Προς το περιεχόμενο

LG 65” NANO866NA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους..σήμερα παρέλαβα την καινούργια μου τηλεόραση η οποία είναι αυτή που αναγράφω στον τίτλο.

θα ήθελα αν μπορεί κάποιος που να είναι γνωστής και να έχει χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο μοντέλο να μου δώσει αν υπάρχουν κάποια τιπς/συμβουλές έτσι ώστε να μπορώ να εκμεταλλεύομαι όσο καλύτερα γίνετε τις τεχνολογίες τις τηλεόρασης.

πανω της υπάρχουν συνδεμένες οι παρακάτω συσκευές:

ps4, Xbox one, cosmote tv, Vodafone tv και pc.

ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Εχω την 49αρα εδώ και δέκα ήμερες.

Ικανοποιητικά ρυθμισμένη , μετά από πολλές δοκιμές με settings που κυκλοφορούν στο internet αλλά και ότι μου ταίριαξε στην διάρκεια της χρήσης.

Συνδεδεμένη με ενισχυτή ,blu ray player,cosmote tv,android tv box,ip player και έχω συνδέσει για δοκιμή PS4 και XBOX360,περισσοτερο από περιέργεια τις κονσόλες γιατί είναι κουμπωμένες σε άλλες τηλεοράσεις.

Τί ακριβώς ψάχνεις;

Δημοσ.

Αναλόγως την γωνία θέασης. Αν δεν καθονται ολοι σε στην ευθεια ή σε χαμηλες μοιρες τοτε γενικως τα VA panel δεν βολευουν .

Η q80t,στις ιντσες που εχει ο φιλος,εχει το ultra wide angle viewing και το object tracking sound και το vrr οποτε αλλαζει το θεμα,αλλαζει και η τιμη ομως.

Στις δε 50 ιντσες,που ενδιαφερομουν εγω και με γωνια θεασης περιπου στις 30 μοιρες,δεν ειχε κανενα απο τα παραπανω.Η δε q70t επισης δεν τα συμπεριλαμβανει ανεξαρτητως διαστασεων.

Και φυσικα δεν ζητησε εναλλακτικες αλλα βοηθεια στην χρηση της τηλεορασης.

Δημοσ.
Στις 3/2/2021 στις 2:37 ΠΜ, kjtzemis είπε

Καλησπέρα σε όλους..σήμερα παρέλαβα την καινούργια μου τηλεόραση η οποία είναι αυτή που αναγράφω στον τίτλο.

θα ήθελα αν μπορεί κάποιος που να είναι γνωστής και να έχει χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο μοντέλο να μου δώσει αν υπάρχουν κάποια τιπς/συμβουλές έτσι ώστε να μπορώ να εκμεταλλεύομαι όσο καλύτερα γίνετε τις τεχνολογίες τις τηλεόρασης.

πανω της υπάρχουν συνδεμένες οι παρακάτω συσκευές:

ps4, Xbox one, cosmote tv, Vodafone tv και pc.

ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων.

Ευχαριστημένος με τις γωνίες θέασης;;

Έχω στο μάτι την 65' και είναι το μόνο που θέλω να βεβαιωθώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ φίλε μου την έχω στην ευθεία ακριβώς στο σαλόνι μου όποτε δεν έχω και την αξιόλογη εμπειρία για αυτό που ρωτάς.

12 ώρες πριν, pantatoras7 είπε

την samsung q70t αν ειναξ εντος 14 μερων επιστροφη η lg εχει ips panel

Δεν γίνετε έχει μπει με δόσεις η τηλεόραση..ακόμα κι να γινότανε όμως δεν θα το έκανα μόνο και μόνο για την κούραση που έχει η όλη διαδικασία για να μεταφέρεις τόσων ιντσών τηλεοράσεις.

εγω την μετέφερα από το κατάστημα την συγκεκριμένη γτ ζητάγανε σχεδόν όσο μια δόση για να μου την φέρουν σπίτι και μου βγήκε η πίστη.

Στις 6/2/2021 στις 1:26 ΜΜ, bill36 είπε

Εχω την 49αρα εδώ και δέκα ήμερες.

Ικανοποιητικά ρυθμισμένη , μετά από πολλές δοκιμές με settings που κυκλοφορούν στο internet αλλά και ότι μου ταίριαξε στην διάρκεια της χρήσης.

Συνδεδεμένη με ενισχυτή ,blu ray player,cosmote tv,android tv box,ip player και έχω συνδέσει για δοκιμή PS4 και XBOX360,περισσοτερο από περιέργεια τις κονσόλες γιατί είναι κουμπωμένες σε άλλες τηλεοράσεις.

Τί ακριβώς ψάχνεις;

Δεν ψάχνω κάτι συγκεκριμένο απλά μήπως είχε κανείς κάποιες συμβουλές στις ρυθμισεις για καλύτερη χρήση της.

πχ από τα mode που έχει όταν ανοίγω ps4 την βάζω mode παιχνίδι..χθες που είδα ταινία μέσω pc είπα να την βάλω mode σινεμά αλλά κάπως μου φάνηκε έριχνε πολύ τα χρώματα όποτε και το άφησα πρότυπο mode.

απο θέμα ήχου δεν με πολύ ενδιαφέρει (αν και λίγο που δοκίμασα έχω τρομερό ήχο) μιας και όλα είναι συνδεμένα πάνω σε ενισχυτή .

edit: επίσης επειδή βλέπω αναφέρετε γενικά για γωνιές θέασης κλπ όπως έγραψα και στο παιδί παραπάνω εγώ βρίσκομαι στην ευθεία της τηλεόρασης και τα μάτια μου βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο της.

Επεξ/σία από kjtzemis
Δημοσ.

Καλημερα.

Καποια τιπς που μαζεψα δεξια-αριστερα στο ιντερνετ ειναι τα εξης.Καλο θα ηταν βεβαια και συ να δεις ενα-δυο παρουσιασεις στο YouTube,για να παρεις μια ιδεα τί παιζει.

Απενεργοποιησε την "γρηγορη εκινηση".Ειναι στο "γενικα-προσθετες ρυθμισεις".Δημιουργει καποιο conflict στις αλλαγες ρυθμισεων που κανει ο χρηστης γιατι οταν κλεινει δεν επανεκκινει η τηλεοραση για να τις εφαρμοσει.

Απενεργοποιησε την "μειωση τοπικου φωτισμου LED".Στο συγκεκριμενο μοντελο δεν βοηθαει σε τπτ.Ειναι λαθος ο τροπος που εχουν εφαρμοσει τον αλγοριθμο.

Απενεργοποιησε ολους  τους αλγοριθμους βελτιωσης εικονας και κινησης και δοκιμασε τους εναν-εναν, να δεις ποιος σου ταιριαζει στο ματι.Οι "ειδικοι"λενε οτι σχεδον ολα πρεπει να ειναι off.

Κατεβασε την εφαρμογη και χρησιμοποιησε την για την φωνητικη αναζητηση,αν σου αρεσει να μιλας στην τηλεοραση σου.
Περνει τις εντολες με την μια,σε φυσιολογικο τονο φωνης,σε αντιθεση με το magic remote που πρεπει να μιλας σαν δασκαλος ελληνικων.ΑΡΓΑ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ.

Ο,τι αλλαγες κανεις στις ρυθμισεις,να τις αποθηκευεις για ολες τις πηγες εισοδου.Δεν δουλευει παντα με την πρωτη αλλα τελικα μετα απο λιγες μερες,θα εχεις φτιαξει το σετ εντολων και ρυθμισεων που σου αρεσει.

Σαν βαση ρυθμισης εικονας χρησιμοποιησε τις αντιστοιχες του RTINGS για το αμερικανικο μοντελο,τηνLG NANO85UNA.
Μετα ψαξε μονος σου,τί ταιριαζει στον χωρο-φωτισμο-γουστα σου.
Εγω εχω δημιουργησει 2 προφιλ χρησης.Το Expert-φωτεινος χωρος και το Expert-σκοτεινος αντιστοιχα, αναλογα την φωτεινοτητα του χωρου την δεδομενη χρονικη στιγμη της ημερας.
Επισης,δες την "ισορροπια λευκου" απο τα "προηγμενα στοιχεια ελεγχου".Εχω επιλεξει την "μεσαια"γιατι τα πολυ ζεστα χρωματα δεν μου αρεσουν ιδιαιτερα.
Οι "ειδικοι" παλι αναφερουν το "θερμο1" ειναι το πλεον σωστο.

Οσον αφορα την γωνια θεασης, απο την στιγμη που καθεσαι στην γενικοτερη ευθεια απεναντι της τηλεορασης,με μηδενικες μοιρες,τοτε δεν εχεις προβλημα,αν και ισως θα μπορουσες να επιλεξεις ενα μοντελο με VA panel.
Πρακτικα η συγκεκριμενη σε 25-30 μοιρες παρουσιαζει ενα μικρο σκοτεινιασμα αλλα οχι παραμορφωση της χρωματικης παλετας.Αυτο ωφειλεται στο IPS panel που φοραει.Σε αντιθεση με τα VA panel που εχουν απο καλυτερα εως πολυ καλυτερα μαυρα( η δικια μας δεν εχει ακριβως μαυρα,εχει βαθια γκριζα) αλλα η γωνια θεασης ειναι πολυ χειροτερη εως μη λειτουργικη σε καποιες περιπτωσεις.

Αυτο το τελευταιο μπορω να το επιβεβαιωσω γιατι πριν παρω την lg,για δυο μερες ειχα μοντελο αλλης εταιρειας στις 50 ιντες με VA panel οπου σε γωνια ανω των 10 μοιρων τα εβλεπες ολα ξεθωριασμενα και με λαθος χρωματικη παλετα.Οποια παραμετροποιηση και να προσπαθησα δεν μπορεσα να την φερω για ολους μας στο σπιτι,ειτε απεναντι ακριβως ειτε υπο γωνια οποτε αμπαλαρισμα -επιστροφη και καλοριζικη η Lg.

Αν θελεις να τσεκαρεις τα μαυρο και την γενικοτερη ομοιομορφια του panel,μπαινεις YouTube,βαζεις ενα total black βιντεο ή κατι αναλογο και τσεκαρεις πρωτα με ανοιχτα και μετα με κλειστα φωτα και το μαυρο και αν εχει καποιες ατελειες το panel.
Γενικως οι ατελειες ειναι λίγο θεμα τυχης.Το δικο μου ευτυχως ειναι σχετικα ομοιομορφο και χωρις εστιες φωτεινοτητας περιμετρικα του πανελ.

Αυτα τα λιγα και ελπιζω να βοηθησα.
Φιλικα Βασιλης. 

• Thanks 1
Δημοσ.

@bill36

Καλησπερα και σορρυ για την αργοπορια, καταρχας σευχαριστω πολυ για τον χρονο σου ετσι ωστε να μου δωσεις πληροφοριες.

λογο του περιορισμενου χρονου που εχω δεν καταφερα ακομα να κατσω να κοιταξω τα οσα μου ειπες για τις ρυθμισεις...προλαβα ωστοσο να μπω στο RTINGS και να διαβασω καποια πραγματα (χωρις να τα κανω πραξη ακομα).επειδη καπου το μπερδεψα το πραγμα...αν καταλαβαινω καλα και στο RTINGS προτεινουν την λειτουργια expert dark room και πανω σε αυτο κανουν και τις αναλογες ρυθμισεις σωστα?το θεμα μου ειναι οτι το συγκεκριμενο mode το χρησιμοποιουν παντου και σε ολες τις συνδεσεις της tv?ρωταω γτ διαβαζοντας παρακατω βλεπω πως επισης προτείνουν το gaming mode οσων αφορα το gaming αλλα και το cinema mode οταν προκειται για ταινιες..εκτος και αν καταλαβαινω εγω κατι λαθος?

Δημοσ.

Καλημερα.

Σε gaming συνδεση με κονσολα,σε παει κατευθειαν στο gaming mode και αυτο παραμετροποιεις.Το ιδιο ισχυει και για hdr περιεχομενο,οπου καλο θα ηταν να βρεις ενα βιντεο αναφορας και βασει αυτου να δοκιμαζεις διαφορες ρυθμισεις.Εγω για παραδειγμα εχω δει 50 φορες την εισαγωγη του Tennet και του Μεγαλου Γκατσμπυ σε 4K και HDR μεχρι να καταληξω. Το ιδιο ισχυει και για ολα τα modes βασικα.Οποτε,εγω τελικα κατεληξα στα παρακατω.

Expert-φωτεινος χωρος και Expert-σκοτεινος,που με εξαιρεση την φωτεινοτητα τα υπολοιπα ειναι τα ιδια και θεωρητικα οποτε βραδιαζει,βαζω το σκοτεινο αλλα πρακτικα οποτε το θυμαμαι γιατι δεν εχει τεραστιες διαφορες.Και τα αλλα δυο,gaming και HDR,οπου η τηλεοραση παει απο μονη της,αναλογα το περιεχομενο.

Τωρα για τους "ειδικους"..γενικως προτιμουν σαν ιδανικη θεαση πιο σκοτεινα και warm χρωματα απο τι μου αρεσουν οποτε  συνηθως τους κραταω μονο σαν σημεια εκκινησης και μετα ανεβαζω φωτεινοτητα και παω σε πιο ψυχρες αποχρωσεις που ειναι της αρεσκειας μου.

Βεβαια,εχουν μια  τηλεοραση μονο  για λιγες μερες και επιλεγουν συνθηκες και περιεχομενο που πρεπει να ομοιαζουν με αυτες της κινηματογραφικης αιθουσας για να καταθεσουν την αποψη τους, σε αντιθεση με την πλειοψηφια που βλεπουμε συνηθως μπαλα και DIGEA καναλια στο 90% του χρονου.

Γενικως,οτι αποριες εχεις,ρωτα αφοβα,δες ομως και καμια παρουσιαση στο YouTube,ας ειναι και του αμερικανικου μοντελου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...