Bitbit Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μια απορία που την είχα από παλιά. Τυχαίνει να θέλω να παραγγείλω κάποια προϊόντα και κοίταω από το skroutz. Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις τιμές των ίδιων προϊόντων; ένα από αυτά που θέλω να πάρω ξεκινάει από 5,67€ (άμεσα διαθέσιμο), υπάρχει σε 30 καταστήματα και η τιμή ανεβαίνει... για να φτάσει να πουλιέται στα 14,90€ Και δεν είναι το μοναδικό. Και σε άλλα το ίδιο σκηνικό ακριβώς. Μιλάμε για τριπλάσια τιμή. Σε κάτι ηλεκτρονικά, πχ ένα κλιματιστικό που κοιτάω (δεν είναι το μόνο) η τιμή ξεκινάει από 383€ (άμεσα διαθέσιμο) και ο ακριβότερος το πουλάει στα 550€. Προφανώς ο καθένας πουλάει όσο θέλει κι εγώ θα το πάρω από εκεί που με συμφέρει. Αλλά η απορία μου είναι πως επιβιώνουν τέτοια καταστήματα; με τι μούτρα βάζουν τέτοιες τιμές και μάλιστα στο internet που ο καθένας μπορεί να συγκρίνει; Πως γίνεται και ψωνίζουν κάποιοι από αυτούς; Αν ψωνίζουν κιόλας. Υπάρχει τέτοιο θύμα που θα πλήρωνε 550€ ένα κλιματιστικό ενώ κάπου αλλού πουλιέται στα 383€?
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Όσο πιο ακριβό, κατά κανόνα είναι και πιο έμπιστο το μαγαζί. Και ναι, θα προτιμούσα να ψωνίσω κλιματιστικό για 550€ από Κωτσόβολο/Public/Media Markt και να ξέρω ότι έχουν έναν Α βαθμό εμπιστοσύνης παρά από μια ανώνυμη αποθήκη στην Σάμο.
HERTHAN Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δεν αναρωτηθηκες αν ολοι το αγοραζουν στην ιδια τιμη κι αν ολοι εχουν τα ιδια εξοδα και τελος τι περιθωριο κερδους εχουν?
TuXaKoS Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Σχετικά με τις τιμές υπάρχουν διάφοροι λόγοι. Από απάτες (πόσοι παρήγγειλαν φθηνά κινητά και δεν τα πήραν ποτέ), παραεισαγωγές (με ότι αυτό σημαίνει για την εγγύηση του προιόντος), διαφορετική ποιότητα υπηρεσιών μέχρι φυσικά πόσο θες να είναι το περιθώριο κέρδους σου.
Bitbit Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Όσο πιο ακριβό, κατά κανόνα είναι και πιο έμπιστο το μαγαζί. Και ναι, θα προτιμούσα να ψωνίσω κλιματιστικό για 550€ από Κωτσόβολο/Public/Media Markt και να ξέρω ότι έχουν έναν Α βαθμό εμπιστοσύνης παρά από μια ανώνυμη αποθήκη στην Σάμο. μόνο που δε μιλάμε για επώνυμο κατάστημα που πουλάει 550€. Κατα κανόνα ναι, τα άγνωστα είναι φθηνότερα. Αλλά σε πολλά (πάρα πολλά παραδείγματα) έχω μια λίστα καταστημάτων που όλα είναι άγνωστα και δεν υπάρχει ανάμεσα τους μια γνωστή φίρμα. Η και να υπάρχει δεν είναι πάντα η ακριβότερη. το συγκεκριμένο κλιματιστικό δε το πουλούσε καμια γνωστή επιχείρηση πάντως από τα μεγάλα ονόματα του χώρου. κι εγώ θα έδινα ένα μεγαλύτερο ποσό για να το αγοράσω από κάποιο κατάστημα με όνομα σε σχέση με μια αποθήκη. Σε καμια περίπτωση βέβαια σε θα έδινα 550€ ενώ πουλιέται αλλου στα 383€. Και μάλιστα 4 καταστήματα στην ίδια τιμή. όλα με τις αξιολογήσεις τους. Δεν είμαι τόσο ηλίθιος να πληρώσω +50% για το ίδιο προϊόν. Εννοείται αναφερόμαστε σε κανονικά καταστήματα και όχι καταστήματα τύπου fb. Για την ιστορία να πω πως κλιματιστικό που αγόρασα πριν λίγο καιρό και είχα θέμα, δε μίλησα με το πολύ γνωστό κατάστημα από το οποίο το αγόρασα, αλλά με την αντιπροσωπεία κατευθείαν, η οποία και με εξυπηρέτησε άψογα. όσες φορές είχα θέμα με αγορές ηλεκτρονικών, τις περισσότερες μιλούσα κατευθείαν με αντιπροσωπεία. 5 λεπτά πριν, HERTHAN είπε Δεν αναρωτηθηκες αν ολοι το αγοραζουν στην ιδια τιμη κι αν ολοι εχουν τα ιδια εξοδα και τελος τι περιθωριο κερδους εχουν? εννοείται ότι δεν αγοράζουν όλοι στην ίδια τιμή και δε μπορούν να πουλάνε στις ίδιες τιμές. αυτό το γνωρίζω. Αλλά πως είναι δυνατόν να επιβιώνουν πουλώντας σε αυτές τις τιμές. Ποιος αγοράζει; δε σχολιάζω γιατί βάζουν τέτοιες τιμές αλλά και ποιος ψωνίζει σε αυτές τις τιμές. Γιατί αν εγώ αγοράσω κάτι 10€, θα το πουλήσω ας πούμε 15€ γιατί αλλιώς δε βγαίνω. Φυσιολογικό. Αν όμως στην αγορά αυτό πουλιέται 5€, τότε που πάω ο καραμήτρος; το πρώτο προϊον που ήθελα στα 5,67€ είναι προϊόν σουπερ μαρκετ. Δηλαδη να προτιμήσω το γνωστό μαρκετ που το πουλάει 3 φορές πάνω λόγω αξιοπιστίας και ονόματος;
HERTHAN Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, Bitbit είπε εννοείται ότι δεν αγοράζουν όλοι στην ίδια τιμή και δε μπορούν να πουλάνε στις ίδιες τιμές. αυτό το γνωρίζω. Αλλά πως είναι δυνατόν να επιβιώνουν πουλώντας σε αυτές τις τιμές. Ποιος αγοράζει; δε σχολιάζω γιατί βάζουν τέτοιες τιμές αλλά και ποιος ψωνίζει σε αυτές τις τιμές. Γιατί αν εγώ αγοράσω κάτι 10€, θα το πουλήσω ας πούμε 15€ γιατί αλλιώς δε βγαίνω. Φυσιολογικό. Αν όμως στην αγορά αυτό πουλιέται 5€, τότε που πάω ο καραμήτρος; το πρώτο προϊον που ήθελα στα 5,67€ είναι προϊόν σουπερ μαρκετ. Δηλαδη να προτιμήσω το γνωστό μαρκετ που το πουλάει 3 φορές πάνω λόγω αξιοπιστίας και ονόματος; Μην κοιτας που εμεις οι καποιοι γενικοτερα τα ψαχνουν.Οι περισσοτεροι που γνωριζω τα αγοραζουν στις τιμες αυτεςΔηλαδη ακριβοτερα απ'οσο τα βρισκεις εσυ κι εγω στο skroutz και στο καθε skroutz. Αλλη το κανουν γιατι δεν ξερουν αλλοι το κανουν για λογους ευκολιας. Ειναι οπως το μινι μαρκετ για παραδειγμα την γειτονιας οπου ψωνιζεις απο εκει ακριβοτερα αλλα λογω ευκολιας δεν σε νοιαζει και το κανεις.
fredd0 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 καλα το σκρουτζ αν πλακωσει η ΑΑΔΕ θα γινει μπαχαλο ... παιζουν απο παραεισαγωγες μεχρι αναλωσιμα μητρωα ΓΕΜΗ που δε πληρωνουν ποτε ΦΠΑ, απλα αλλαζουν εταιρεια. Και το σε τι θα κατσει η μπιλια ειναι τελειως random walk. Μπορει να σου κατσει κλιματιστικο αντιπροσωπειας, μπορει να σου κατσει και κλιματιστικο παραεισαγωγης και να ψαχνεις να βρεις το καταστημα που εχει αλλαξει 10 ονοματα απο οταν εκανες εσυ την αγορα. Απο κει και περα εχε στο μυαλο σου οτι δεν ειναι ολα τα καταστηματα τα ιδια, και δεν εχουν ολα τα καταστηματα up to the minute τιμες σε ολα οσα εμπορευονται. Καποιες τιμες που βλεπεις ειναι εκει οι ιδιες για μηνες γιατι για να αλλαξει η πρεπει το καταστημα (που μπορει να χει 10 κωδικους προιοντων, μπορει και χιλιους) να μπει και να αλλαξει την τιμη, και αυτο σε καταστηματα που εχουν κωδικους απλα για να τους εχουν, δεν επιβιωνουν οπως λες απο αυτους τους κωδικους προιοντων, γινεται σπανια. 2
Bitbit Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, HERTHAN είπε Μην κοιτας που εμεις οι καποιοι γενικοτερα τα ψαχνουν.Οι περισσοτεροι που γνωριζω τα αγοραζουν στις τιμες αυτεςΔηλαδη ακριβοτερα απ'οσο τα βρισκεις εσυ κι εγω στο skroutz και στο καθε skroutz. Αλλη το κανουν γιατι δεν ξερουν αλλοι το κανουν για λογους ευκολιας. Ειναι οπως το μινι μαρκετ για παραδειγμα την γειτονιας οπου ψωνιζεις απο εκει ακριβοτερα αλλα λογω ευκολιας δεν σε νοιαζει και το κανεις. στο μινι μαρκετ όντως θα πάω για κάτι στα γρήγορα, πχ μια κοκα κόλα που μου τη βάρεσε να πιω και το ξέρω ότι θα την πληρώσω ακριβότερα. και να χάσω 1€ δεν έγιεν κάτι μπρος την ευκολία μου Αν θέλω πολλά ψώνια όμως δε θα πάω στο μινι μαρκετ. γιατι εκεί μαζεύεται το ποσό. Τι να πω, ίσως το βλέπω από τη δική μου πλευρά που ψάχνω όταν είναι να αγοράσω κάτι και μου φαίνεται αδιανόητο όλο αυτό. πριν χρόνια αρκετοί γνωστοί μου αγοράζαν στα τυφλά. είχα "ανοίξει" τα μάτια σε πολλούς και τώρα όλοι μάθαν και το ψάχνουν. ίσως τελικά είναι πολλοί που αγοράζουν ακόμα στα τυφλά και το γράφω ακόμα μια φορά, δε μιλάμε για καταστήματα τρεχαγυρεόπουλος που πουλάνε πάφθηνα. Πολλές φορές έχω παρατηρήσει ότι το πανάκριβο κατάστημα είναι τελείως άγνωστο
DimosthenisG Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Bitbit είπε στο μινι μαρκετ όντως θα πάω για κάτι στα γρήγορα, πχ μια κοκα κόλα που μου τη βάρεσε να πιω και το ξέρω ότι θα την πληρώσω ακριβότερα. και να χάσω 1€ δεν έγιεν κάτι μπρος την ευκολία μου Αν θέλω πολλά ψώνια όμως δε θα πάω στο μινι μαρκετ. γιατι εκεί μαζεύεται το ποσό. Τι να πω, ίσως το βλέπω από τη δική μου πλευρά που ψάχνω όταν είναι να αγοράσω κάτι και μου φαίνεται αδιανόητο όλο αυτό. πριν χρόνια αρκετοί γνωστοί μου αγοράζαν στα τυφλά. είχα "ανοίξει" τα μάτια σε πολλούς και τώρα όλοι μάθαν και το ψάχνουν. ίσως τελικά είναι πολλοί που αγοράζουν ακόμα στα τυφλά και το γράφω ακόμα μια φορά, δε μιλάμε για καταστήματα τρεχαγυρεόπουλος που πουλάνε πάφθηνα. Πολλές φορές έχω παρατηρήσει ότι το πανάκριβο κατάστημα είναι τελείως άγνωστο Υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα που το κατάστημα πάει για να βγάλει αρκετά μεγάλο κέρδος. Έχω παράδειγμα από το σούπερ μάρκετ Μασούτης. Πουλάει τις μπαταρίες 5 ευρώ. Οι μπαταρίες έχουν 1.5 ευρώ το πολύ. Ίδια μάρκα πάντα. Το κάνει γιατί ξέρει ότι για να πάρει κάποιος μπαταρία από το σούπερ μάρκετ την χρειάζεται άμεσα. Αυτό για χρόνια ολόκληρα... Ενώ πχ σε προϊόν όπως τα μακαρόνια θα το βάλει πιο φθηνά από πχ το ΑΒ για να σου πει μετά "φθηνά και ελληνικά". Το μαγαζί που λες σίγουρα πουλάει άλλα κλιματιστικά σε ανταγωνιστικές τιμές. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2021 από DimosthenisG
Moderators Inuyasha Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 1)Πιθανότητα παλιό μοντέλο, 2)μοντέλο που δεν εισάγετε επίσημα Ελλάδα 3)το κατάστημα έχει ξεχάσει Ν; το ανανέωση την τιμή στο site Παίζουν αρκετά μικρα καταστήματα (της γειτονιάς) που είτε κάναν ένα eshop για τα μάτια του κόσμου που δεν ασχολούνται να ανανέωσουν τιμές συχνά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα