ALLisCHAOS Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, το καλοκαίρι άλλαξα σπίτι όπου και ένα απο τα πρώτα πραγματα που έβαλα ήταν το ίντερνετ. Ακούγοντας απ όλους τους γνωστούς για το πόσο ευχαριστημένοι είναι από τον ΟΤΕ/Cosmote είπα και εγώ να πάω εκεί. Δυστυχώς το μόνο πακέτο που ήταν διαθέσιμο εκείνο το διαστημα στην περιοχή ήταν 24 ADSL (Θεσσαλονίκη, περιοχή Ντεπω). Λέω δεν γ@@ται 24αρι. Γίνεται με τα πολλά η σύνδεση και απο τη πρώτη μέρα ξεκινάνε τα προβλήματα... Απο εκεί που ήταν ολα ωραία και καλά ξαφνικά κλάταρε το ιντερνετ... Limited connectivity να λέει ο υπολογιστής και το κινητό αντίστοιχα να μην κάνει τίποτα (και καλώδιο και WiFi τίποτα, νεκρά.) Πατούσες να ανοίξει η σελίδα και φόρτωνε επ άπειρον (οχι no internet connection). Να προσπαθώ να μπω στο router (192.168.1.1) και να μην κάνει όυτε εκεί τίποτα. Εβλεπα επίσης ότι όταν γινότανε αυτό εσβηνε το φωτάκι telephony απο το ρούτερ (κάτι που δεν θα επρεπε να εποιρεάζει το ιντερνετ, οπως μου ειπαν απο τις βλαβες). Με επανεκκίνηση του ρούτερ το πράγμα έστρωνε (για καποιες ώρες) και μετά άντε ξανά. Μετά απο 1-2 μέρες του ιδιου προβληματος λεω σιγουρα δεν πάει κατι καλά, οπότε με το που μου το ξανακάνει, πέρνω τηλεφωνο στο 13888 και τους λέω το πρόβλημα. Μου απάντησαν ότι ούτε αυτοί δεν μπορούν να συνδεθούν στο ρούτερ μου και αν μπορώ να το κάνω μια επανεκκηνιση ή ακόμη καλύτερα ένα factory reset. Το κάνω, βλεπει η κοπελίτσα οτι όλα καλά πλέον, μου λεει αυτο θα έφταιγε, δεν βλεπει καποιο προβλημα στη γραμμη, το παθαινουν μερικες φορες.. Λεω και εγώ ΟΚ αλλά μετά απο καποιες ώρες ξανά τα ιδια... Ξανά εγώ τηλεφωνο, και αυτή τη φορά μου λενε να αλλάξουμε το ρουτερ. Για να μην τα πολυλογώ αυτή η ιστορία τράβηξε ένα μήνα, με έβαλαν οι αθεόφοβοι να αλλάξω 3 φορές ρούτερ μέσα σε ένα μήνα!!!! Θα παραλείψω καπου εδώ πως παίζει να έχω μιλήσει με οποιονδηποτε δουλευε στις βλάβες εκείνο το καιρό και να έχω ακούσει ότι φταιει το channel ή ότι έχω ανοιχτα και τις 2 συχνότητες εκπομπής του ρουτερ (2.4 κ 5) ή ότι φταίει που έχω κλειστη τη μια απο τις 2 συχνότητες (ρε παιδια εσεις μου είπατε να τη κλείσω τη μια). Anyway, με τα πολλά και αφού τους εχω πρήξει και ζητάω να φύγω γιατί αυτό το πράγμα δε μπορεί να συνεχιστεί, μου λενε θα στειλουμε τεχνικο κ αν δεν μπορέσει να κάνει κατι μπορείτε να σπάσετε το συμβόλαιο. Όλο αυτό το καιρό αυτοι εβλεπαν οτι η γραμμη μου ήταν σταθερή και ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Οποτε έρχεται ο τεχνικός κανει κατι μετρήσεις στη πρίζα του τηλεφώνου, μου λεει οτι τα βλεπει και αυτός όλα καλά και ότι απλα το μονο που μπορει να κανει ειναι να αλλάξει θύρα στο switch της γραμμής? ή κάτι τετοιο. Το οποίο και έκανε. Δεν βλεπει καποιο αλλο προβλημα και ίσως να δοκιμάσω να άλλαξω ακομη μια φορα ρουτερ!!!!! Ολος παραδόξος μετα την επίσκεψη του και αυτή την αλλαγή το πράγμα έστρωσε, ώσπου τη προηγούμενη εβδομάδα παρατηρώ ότι έχει έρθει το VDSL στη γειτονία μου. Μιας και δουλεύω απο το σπίτι ειπα: εδώ είμαστε πάμε για VDSL! Γινεται η αίτηση και μετα απο 2 μέρες η αναβάθμιση της γραμμής... Και οι μερες του καλοκαιριού επιστρέφουν... Ξανα τα ίδια προβλήματα, εκεί που δουλεύει καλά μετά απο καποιες ώρες κλατάρει... Να σημειωθεί εδώ πως η VDSL γραμμή μου δίνει ταχύτητα max 24 Mbps! Ξανα μπλέκω με το 13888, οπου εξηγώ όλο αυτο το background που σας ειπα παραπάνω και μου ειπαν θα το δηλώσουν βλαβη για να το δει τεχνικός. Μετα απο 1-2 ωρίτσες τηλεφωνο ο τεχνικος οτι βλεπει τη γραμμή μου και το δίκτυο της περιοχής σηκώνει μεχρι 26-27 mbps, ο λόγος για τη σχετικά μικρή ταχύτητα του VDSL. Του λεω οτι δεν εχω θεμα με την ταχύτητα αλλα με το γεγονός οτι το ιντερνετ κανει διακοπες και μου λεει οτι η λύση ειναι να κανω downgrade τη γραμμή.... Και μετά απο όλο αυτό το σεντόνι σας ρωτώ, έχει νοημα αυτό που μου είπε? Μπορεί το downgrade να λύσει το πρόβλημα? Σας έρχεται κατι στο μυαλο για το τι μπορεί να φταίει ή τι μπορώ να δοκιμασω?. Έχω σκεφτεί να παω να πάρω ένα καλό ρουτερ απ έξω μηπως είναι θεμα ρουτερ (αλλα 3 ρουτερ ολα σάπια?). Αυτη τη στιγμή ειμαι με το τελευταιο speedport plus της Cosmote. Μιλάμε εχω απογοητευτεί πληρως, κάθομαι και δουλεύω με hot spot απο το κινητό.. Να αλλάξω πάροχο? Θα δω διαφορά ή και εκεί τα ίδια? Να αλλάξω σπιτι τι να κάνω? Αυτα τα 'ολιγα΄ ευχαριστώ και sorry για το σεντονάκι.. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2021 από ALLisCHAOS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ανέβασε τα στατιστικα του ρουτερ σου να δουμε τι γίνεται, ετσι με τα λογια δεν λύνονται τα προβλήματα Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2021 από NikosKallithea Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis269 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 cosmote off αυτην την στιγμή ????????????????? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nyne Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Πιθανα ναι εχω πελατες που εχουν θεμα.Νομιζω και η vodafone εχει προβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prixtis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 H Vodafone σίγουρα δεν έχει επικοινωνία με το δίκτυο του OTE. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoles Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω. 24ρα συνδεση και μου εδωσαν το ΖΤΕ Η 1600. Για 2 μηνες ειχα αποσυνδεσεις. Ηρθαν διαφοροι τεχνικοι, απειρα τηλεφωνα στο support και ολοι εκτος απο εναν τεχνικο μου ελεγαν οτι το ZTE ειναι οτι το καλυτερο. Αλαξανε καλωδι που ερχετε στο σπίτι, αλλαξανε την γραμμη απο 50ρα σε 24ρα, κατι εκαναν με το software version απο ver 6 σε ver 4. Μου αντικατεστησαν το ΖΤΕ με αλλο ιδιο σε περιπτωση που το συγκεκριμενο ειχε κάποιο προβλημα. Δυστυχως η ιδια κατασταση παλι. Τελικα ενας τεχνικος μου ειπε καλυτερα να μου δωσουν το SpeedPort το οποιο αντικατασταθηκε απο το ΖΤΕ που υποτιθετε οτι ηταν ποιο εξελιγμενο. Πραγματι με το SpeedPort τα προβληματα εξαφανιστηκαν. εδω και 1 μηνα κανενα προβλημα. Ολα Τελεια...!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα