Προς το περιεχόμενο

Το DvdMovieFactory 3 πολυ πιο αργό από την έκδοση 2?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υποθέτοντας ότι έχεις τα τέσσερα dvd και επειδή την έχω δει και γω,αυτά έχουν vbr ήχο,δηλαδή στο να τα βλέπεις divx καλά είναι.Άμα πας να μετατρέψεις σε κάτι άλλο,εκεί να δεις σκηνικό...

Μιά βδομάδα σερί προσπαθούσα να τα φτιάξω,ήμουν και άπληστος και ήθελα κα υπότιτλους...

Ένα-ένα,εκατόν τόσα πεντάλεπτα σκετς,να ξεχωρίζεις τον ήχο,να δίνεις εικονα+subs για encoding,να ξαναμπλέκεις mpg+wav(48Khz πια...) και να κάνεις Authoring...

Στο τέλος το μηχάνημά μου με επιβράβευσε με ένα μεγαλοπρεπέστατο format!

Λύση:Βρες το "avi2vcd",παμπάλαιο και τζάμπα είναι.Αυτό έχει ένα ενσωματωμένο μηχανισμό,"decompress" το ονομάζει,στο folder του μέσα είναι,έχει και δικό του εικονιδιάκι.Αυτό λοιπόν αναλαμβάνει να προσθέσει τον ήχο α σ υ μ π ί ε σ τ ο ,ακριβώς για να αποφύγει κάποιος τέτοιου είδους bugs.Δηλαδή σου μετατρέπει το avi που έχει vbr ήχο,σε avi με wav ήχο.ΔΕΝ θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα συγχρονισμού,γρηγορούλι είναι(υπολόγισε κανα τρίλεπτο το κάθε clipάκι) και άμα (με το καλό) τελειώσεις,όλα τα καινούργια avi ξαναδώστα στο UDMF για περαιτέρω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Παιδια, σιχαθηκα βαρεθηκα και ουτω καθεξης!

Μαριε παντα μας βοηθας και μας εκπλησσεις με τις γνωσεις σου!

Αντιγραφω απο το site

http://home.cogeco.ca/~avi2vcd/

'

The latest versions of the DIVX codec do not function correctly with avi2vcd (or any other purely DirectShow program). The symptom of this bug is that the mpeg created by avi2vcd appears as a series of still frames every few seconds. Divx is aware of problem and expects a fix in the next release of the divx codec. As of this writing, the current version of Divx is 5.02. If the Divx avi is less than 1 or 2 GB in size (depending on your OS version and file system on your hard-drive) avi2vcd will use the VFW API instead of DirectShow, and the file should encode correctly. When the Divx bug is fixed, Avi2vcd will encode divx avi's.

'

Δηλαδη κι αμα παλι δεν συνεργαζεται καλα με τα divx?

Α, λαθος, με τα xdiv που εχω φανταζομαι τι εχει να γινει!

Μαριε κι εγω τα 4 cd εχω αλλα σε xdiv μορφη.

Να κοψουν το λαιμο τους με τις ασυμβατοτητες πια....

http://home.cogeco.ca/~avi2vcd/dtel4/avi2vcd_ver1_4_2.zip

Επειδή το ξέρω ότι είσαι τεμπέλης(lol),πάρε από δω αυτό και βρες στο folder που αποσυμπιέστηκε,το "decompress".Πάτα το μία και σου βγάζει "Looneyκάτι_pcm.avi".Έλα,μη βαριέσαι,30"(seconds) το κάθε avi.Βάλε και burned subs(με τη μέθοδο του frame serving) και δώσε το vdr στο Main Concept.Σε 20'(minutes) θα έχεις έτοιμο "Looney_κάτι.mpg",με 48Khz ήχο,δώσε 5050Kbps και όταν τα μαζέψεις όλα,δώστα στο Ulead για το μαγείρεμα των ifo+vob.Θα γίνει πάρα πολύ γρήγορα,δεν χρειάζεται να αργήσει.Αργεί μόνο όταν πρόκειται για επανακωδικοποίηση...

Άντε,τι περιμένεις,ακόμα εδώ είσαι;

Επειδή το ξέρω ότι είσαι τεμπέλης(lol),

Τι ειναι το lol?

Μαριε δεν ειμαι τεμπελης, απλά πάντα μετράω πόσο χρονο αφιερώνω στο καθετι.

Δεν ειμαι του στυλ οτι για να πετυχω κατι θα αφιερώσω όσο χρόνο πάει.

Το αξιολογώ και λέω ότι για τα cartoon ειμαι διατεθειμενος να αφιερώσω 1 εβδομαδα. Τοσο μου πηρε, ειλικρινα! Με p4 2,6 ghz!

Αλλα οχι παραπανω ρε γαμωτο.

Οχι τις ηλιθιες ασυμβατοτητες να τις πληρωνω εγω με τον χρόνο μου.

Βαζω οριο και νομιζω οτι αυτη η λογικη με εχει βοηθησει στη ζωη μου.

Anyway...

Ειδα κατι 20' στο post σου κλπ τουτεστιν 30' κλπ

Επι τοσα avi κλπ...αστο καλυτερα. Αν αλλαξω γνωμη τα ξαναλεμε.

Π@π@ριες...

Lol=Γελώντας δυνατά...

Οι προσπάθειες που αφιερώνεις στο κάθε τι (και όχι μόνο στα avi και τα divx),αποτελούν την επένδυση στον εμπλουτισμό των γνώσεών σου.Αν νομίζεις ότι δεν αξίζει,τότε(γνώμη μου) κοστολογείς λάθος τον ελεύθερο χρόνο σου.Βρες κάτι άλλο...

Οι "ασυμβατότητες"(sorry για το αδόκιμο της έκφρασης) των προγραμμάτων μεταξύ τους,έγκειται στο γεγονός του ότι τα προγράμματα που καταγινόμαστε,στην πλειονότητά τους,αποτελούν δημιουργήματα του ελεύθερου χρόνου του κάθε προγραμματιστή,μία ειδική αφιέρωση σε όλους εμάς τους "ομοιοπαθείς".Από ανθρώπους που προσφέρουν αυτή τη γνώση αφιλοκερδώς,ζητώντας κάποια στιγμή donation.(Μιλάω για τα freeware).

Δυστυχώς η ηλικία μου δεν μου επιτρέπει ενεργό δράση,είναι πάρα πολύ δύσκολο για μένα.Εξ άλλου,η προγραμματιστική μου καριέρα σταμάτησε στο Fortran IV,το 1977.Έκτοτε,αγώνας για το ψωμάκι.Παραμένω όμως ένθερμος χειροκροτητής σε κάθε προσπάθεια.

Στα δικά μας τώρα,από τη στιγμή που άρχισα να απαντάω σήμερα,στο άλλο μηχάνημα έχω βάλει το ίδιο σενάριο.Vbr ήχο,decompress σε pcm.avi,frameserving στο VirtualDub και encoding στο Main Concept.Έχει φτιάξει τρία ως τώρα mpg's.Δεν είναι και μεγάλη επιβάρυνση στα εγκεφαλικά μου κύτταρα αυτή η παραπάνω ενασχόληση,πόσο μάλλον σε σένα.Που είσαι και μικρότερος.

Λοιπόν.Τριάντα δευτερόλεπτα να γίνει το *.avi,pcm.avi.Είκοσι λεπτά να γίνει το pcm.avi,dvd.mpg.

Αυτά είναι τα νούμερα σε PIII 1Ghz,512Sdram,σε σκληρό WD 5400rpm.

Ok Μάριε.

Να τι μου εγραψε και ενας φίλος, ψαγμένος πολύ! Μου εστειλε mail!

Εγραψε:

How to make good DVD from XviD with Subtitles

Programs that need:

1. Xivd Codecs Freeware

2. AVIcodec Freeware

3. VirtualDub Freeware

4. SubtitleWorkshop Freeware

5. DVD2SVCD Freeware

6. TMPGEnc Plus 2.5 Warezware

Etoimasia tou .avi.

a. Pernoume tis plirofories tou avi me to AVIcodec kai tis katagrafoume oste na gnorizoume to FPS (sinithos einai 23.976 an einai NTCS I 25.000 an einai PAL).

b. An einai ena arxeio paramenei opos exei.

c. An einai dio I perissotera arxeia tote prepei na to kanoume ena arxeio xrisimopoiontas to VirtualDub.

a. File-Open video file (aneigoume to proto arxeio)

b. File-Append Avi segment (aneigoume to deutero) ktl

c. Video-Compression (Epilegoume XviD MPEG-4 Codec)

d. File-Save as AVI (or F7) kai epilegoume onoma kai xoro sto disko.

d. Perimenoume na paraxthei to ena arxeio apo tin enosi twn dio i perisoterwn arxeiwn. Kai molis ginei auto xanapernoume tis plirofories me to AVIcodec k ai tis katagrafoume.

To AVI Etoimastike

Etoimasia twn Subtitles

a. Aneigoume to SubtitleWorkshop

b. File-Load subtitle

a. Mode = time

b. Input FPS = to FPS pou exoun ta subtitles pou exoume

c. FPS = To FPS pou exei to avi (apo to AVIcodec)

d. Work with = Both

e. Epilegoume tin glwsa tou subtitle.

c. File-Save (To arxeio pou pernoume einai .srt kai vriskete ston idio katalogo me to arxiko. An kai to arxiko arxeio exei katalixi srt tote auto exei antikatastathei apla me to neo FPS.

Kataskeuh tou DVD

Aneigoume to DVD2SVCD kai :

a. Misc Default Output folder – epilegoume ena folder pou na exei xwro toulaxiston 25-30 GB kai epilegoume kai set folder structure. Input file = AVI, Output file = DVD

b. Encoder Epilegoume TMPGEnc kai:

a. Rate Control Mode = Constrant Quality (QC)

b. Motion Search precision = Highest quality

c. Field order = Automatic

d. VBV Buffer Size = 0

e. Use fixed CQ Value = onf. Fixed CQ Value = 90 sinithos gia tainies mexri 2 wres (microtero gia megaliteres tainies) an to Use fixed CQ = on den kataferei na vgalei apotelesma kai kanoume Use fixed CQ = off.

c. Audio Output oti piotita theloume, Audio 1 Priority tin kiria glwsa tis tainias, Audio 1 Bitrate =192.

d. Bitrate Epilegoume cd size (dvd-r or dvd+r)

e. Subtitles tsekaroume to DVD Subtitles kai epilegoume tis glwses pou theloume me tin seira pout is theloume

f. Conversion Epilegoume to avi file pou exoume etoimasei kai

a. Go! - Add external subtitles stream - opou ekei vazoume ta subtitles pou exoume etoimasei

b. Go! – Preview video – tsekaroume to Show External subtitles patame new frame gia na doume an emfanizonte ta subtitles kai me aneikto to preview epilegoume sto Conversion Aspect ratio tin morfi pou mas aresei. ( an theloume na kanoume NTSC to PAL tote prepei na exoume etoimasei PAL subtitles).

g. CD Image – Tsekaroume to DVD Author, Alazoume to onoma sto Data Prepare, tick sto Include movie info on CD, Fixed Chapters =300 kai pernoume to movie info apo to IMDB.

h. Epistefoume sto Conversion kai patame Go! – Start Conversion

i. Klinoume tin othoni kai pigenoume gia ipno. Pernei panw apo 10 ores se p4 2.6 HT me 1GB ram.

j. To prwi grafoume to .iso pou exei ginei.

Αυτα έγραψε!

Ωραία στα γράφει,όπως θα λέγαμε και στη Φυσική,"Κάτω από Ιδανικές Συνθήκες".

Τράβα ψήσε το VirtualDub να batchάρει 12 avi με Vbr ήχο.....lolololol!

Εδώ,δυστυχώς,χρειάζεται το χερογλύκανο.Ένα-ένα,τέσσερα πέντε την ημέρα,δύο dvdιά τη βδομάδα,δικοί σου κόποι,θα χαίρεσαι να τα βλέπεις να παίζουν αλλού...

• 2 εβδομάδες αργότερα...

εγώ πάντως παίδες χρησιμοποιώ το TMPGEnc DVD Source Creator για να κάνω από οποιοδήποτε φορμάτ σε mpeg2, και μετά TMPGEnc DVD Author για να κάνω τα μενού στα dvd μου... Μέχρι τώρα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από ποιότητα και από ευκολία χρήσης αλλά μάλλον πάει πίσω σε ταχύτητα. Φυσικά δεν είμαι και ο πιο αρμόδιος να κρίνω για την ταχύτητα γιατί τα δουλεύω σε PIII στο 1GHz... οπότε μου φαίνετε πως ότι κι αν δοκιμάσω, αργά θα πηγαίνει... ή μήπως έχω άδικο;;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...