Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την βοήθεια σας από κάποιους που γνωρίζουν. Νοικιαζω ένα σπίτι που έχουμε κοινό ρολόι με τον ιδιοκτήτη που είναι στο δίπλα διαμέρισμα. Έχει βάλει μετρητή ραγας στον δικό μου πίνακα.

Αυτό που θέλω Ν μάθω.

1. Κατά πόσο αξιόπιστος είναι ο μετρητής ραγας.

2. Όταν εκδίδεται λογαριασμός ποιος ο σωστός τρόπος τι τελικά πρέπει να πληρώσω εγώ; 

Δημοσ.

Ο μετρητής ραγας μια χαρά είναι.

Στον υπολογισμό θα πέσετε λίγο έξω.

Δηλαδή, αν έχετε συνολικά πάνω από 2000kwώρες , αλλάζει η χρέωση και γίνεται κλιμακωτά. Αν υπάρχει και Ο.Τ.Σ. τότε αλλάζουν και άλλο τα πράγματα.

Τα δημοτικά τέλη , ΕΡΤ κλπ , πρέπει να τα μοιραστείτε βάση των τ.μ. σου , τα υπόλοιπα ανά kw

Δημοσ.

η απαντηση ειναι οτι αυτο ειναι καραπαρανομο. Τωρα το ποσο αξιοπιστος ειναι, τι να σου πω, θεωρητικα ειναι αξιοπιστος, πρακτικα, φερε ηλεκτρολογο να το μετρησει η ανοιξε ενα γνωστο ωμικο φορτιο (πχ ματι κουζινας, γκριλ φουρνου κλπ) και δες τι γραφει ... αν πχ η συγκεκριμενη αντισταση ειναι 2Kw θα πρεπει (με ολες τις αλλες καταναλωσεις κλειστες) ο μετρητης να καταγραφει 2kw ανα ωρα χρησης.

Σωστο δεν υπαρχει. Αν πχ ειστε σε τιμολογιο που χρεωνει αλλη τιμη για <2000 kwh και αλλη τιμη >2000kw και εσυ εχεις καταναλωση 1000kwh κι ο διπλα 1500kwh πιασ' τ'αυγο και κουρευτο πως θα το μοιρασετε. 

Πρακτικα υποθετω καταναλωση σου / συνολικη καταναλωση λογαριασμου * (χρεωσεις προμηθειας ρευματος+ρυθμιζομενες χρεωσεις).  Δηλαδη το ποσοστο σου απο την καταναλωση ρευματος χωρις τις χρεωσεις δημου ερτ κλπ

2 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Τα δημοτικά τέλη , ΕΡΤ κλπ , πρέπει να τα μοιραστείτε βάση των τ.μ. σου , τα υπόλοιπα ανά kw

γιατι να μοιρασουν δημοτικα τελη/ερτ κλπ. Αφου δεν εχει δικια του παροχη αυτα αφορουν το διαμερισμα που εχει παροχη

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fredd0 είπε

η απαντηση ειναι οτι αυτο ειναι καραπαρανομο. Τωρα το ποσο αξιοπιστος ειναι, τι να σου πω, θεωρητικα ειναι αξιοπιστος, πρακτικα, φερε ηλεκτρολογο να το μετρησει η ανοιξε ενα γνωστο ωμικο φορτιο (πχ ματι κουζινας, γκριλ φουρνου κλπ) και δες τι γραφει ... αν πχ η συγκεκριμενη αντισταση ειναι 2Kw θα πρεπει (με ολες τις αλλες καταναλωσεις κλειστες) ο μετρητης να καταγραφει 2kw ανα ωρα χρησης.

Σωστο δεν υπαρχει. Αν πχ ειστε σε τιμολογιο που χρεωνει αλλη τιμη για <2000 kwh και αλλη τιμη >2000kw και εσυ εχεις καταναλωση 1000kwh κι ο διπλα 1500kwh πιασ' τ'αυγο και κουρευτο πως θα το μοιρασετε. 

Πρακτικα υποθετω καταναλωση σου / συνολικη καταναλωση λογαριασμου * (χρεωσεις προμηθειας ρευματος+ρυθμιζομενες χρεωσεις).  Δηλαδη το ποσοστο σου απο την καταναλωση ρευματος χωρις τις χρεωσεις δημου ερτ κλπ

γιατι να μοιρασουν δημοτικα τελη/ερτ κλπ. Αφου δεν εχει δικια του παροχη αυτα αφορουν το διαμερισμα που εχει παροχη

Αυτή θα ήταν η επόμενη ερώτηση αν δημοτικά τελη ερτ κλπ τα πληρώνω και εγω

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, AKOYLINI είπε

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την βοήθεια σας από κάποιους που γνωρίζουν. Νοικιαζω ένα σπίτι που έχουμε κοινό ρολόι με τον ιδιοκτήτη που είναι στο δίπλα διαμέρισμα. Έχει βάλει μετρητή ραγας στον δικό μου πίνακα.

Αυτό που θέλω Ν μάθω.

1. Κατά πόσο αξιόπιστος είναι ο μετρητής ραγας.

2. Όταν εκδίδεται λογαριασμός ποιος ο σωστός τρόπος τι τελικά πρέπει να πληρώσω εγώ; 

1. Σχετικά είναι αξιόπιστος

2. Δεν υπάρχει σωστός τρόπος γιατί οι χρεώσεις δεν είναι flat. Μια λύση υποθέτω είναι να υπολογιστεί πόσα ακριβώς θα πλήρωνε αν δεν έδινε ρεύμα σε σένα (δλδ για τις δικές του KWh χρεώσεις ενέργειας και ρυθμιζόμενες + πάγια + χρεώσεις υπέρ τρίτων) και τα υπόλοιπα να τα επιβαρυνθείς εσύ.

Εγώ πάντως αυτό που θέλω να μάθω είναι γιατί δεν απαιτείς από τον ιδιοκτήτη να κάνει ότι χρειάζεται ώστε το διαμέρισμα που νοικιάζεις να πάρει ξεχωριστό ρεύμα?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

1. Σχετικά είναι αξιόπιστος

2. Δεν υπάρχει σωστός τρόπος γιατί οι χρεώσεις δεν είναι flat. Μια λύση υποθέτω είναι να υπολογιστεί πόσα ακριβώς θα πλήρωνε αν δεν έδινε ρεύμα σε σένα (δλδ για τις δικές του KWh χρεώσεις ενέργειας και ρυθμιζόμενες + πάγια + χρεώσεις υπέρ τρίτων) και τα υπόλοιπα να τα επιβαρυνθείς εσύ.

Εγώ πάντως αυτό που θέλω να μάθω είναι γιατί δεν απαιτείς από τον ιδιοκτήτη να κάνει ότι χρειάζεται ώστε το διαμέρισμα που νοικιάζεις να πάρει ξεχωριστό ρεύμα?

Νησί......όλοι σχεδόν έτσι νοικιαζουν άστα.....

Το θέμα είναι να κάνω σωστή πράξη ως προς το αποτέλεσμα και αν εγώ πρπειε να πληρώνω ερτ κ τέλη βάση των τετραγωνικων του διαμερίσματος.

Θέλω αν μπορείτε να με βοηθήσετε να έχω έναν σωστό.... Μπούσουλα......

Δημοσ.

Μου θυμίζει καταστάσεις απείρου κάλλους από όταν ήμουν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη.

Για τι παροχή μιλάμε; αν είναι κλασσική μονοφασική 8kva, και ανάψετε και οι δυο θερμοσίφωνα + κάτι μικρό θα αρχίζουν να πέφτουν μικροαυτόματοι ή και να καίγονται ασφάλειες.

Αλλά και τριφασική να είναι ανάλογα την καλωδίωση πάλι υπάρχει κίνδυνος, ιδικά αν θέρμανση γίνεται με ηλεκτρικά σώματα κτλ.

Ακόμα θυμάμαι τις λαχτάρες / συνεννοήσεις με τον ιδιοκτήτη για να μην πάρω το PC στα χέρια από τις διακοπές. Ευτυχώς ήταν τσιγγούνης και μπιχλιάρης και δεν άναβε συχνά θερμοσίφωνα και θέρμανση 😁.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, fredd0 είπε

30 λεπτά πριν, AKOYLINI είπε

Αυτή θα ήταν η επόμενη ερώτηση αν δημοτικά τελη ερτ κλπ τα πληρώνω και εγω

Φυσικά και πρέπει να πληρώσεις και εσυ, αφου είσαι δημότης της περιοχής και έχεις και ΕΡΤ .

Απλά είναι λίγο δύσκολο να τα μοιράσετε σωστά και δίκαια.

Ερώτηση-Απορία, το δηλώνεις στο Taxis? Υπάρχει μισθωτήριο?
Αν όχι, δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα.Αλλά κανονικά θα ΄έπρεπε. Μην μένεις σε αδήλωτο διαμέρισμα, είναι ρίσκο απο όλες τις πλευρες για τον ενοικιαστή. Το συμβόλαιο προστατευει κυρίως εσενα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικά και υπάρχει μισθωτηριο.

(Δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα???)

Από ποια αποψη; 

Εγώ σκεφτόμουν αν και εφόσον χρειαστεί τι μπορώ να του κάνω....

Επίσης ναι οκ δεν είναι εφικτό να κάνουμε 100% σωστή μοιρασιά απλά θέλω έναν εύκολο και κατανοητό τρόπο μέτρησης / χρέωσης να έχουμε μεταξη μας 

Επεξ/σία από AKOYLINI
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AKOYLINI είπε

Νησί......όλοι σχεδόν έτσι νοικιαζουν άστα.....

Το θέμα είναι να κάνω σωστή πράξη ως προς το αποτέλεσμα και αν εγώ πρπειε να πληρώνω ερτ κ τέλη βάση των τετραγωνικων του διαμερίσματος.

Θέλω αν μπορείτε να με βοηθήσετε να έχω έναν σωστό.... Μπούσουλα......

Όπως είπες και εσύ σχεδόν όλα (και όχι όλα) νοικιάζονται έτσι, άρα ήταν επιλογή σου.

Όσο για αυτό που ρωτάς, σου έχω ήδη απαντήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όπως είπες και εσύ σχεδόν όλα (και όχι όλα) νοικιάζονται έτσι, άρα ήταν επιλογή σου.

Όσο για αυτό που ρωτάς, σου έχω ήδη απαντήσει.

Φυσικά και ήταν επιλογή μου

Επεξ/σία από AKOYLINI
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Φυσικά και πρέπει να πληρώσεις και εσυ, αφου είσαι δημότης της περιοχής και έχεις και ΕΡΤ .

Απλά είναι λίγο δύσκολο να τα μοιράσετε σωστά και δίκαια.

Ερώτηση-Απορία, το δηλώνεις στο Taxis? Υπάρχει μισθωτήριο?
Αν όχι, δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα.Αλλά κανονικά θα ΄έπρεπε. Μην μένεις σε αδήλωτο διαμέρισμα, είναι ρίσκο απο όλες τις πλευρες για τον ενοικιαστή. Το συμβόλαιο προστατευει κυρίως εσενα.

γιατι τα δημοτικα τελη, τελος ακινητης περιουσιας κοκ βγαινουν αναλογα τα τετραγωνικα του κτιριου στο οποιο αντιστοιχει η παροχη. Αφου το σπιτι στο οποιο μενει ο ts δεν εχει παροχη, αντιστοιχα δε παραγει και τελη. Αν πες το διαμερισμα που μενει ο TS ηταν μεσα στα τετραγωνικα του διπλα σπιτιου και χωριστηκε (αν δηλαδη το αθροισμα των τετραγωνικων των δυο σπιτιων = τετραγωνικα δημοτικων τελων κλπ) τοτε  η μοιρασια ειναι αναλογη των τετραγωνικων, οχι της καταναλωσης. Αν ομως τα τετραγωνικα των δυο σπιτιων ειναι μεγαλυτερα απο τα τετραγωνικα των δημοτικων τελων τοτε αν ο TS πληρωνει τελη, θα πληρωνει τα τελη του διδαμερισματος που δε ζει.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, fredd0 είπε

καταναλωση σου / συνολικη καταναλωση λογαριασμου * (χρεωσεις προμηθειας ρευματος+ρυθμιζομενες χρεωσεις

Αυτή είναι η όλη διαδικασία για το αποτέλεσμα,σωστά; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...