Προς το περιεχόμενο

Το DvdMovieFactory 3 πολυ πιο αργό από την έκδοση 2?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ki egw parapanw ekanan lathos gia tous xronous...sorry...eftiaksa ena DVD me 2 tenies tou Tom & Jerry gia ton anipsio mou, ta eixa se AVI (divx) kai ta ekana DVD. Pire peripou 2 wres i metatropi apo AVI se..VOB.

Και εγω μετετρεψα tom 'n' jerry xdiv για μένα!

Και το θελω για επιτραπεζιο dvd player.

Εσυ με ποιο προγραμμα εκανες τελικα τη μετατροπή?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Καλησπέρα παιδιά. Επειδή είδα ότι αναφέρεστε σε mpeg encoding, είπα να πω κι εγώ την άποψή μου μήπως βοηθήσω σε κάτι. Λοιπόν, από την εμπειρία μου και με βάση τα προσωπικά μου γούστα, έχω παρατηρήσει ότι τα DVD authoring προγράμματα που απευθύνονται στους home users έχουν mpeg encoding engines που δεν φτάνουν σε ποιότητα/ταχύτητα τους γνωστούς και δοκιμασμένους CCE, MainConcept, Canopus και TMPGEnc (Εντάξει, ο τελευταίος έιναι αρκετά αργός, αλλά έχει άριστη ποιότητα). Ακόμα και ο freeware QuEnc βγάζει εξαιρετική ποιότητα και σε ταχύτητα χάνει μόνο από τον CCE. Αξίζει να τον κατεβάσετε και να κάνετε τα δικά σας test με μικρά κλιπάκια (high motion/low motion σκηνές, με μικρό/μεγάλο bitrate κλπ.) : http://forum.doom9.org/showthread.php?s=b199569f2c27082b74053b147674e14e&threadid=72827

Φιλε μου σε ευχαριστουμε για την προσπαθεια να μας διαφωτισεις.

Ερωτηση:

γνωστούς και δοκιμασμένους CCE, MainConcept, Canopus και TMPGEnc

Ειναι εύχρηστα και ευκολα στη χρήση?

Το Dvdmoviefactory ίσως να μην δίνει το ποιοτικοτερο video αλλα το κανει με 3 κλικ.

Egw paidia katevasa to MainConcept kai twra mou menei na to dokimasw, re gamoto na min thimamai pou exw valei to CCE, eimai sigouros oti to eixa katevasei...

Opws leei kai o Karib, to DVD Movie Factory einai euxristo... (me auto eftisksa to DVD, Tom & Jerry), ean me to MainConcept "anevei i piotita tote mporoune auta ta duo na sinergastoune apsoga (gia ta eukola menu enow).

Euxaristoume gia tis simvoules Parsifal, panta euprosdektes...

Συνελήφθης κλέπτων οπώρας... :(

Κάνε edit,plz,το επίμαχο σημείο,διότι "η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι ενάρετη,αλλά (πρέπει και να) φαίνεται".

Εντυπώσεις απο mainconcept?

Άψογος σε ποιότητα, πιο αργός από τον CCE (εκτός εάν θέλετε 3+ passes) και για τους χρήστες avisynth κατά το dvd ripping σε SVCD, δεν χρειάζεται ConvertToYUY2() όπως ο CCE, άρα κερδίζεις ποιότητα από ένα colorspace conversion λιγότερο.

Άψογος σε ποιότητα, πιο αργός από τον CCE (εκτός εάν θέλετε 3+ passes) και για τους χρήστες avisynth κατά το dvd ripping σε SVCD, δεν χρειάζεται ConvertToYUY2() όπως ο CCE, άρα κερδίζεις ποιότητα από ένα colorspace conversion λιγότερο.

Θέλει...πιο πολλά clicks απο dvdmoviefactory? Μια ερώτηση για όσους έχουν έλλειψη χρόνου!

...

.... Μια ερώτηση για όσους έχουν έλλειψη χρόνου!

Μάλλον από όσους βαριούνται.Με την καλή την έννοια(αν υπάρχει τέτοια περίπτωση).

Το MainConcept,ΔΕΝ είναι "All-in-one" σαν το UDVDMF.Απλά αναλαμβάνει να μετατρέψει τα avi και τα (s)vcd αρχεία σε "φορμά" dvd.Είναι encoder και επειδή έχει καλύτερη "μηχανή" μετατροπής,συστείνεται ανεπιφύλακτα.Θέλει δυο-τρία κλικ σε κάθε οθόνη που σκάει.Υπολόγισε τρεις-τέσσερις οθόνες,κερδίζεις το χρόνο ασχολίας με τη διαφορά του UDMF.

Μετά βέββαια πρέπει τα dvdένια mpg να τα κάνεις Authoring(ifo+bup+vob) για να μπορεί να τα παίξει οποιοδήποτε Dvd Player...

Το review του MainConcept συνεχίζεται:

α) Έχει ενσωματωμένο ένα συμπαθητικότατο batch list, όμοιο με το job control του VirtualDubMod + shutdown when complete (για όταν πέφτει πολλή δουλειά μαζεμένη :) )

β) Αντίθετα με CCE SP, TMPGEnc, ο υπολογιστής αποκρίνεται πολύ καλύτερα αν θέλετε να δουλέψετε και κανένα άλλο προγραμματάκι συγχρόνως. Μην το παρακάνετε όμως, για κανένα web browsing μιλάμε, καμιά εκτύπωση, τέτοια πράγματα.

Η δυσάρεστη έκπληξη:

Dvd που εφτιαξα με το Dvdmoviefactory2, και αφορουσαν cartoon, χάνουν τον ήχο τους στη μέση περίπου της διάρκειας του cartoon! Φυσικα τα original βιντακια ειχαν ηχο κανονικα απο την αρχη μεχρι το τελος τους.

Αυτο συνεβη για όλα τα cartoon τα οποια έχουν περίπου 5λεπτη διαρκεια το καθενα και στο dvd φαινονται ως chapters.

Τα ειδα στο pc με powerdvd 4 με το οποίο εχω δει άπειρες ταινιες. Και απο οσο ξερω ειναι και πολυ πιο ανεκτικο απο τα standalone dvd players της αγορας...

Απογοητεύτηκα.

Δεν θα καθισω να τα ξαναγραψω.

Εχω ηδη χασει πολλές ωρες με καρφωμενη cpu στο 100%.

Τι να πω...

Αμα εχει κανεις καμια ιδεα ας την πει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...