KilliK Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, bwaaah είπε ουπς. Δεν γνωρίζω τον κανονισμό στην Αμερική. αλλά αυτό θεωρείτε νόμιμο??? οχι. και κανονικα επρεπε να ειχε ηδη παρεμβει ο κρατικος θεσμος, αλλα μαντεψε ποιος κανει πραγματικο κουμαντο σε μια χωρα.
Havik Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Αρχικά δεν είχες ιδέα γιατί μιλάνε (όπως και εγώ). Αρχικά δεν κατάλαβες τι έγινε (όπως και εγώ). Δεν διάβασες καν λίγο ώστε να καταλάβεις Ωστόσο άποψη έχεις. #Ελληνάρας ##freemarketNOT #nazistokoumounoanarxikoiTouReddit
Hanamoura Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Η απογορευση ήταν για λίγες ώρες. Από χθες στο κλείσιμο έως τώρα μπορείς να αγοράσεις
KilliK Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, JohnGTA είπε Ο λόγος για τον οποίο έκλεισαν τα trade στην συγκεκριμένη μετοχή είναι οικονομικά απολύτως δικαιολογημένος (οικονομικός επιστήμονας είμαι). Δεν γίνεται να ρισκάρει όλο το αποθεματικό της μια πλατφόρμα επειδή ξαφνικά αποφάσισε ο κόσμος να τροφοδοτήσει μια φούσκα, η οποία σε κανα μήνα θα έχει σκάσει. Καλό είναι να διαβάζεις και την ουσία πίσω από κάθε τι και όχι μόνο να μένεις στα εφάμιλλα. Μάθε λίγο τις ορολογίες και τις ιδέες πίσω από αυτά. Ένα subreddit έκανε τόσο καλή προπαγάνδα που για να τροφοδοτήσει μια φούσκα και να μείνουν κερδισμένοι λιγότεροι από 50 άνθρωποι παγκοσμίως έχει μετατρέψει ένα panic buy σε αγώνα κατά του καπιταλισμού. Συνέλθετε λίγο όσοι δεν ξέρετε. μισο. ποιος καθοριζει οτι θα ειναι φουσκα σε ενα μηνα και πως; εχει την μαγικη σφαιρα; εγω διαβασα οτι τα οικονομικα της Gamestop ηταν καλα περυσι λογω της πανδημιας, και ειχε και ρευστο, ενω η αυξηση της μετοχικης της αξιας της δινει την δυνατοτητα να παρει νεα κεφαλαια για να βελτιωσει την επιχειρηση της. η αξια της μετοχης της σιγουρα θα επεφτε, αφου πρωτα εκτιναχθηκε απο την εισροη των νεων μετοχων, αλλα θα κατεληγε λογικα σε μεγαλυτερη τιμη απο οτι ηταν πριν το ολο σκηνικο ξεκινησει. αυτο ειναι φουσκα; Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2021 από KilliK
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 25 minutes ago, KilliK said: αυτο ειναι φουσκα; Είναι φούσκα γιατί δεν αξίζει τόσο η Gamestop.
k_dinos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 27 λεπτά πριν, KilliK είπε μισο. ποιος καθοριζει οτι θα ειναι φουσκα σε ενα μηνα και πως; εχει την μαγικη σφαιρα; εγω διαβασα οτι τα οικονομικα της Gamestop ηταν καλα περυσι λογω της πανδημιας, και ειχε και ρευστο, ενω η αυξηση της μετοχικης της αξιας της δινει την δυνατοτητα να παρει νεα κεφαλαια για να βελτιωσει την επιχειρηση της. η αξια της μετοχης της σιγουρα θα επεφτε, αφου εκτιναχθηκε απο την εισροη των νεων μετοχων, αλλα θα κατεληγε λογικα σε μεγαλυτερη τιμη απο οτι ηταν πριν το ολο σκηνικο ξεκινησει. αυτο ειναι φουσκα; Λόγω πανδημίας, κλειστών καταστημάτων και κυρίως λόγω αύξησης του digital τρόπου παιχνιδιού (χωρίς δίσκους, υπηρεσίες gaming streaming, Game Pass κτλ) , οι Μεγάλοι θεώρησαν ότι θα πάει για κλείσιμο. Κάποιοι όμως θεώρησαν το αντίθετο αφού οι νέες κονσόλες ξεπουλάνε και η αγορά μεταχειρισμένων κρατάει ακόμα. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, οι πρώτοι ήταν σίγουροι για την πτώση και πόνταραν σε αυτό και έβγαιναν και παραπληροφορούσαν, αλλά οι άλλοι τους πήραν χαμπάρι και κίνησαν τις διαδικασίες για να γίνει ακριβώς το αντίθετο. Το ότι έχει εκτοξευτεί η τιμή της μετοχής είναι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι προσωρινό και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της εταιρείας. Από την άλλη, αν δεν γινόταν αυτό η μετοχή τώρα θα είχε πάει στα τάρταρα που πάλι δεν θα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα 2
KilliK Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Malthador είπε Είναι φούσκα γιατί δεν αξίζει τόσο η Gamestop. οκ. και τοτε γιατι επιτρεπεται στo hedge fund να κανει shorting δις, για μια μετοχη που ειναι φουσκα; και στις δυο περιπτωσεις μπηκαν χοντρα λεφτα για κατι που δεν εχει πραγματικη αξια, αλλα μονο στην μια περιπτωση με τους μικροεπενδυτες εχουμε παρεμβαση στο πως θα γινουν οι συναλλαγες. Αναφορά σε κείμενο Το ότι έχει εκτοξευτεί η τιμή της μετοχής είναι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι προσωρινό και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της εταιρείας. ναι, αλλα ποια ειναι η πραγματικη αξια της εταιρειας; εφοσων ηρεμησει η κατασταση, η αξια της Gamestop θα πεσει πιο κατω απο την αξια οταν το hedge fund τις πουλησε, η θα πεσει πιο πανω; γιατι αν πεσει πιο πανω, θα κερδισουν αυτοι που αγορασαν νωρις. αλλα ο μεγαλος χαμενος θα ειναι το hedge fund που τις δανειστηκε, αφου θα πρεπει να τις επιστρεψει καλυπτοντας την διαφορα. σωστα; και αν η αξια της καταληξει να ειναι μεγαλυτερη απο την αρχικη της αξια, αυτο παλι λεγεται φουσκα; Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2021 από KilliK
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 58 λεπτά πριν, KilliK είπε μισο. ποιος καθοριζει οτι θα ειναι φουσκα σε ενα μηνα και πως; εχει την μαγικη σφαιρα; εγω διαβασα οτι τα οικονομικα της Gamestop ηταν καλα περυσι λογω της πανδημιας, και ειχε και ρευστο, ενω η αυξηση της μετοχικης της αξιας της δινει την δυνατοτητα να παρει νεα κεφαλαια για να βελτιωσει την επιχειρηση της. η αξια της μετοχης της σιγουρα θα επεφτε, αφου πρωτα εκτιναχθηκε απο την εισροη των νεων μετοχων, αλλα θα κατεληγε λογικα σε μεγαλυτερη τιμη απο οτι ηταν πριν το ολο σκηνικο ξεκινησει. αυτο ειναι φουσκα; 24 λεπτά πριν, k_dinos είπε Λόγω πανδημίας, κλειστών καταστημάτων και κυρίως λόγω αύξησης του digital τρόπου παιχνιδιού (χωρίς δίσκους, υπηρεσίες gaming streaming, Game Pass κτλ) , οι Μεγάλοι θεώρησαν ότι θα πάει για κλείσιμο. Κάποιοι όμως θεώρησαν το αντίθετο αφού οι νέες κονσόλες ξεπουλάνε και η αγορά μεταχειρισμένων κρατάει ακόμα. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, οι πρώτοι ήταν σίγουροι για την πτώση και πόνταραν σε αυτό και έβγαιναν και παραπληροφορούσαν, αλλά οι άλλοι τους πήραν χαμπάρι και κίνησαν τις διαδικασίες για να γίνει ακριβώς το αντίθετο. Το ότι έχει εκτοξευτεί η τιμή της μετοχής είναι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι προσωρινό και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της εταιρείας. Από την άλλη, αν δεν γινόταν αυτό η μετοχή τώρα θα είχε πάει στα τάρταρα που πάλι δεν θα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα 23 λεπτά πριν, KilliK είπε οκ. και τοτε γιατι επιτρεπεται στo hedge fund να κανει shorting δις, για μια μετοχη που ειναι φουσκα; και στις δυο περιπτωσεις μπηκαν χοντρα λεφτα για κατι που δεν εχει πραγματικη αξια, αλλα μονο στην μια περιπτωση με τους μικροεπενδυτες εχουμε παρεμβαση στο πως θα γινουν οι συναλλαγες. ναι, αλλα ποια ειναι η πραγματικη αξια της εταιρειας; εφοσων ηρεμησει η κατασταση, η αξια της Gamestop θα πεσει πιο κατω απο την αξια οταν το hedge fund τις πουλησε, η θα πεσει πιο πανω; γιατι αν πεσει πιο πανω, θα κερδισουν αυτοι που αγορασαν νωρις. αλλα ο μεγαλος χαμενος θα ειναι το hedge fund που τις δανειστηκε, αφου θα πρεπει να τις επιστρεψει καλυπτοντας την διαφορα. σωστα; και αν η αξια της καταληξει να ειναι μεγαλυτερη απο την αρχικη της αξια, αυτο παλι λεγεται φουσκα; Μισό μισό μισό πάει να γίνει χοντρό μπέρδεμα. Επί σειρά ετών (στην έρευνα μου σημειώνω 3 χρόνια) η Gamestop παρουσίαζε μόνο απώλειες τουλάχιστον 50 εκατ. δολλαρίων και κάθε χρόνο έκοβε προσωπικό και έκανε περικοπές και λογιστικές αναδιαρθρώσεις. Το all time low της Gamestop ήταν στα 2.3$ κάπου το 2018. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν δυο-τρεις (όχι παραπάνω) ομάδες ανθρώπων και έγιναν πλούσιοι. Από οικονομικής (όχι χρηματιστηριακής) απόψεως, το Gamestop δεν παύει να είναι μια αποτυχία. Απλά έγιναν κάποιες ανατροπές το 2020 Αυξάνονται οι online πωλήσεις κατά 1040% λόγω covid. Συνεργάζεται ύστερα από 4 χρόνια με την Microsoft για την κυκλοφορία του καινούριου ΧΒΟΧ. Ενδιαφέρεται να την αγοράσει ένας δισεκατομμυριούχος. Αυτά οδήγησαν σε αύξηση της μετοχής αλλά όχι αρκετή ώστε να δικαιολογήσει το status της "φούσκας". Αυτό έγινε όταν πριν από έξι μήνες αποκαλύφθηκε ότι πάνω από το 150% της εταιρείας είχε shortaριστεί. Με άλλα λόγια, η εταιρεία χρώστουσε στον εαυτό της μετοχικό μερίδιο. Έτσι έγιναν όλα, με τεχνικές λεπτομέρειες. Η Gamestop ως Gamestop δεν παραμένει μια άκρως κακιά εταιρεία, που αν εξαιρέσουμε το lockdown δεν έχει παρουσιάσει προοπτικές ανάπτυξης για τουλάχιστον 3 οικονομικά έτη. 2 ώρες πριν, soconium είπε Με τις λίγες γνώσεις μου, shorting = δανείζομαι μετοχές. Τις πουλάω. Και όταν πέσει πιο χαμηλά η μετοχή αγοράζω, κρατάω τη διαφορά και τις επιστρέφω σε αυτόν που μου δάνεισε. Και πάλι όμως δεν καταλαβαίνω. Οι του wsb δεν θέλουν να σορτάρουν. Δεν θέλουν να πουλήσουν και οι πλατφόρμες δεν θα έχουν λεφτά να δώσουν πίσω. Θέλουν να αγοράσουν μετοχές, γι αυτό δεν μου βγάζει νόημα. Οι πλατφόρμες δεν θα έχουν απόθεμα να δώσουν πίσω. Κάτσε να σου πω ακριβώς τι γίνεται και ίσως το καταλάβεις καλύτερα. Σε κάθε είδους αγοραπωλησία του χρηματιστηρίου, υπάρχει μια καθυστέρηση δύο ημερών από τότε που κατατίθεται η παραγγελία μιας μετοχής και η αποπληρωμή της σε νόμισμα. Συνεπώς οι χρηματιστηριακές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να καταβάλλουν εχέγγεια στα λεγόμενα clearing houses που να πιστοποιούν την ικανότητα της χρηματιστηριακής να μπορεί να αποδώσει στο χρέος της. Αυτά τα houses ανήκουν στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ και είναι, κατά μια έννοια, πανίσχυρα. Επίσης, είναι υποχρεωμένα από την νομοθεσία να έχουν στην κατοχή τους τόσα εχέγγεια ώστε να εξασφαλίζουν κατά ομαλό τρόπο την διεκπεραίωση οποιωνδήποτε έκτακτων υποχρεώσεων της χρηματιστηριακής εταιρείας και διατηρούν αναπόσπαστο δικαίωμα να απαιτήσουν από την φίρμα περισσότερη καταβολή εχέγγειων για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο πτώσης της εταιρείας. Η Robinhood, αλλά και πολλές μικρότερες, δηλώσαν ότι δεν έχουν έκτακτη εχεγγειότητα να παρέχουν λόγω έλλειψης ρευστότητας (καθώς την δάνειζαν όλη στους χρήστες τους για να σορτάρουν). Ένα κλασσικό παράδειγμα είναι ότι η DTCC (clearing house όπως πριν, ψάξτο αν θες) εκτάκτως αύξησε τις απαιτήσεις σε ρευστό από το κανονικό 26 δις σε 33 δις για να αποτρέψει τον κίνδυνο κρίσεως λόγω του τεράστιου όγκου μετοχών που κινούνταν. 2 ώρες πριν, randomcat είπε Το πιθανότερο είναι ότι πριν το 2008 δεν θα είχε ιδέα - όπως και οι περισσότεροι "γνώστες" και μη - τι είναι τα synthetic CDOs και τα default credit swaps. Και σίγουρα εάν υπήρχε δεν θα ήταν για τα Oικονομικά. Ήμαρτον. Έπειτα, υπάρχουν αρκετοί YouTubers που γνωρίζουν από οικονομικά και χρηματιστήριο και έχουν εξηγήσει το συγκεκριμένο σορτάρισμα και την όλη κατάσταση με τις μετοχές GamesStop, οπότε ευτυχώς οι υπόλοιπες γνώμες/γνώσεις από γνώστες περισσεύουν αν δεν έχουν κάτι να προσθέσουν ή να ακυρώσουν τα όσα έχουν ειπωθεί από άλλους γνώστες του αντικειμένου. Αφιερώνεις μια γραμμή στο αν τα οικονομικά είναι επιστήμη ή όχι (μεγάλη κουβέντα) και μετά αφιερώνεις 6 γραμμές στο γιατί κάποιοι τυχάρπαστοι youtubers που "γνωρίζουν από οικονομικά" καθιστά την όποια άποψη ειδικού αχρείαστη σε εσένα. Οπότε ερωτώ σε: γιατί ασχολείσαι μαζί μου;
dchatz Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Να ρωτήσω, αν συγκεντρωθούμε 100 άτομα και συμφωνήσουμε να αγοράσουμε όλοι μαζί μια μετοχή, αυτό είναι παράνομο; Θεωρείται χαλιναγώγηση της αγοράς; Αν αντίστοιχα συγκεντρωθούμε 1.000.000 άτομα (call me social media) τότε είναι παρόνομο; Υπάρχει κόκκινη γραμή;
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, dchatz είπε Να ρωτήσω, αν συγκεντρωθούμε 100 άτομα και συμφωνήσουμε να αγοράσουμε όλοι μαζί μια μετοχή, αυτό είναι παράνομο; Θεωρείται χαλιναγώγηση της αγοράς; Αν αντίστοιχα συγκεντρωθούμε 1.000.000 άτομα (call me social media) τότε είναι παρόνομο; Υπάρχει κόκκινη γραμή; Όχι. Το πρόβλημα δεν πηγάζει καν από την υποτιθέμενη χαλιναγώγηση της αγοράς αλλά τεχνικότητες όσον αφορά την εχεγγειότητα αυτών που κάνουν το trading (RBH). Δες πιο πάνω τι έγραψα. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2021 από Επισκέπτης
randomcat Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 33 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Αφιερώνεις μια γραμμή στο αν τα οικονομικά είναι επιστήμη ή όχι (μεγάλη κουβέντα) Δεν είπα ποτέ ότι τα Οικονομικά δεν είναι επιστήμη (αν νομίζεις ότι το είπα, υπέδειξε το που). Άλλωστε εμπεριέχουν αρκετή στατιστική και μαθηματικά, και όπως και να 'χει δεν το αμφισβητεί κανείς (απ' όσο ξέρω τουλάχιστον). Η ένστασή μου είναι στο ψώνιο και τουπέ για τα Οικονομικά του στυλ "ανώτατη επιστήμη". Όχι, με συγχωρείς, εάν υπήρχε κάποιο συμφωνημένο ranking επιστημών δεν θα ήταν ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να είναι στις ανώτατες. Υπάρχουν ένα σωρό άλλες σε προτεραιότητα που κατέχουν δικαιωματικά αυτόν τον τίτλο. 33 λεπτά πριν, JohnGTA είπε και μετά αφιερώνεις 6 γραμμές στο γιατί κάποιοι τυχάρπαστοι youtubers που "γνωρίζουν από οικονομικά" καθιστά την όποια άποψη ειδικού αχρείαστη σε εσένα. Είπα εγώ σε ποιους αναφέρομαι συγκεκριμένα ώστε να μπορείς εσύ να τους λες τυχάρπαστους ή ότι δεν γνωρίζουν; 33 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Οπότε ερωτώ σε: γιατί ασχολείσαι μαζί μου; Το ίδιο μπορούν να πουν και όσοι τους κάνεις παρατήρηση ότι δεν έχουν καταλάβει καλά το shorting κ.λπ. Να ξαναεπαναλάβω ότι τα έχουν εξηγήσει ένα σωρό άλλοι πραγματικοί γνώστες αυτές τις μέρες, οπότε ίσως θα έπρεπε να διορθώσεις εκείνους αν πιστεύεις ότι εσύ τα εξηγείς καλύτερα. 1
patclo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 40 λεπτά πριν, dchatz είπε Να ρωτήσω, αν συγκεντρωθούμε 100 άτομα και συμφωνήσουμε να αγοράσουμε όλοι μαζί μια μετοχή, αυτό είναι παράνομο; Θεωρείται χαλιναγώγηση της αγοράς; Αν αντίστοιχα συγκεντρωθούμε 1.000.000 άτομα (call me social media) τότε είναι παρόνομο; Υπάρχει κόκκινη γραμή; Εξαρτάται τι κάνεις και με τι κίνητρο https://www.sec.gov/news/pressrelease/2015-152.html
papapontikas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 και η eToro φερθηκε πουστικα και μου πουλησε ολες τις μετοχες της GME (game stop) απο μονη της. Μου εστειλαν μνμ και μετα οτι και καλα αυτο εγινε απο λαθος του συστηματος. Μου επεστρεψε τα χρηματα αλλα να το κανω τι; Οταν το ιδιο λαθος εγινε εντελος τυχαια σε ολους οσους ειχαν GME με αποτελεσμα να πεσει η μετοχη
patclo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, papapontikas είπε και η eToro φερθηκε πουστικα και μου πουλησε ολες τις μετοχες της GME (game stop) απο μονη της. Μου εστειλαν μνμ και μετα οτι και καλα αυτο εγινε απο λαθος του συστηματος. Μου επεστρεψε τα χρηματα αλλα να το κανω τι; Οταν το ιδιο λαθος εγινε εντελος τυχαια σε ολους οσους ειχαν GME με αποτελεσμα να πεσει η μετοχη Σε τι τιμη τα ρευστοποιησαν;
papapontikas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, patclo είπε Σε τι τιμη τα ρευστοποιησαν; σε υψηλότερη απ'οτι είναι τώρα. αλλά δεν έχει σημασία όταν βγήκαν στην αγορά τόσες μετοχές από τόσο πολύ κόσμο η ζημιά στην τιμή της μετοχής έγινε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα