xgol Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, δηλωνοντας ασχετος με το θεμα, θα ηθελα τη βοηθειά σας. Στο ενα διαμερισμα εχω 100αρα συνδεση, και θα ηθελα να επεκτεινω το δικτυο ωστε να μπορω μα συνδεομαι απο το διπλα διαμερισμα σε σταθερο, ταμπλετ, λαπτοπ κτλ. Ειδα αυτο: https://www.skroutz.gr/s/15935680/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-v4.html?from=best_sellers_tag#description Θα λυσει το προβλημα μου; Χρειαζομαι κατι επιπλεον για να εχω δικτυο wifi στο διπλα διαμερισμα; Ευχαριστω. Υ.Γ.1 Πιανω 85mbps στην 100αρα με ethernet. Μπορω να επικοινωνησω με τον παροχο και να δηλωσω βλαβη ή δεν αξιζει να ασχοληθω; Υ.Γ2 Εχω πριζες ethernet σε καθε δωματιο στο σπιτι που δεν εχει δικτυο. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2021 από xgol
djkokalis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Χρειάζεσαι ένα wifi extender. Όχι power line. Αν μπορέις να περάσεις καλώδιο στο δίπλα διαμέρισμα και το κουμπώσεις στο extender θα είσαι μια χαρά. Αν έχεις κάποιο παλιό ρουτεράκι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για την συγκεκριμένη δουλειά. Ψάξτο λίγο στο ίντερνετ 1
29gk Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Εφοσον ειναι διπλα τα διαμερισματα, η καλυτερη λυση ειναι το καλωδιο που θα τα συνδεσει και απο εκει και περα ο διαμοιρασμος ειναι κατα βουληση. Οποιαδηποτε λυση ασυρματου θα εχει και προβληματα και ποιοτικα πολυ χειροτερα αποτελεσματα και μαλλον και μεγαλυτερο οικονομικο κοστος ( πχ πολλαπλα extenders ). Κοιτα μηπως μπορεις να περασεις καλωδιο ειτε απο τα μπαλκονια, ειτε απο εναν φωταγωγο ή και απο μεσοτοιχια.
xgol Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, 29gk είπε Εφοσον ειναι διπλα τα διαμερισματα, η καλυτερη λυση ειναι το καλωδιο που θα τα συνδεσει και απο εκει και περα ο διαμοιρασμος ειναι κατα βουληση. Οποιαδηποτε λυση ασυρματου θα εχει και προβληματα και ποιοτικα πολυ χειροτερα αποτελεσματα και μαλλον και μεγαλυτερο οικονομικο κοστος ( πχ πολλαπλα extenders ). Κοιτα μηπως μπορεις να περασεις καλωδιο ειτε απο τα μπαλκονια, ειτε απο εναν φωταγωγο ή και απο μεσοτοιχια. Δηλαδη τι ακριβως καλωδιο? Ο ηλεκτρολογος θα μπορουσε να διαμοιρασει τη γραμμη κ στο αλλο διαμερισμα;
manolis940 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, xgol είπε Δηλαδη τι ακριβως καλωδιο? Ο ηλεκτρολογος θα μπορουσε να διαμοιρασει τη γραμμη κ στο αλλο διαμερισμα; Ναι μπορεί. Φαντάζομαι για να λες διπλανό βέβαια, είσαι στην ίδια πολυκατοικία και όχι σε κάποια απομακρυσμένη διπλανή. Με γνώμονα αυτό, μπορείς σε μία θύρα του υπάρχων router που σου έχει δώσει ο πάροχος να τραβήξεις ένα utp(ethernet) καλώδιο στο άλλο διαμέρισμα. Την άλλη άκρη μπορείς να την συνδέσεις σε ένα access point και έτσι θα έχεις wifi στο διπλανό διαμέρισμα. Αν θέλεις και ethernet στο διπλανό διαμέρισμα μπορείς την άκρη του utp να την συνδέσεις σε ένα switch και μετά εκεί πάνω να βάλεις το access point Μπορώ να σου προτείνω άπειρα πράγματα αλλά ίσως θα έπρεπε να γίνεις πιο αναλυτικός, ακόμα να κάνεις και μια πρόχειρη κάτοψη για να δείξεις που χρειάζεσαι ethernet πχ βάζοντας την θέση του σταθερού υπολογιστή. Στις 2/2/2021 στις 6:27 ΜΜ, xgol είπε Υ.Γ.1 Πιανω 85mbps στην 100αρα με ethernet. Μπορω να επικοινωνησω με τον παροχο και να δηλωσω βλαβη ή δεν αξιζει να ασχοληθω; Είσαι σίγουρος ότι υποστηρίζεται η 100αρα στο σημείο που είσαι ; Ανάλογα την απόσταση στο απ το ΚΑΦΑΟ , τον τρόπο σύνδεσης σου σε αυτό, υπάρχουν ανάλογες απώλειες στην ταχύτητα. Ήρθε κάποιος και στην μέτρησε και σου είπε ότι θα πιάνεις 100; Αν ναι τότε πάρε για παράπονα (6 το πρωί για να βρεις γραμμή)! Δες αν θες μια δική μου περίπτωση Spoiler Σε δική μου περίπτωση που έπιανα μια 16 και μια 18 σε 24αρα δεν είχα κάνει παράπονα. Μια μέρα ποντίκια μου έκοψαν το καλώδιο έτσι αναγκάστικα να το αλλάξω. Όταν άνοιξα το κουτί του ΟΤΕ και είδα τις άθλιες ματίσεις που για μόνωση είχαν βάλει καλαμάκι καφέ(Δεν κάνω πλάκα!) κατάλαβα τι φταίει τόσο καιρό. Τώρα το speedtest δείχνει 25mbps. Τα αναφέρω όλα αυτά βεβαίως για να σου πω ότι μπορεί να φταίει καμιά φορά ότι όντως μπορεί να φταίει ο ΟΤΕ, ωστόσο όσες φορές ήρθαν για άλλες βλάβες, ποτέ δεν μπήκαν στο κόπο να βάλουν μια μονωτική ή ένα θερμοσυστελόμενο ! Στις 2/2/2021 στις 6:27 ΜΜ, xgol είπε Υ.Γ2 Εχω πριζες ethernet σε καθε δωματιο στο σπιτι που δεν εχει δικτυο. Εδώ για να καταλάβω. Έχεις βάλει πρίζες UTP και στα 2 διαμερίσματα ; Αν ναι τότε κάπου σε κάθε διαμέρισμα θα υπάρχει ένα κέντρο που καταλήγουν. Εδώ όντως για να βοηθήσω παραπάνω θα χρειαστώ κάτοψη
xgol Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, manolis940 είπε Ναι μπορεί. Φαντάζομαι για να λες διπλανό βέβαια, είσαι στην ίδια πολυκατοικία και όχι σε κάποια απομακρυσμένη διπλανή. Με γνώμονα αυτό, μπορείς σε μία θύρα του υπάρχων router που σου έχει δώσει ο πάροχος να τραβήξεις ένα utp(ethernet) καλώδιο στο άλλο διαμέρισμα. Την άλλη άκρη μπορείς να την συνδέσεις σε ένα access point και έτσι θα έχεις wifi στο διπλανό διαμέρισμα. Αν θέλεις και ethernet στο διπλανό διαμέρισμα μπορείς την άκρη του utp να την συνδέσεις σε ένα switch και μετά εκεί πάνω να βάλεις το access point Μπορώ να σου προτείνω άπειρα πράγματα αλλά ίσως θα έπρεπε να γίνεις πιο αναλυτικός, ακόμα να κάνεις και μια πρόχειρη κάτοψη για να δείξεις που χρειάζεσαι ethernet πχ βάζοντας την θέση του σταθερού υπολογιστή. Είσαι σίγουρος ότι υποστηρίζεται η 100αρα στο σημείο που είσαι ; Ανάλογα την απόσταση στο απ το ΚΑΦΑΟ , τον τρόπο σύνδεσης σου σε αυτό, υπάρχουν ανάλογες απώλειες στην ταχύτητα. Ήρθε κάποιος και στην μέτρησε και σου είπε ότι θα πιάνεις 100; Αν ναι τότε πάρε για παράπονα (6 το πρωί για να βρεις γραμμή)! Δες αν θες μια δική μου περίπτωση Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Σε δική μου περίπτωση που έπιανα μια 16 και μια 18 σε 24αρα δεν είχα κάνει παράπονα. Μια μέρα ποντίκια μου έκοψαν το καλώδιο έτσι αναγκάστικα να το αλλάξω. Όταν άνοιξα το κουτί του ΟΤΕ και είδα τις άθλιες ματίσεις που για μόνωση είχαν βάλει καλαμάκι καφέ(Δεν κάνω πλάκα!) κατάλαβα τι φταίει τόσο καιρό. Τώρα το speedtest δείχνει 25mbps. Τα αναφέρω όλα αυτά βεβαίως για να σου πω ότι μπορεί να φταίει καμιά φορά ότι όντως μπορεί να φταίει ο ΟΤΕ, ωστόσο όσες φορές ήρθαν για άλλες βλάβες, ποτέ δεν μπήκαν στο κόπο να βάλουν μια μονωτική ή ένα θερμοσυστελόμενο ! Εδώ για να καταλάβω. Έχεις βάλει πρίζες UTP και στα 2 διαμερίσματα ; Αν ναι τότε κάπου σε κάθε διαμέρισμα θα υπάρχει ένα κέντρο που καταλήγουν. Εδώ όντως για να βοηθήσω παραπάνω θα χρειαστώ κάτοψη Σε ευχαριστω παρα πολυ για τον κοπο και την αναλυτικη σου απαντηση. Η αληθεια ειναι πως και τα 2 διαμερισματα ειναι των γονιων μου, εγω μενω αλλου, και δυστυχως ειναι δυσκολο να ερθω σε επαφη μαζι τους αυτη την περιοδο (κορονοιος γαρ!) για να παρω την κατοψη. Αυτο που ξερω ειναι πως το ενα διαμερισμα (ειναι 2 διπλανα διαμερισματα, στον ιδιο οροφο), εχει ανακαινιστει προσφατα και εχει σε καθε δωματιο πριζες με υποδοχες τυπου ethernet.
manolis940 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, xgol είπε Η αληθεια ειναι πως και τα 2 διαμερισματα ειναι των γονιων μου, εγω μενω αλλου, και δυστυχως ειναι δυσκολο να ερθω σε επαφη μαζι τους αυτη την περιοδο (κορονοιος γαρ!) για να παρω την κατοψη. Δεν χρειάζομαι την αναλυτική ρε συ μηχανικού. Απλά ένα σχέδιο σε κάποιο Microsoft Visio ας πούμε ή μπορείς να μπεις εδώ και να φτιάξεις κάτι σαν το παρακάτω ελάχιστα καλύτερα https://prnt.sc/y6hylt Αν έχεις σκοπό να το κάνεις όλο αυτό μόνος σου να σε βοηθήσουμε αλλά μιας και παίζουν και καλωδιώσεις μέσα από τοίχο, ότι και να σου πω απ το forum θα σε κατευθύνει λάθος. Πρέπει να φέρεις κάποιον που να ξέρει από δίκτυα να του δείξεις τον χώρο να του πεις τις ανάγκες σου και εκείνος να σου βρει λύση 12 λεπτά πριν, xgol είπε Αυτο που ξερω ειναι πως το ενα διαμερισμα (ειναι 2 διπλανα διαμερισματα, στον ιδιο οροφο), εχει ανακαινιστει προσφατα και εχει σε καθε δωματιο πριζες με υποδοχες τυπου ethernet. Αν κατά την ανακαίνιση, είχε μπει ηλεκτρολόγος και του είχατε ζητήσει κάτι τέτοιο πιθανών να το έχει κάνει και απλά χρειάζεται να γίνουν μερικές ματίσεις να γίνει patch σε μερικά καλώδια να μπουν ίσως κάποια switch και όλα μέλι γάλα. Αν δεν το είχατε κάνει κατά την ανακαίνιση είναι κρίμα αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατον ειδικά στην περίπτωση σου που είναι διπλανά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα