testit Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχω έναν ssd 500gb, samsung 860 evo. Μέχρι πριν 4 μήνες τον είχα βασικό δίσκο σε ένα σύστημα Η/Υ , μαζί με 3-4 ακόμη ssd δίσκους και δυο δίσκους nvme. Κάποια στιγμή, τον έβγαλα - έβαλα σαν βασικό δίσκο έναν nvme και εγκατέστησα με νέα εγκατάσταση τα windows10 (στον nvme). Από τότε έχασα τον 500άρη Samsung! Δεν φαίνεται στη διαχείριση δίσκων, κι όταν τον συνδέω με εξωτερική σύνδεση (μέσω κουτιού/θήκης usb) κολλάει ο υπολογιστής. Προφανώς έχει αποθηκευμένη την παλιά έκδοση των windows , το σύστημα εκκίνησης μέσω αυτού, κλπ, και γίνεται conflict με τη νέα εγκατάσταση στον nvme. Σκέφτηκα ότι η μόνη περίπτωση για να τον "συνεφέρω", είναι να τον βάλω σαν βασικό δίσκο (και μοναδικό) σε κάποιο άλλο σύστημα Η/Υ. Κι από εκεί - αν "εμφανιστεί" να δοκιμάσω να του κάνω format κλπ... να σβήσω ότι σκουπίδια έχει γραμμένα στην εκκίνηση! Πριν φτάσω σε αυτό (που είναι ένας μικρός μπελάς), υπάρχει άλλος τρόπος ώστε να φαίνεται και να μην κολλά ο υπολογιστής; Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2021 από testit
fujitsuA530 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Εκκίνηση με μια διανομή linux από live cd / live usb και κατόπiν σύνδεση του samsung με εξωτερική θήκη. Εφόσον τον δει το linux, κάνε format.
papp0us Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 6 ώρες πριν, testit είπε Έχω έναν ssd 500gb, samsung 860 evo. Μέχρι πριν 4 μήνες τον είχα βασικό δίσκο σε ένα σύστημα Η/Υ , μαζί με 3-4 ακόμη ssd δίσκους και δυο δίσκους nvme. Κάποια στιγμή, τον έβγαλα - έβαλα σαν βασικό δίσκο έναν nvme και εγκατέστησα με νέα εγκατάσταση τα windows10 (στον nvme). Από τότε έχασα τον 500άρη Samsung! Δεν φαίνεται στη διαχείριση δίσκων, κι όταν τον συνδέω με εξωτερική σύνδεση (μέσω κουτιού/θήκης usb) κολλάει ο υπολογιστής. Προφανώς έχει αποθηκευμένη την παλιά έκδοση των windows , το σύστημα εκκίνησης μέσω αυτού, κλπ, και γίνεται conflict με τη νέα εγκατάσταση στον nvme. Σκέφτηκα ότι η μόνη περίπτωση για να τον "συνεφέρω", είναι να τον βάλω σαν βασικό δίσκο (και μοναδικό) σε κάποιο άλλο σύστημα Η/Υ. Κι από εκεί - αν "εμφανιστεί" να δοκιμάσω να του κάνω format κλπ... να σβήσω ότι σκουπίδια έχει γραμμένα στην εκκίνηση! Πριν φτάσω σε αυτό (που είναι ένας μικρός μπελάς), υπάρχει άλλος τρόπος ώστε να φαίνεται και να μην κολλά ο υπολογιστής; Πολλές MB "κρατάνε" θέσεις Sata, οταν συνδέεις NVME δίσκο, οπότε τσέκαρε να δεις στο Manual της MB σου ποιες δεσμέυονται(αν ισχύει αυτό) και σύνδεσε τον SSD σε μια άλλη θύρα SATA.
testit Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 2/2/2021 στις 9:32 ΜΜ, papp0us είπε Πολλές MB "κρατάνε" θέσεις Sata, οταν συνδέεις NVME δίσκο, οπότε τσέκαρε να δεις στο Manual της MB σου ποιες δεσμέυονται(αν ισχύει αυτό) και σύνδεσε τον SSD σε μια άλλη θύρα SATA. Nαι, αυτό ισχύει στο m/b asus tuf gaming Ζ490, που έχω - κι έχει μόνο 4 θέσεις sata. Aν εγκαταστήσεις nvme ή m.2 τότε "αχρηστεύεται" η μία θέση sata, συνήθως η θέση sata4. Αλλά έχω δοκιμάσει τον 500άρη ssd samsung 860 evo, σε όλες τις άλλες sata θύρες. το αποτέλεσμα: κολλάει ο υπολογιστής σε όλες τις δοκιμές, ακόμα και στην περίπτωση που τον συνδέσω σαν εξωτερικό, με θήκη usb3 . και στην από εξωτερικά- θέση esata. κι είναι και 500άρης! να ήταν 120άρης... θα έλεγες... κάηκε!!! οπότε υπάρχει ακόμα μια ελπίδα... αν τον βάλω σε άλλο σύστημα, που τώρα χτίζω με διάφορα παρτς, σαν μοναδικό δισκο του συστήματος - και βασικό! Στις 2/2/2021 στις 3:13 ΜΜ, testit είπε ... Κάποια στιγμή, τον έβγαλα - έβαλα σαν βασικό δίσκο έναν nvme και εγκατέστησα με νέα εγκατάσταση τα windows10 (στον nvme). ...; διευκρίνιση: έχω μαζί και δίσκο m.2 και δίσκο nvme. όταν εγκατέστησα τα windows10, έχοντας κατά νου να εγκατασταθούν στον nvme, apo k;apoia ablepsia-aproseksia mou, τα "άτιμα" εγκαταστάθηκαν στον m.2 κι όχι στον nvme που είναι πιο γρήγορος. δοκιμάζοντας-προχωρώντας σε νέα νέα εγκατάσταση στον nvme παρατήρησα ότι τα αρχεία (διαμέρισμα) εκκίνησης κλπ παρέμειναν στον m.2. όσο κι αν το πάλεψα! Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2021 από testit
fujitsuA530 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Στις 2/2/2021 στις 10:07 ΜΜ, testit είπε έχω μαζί και δίσκο m.2 και δίσκο nvme Καταλαβαίνεις ότι αυτό που έγραψες δεν βγάζει και πολύ νόημα; Kάποιοι m.2 είναι NVME και κάποιοι είναι SATA. Αν θέλεις κάνε άλλη μια προσπάθεια να εξηγήσεις σωστά τι έχεις στο σύστημά σου.
Nik1239 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 23 ώρες πριν, fujitsuA530 είπε Καταλαβαίνεις ότι αυτό που έγραψες δεν βγάζει και πολύ νόημα; Kάποιοι m.2 είναι NVME και κάποιοι είναι SATA. Αν θέλεις κάνε άλλη μια προσπάθεια να εξηγήσεις σωστά τι έχεις στο σύστημά σου. Νομίζω εννοεί ότι έχει ένα NVME M2 και έναν SATA M2
testit Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Στις 3/2/2021 στις 10:11 ΜΜ, fujitsuA530 είπε Καταλαβαίνεις ότι αυτό που έγραψες δεν βγάζει και πολύ νόημα; Kάποιοι m.2 είναι NVME και κάποιοι είναι SATA. Αν θέλεις κάνε άλλη μια προσπάθεια να εξηγήσεις σωστά τι έχεις στο σύστημά σου. με το speccy, βγαίνουν αυτοί: Samsung SSD 860 EVO M.2 1TB (SSD) CT1000MX500SSD1 (SSD) CT2000MX500SSD1 (SSD) Samsung SSD 970 EVO 1TB (SSD) ST16000NM001G-2KK103 (κλασσικός 3,5 δίσκος 7200 στροφών) Sabrent Rocket M.2 NVMe PCIe 4.0 2TB M.2 Heatsink O τελευταίος είναι nvme m.2. Δεν φαίνεται όμως με το speccy τώρα που το τεστάρω - μήπως αυτό το soft δεν διαβάζει πληροφορίες από PCIe 4.0? Υπάρχει όμως περίπτωση, τον sabrent να τον έχω μεταφέρει σε άλλο σύστημα Η/Υ... θα σιγουρευτώ όταν ανοίξω με φως ημέρας, το κουτί-δεν φαίνεται απέξω-να δω αν είναι στην ειδική θέση του στο m/b asus tuf gaming z490 plus, για nvme m.2! Αλλά κατά την εκτίμησή μου, δεν "φταίει" κάτι στη σύνθεση των δίσκων στο pc μου. Ο "δύσκολος δίσκος" έχει αφαιρεθεί... κι εκεί είναι το πρόβλημα - θα μπει κάποια στιγμή σε άλλο σύστημα Η/Υ. Κάτι έχει "μπουρδουκλωθεί" σε αυτόν τον δίσκο, στις βασικές εγγραφές εκκίνησής του. Σε αυτήν την περίπτωση, τον διαγράφεις, τον ξαναενεργοποιείς, τον διαμερισματοποιείς από την αρχή στο 100% του - και μετά τον κάνεις ntfs! Έλα όμως που στην πρώτη προσπάθεια - σαν εξωτερικός usb δίσκος - με το που θα τον βάλεις σε θύρα usb αμέσως κολλάει ο υπολογιστής... το λαμπάκι λειτουργίας του δίσκου μπλεδίζει ακατάπαυστα / κολλά ο υπολογιστής. σαν κάτι να ψάχνει έντονα και συνεχώς! Ή κάπου γίνεται conflict, καθώς φαίνεται ότι το σύστημα τον βλέπει - τον διερευνά σαν δίσκο εκκίνησης!
fujitsuA530 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, testit είπε Στην εικόνα με τις "Ιδιότητες" φαίνεται ένας SAMSUNG 860 EVO M.2. Μαζί με τον 970 έχουμε δύο m.2 και ο Sabrent είναι ο τρίτος; Έτσι ακαδημαϊκά ρωτάω 😁 - εφόσον ο προβληματικός παραμένει προβληματικός ακόμη και ως εξωτερικός. Επιμένω ότι με μια διανομή linux, που θα τρέξει προσωρινά από ένα φλασάκι, υπάρχει περίπτωση να δεις κανονικά τον προβληματικό και να τον διορθώσεις, ακόμη και αν χρειαστεί format. Διαφορετικά θα πρέπει να υποθέσουμε ότι είναι χαλασμένος. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2021 από fujitsuA530
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα