Προς το περιεχόμενο

Paypal

Ion. 1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βγάλε ένα screenshot με τα τηλ απο δίωξη και βάλτο σε κανένα email και στείλτου το, και πες του λογικά δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις αυτό, δεν ξέρεις εως που θα το τραβήξω, μόλις ενημέρωσα και τον πατέρα μου 

να το πας ως το τελος, και ας μην παρεις τα λεφτα

σκέψου ότι μπορείς να γλυτώσεις και αλλούς από αυτόν

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ion. 1 είπε

Επικοινωνησα απόψε μαζί του και συνεχώς προσπαθούσε να με κάνει να τον λυπηθώ επιπλέον στην αρχή αρνήθηκε μέχρι και την ταυτότητα του ότι κάνω λάθος . Το θέμα είναι αν πάω στην δίωξη τα χρήματα θα τα πάρω πίσω ?

Γιατί πιστεύεις πως αν δεν πας στη Δίωξη θα τα πάρεις;;;

Απορώ πάντως πως σε πετσόκοψε έτσι... Δηλαδή δεν ψιλιάστηκες κάτι, όταν είδες πως ήσουν -180 ευρώ, με επιβεβαιωμένη συναλλαγή; Τώρα ότι έγινε, έγινε, σημασία έχει να τον καταγγείλεις....ΧΘΕΣ, ώστε να καταλάβουν οι του σιναφιού του πως υπάρχει τιμωρία.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Iamthagod είπε

Απορώ πάντως πως σε πετσόκοψε έτσι... Δηλαδή δεν ψιλιάστηκες κάτι, όταν είδες πως ήσουν -180 ευρώ, με επιβεβαιωμένη συναλλαγή; Τώρα ότι έγινε, έγινε, σημασία έχει να τον καταγγείλεις....ΧΘΕΣ, ώστε να καταλάβουν οι του σιναφιού του πως υπάρχει τιμωρία.

σε παρομοια φαση γνωστου μου (του εβαλε χρηματα για αγγελια και εξαφανιστηκε) μολις ειδε οτι εγινε καταγγελια στην αστυνομια του εστειλε πισω τα χρηματα...

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Iamthagod είπε

Προφανώς από το να τρέχει στα δικαστήρια, θα επιλέξει να του γυρίσει τα λεφτά. Από αυτά που γράφει, ντόπιος απατεωνακος είναι, αλλιώς δε θα του κλαιγοταν έτσι. Με ξένο πωλητή δε θα έβγαζε άκρη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Ion. 1 είπε

Επικοινωνησα απόψε μαζί του και συνεχώς προσπαθούσε να με κάνει να τον λυπηθώ επιπλέον στην αρχή αρνήθηκε μέχρι και την ταυτότητα του ότι κάνω λάθος . Το θέμα είναι αν πάω στην δίωξη τα χρήματα θα τα πάρω πίσω ?

ναι μετα απο δικαστήριο ,πες τουτα τι θα του συμβεί και εγώ σου λέω οτι θα σου βάλει πισω τα λεφτά ,η δίωξη δεν αστειέυετε ,θα τον κάνουν φύλλο και φτερό ,τηλεφωνικές συνομηλλίες κτλπ,θα πάει μέσα και για άλλα αδικήματα ,δεν ειναι μονο η απάτη προς εσένα.δεν ξυπνάς ένα πρωί και λες θα φάω 360ευρω απο κάποιον ,έχεις πίσω σου και άλλα αδικήματα.

τώρα αν τον λύπήθηκες και θες να του χαρίσεις τα λεφτά σου αυτό ειναι δικό σου θέμα.

Επεξ/σία από makis269
  • Like 1
Δημοσ.

Γέμισε δικαστές το insomnia... 

Έκανε ένα λάθος το παιδί, μπορεί να είναι και η πρώτη του αγοροπωλησία δεν χρειάζεται να τον κοροϊδεύουμε.

@Ion. 1 θα κάνεις ότι σου είπαν τα παιδιά παραπάνω, θα μιλήσεις με τον τύπο και θα τους πεις ότι έχεις κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για καταγγελία κτλ. και να σου επιστρέψει τα χρήματα αμέσως. Θα δεις που θα το κάνει. Αλλά μην το αφήσεις να περάσει καιρός, άμεσα κάντο.

Μερικά tips για αγοραπωλησίες μιας και φαίνεσαι καινούργιος:

1) Όταν αγοράζεις κάτι να βλέπεις το προφίλ του άλλου. Αν είναι facebook να βλέπεις αν έχει ένα σοβαρό προφίλ, αν είναι ενεργό, έχει κανονικό όνομα όχι ψευδώνυμα (αν και υπάρχουν και άνθρωποι σοβαροί με προφίλ με ψευδώνυμα). Να βλέπεις τις κριτικές αν έχουν, αν ανήκουν σε ομάδες αγοραπωλησιών κτλ.

2)  Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και στο insomnia. Να προσπαθείς να αγοράζεις από ενεργά προφίλ, να είναι σχετικά παλιά και να έχουν κριτικές.

3) Να προτιμάς πάντα πρώτα συναλλαγές με ανθρώπους που είναι στην περιοχή που μένεις π.χ. Αθήνα, χέρι με χέρι και ας πληρώσεις και λίγο παραπάνω γιατί εκεί δύσκολα θα γίνει στραβή.

4) Για το paypal δεν ξέρω πολλά, αλλά όταν πληρώνεις με κάρτα είσαι ασφαλής γιατί α) ξέρεις τα στοιχεία του πωλητή και β) αν γίνει στραβή αμέσως πας στην τράπεζά σου και κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής.

5) Και κάτι που ισχύει 99%, όταν κάτι παρα είναι καλό για να είναι αληθινό τότε είναι σχεδόν πάντα απάτη. Όταν βλέπεις ανθρώπους να πουλάνε πράγματα σε τιμές χώμα ενώ κοστίζουν αρκετά λεφτά και μεταχειρισμένα να τους αποφεύγεις. Και μην βιάζεσαι ποτέ να αγοράσεις κάτι ή να πεις αχ θα το χάσω ή να σε πιέσουν να το πάρεις, δεν είσαι σίγουρος για μια συναλλαγή προσπέρνα την, θα ξαναβρεθεί η ευκαιρία δεν χάθηκε ο κόσμος.

Αυτά, συγνώμη για το off topic :)

• Like 4
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές όλων και εσένα @godfather0991, θα προσέχω την επόμενη έχω κινηθεί νομικά πλέον μαζεύω όλα τα στοιχεία και ξεκινάει η δικογραφία μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Νομίζω έληξε εδώ το θέμα ευχαριστω πάρα πολύ για την ανταπόκριση και τις συμβουλές όλων καλή συνέχεια και μόλις γίνει κάποια σοβαρή ενημέρωση θα την ανεβάσω εδώ για να δειτε και το τέλος της υπόθεσης.

Μην σε αφήσω και χωρίς το τελευταίο επεισόδιο 😂.

Ενημερωτικά το παλικάρι με έκανε μπλοκ στο viber όπου και ήταν η τελευταία μας συνομιλία 

• Like 4
Δημοσ.
Στις 05/02/2021 στις 4:13 ΜΜ, Ion. 1 είπε

Ευχαριστώ για τις συμβουλές όλων και εσένα @godfather0991, θα προσέχω την επόμενη έχω κινηθεί νομικά πλέον μαζεύω όλα τα στοιχεία και ξεκινάει η δικογραφία μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Νομίζω έληξε εδώ το θέμα ευχαριστω πάρα πολύ για την ανταπόκριση και τις συμβουλές όλων καλή συνέχεια και μόλις γίνει κάποια σοβαρή ενημέρωση θα την ανεβάσω εδώ για να δειτε και το τέλος της υπόθεσης.

Μην σε αφήσω και χωρίς το τελευταίο επεισόδιο 😂.

Ενημερωτικά το παλικάρι με έκανε μπλοκ στο viber όπου και ήταν η τελευταία μας συνομιλία 

Στειλτου ένα SMS και πες του ότι έχεις κινήσει διαδικασίες. Ελπίζω να βγεις κερδισμένος γιατί θα σώσεις και άλλους από τέτοιες απάτες. Καλό σκ

• Like 1
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα:

Ποιά είναι η σωστή διαδικασία, ως αγοραστής αλλά και ως πωλητής, όταν η αγοραπωλησία είναι "μαύρη", αλλά το ποσό είναι σχετικά μεγάλο;

Αν συμφωνήσουμε σε κάτι, πώς θα πρέπει να σταλεί το ποσό; Αν εγώ ας πούμε βοηθήσω ένα φοιτητή σε μία εργασία, πώς θα στείλει το ποσό; Friends and family; Και αν δε στείλω την εργασία του, ή άλλο αγαθό που πούλησα; Ή από την άλλη, αν δεχτώ να φανεί ως πώληση ας πούμε, αν πάρει την εργασία του και στην πορεία πει ότι δεν πήρε τίποτα και κάνει dispute;

Παράδειγμα τώρα, έχω μία υπόθεση που εκκρεμεί στο ebay, όπου ο πωλητής μου χρωστάει 20 ευρώ μεταφορικά (βέβαια η βλακεία ήταν δικιά μου που δεν απαίτησα να μπει το ebay στην υπόθεση) και θέλει να με πληρώσει μέσω paypal. Πώς πρέπει να γίνει η συναλλαγή;

Δημοσ.

Κανονικα το friends and family δεν καλυπτει κανεναν οταν προκειται γι αγορα-πωληση.

Μπορεις να κανεις εσυ paypal request για να φαινεται ως αγορα-πωληση και να σου βαλει τα χρηματα με αιτιολογια αγορας οποτε και ειναι καλυμενος εαν κατι παει στραβα.

Οσο αναφορα το να σε πληρψσει μεσω paypal δεν εχεις προβλημα,απλα εσυ θα λαβεις τα χρηματα εκεινος δεν θα μπορει να απαιτησει επιστροφη απο εσενα.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Κανονικα το friends and family δεν καλυπτει κανεναν οταν προκειται γι αγορα-πωληση

Οπότε με αυτό, έχει πρόβλημα μόνο αυτός που στέλνει λεφτά, αν πάει κάτι στραβά.

Thanks.

Δημοσ.
Στις 8/2/2021 στις 10:29 ΠΜ, JDROGAS είπε

Κανονικα το friends and family δεν καλυπτει κανεναν οταν προκειται γι αγορα-πωληση.

Μπορεις να κανεις εσυ paypal request για να φαινεται ως αγορα-πωληση και να σου βαλει τα χρηματα με αιτιολογια αγορας οποτε και ειναι καλυμενος εαν κατι παει στραβα.

Οσο αναφορα το να σε πληρψσει μεσω paypal δεν εχεις προβλημα,απλα εσυ θα λαβεις τα χρηματα εκεινος δεν θα μπορει να απαιτησει επιστροφη απο εσενα.

Τελικά τα έστειλε ως αγορά-πώληση.

Υπάρχει κάτι για να ανησυχώ; Μπορεί να ζητήσει τα χρήματά του πίσω, για κάποιο λόγο;

Το όλο θέμα πλέον είναι γιατί τον καίει η αρνητική βαθμολόγηση, αυτό που φοβάμαι είναι μην τυχόν βάλω θετική και ζητήσει και τα μεταφορικά (άδικα βέβαια) πίσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...