Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο φόρουμ 

Είμαι στην αναζήτηση ενός usb stick 32gb γιατι το παλιό μου τα επαιξε και δεν διαβάζονταν ξαφνικά από το pc 

Η χρήση του θα είναι μεταφορά αρχείων σε pc μεγέθους από 20 μέχρι 250mb συνήθως εφαρμογές και δεν πρόκειται να γεμίσει ποτέ 

Θεωρείτε ότι ένα απλό με 5€ από eshop θα είναι κομπλέ ή πρέπει να προσέξω κάτι; 

Επίσης θέλω και έναν εξωτερικό ssd είτε σε θήκη είτε σε κανονικό εξωτερικό 

Θέλω 120-128 gb και θα γεμίσουν περίπου τα 50 προς το παρόν και βλέπουμε 

Τι με συμφέρει καλύτερα;

Ένας intenso 25€ που έχει το eshop ;

Ή να πάρω έναν απλό 2.5 σατα με 15-20€ και να τον βάλω σε θήκη;

Αν αξίζει να βάλω nvme 128gb χωρίς να ξεπεράσω το κόστος των ~30€ θα ήταν μια καλή ευκαιρία αλλά δεν βρίσκω κάτι 

1 ώρα πριν, Nik1239 είπε

Επεξ/σία από Nik1239
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν δεν σε ενδιαφερει στο στικακι η ταχυτητα,μεταφορα μεγαλων αρχειων παιρνεις ενα φτηνουλι

usb 3.0 64αρι ειναι πολυ φθηνα πλεον.

Εαν θελεις κατι πραγματικα γρηγορο για μεταφορα αρχειων πας Sandisk Extreme (εχω δυο τετοια και ειναι πολυ αξιπιστα και γρηγορα)

Για εξωτερικο εγω ειχα μια θηκουλα 2,5 μου περισσεψε ενας 60αρης ssd απο αναβαθμιση και κανω τη δουλεια μου μια χαρα και αρκετα γρηγορα.

Υπαρχει και ετοιμη λυση που απο τις αξιολογησεις βλεπω ειναι πολυ καλη και συμφερουσα.

Επεξ/σία από JDROGAS
Δημοσ.

Εδώ και 2-3 χρόνια δουλεύω ένα Patriot Supersonic Rage 2 128Gb.

Σταθερότατο στα 250-400mb/s read και 80-150 write. Άμεσα συγκρίσιμο με Sata SSD. 

Μπορείς να τα βρεις σε καλές τιμές στο e-shop και στο amazon. Πριν αγοράσεις επιβεβαίωσε πως το μοντέλο είναι εντάξει σε επιδόσεις από κανένα review. 

Για να κοντράρω αυτό το στικάκι ( σε αξιοπιστία πάντα και όχι σε ταχύτητες ) θα έπρεπε να δώσω 80ευρώ περίπου για m.2 enclosure και ένα ssd. 
Αν δεν έχεις απαιτήσεις σε TBW λόγω εργασίας με 25 ευρώ έχει λήξει το θέμα. 
Patriot Pef128gsre3usb Supersonic Rage Elite 128gb USB 3.1 Gen.1 Flash Drive - Μνημες usb (PER.320027) (e-shop.gr)

Υπάρχουν και άλλα 2-3 σε αυτή την κατηγορία αλλά σημαντικά πιο ακριβά. Σε περίπτωση που θες μπορω να τα ξαναβρω για να υπάρχουν εδώ σαν επιλογές.

• Like 3
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Εαν δεν σε ενδιαφερει στο στικακι η ταχυτητα,μεταφορα μεγαλων αρχειων παιρνεις ενα φτηνουλι

usb 3.0 64αρι ειναι πολυ φθηνα πλεον.

Εαν θελεις κατι πραγματικα γρηγορο για μεταφορα αρχειων πας Sandisk Extreme (εχω δυο τετοια και ειναι πολυ αξιπιστα και γρηγορα)

Για εξωτερικο εγω ειχα μια θηκουλα 2,5 μου περισσεψε ενας 60αρης ssd απο αναβαθμιση και κανω τη δουλεια μου μια χαρα και αρκετα γρηγορα.

Υπαρχει και ετοιμη λυση που απο τις αξιολογησεις βλεπω ειναι πολυ καλη και συμφερουσα.

Εάν μπορώ να τα συνδυάσω και να πάρω ένα γρήγορο usb stick 128gb θα ήταν καλή επιλογή 

Για τον intenso από ότι είδα έχει 320read 100write και είναι στα 25€ οπότε δεν με συμφέρει και θα ήθελα και κάτι γρηγορότερο στο write

29 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Σταθερότατο στα 250-400mb/s read και 80-150 write. Άμεσα συγκρίσιμο με Sata SSD. 

Μπορείς να τα βρεις σε καλές τιμές στο e-shop και στο amazon. Πριν αγοράσεις επιβεβαίωσε πως το μοντέλο είναι εντάξει σε επιδόσεις από κανένα review. 

Για να κοντράρω αυτό το στικάκι ( σε αξιοπιστία πάντα και όχι σε ταχύτητες ) θα έπρεπε να δώσω 80ευρώ περίπου για m.2 enclosure και ένα ssd. 
Patriot Pef128gsre3usb Supersonic Rage Elite 128gb USB 3.1 Gen.1 Flash Drive - Μνημες usb (PER.320027) (e-shop.gr)

Υπάρχουν και άλλα 2-3 σε αυτή την κατηγορία αλλά σημαντικά πιο ακριβά. Σε περίπτωση που θες μπορω να τα ξαναβρω για να υπάρχουν εδώ σαν επιλογές.

Όπως είπα και πιο πάνω αν υπάρχει κάποιο usb stick μέχρι 25-30€ που να πιάνει πάνω από 200 read/write θα με βόλευε

Αλλιώς και με 100-150 write βολεύομαι

Καλή φάση το patriot εξάλλου δεν θα σβήνω/γράφω πολύ θα μεταφέρω τα αρχεία που θέλω να έχει μέσα και ίσως που και που να γράψω τίποτα 

Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές είτε σε usb είτε σε εξωτερικούς ssd;

38 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Απλώς και κάτι ακόμα που φοβάμαι με τα usb είναι η αξιοπιστία πόσο θα αντέξει στον χρόνο και το throttling που μπορεί να έχει στην ταχύτητα λόγο θερμοκρασίας

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις έναν απλό φτηνό sata ssd και να τον βάλεις σε εξωτερική θήκη 2,5".

Συγκεκριμένα την " Adata ED600 " 

Εμένα με έχει βολεψει, διάβασε τα reviews κ κρινε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από εμένα αυτά: 

https://www.skroutz.gr/s/10170879/PNY-CS900-120GB.html (0 θερμοκρασίες, σαν να μη δουλεύει καθόλου)

https://www.skroutz.gr/s/15896935/Adata-ED600.html

και πιάνω αυτές τις ταχύτητες:

IMG-20210107-084445.jpg

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, badasszoro είπε

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις έναν απλό φτηνό sata ssd και να τον βάλεις σε εξωτερική θήκη 2,5".

Συγκεκριμένα την " Adata ED600 " 

Εμένα με έχει βολεψει, διάβασε τα reviews κ κρινε

Το ξέρω η θήκη είναι πολύ καλή 

Απλά δεν ξέρω τι ταχύτητες θα πιάνει ο ssd σε usb 3 και αν συμφέρει γιατί θα πάει κοντά 35€ ενώ το usb που προτείνει ο φίλος παραπάνω είναι στα 24€ αξίζει την διαφορά λες;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

Από εμένα αυτά: 

https://www.skroutz.gr/s/10170879/PNY-CS900-120GB.html

https://www.skroutz.gr/s/15896935/Adata-ED600.html

και πιάνω αυτές τις ταχύτητες:

IMG-20210107-084445.jpg

Επιτέλους βρήκα κάποιο benchmark εξωτερικου ssd 

Αυτό τα λέει όλα μάλλον θα πάρω ότι έχεις και εσύ γιατί οι ταχύτητες είναι παραπάνω από ικανοποιητικές και αξίζει τα 35€ που θα δώσω 

Ίσως πάρω και ένα usb απλό μικρό  για μεταφορά λόγο μεγέθους 

Έφυγε παραγγελία από e gate η θήκη που μου είπατε μαζί με τον PNY SSD και ένα usb 16gb απλό στα 38.80 

Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά.

Screenshot_2021-02-03-19-41-24-658_com.android.chrome.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και μένα οι ταχύτητες με ένα σάπιο teamgroup gx1 παρόμοιες με του Τερη είναι στην θηκη, απλά να ξέρεις ότι όσοι δεν έχουν dram όπως ο παραπάνω πέφτει η απόδοση τους στις εγγραφες μετά από λίγο, και ίσως να συμπεριφέρεται σαν κανονικός hdd

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, badasszoro είπε

Και μένα οι ταχύτητες με ένα σάπιο teamgroup gx1 παρόμοιες με του Τερη είναι στην θηκη, απλά να ξέρεις ότι όσοι δεν έχουν dram όπως ο παραπάνω πέφτει η απόδοση τους στις εγγραφες μετά από λίγο, και ίσως να συμπεριφέρεται σαν κανονικός hdd

Ποιος 120gb έχει dram μήπως αν δεν είναι πολύ ακριβότερος να αλλάξω την παραγγελία αν και δεν νομίζω να δω διαφορά 

1 ώρα πριν, JDROGAS είπε

Πατ κιουτ οι δουλειες!!! 👍

😋

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Ποιος 120gb έχει dram μήπως αν δεν είναι πολύ ακριβότερος να αλλάξω την παραγγελία αν και δεν νομίζω να δω διαφορά 

😋

Από ότι βλέπω εδώ https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vSNt05rYTdmeLUNTRqPf9TwrjZhUrScrgYWxPKrYGJwkR8Cg3kLE9CBoVzQksO9fU5NijfZX5EAY_5i/pubhtml

Δεν έχει dram αυτός που διάλεξες, γενικά δεν είναι για να τρομάζεις σιγά.Απλα πληροφοριακά στο είπα για να ξέρεις τι γίνεται. Μια χαρά θα τι κάνεις την δουλειά σου πιστεύω,εκτός και αν στέλνεις αρχεία πέρα δοθεί συνέχεια και δεν έχεις τον χρόνο.

Τώρα αν όμως ανέβουμε από τα 20€ που δίνεις τώρα και πάμε στα 25 πχ για να βρούμε κάτι καλύτερο, ξεφεύγουμε από το budget με την έννοια ότι με 25€ βρίσκεις 240gb ssd και πάει λέγοντας.

• Like 1
Δημοσ.

Μία καλή επιλογή είναι ο MX500, αλλά είναι μεγαλύτερος και 15ε πιο ακριβός.

5 λεπτά πριν, badasszoro είπε

Από που είναι η λίστα;

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Μία καλή επιλογή είναι ο MX500, αλλά είναι μεγαλύτερος και 15ε πιο ακριβός.

Από που είναι η λίστα;

Την είχα βρει σε ένα φόρουμ από level1techs νομίζω, αλλά δεν ξέρω ποιος την έφτιαξε κλπ

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...