Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενώ παίζω παιχνίδια στο pc μου (σημείωση το pc είναι καινούργιο και με καλό σύστημα ) μετά από ενα χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτά κάνει επανεκκίνηση μόνο του , χωρίς να με ειδοποιεί και χωρίς να μου βγάζει blue screen . Το παθαίνει μόνο όταν παίζω παιχνίδια . ( επίσης δεν έχω κάρτα γραφικών και το pc είναι 1 εβδομάδας , τις 3 πρώτες μέρες δεν το πάθαινε αλλά τώρα ..). Τι να κάνω ;;

Δημοσ.

Έχει εναν ryzen 5 3400g , μια μητρική της gigabyte B450M DS3H , ένα τροφοδοτικό της corsair το VS450, 16 gb ram , και δυο ssd ένας που μπαίνει στην μητρική και ο άλλος στο κουτί . Από παιχνίδια όχι τίποτα το ιδιαίτερο και αν είναι και κανένα βαρύ ρίχνω τα γραφικά ( gta rp , planet zoo , και άλλα διάφορα που δεν είναι βαριά ) . Το pc το έκανα εγώ και με βοήθησε ένας φίλος μου που ξέρει

Δημοσ.
Μόλις τώρα, harisdiseris είπε

Το pc το έκανα εγώ και με βοήθησε ένας φίλος μου που ξέρει

Κουμπώσατε καλά την ψύκτρα?

Να βάλεις ένα πρόγραμμα (π.χ speccy) και να δείς τις θερμοκρασίες που αναπτύσσει όταν λειτουργεί.

Δημοσ.

Σε ποιους βαθμούς πρέπει να τρέχει καλά , τώρα λέει 40 , να δω και δε παιχνίδι ;;

έπεσε πριν στους 33 και τωρα σε παιχνίδι περίπου βαρύ είναι 62

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, harisdiseris είπε

Σε ποιους βαθμούς πρέπει να τρέχει καλά , τώρα λέει 40 , να δω και δε παιχνίδι ;;

Αφησε ανοιχτο το speccy και μπες να παιξεις,βγες την ωρα που παιζεις και δες θερμοκρασιες επεξεργαστη-μητρικη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, harisdiseris είπε

Στο παιχνίδι το πιο πολύ που έφτασε ήταν 62 και η μητρική 31

Oι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα δεν ειναι ανησυχητικες.

Ρυθμιση μνημες κλπ εχετε κοιταξει;

Δημοσ.

Τί ακριβώς να κάνω , τις μνήμες πάντως τις έβαλα να τρέχουν στις συχνότητες 3200 που είναι το μέγιστο

τί άλλο πρέπει να κάνω

Δημοσ.

Δεν γνωριζω τις μνημες σου εαν θελουν πχ παραπανω ρευμα για να κατσουν στα 3200 η εαν πρεπει να χαμηλωσεις τα timings.

Εαν ειναι αυτη η αιτια.......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oi ram θα έβγαζαν blue screen.παρολ αυτά βάλτες χωρίς xmp (oc profile)κ ξαναδοκιμασε

Το gta 5 rp μπορεί να παίξει με onboard γραφικά?τεσπά μπες bios και βρες καπου λέει auto shut down για συγκεκριμένες θερμοκρασίες mb/cpu... Shutdown ή restart kanei?

2.βάλε άλλο πρόγραμμα για θερμοκρασίες (π.χ. rivatuner)

https://www.guru3d.com/files/index.html 

Ή hwinfo

https://graphicscardhub.com/vrm-temperature/ διαβασε  εκεί π λέει για hwinfo k επιλογή για sensor και ανέβασε φωτό μετά από 15 λεπτά gaming...να σαι σίγουρος ότι γράφει cpu temp vrm temp Tdie/Tctl κτλ.

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kage είπε

Όλα αυτά δεν θα έβγαζαν blue screen?

Το gta rp μπορεί να παίξει με onboard γραφικά?τεσπά μπες bios και βρες καπου λέει auto shut down για συγκεκριμένες θερμοκρασίες mb/cpu... βάλε άλλο πρόγραμμα για θερμοκρασίες 

https://www.guru3d.com/files/index.html και ανέβασε φωτό...να σαι σίγουρος ότι γράφει cpu temp αυτά π βλεπεις

Kανονικα ναι αλλα ετσι "στον αερα" που συζηταμε δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.

Ποσο λαθος θερμοκρασιες να δειχνει το speccy;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...