεις τώρα ένα mini pc τι θα επερνες; το ίδιο ή κάτι άλλο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, k30taas είπε

Α μάλιστα οπότε λογικά και από DP σε HDMI θα βγάζει εκτός και αν θα φταίει η μετατροπή... Θα δείξει. Ευχαριστώ πάντως. Και κάτι τελευταίο εσύ αν ήταν να φτιάξεις τώρα ένα mini pc τι θα επερνες; το ίδιο ή κάτι άλλο; 

Αν ήθελα τέτοιο μέγεθος αυτό με κλειστά μάτια

5 λεπτά πριν, k30taas είπε

λογικά και από DP σε HDMI θα βγάζει εκτός και αν θα φταίει η μετατροπή

εκεί θέλει προσοχή στο καλώδιο γιατί κάποιοι το διαφημίζουν χωρίς να το κάνουν

googlare σχολια πριν πάρεις τέτοιο καλώδιο γιατί στοιχίζει 25..40 ευρώ

ΥΓ

Επίσης από το DP δεν βγαίνει ήχος όπως με το HDMI , θα χρειαστείς άλλο καλώδιο να βγάλεις ήχο

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Αν ήθελα τέτοιο μέγεθος αυτό με κλειστά μάτια

εκεί θέλει προσοχή στο καλώδιο γιατί κάποιοι το διαφημίζουν χωρίς να το κάνουν

googlare σχολια πριν πάρεις τέτοιο καλώδιο γιατί στοιχίζει 25..40 ευρώ

ΥΓ

Επίσης από το DP δεν βγαίνει ήχος όπως με το HDMI , θα χρειαστείς άλλο καλώδιο να βγάλεις ήχο

Μα ηδη εχω παρει και εδωσα 25 ευρω με τα ταχυδρομικα και δεν εκανα δουλεια και ειναι αυτο Sandberg DisplayPort 1.4-HDMI 4K60Hz 2m (509-16) οσο για τον ηχο που λες μια χαρα παιζει ο ηχος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε

ποιο είναι το pc που έχεις , για πες μου

αυτη την στιγμη κανενα μολις το εδωσα το τελευταιο και ηταν αυτο Nvisen y-gx01 mini pc intel core i9-8950hk 16gb+256gb/512gb ssd gaming pc hex core 2.9ghz to 4.8ghz intel hd graphics ddr4*2 slot m.2 2280 ssd 2.5inch sata hdmi dp type c Sale - Banggood.com και πριν ειχα αυτο Intel® NUC Kit NUC5i5RYH Product Specifications

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, k30taas είπε

Μα ηδη εχω παρει και εδωσα 25 ευρω με τα ταχυδρομικα και δεν εκανα δουλεια και ειναι αυτο Sandberg DisplayPort 1.4-HDMI 4K60Hz 2m (509-16) οσο για τον ηχο που λες μια χαρα παιζει ο ηχος.

με μετατροπή δεν θα το καταφέρεις , oi  hdmi controllers έχουν bugs σε ταχύτητες 4Κ/60ΗΖ και πάνω

πιθανότατα δεν θα λύσεις το πρόβλημα σου , μπορεί η τηλεόραση να έχει τον συγκεκριμένο panasonic hdmi-controller με το bug.

Αν οι υπόλοιπες θύρες HDMI της τηλεόρασης είναι 2.0 , σύνδεσε το καλώδιο σου εκεί και δοκίμασε.

Εκεί μπορεί να παίξει το 4Κ/60

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

με μετατροπή δεν θα το καταφέρεις , oi  hdmi controllers έχουν bugs σε ταχύτητες 4Κ/60ΗΖ και πάνω

δεν ξερω τι να πω..... παντως οταν εφερα τον αλλο υπολογιστη που εχει ο πιτσιρικας και τον εβαλα την τηλεοραση εβγαζε κανονικα 4k 60 hz και απο dp σε hdmi και απο hdmi σε hdmi.....βεβαια αυτο μεσω της καρτας γραφικων  GTX1050

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, k30taas είπε

μα το ξερουμε οτι μονο απο το displayport μπορουμε να παρουμε τα 60hz και οχι απο hdmi το θεμα ειναι οτι ουτε απο εκει τα βγαζει το καλωδιο που χρησιμοποιω ειναι αυτο Sandberg DisplayPort 1.4-HDMI 4K60Hz 2m (509-16). με το παιδι παραπανω εχουμε παει παραπερα την κουβεντα ιδιωτικα και ειδαμε πως το καλωδιο απο dp σε hdmi πρεπει να ειναι Active και οχι passive και αυτο που εχω εγω δεν ξερω τι ειναι διοτι δεν το αναφερει πουθενα, εστειλα μαλιστα μηνθμα στην εταιρια του καλωδιου αλλα μου λενε πως πρεπει να το ψαξουν και αυτοι......τι να πω δεν ξερω, ουτε ειμαι σε θεση να δωσω αλλα 30-40 ευρω για δοκιμη και μονο. Παντως ο αλλος υπολογιστης που εχω (μεγαλος) οταν το εβαλα στην τηλεοραση ειχε κανονικα 4κ αναλυση στα 60 hz και μαλιστα μονο μεσω hdmi και απο τις δυο πλευρες.

εχω την samsung q70t εχει 2.1 αλλα για αυτο που θελουμε δεν χρειαζεται αυτο μας αρκει το hdmi 2.0

εχεις απαντησει στο θεμα σου, και η λυση ειναι απλη.  

να τα κανουμε μια περιληψη....! 

1. εχεις μια τηλ  4K/120HZ που διαθετει θυρες HDMI 2.0 - 2.1,    CHECK

2. θελεις να συνδεσεις ενα πισι και να βγαζεις αναλυση 4Κ/60ΗΖ 

3. για να συνδεσεις αυτα τα 2 μηχανηματα, ωστε να βγαλουν αυτην την αναλυση, χρειαζεσαι ενα (καλο) καλωδιο HDMI 2.0 τουλαχιστον..!   αν ειναι και HDMI 2.1 ακομα καλυτερα..!  

το τρυκ απο οτι φαινεται, ειναι αφ' ενος στην εξοδο της "πηγης", δλδ της καρτας γραφικων, που πρεπει και αυτη να ειναι τουλαχιστον HDMI 2.0, αλλα και η ιδια η VGA να ειναι ικανη να παιξει αυτη την αναλυση,  και 

αφ' ετερου, απεφυγε προς το παρον ανταπτορες displayport to HDMI. θεωρω οτι αυτο ειναι ακομα πιο μπερδεway κατασταση για να δουλεψει σωστα..! 

εδω σε μενα, σε απλο 1080Ρ/75ΗΖ μονιτορ που το συνδεσα με τετοιον ανταπτορα, επειδη η 570 εχει 1 HDMI- 1DP- 1DVI, και επειδη ειχα ηδη συνδεσει την HDMI στην τηλεοραση, ειπα να βαλω ενα DPtoHDMI ανταπτορα να μην ξηλωνω, και δεν επαιζε 1080Ρ/75ΗΖ....!  Οταν εβαλα απ ευθειας το HDMI... δουλεψε κανονικα,...!!!       

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, cabdik είπε

εχεις απαντησει στο θεμα σου, και η λυση ειναι απλη.  

να τα κανουμε μια περιληψη....! 

1. εχεις μια τηλ  4K/120HZ που διαθετει θυρες HDMI 2.0 - 2.1,    CHECK

2. θελεις να συνδεσεις ενα πισι και να βγαζεις αναλυση 4Κ/60ΗΖ 

3. για να συνδεσεις αυτα τα 2 μηχανηματα, ωστε να βγαλουν αυτην την αναλυση, χρειαζεσαι ενα (καλο) καλωδιο HDMI 2.0 τουλαχιστον..!   αν ειναι και HDMI 2.1 ακομα καλυτερα..!  

το τρυκ απο οτι φαινεται, ειναι αφ' ενος στην εξοδο της "πηγης", δλδ της καρτας γραφικων, που πρεπει και αυτη να ειναι τουλαχιστον HDMI 2.0, αλλα και η ιδια η VGA να ειναι ικανη να παιξει αυτη την αναλυση,  και 

αφ' ετερου, απεφυγε προς το παρον ανταπτορες displayport to HDMI. θεωρω οτι αυτο ειναι ακομα πιο μπερδεway κατασταση για να δουλεψει σωστα..! 

εδω σε μενα, σε απλο 1080Ρ/75ΗΖ μονιτορ που το συνδεσα με τετοιον ανταπτορα, επειδη η 570 εχει 1 HDMI- 1DP- 1DVI, και επειδη ειχα ηδη συνδεσει την HDMI στην τηλεοραση, ειπα να βαλω ενα DPtoHDMI ανταπτορα να μην ξηλωνω, και δεν επαιζε 1080Ρ/75ΗΖ....!  Οταν εβαλα απ ευθειας το HDMI... δουλεψε κανονικα,...!!!       

Ναι αλλά στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να έχω μόνιτορ με DP για να μην χρειάζεται αντάπτορας.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια να αναφερω κ εγω αυτα μηπως βοηθησουν μιας κ δεν εχω τριβη με το θεμα(παντα με gpu ειμαι).. Παρατηρησα σε αυτο το video για συνδεση laptop πως στα specs τους αναφερουν για τους dp to hdmi converters μεγιστη αναλυση 4k/60hz για τους active κ 4k/30hz για τους passive.       

Μετα βρηκα αυτο το αρθρο που αναφερει ποιος χρειαζεται active kai passive..https://www.google.com/amp/s/blog.tripplite.com/whats-the-difference-between-passive-and-active-displayport-adapters%3Fhs_amp=true

Αν η πηγη μας εχει dp++ τοτε passive αλλιως χρειαζομαστε active. Η intel δεν εχει dp ++(οι gpu εχουν) https://www.intel.com/content/www/us/en/programmable/support/support-resources/knowledge-base/ip/2018/does-displayport-intel--fpga-ip-support-dp----.html ισως γι αυτο ενα απλο καλωδιο/μετατροπεας δουλευει στη  σωστη αναλυση κ hz οταν συνδεθει σε gpu,  oχι ομως στα ενσωματομενα, λεω εγω 😁

οποτε για να δειξει σε 4k/60hz χρειαζεται active adapter η καλωδιο παλι active(αν υπαρχουν?) .? Οι active adapters απο οτι καταλαβα εχουν ολοκληρο τσιπ μεσα για τη μετατροπη του σηματος. image.png.fbdb1004e2c3284facf66a6dcc8d09cd.png

Ενα παραδειγμα ενος active (specs) αλλα βαραει 40 ευρο.. https://sandberg.world/el-gr/product/adapter-dp14gthdmi20-4k60.. Υπαρχουν ενα σωρο που μοιαζουν στο skroutz αλλα αυτοι που αναφερουν active ειναι ολοι ακριβοι. 

Βρηκα παρομοιο thread στο reddit, τσαμπα εβγαλα τα ματια μου ο κοπ@νος😂

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...