Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΣΕ όποιον με βοηθήσει να καταλάβω το structure τoυ Linux FileSystem.

Ή εγώ δεν είμαι αρκετά Nerd για να το καταλάβω, ή κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά.😃

Οποτε ρωτώ εσάς βρε Λινουξοτζιμάνια, να με βοηθήσετε. Να μην ξεχνάτε όμως ότι μιλάτε σε Windows Server Administrator ε ? 😁

spacer.png

Δημοσ.

Ομολογώ οτι:

1) είμαι σχεδόν άσχετος από linux

2) δεν ανοίγω ποτέ αναρτήσεις που έχει να κάνει με linux, βαριέμαι αφόρητα

3) Ο τίτλος σου είναι το πιο ωραίο clickbait που έχω φάει ποτέ :) 

4) Σκέφτομαι να μάθω λίνουξ μόνο και μόνο για να σου λύσω την απορία και να πάρω την προσφορά.

Δημοσ.

Αν και διαφωνω λιγο με τον ορισμο που εχει δωσει για το /opt, τι απο ολα αυτα δεν καταλαβαινεις και τι θελεις να μαθεις απο τη δομη του filesystem και μονο?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, jim_p είπε

Αν και διαφωνω λιγο με τον ορισμο που εχει δωσει για το /opt, τι απο ολα αυτα δεν καταλαβαινεις και τι θελεις να μαθεις απο τη δομη του filesystem και μονο?

Υποψη οτι αναφερεται το σχεδιαγραμμα σε δυο /opt. Αυτο που ξερουμε και αγαπουμε ειναι τερμα δεξια. Το αλλο υποτιθεται οτι ειναι το /etc/opt , που δεν ξερω αν το εχω δει ποτε μου. Ισως υπηρχε παλιοτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/2/2021 στις 9:19 ΜΜ, LiquidTroll είπε

ΣΕ όποιον με βοηθήσει να καταλάβω το structure τoυ Linux FileSystem.

Ή εγώ δεν είμαι αρκετά Nerd για να το καταλάβω, ή κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά.😃

Οποτε ρωτώ εσάς βρε Λινουξοτζιμάνια, να με βοηθήσετε. Να μην ξεχνάτε όμως ότι μιλάτε σε Windows Server Administrator ε ? 😁

spacer.png

Yeah makes sense. Φέρε σουβλάκι τώρα.

Btw υπάρχουν ακόμα θέσεις για windows server administrators; Νόμιζα είχαν καλυφτεί και οι 5 που υπάρχουν.

Επεξ/σία από ShevaGR
Δημοσ.

Νομίζω οτι εδώ τα λέει καλύτερα.

Περισσότερο διαφωνώ με τις περιγραφές στα *bin. Εδώ βρίσκω κάτι που φαίνεται καλύτερο:

• /bin : For binaries usable before the /usr partition is mounted. This is used for trivial binaries used in the very early boot stage or ones that you need to have available in booting single-user mode. Think of binaries like cat, ls, etc.
  • /sbin : Same, but for binaries with superuser (root) privileges required.
  • /usr/bin : Same as first, but for general system-wide binaries.
  • /usr/sbin : Same as above, but for binaries with superuser (root) privileges required.

Τώρα, αν δεν έρθουν σουβλάκια, ξέρεις τι θα γίνει

• Like 1
Δημοσ.

Περιμένω να δω σχόλιο του τύπου: "Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά κατάλαβα περισσότερα από το διάγραμμα παρά από τις απαντήσεις σας οπότε θα τα φάω μόνος μου" :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ξέρω το εξής , μια φορά και 1 καιρό επί XP κατα βάση ότι εγκαθιστούσαμε ξέραμε ότι πάει στο Program Files

Τώρα στα 10αρια έχουμε

Program Files

Program Files(x86)

ProgramData

AppData

Profiles(Local/Low/Roaming)

Αυτά υποτίθεται απο την πολυαγαπημένη MS που ζει και αναπνέει με το User Friendliness και πιστεύεις ότι στο Linux θα βγάλεις άκρη

Ο καθένας κάνει 1 Distro και επειδή απλώς έτσι γουστάρει αλλάζει την προεπιλογή για μια εφαρμογή (που θα "κάθεται") και τρώς μισή ζωή να ψάχνεις τι φταίει και ενώ όλα τα tutorials σου λένε ...μα είναι απλό, πήγαινε εδώ,χτύπα 1 sudo , κάνε 1 rm/touch/vi και καθάρισες....αμ δε

Οπότε ασχολήσου μόνο με αυτά που χρειάζεσαι(εννοώ και υποθέτω σε Linux Server τα πακέτα που χρειάζεσαι) και τα υπόλοιπα... :)

Επεξ/σία από masteripper
Δημοσ.

έχω λιώσει με τις απαντήσεις σας. keep em coming και στο τέλος από τη πολλή διασκέδαση θα τον κεράσουμε εμείς σουβλάκια και ΚΟΑ-κόλες

Best Friends Reaction GIF by Rocky

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...