kostasg33 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Insomniacs. Παρέλαβα μια 3070 Gigabyte Gaming OC και δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά. Εξηγώ: Δεν πιάνει 60 fps ούτε στα high (1080p)στο Odyssey που παίζω,ταυτόχρονα έχει και κάποιες κάθετες γραμμές, οι οποίες πηγαίνουν προς τα πάνω σαν κύμα (Tearing). Για να σας προλάβω, έχω ενημερώσει το bios της μητρικής για συμβατότητα και έχει γίνει αφαίρεση των προηγούμενων driver με DDU. Προηγούμενη κάρτα γραφικών μια 2060, η οποία λειτουργούσε πολύ καλύτερα από αυτό το χάλι που έχει η νέα. Το σύστημα είναι το εξής: Ryzen 3600XT Ram Flare X 2x8gb 3200 14 Evga G3 650 MSI X570 MPG Gaming Edge Wifi. Πείτε μου αν έχετε κάποια ιδέα για να λειτουργήσει σωστά η κάρτα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2021 από kostasg33
7nisiotis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Ανέβασε ένα βίντεο με ανοιχτό msi afterburner να δούμε gpu usage, cpu usage, temps όπως και το tearing. Στήσε το κινητό απέναντι από την οθόνη.
hln3 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Σε άλλα games πως πάει; Από ένα game μόνο δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Μπορείς να τρέξεις ένα superposition benchmark για να ποστάρεις results;
ilos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 13 ώρες πριν, kostasg33 είπε Καλησπέρα Insomniacs. Παρέλαβα μια 3070 Gigabyte Gaming OC και δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά. Εξηγώ: Δεν πιάνει 60 fps ούτε στα high (1080p)στο Odyssey που παίζω,ταυτόχρονα έχει και κάποιες κάθετες γραμμές, οι οποίες πηγαίνουν προς τα πάνω σαν κύμα (Tearing). Για να σας προλάβω, έχω ενημερώσει το bios της μητρικής για συμβατότητα και έχει γίνει αφαίρεση των προηγούμενων driver με DDU. Προηγούμενη κάρτα γραφικών μια 2060, η οποία λειτουργούσε πολύ καλύτερα από αυτό το χάλι που έχει η νέα. Το σύστημα είναι το εξής: Ryzen 3600XT Ram Flare X 2x8gb 3200 14 Evga G3 650 MSI X570 MPG Gaming Edge Wifi. Πείτε μου αν έχετε κάποια ιδέα για να λειτουργήσει σωστά η κάρτα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Βγάλε τους drivers με DDU και ξαναπέρασέ τους. Αν κάνει πάλι νούμερα, τέσταρέ την σε άλλο σύστημα. 1080p σε κάποιους τίτλους ίσως παίζει μικρό cpu bn στην 3070 με zen 2, αλλά όπως και να έχει θα έπρεπε να τρέχει πολύ καλύτερα από την 2060. Tearing έχεις γιατί έχεις sub60 fps με κλειστά vsync/gsync. 1
kostasg33 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 20 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Ανέβασε ένα βίντεο με ανοιχτό msi afterburner να δούμε gpu usage, cpu usage, temps όπως και το tearing. Στήσε το κινητό απέναντι από την οθόνη. Από την ανυπομονησία μου το πήρα έτσι όπως είναι και το πήγα ολόκληρο για έλεγχο από εκεί που πήρα την κάρτα γραφικών. 16 ώρες πριν, hln3 είπε Σε άλλα games πως πάει; Από ένα game μόνο δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Μπορείς να τρέξεις ένα superposition benchmark για να ποστάρεις results; Από άλλα games δεν είχα κάτι σοβαρό πάρα μόνο rocket league και nba 2k, εκεί δεν είχε προβλήματα απλά θεώρησα ότι δεν είναι καλό δείγμα αυτά τα παιχνίδια. 7 ώρες πριν, ilos είπε Βγάλε τους drivers με DDU και ξαναπέρασέ τους. Αν κάνει πάλι νούμερα, τέσταρέ την σε άλλο σύστημα. 1080p σε κάποιους τίτλους ίσως παίζει μικρό cpu bn στην 3070 με zen 2, αλλά όπως και να έχει θα έπρεπε να τρέχει πολύ καλύτερα από την 2060. Tearing έχεις γιατί έχεις sub60 fps με κλειστά vsync/gsync. Το έκανα ήδη δύο τρεις φορές με ddu πριν το πάω για τον έλεγχο. Αυτό που διάβασα και σκεφτόμουν είναι μήπως το πρόβλημα είναι ότι σύνδεσα την κάρτα με ένα pcie στο τροφοδοτικό αντί για δύο ξεχωριστά. Πιστεύετε ότι αυτό είναι το πρόβλημα; σκέφτομαι μήπως στο odyssey η κάρτα τραβάει περισσότερο ρεύμα από όσο μπορεί να αντέξει το καλώδιο ενώ τα άλλα 2 παιχνίδια είναι λιγότερα απαιτητικά, οπότε και αποδίδει μια χαρά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
ilos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 26 λεπτά πριν, kostasg33 είπε Από την ανυπομονησία μου το πήρα έτσι όπως είναι και το πήγα ολόκληρο για έλεγχο από εκεί που πήρα την κάρτα γραφικών. Από άλλα games δεν είχα κάτι σοβαρό πάρα μόνο rocket league και nba 2k, εκεί δεν είχε προβλήματα απλά θεώρησα ότι δεν είναι καλό δείγμα αυτά τα παιχνίδια. Το έκανα ήδη δύο τρεις φορές με ddu πριν το πάω για τον έλεγχο. Αυτό που διάβασα και σκεφτόμουν είναι μήπως το πρόβλημα είναι ότι σύνδεσα την κάρτα με ένα pcie στο τροφοδοτικό αντί για δύο ξεχωριστά. Πιστεύετε ότι αυτό είναι το πρόβλημα; σκέφτομαι μήπως στο odyssey η κάρτα τραβάει περισσότερο ρεύμα από όσο μπορεί να αντέξει το καλώδιο ενώ τα άλλα 2 παιχνίδια είναι λιγότερα απαιτητικά, οπότε και αποδίδει μια χαρά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Καλό είναι να την έχεις με 2 διαφορετικά pcie καλώδια στην περίπτωση που το τροφοδοτικό είναι multi rail και δεν δίνει πολλά αμπέρ. 1
kostasg33 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Απλά διαβάζω σε ξένα φόρουμ που λένε ότι υπάρχουν 3 τύποι καλωδίου που μπορούν να αντέξουν 150, 279,400w αντίστοιχα και σκέφτομαι ότι ακόμα και στην μεσαία περίπτωση να είμαι, ίσως να είναι οριακά και για αυτό να υπολειτουργεί έτσι. Είδα και αυτή την εικόνα και εγώ έχω συνδέσει όπως στην τελευταία περίπτωση. Ο καθένας λέει το δικό του, ο ένας λέει ότι δεν δούλευε με ένα και όταν έβαλε 2 δούλεψε μια χαρά, ενώ άλλος λέει ότι δούλεψε μια χαρά και με το ένα.
rayne Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Κι εγώ παρέλαβα μια vision oc από αμαζόν μια βδομάδα πριν και χάλασε μετά από ένα τρίωρο νορμάλ χρήσης και τώρα τρέχα γυρευε ,δεν περνάει πλέον drivers, ίσως βγάλανε πρόχειρα κομμάτια η gigabyte για να καλύψει την αγορά
7nisiotis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 8 ώρες πριν, rayne είπε Κι εγώ παρέλαβα μια vision oc από αμαζόν μια βδομάδα πριν και χάλασε μετά από ένα τρίωρο νορμάλ χρήσης και τώρα τρέχα γυρευε ,δεν περνάει πλέον drivers, ίσως βγάλανε πρόχειρα κομμάτια η gigabyte για να καλύψει την αγορά Με το αμαζον σε μια βδομάδα έχεις ξεμπερδεψει 3 φορές έχω χρειαστεί RMA (mobo, gpu, mouse) και ήταν εξυπηρετικοί εκ μέρους τους. Εύκολη και γρήγορη διαδικασία αρκεί να προσέξεις σε κάτι χαρτιά επιστροφής που σου δίνουν
kostasg33 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Τουλάχιστον η δικιά μου δεν είναι τελείως χαλασμένη, θα πάω να τον πάρω να κάνω ένα format να περάσω ξανά drivers, αν δεδ δουλεύει θα το πάω σε εναν φίλο να την δούμε και στον δικό του υπολογιστή. Αν δουλεύει έχει πρόβλημα ο υπολογιστής μου, αν όχι έχει πρόβλημα η κάρτα και πάω ξανά απευθείας την κάρτα
rayne Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) refund θελουν να κανουν , εγω θελω replacement και μου λένε δέν εχουν, ουσιαστικα 2-3 μήνες ταλαιπορία απο την ώρα παραγγελίας γι αυτο το αποτέλεσμα με κάρτες τώρα μόνο στη μαύρη αγορά 900-1000 ευρώ , τραγικό . Έστειλα στη gigabyte μπας και βρω εκει λύση , μια βδομάδα ticket ακόμα δεν το έχουν δει. 3 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Με το αμαζον σε μια βδομάδα έχεις ξεμπερδεψει 3 φορές έχω χρειαστεί RMA (mobo, gpu, mouse) και ήταν εξυπηρετικοί εκ μέρους τους. Εύκολη και γρήγορη διαδικασία αρκεί να προσέξεις σε κάτι χαρτιά επιστροφής που σου δίνουν Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2021 από rayne
kostasg33 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα και πάλι, Πήγα και πήρα πίσω το pc, του έβαλα και το δεύτερο καλώδιο τροφοδοσίας έκανα και ένα format γιατί θεώρησα ότι κάτι στραβά θα έχει πάει με τους drivers και τώρα φαίνεται να λειτουργεί σωστά. Παραθέτω και ένα screenshot από το Superposition να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας.
hln3 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Μια χαρά φαίνονται τα αποτελέσματα και από frame times, temps, gpu utlization κτλ.
MTX Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με 1660τι , έχει πάει στη gigabyte και είναι όντως ελαττωματική , δεν έχουν όμως κάρτα να μου την αντικαταστήσουν εδώ και 3 μήνες
Necrogenisis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Περνα προηγουμενους drivers, μπας και. Δοκιμασε τους 460.89.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα