Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω έναν εξωτερικό HDD 3TB εκ των οποίων τα 2.8TB είναι σε χρήση. Μέσα στον δίσκο αυτό, στο root, είχα για αρκετό καιρό έναν φάκελο γύρω στα 50GB με αρχεία βίντεο mp4 μέσα, τον οποίο και διέγραψα περίπου στις γιορτές που μας πέρασαν (δηλαδή 1-2 μήνες πριν). Από όταν τον διέγραψα, στον δίσκο (σε άλλους υποφακέλους) έχουν διαγραφεί και επανεγγραφεί άλλα 21GB περίπου.

Σήμερα συνειδητοποίησα ότι τελικά χρειάζομαι τον φάκελο αυτόν με τα βίντεο. Έκανα deep scan με Disk Drill και με ένα άλλο πρόγραμμα, το Wondershare RecoverIt.

Το περίεργο είναι, πως και τα δυο προγράμματα ενώ βρήκαν διάφορα αρχεία που είχα διαγράψει πολύ καιρό πριν καν υπάρξει ο εν λόγω φάκελος (μπορεί και χρόνια πριν), δεν βρήκαν ούτε ίχνος του εν λόγω φακέλου με τα βίντεο. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση διότι ο φάκελος αυτός διαγράφηκε πρόσφατα, από την διαγραφή του μέχρι σήμερα εγγράφηκαν λιγότερα GB στον δίσκο σε σύγκριση με το σύνολο του περιεχομένου του εν λόγω φακέλου, και ο φάκελος βρισκόταν στο root του δίσκου!

Έχει κανείς καμία άλλη ιδέα για το πως μπορώ να σώσω τον εν λόγω φάκελο ή και το για ποιον λόγο να δεν τον βρίσκουν τα προγράμματα ανάκτησης ενώ ταυτόχρονα βρίσκουν άλλα αρχεία που διαγράφηκαν πολύ παλιότερα?

Ο δίσκος είναι σε μορφή NTFS GUID και κατά 99% τον χρησιμοποιώ με macOS.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάζομαι δεν το σκέφτηκες και πολύ για να το προτείνεις αυτό. Διότι,

Καταρχήν, όταν ο δίσκος είναι γεμάτος κατά 90% και έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά μετά την διαγραφή, 
είναι πρακτικά αδύνατο να ανακτηθούν αρχεία καθώς τα sectors που τα περιέχουν έχουν επανεγγραφεί.

Δεύτερον, το rapidspar αφορά κύρια την ανάκτηση από δίσκους που έχουν ηλεκτρομηχανικά προβλήματα, 
απευθύνεται σε επαγγελματίες και κοστίζει ένα αστρονομικό ποσό (πάνω από 2000€ αν θυμάμαι καλά).
Μπορεί να το βεβαιώσει και ο snbblp που το έχει και θα είχε αναφέρει αν μπορούσε να γίνει κάτι εν προκειμένω.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.

Για αυτό έβαλα τη λέξη ίσως ;) γιατί δυστυχώς δεν το έχω και δεν είμαι σίγουρος 100%

Όσο για τα υπόλοιπα τα γνωρίζω ευχαριστώ για τη διευκρίνηση 

Όσο για το 2ο που είπες το λέει και στο σάιτ τους ότι απευθύνεται και στους απλού χρήστες.

Αναφορά σε κείμενο

RapidSpar is the first cloud-driven device built to help IT professionals and non-specialized users recover lost client data from damaged or failing HDDs/SSDs.

Τώρα για το ποσόν ε αυτό εξαρτάται απο το πόσο αξία έχουν τα δεδομένα που θέλει να ανακτήσει κάποιος ο τσάμπας πάντως πέθανε

Δημοσ.

Ο δίσκος δουλεύει, όμως ο φάκελος δεν είναι ανακτήσιμος. Σόρρυ, αλλά δεν έχει μέλλον.
Οσο για το μηχάνημα, όταν λέει απλούς χρήστες εννοεί τεχνικούς χωρίς εξειδίκευση στα μέσα αποθήκευσης. Η τιμή του πριν 3 χρόνια που το πήρα, στον Καναδά χωρίς τελωνείο, ήταν περίπου 2.800$ με 5 χρόνια συνδρομή στο cloud.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...