gianso Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, Έχω 50αρα vdsl από ΟΤΕ και το κλασικο Speedport modem / router που δίνουν. Ενω τόσο το λάπτοπ όσο και το κινητό σε speedtest φαίνεται να "τερματιζουν" τα τεστ στα 52mbps έχω τα εξής θέματα που με προβληματίζουν : 1) στη cosmote tv τα diagnostic δειχνουν ταχυτητα απο 17 μεχρι 32 (ποτέ πάνω από 32) και υπάρχουν στιγμές που στιγμιαία η ανάλυση πέφτει (Netflix περιέργως ποτέ δεν έχω θέμα σε 4k Dolby vision που τραβαν σταθερα 18mbps). 2) αν είναι πάνω από 3-4 συσκευές φαίνεται να ζοριζεται (π.χ. εγώ cosmote tv και κάποιος άλλος Netflix). Ποια ειναι η καλυτερη επιλογή ? Έχω τις εξής κατά νου : 1) fritzbox 7590 (το υποστηριζει ο οτε και καλυπτει voip και isdn που έχω). 2) αναμονη ο οτε να φερει και να υποστηριζει κάποιο fritzbox με wifi 6 (για future proof). Διαβασα στο forum μας για fritzbox 7530 AX (αλλα αν διαβασα καλα δε με καλυπτει λογω ISDN). 3) κρατάω το speedport και του κουμπωνω καποιο wifi 6 access point π.χ. UBIQUITI. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας
NikosKallithea Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 ...και πως εισαι σίγουρος οτι αλλαζοντας ρουτερ θα είναι και καλύτερα;
gianso Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 10 ώρες πριν, NikosKallithea είπε ...και πως εισαι σίγουρος οτι αλλαζοντας ρουτερ θα είναι και καλύτερα; Για το fritzbox εχω διαβασει απο τα review ότι τόγω cpu / ram που εχει + MU-MIMO μπορει να ανταποκρίνεται καλυτερα σε loads του τυπου πολλοι χρήστες ταυτόχρονα να κανουν bandwidth intensive δουλειες / ψυχαγωγια.
Finn Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, gianso είπε Για το fritzbox εχω διαβασει απο τα review ότι τόγω cpu / ram που εχει + MU-MIMO μπορει να ανταποκρίνεται καλυτερα σε loads του τυπου πολλοι χρήστες ταυτόχρονα να κανουν bandwidth intensive δουλειες / ψυχαγωγια. Σίγουρα θα δεις καλύτερη διαχείρηση με άλλο ρούτερ. Το fritzbox είναι καλή περίπτωση αν θες να είσαι με μόνο μια συσκευή, ειδάλλως μπορείς να πάς σε ένα router της ubiquiti σε συνδυασμό με ένα AP εσωτερικού χώρου. Υπόψην τα UAP 6 δεν υποστηρίζουν Wifi 6E οπότε δεν είναι τόσο future proof όσο νομίζαμε.
gianso Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Finn είπε Σίγουρα θα δεις καλύτερη διαχείρηση με άλλο ρούτερ. Το fritzbox είναι καλή περίπτωση αν θες να είσαι με μόνο μια συσκευή, ειδάλλως μπορείς να πάς σε ένα router της ubiquiti σε συνδυασμό με ένα AP εσωτερικού χώρου. Υπόψην τα UAP 6 δεν υποστηρίζουν Wifi 6E οπότε δεν είναι τόσο future proof όσο νομίζαμε. Θα προτιμουσα να πω αληθεια 1 συσκευη. Για το fritzbox εχω 2 σκεψεις / ενδοιασμους 1) αν πρεπει να περιμενω να βγει fritzbox με Wi-Fi 6 2) αν το 7590 αγοραστει π.χ. απο skroutz αν θα παιξει οπως παιζει ενα 7590 αγορασμένο απο την ιδια τη κοσμοτε. Update : το support του ΟΤΕ αναφέρει οτι υποστηρίζουν μονο αν εχεις αγορασμενο απο αυτούς ή γερμανο (αλλιώς λένε όχι). Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2021 από gianso
tasos-e Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, gianso είπε 1) αν πρεπει να περιμενω να βγει fritzbox με Wi-Fi 6 Υπάρχει fritz box με wifi 6,είναι το 7530AX όχι το απλό 7530. https://www.iptvsat.gr/modem-router-avm-fritz-box-7530-ax-me-wifi6/ Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2021 από tasos-e
gianso Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 31 λεπτά πριν, tasos-e είπε Υπάρχει fritz box με wifi 6,είναι το 7530AX όχι το απλό 7530. https://www.iptvsat.gr/modem-router-avm-fritz-box-7530-ax-me-wifi6/ αν δε κανω λαθος ειχα διαβασει πως δε καλυπτει isdn συνδεσεις σωστα? νομιζω το ειχα δει σε σχετικο thread στο forum μας.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 το FRITZBOX 7590 είναι ένα από τα κορυφαία ρούτερ βέβαια μου φαίνεται απίθανο αν το έχεις αγοράσει εκτός από COSMOTE ESHOP/GERMANOS να μην σου δουλέψει (να μην πάρει αυτόματα ότι ρυθμίσεις απαιτεί) θα το ρωτήσω όμως καθώς συνάδελφος με COSMOTE FTTH πρόσφατα το βρήκε φτηνά και το αγόρασε για αντικατάσταση του SPEEDPORT PLUS και δούλεψε κανονικά πήρε όλες τις ρυθμίσεις χωρίς πρόβλημα.
gianso Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, ikorolis είπε το FRITZBOX 7590 είναι ένα από τα κορυφαία ρούτερ βέβαια μου φαίνεται απίθανο αν το έχεις αγοράσει εκτός από COSMOTE ESHOP/GERMANOS να μην σου δουλέψει (να μην πάρει αυτόματα ότι ρυθμίσεις απαιτεί) θα το ρωτήσω όμως καθώς συνάδελφος με COSMOTE FTTH πρόσφατα το βρήκε φτηνά και το αγόρασε για αντικατάσταση του SPEEDPORT PLUS και δούλεψε κανονικά πήρε όλες τις ρυθμίσεις χωρίς πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όντως τα review ειναι εξαιρετικά. Επειδή δε το έχω ψαξει , τα WiFi 6 router εχουν καλυτερη αποδοση απο πλευράς "max" speed ή από πλευρά "απόστασης / καλυψης" ?
tasos-e Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Το WiFi 6 είναι καλύτερο σε συνδέσεις με πολλές συσκευές και πιο γρήγορο, το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμα πολλές συσκευές με WiFi 6, όποτε αν δεν έχεις συσκευές που να υποστηρίζουν WiFi 6 δεν το χρειάζεσαι. Ίσως μελλοντικά.
gianso Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 19 λεπτά πριν, tasos-e είπε Το WiFi 6 είναι καλύτερο σε συνδέσεις με πολλές συσκευές και πιο γρήγορο, το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμα πολλές συσκευές με WiFi 6, όποτε αν δεν έχεις συσκευές που να υποστηρίζουν WiFi 6 δεν το χρειάζεσαι. Ίσως μελλοντικά. Ναι μόνο μια συσκευή (κινητό) με wifi-6 αλλά κυρίως θέλω καλύτερες ταχύτητες για laptop και smart tv (wifi-5 και οι δύο).
tasos-e Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Τότε όπως έχουν πει καλύτερα το 7590. Έχω ένα 7390 παλιό μοντέλο σε 50 Vodafone και πάει πολύ καλά (5g). Αυτή την στιγμή βλέπω στο tvbox μπάλα, η κόρη στον υπολογιστή και σου γράφω από το κινητό χωρίς κόλλημα. Το 7590 είναι πολύ καλύτερο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 ρώτησα τον φίλο/συνάδελφο που αγόρασε το 7590 όχι από COSMOTE ESHOP ούτε από ΓΕΡΜΑΝΟΣ μια χαρά δουλεύει πάνω στην COSMOTE FTTH 100/10 πήρε αυτόματα τις ρυθμίσεις κτλ.
gianso Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Στις 4/2/2021 στις 6:54 ΜΜ, tasos-e είπε Τότε όπως έχουν πει καλύτερα το 7590. Έχω ένα 7390 παλιό μοντέλο σε 50 Vodafone και πάει πολύ καλά (5g). Αυτή την στιγμή βλέπω στο tvbox μπάλα, η κόρη στον υπολογιστή και σου γράφω από το κινητό χωρίς κόλλημα. Το 7590 είναι πολύ καλύτερο. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Στις 4/2/2021 στις 7:31 ΜΜ, ikorolis είπε ρώτησα τον φίλο/συνάδελφο που αγόρασε το 7590 όχι από COSMOTE ESHOP ούτε από ΓΕΡΜΑΝΟΣ μια χαρά δουλεύει πάνω στην COSMOTE FTTH 100/10 πήρε αυτόματα τις ρυθμίσεις κτλ. Σε ευχαριστω πολυ για τη πληροφορία!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα