Elurn Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα, μετά την αναβάθμιση του pc μου έχω το εξής θέμα.Κάθε φορά που το ανοίγω ενώ μου εμφανίζει τα bios & το windows logo,πριν το login screen το windows 10 μου βγάζει μαύρη εικόνα με μήνυμα "Έλεξτε το καλώδιο σήματος". Όταν βγάζω και βάζω το καλώδιο πάνω στην κάρτα γραφικών φτιάχνει.Η οθόνη μου γιατί έχει vga και η κάρτα γραφικών έχει υποδοχές για displayport(3) & hdmi(1) έχω έναν αντάπτορα από vga σε hdmi.Δοκίμασα το καλώδιο & ανταπτορα σε άλλη συσκευή είναι οκ,πείραξα το resolution από τις ρυθμίσεις το ίδιο.Επίσης όταν επανέρχεται η εικόνα και κάνω restart το pc και όσες φορές και να το κάνω δεν μου βγάζει το πρόβλημα.Ακόμη διάβασα σε forum οτι μερικές φορές μπορεί να μην έχει τοποθετηθεί σωστά η GPU στη mobo ή να έχει πιάσει κάποια σκόνη οπότε την έβγαλα και την ξαναέβαλα αλλά και πάλι το ίδιο.Μήπως γνωρίζεται για πιο λόγο συμβαίνει;Ευχαριστώ προκαταβολικά PC Built mobo:MSI B450-A Pro MAx CPU:AMD Ryzen 5 2600X GPU:Geforce 1660 OC 6gb
Elurn Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 16 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Ποιος ακριβώς είναι ο αντάπτορας; Είναι ο https://www.skroutz.gr/s/11410682/Digitus-HDMI-male-VGA-female-DA-70461.html#specs
micos000 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Γενικά αυτό με τους αντάπτορες δεν είναι και ότι καλύτερο΄Η οθόνη ποια είναι; Πέρα από vga δεν έχει άλλη υποδοχή; Αν κλείσεις την οθόνη και την ξανανοίξεις στρώνει; 1 ώρα πριν, Elurn είπε Ακόμη διάβασα σε forum οτι μερικές φορές μπορεί να μην έχει τοποθετηθεί σωστά η GPU στη mobo ή να έχει πιάσει κάποια σκόνη Αν δεν είχε μπει καλά η vga δεν θα μπούταρε καθόλου και αν είχε σκόνη απλά θα ανέβαζε θερμοκρασίες. Δεν έχουν σχέση αυτά με το θέμα σου. 1 ώρα πριν, Elurn είπε Μήπως γνωρίζεται για πιο λόγο συμβαίνει; Μάλλον λόγω αντάπτορα η οθόνη δεν αναγνωρίζει το σήμα στην είσοδο σωστά με αποτέλεσμα να νομίζει ότι δεν υπάρχει κάτι συνδεμένο. Αυτό το κάνει όταν είναι να μπει στα windows γιατί τότε ενεργοποιείται πλήρως η vga και φορτώνονται οι drivers της. Δες στο bios το εξής... Γύρνα σε adnvanced mode αν είναι στο ez mode (με το F7 ή κλικ στο πάνω μέρος της οθόνης, στο κέντρο). Πήγαινε Settings Μετά Andvanced Μετά Integrated Peripherals και πάτα στο Integrated Graphics Configuration. Εκεί πήγαινε στο Initiate Graphic Adapter και αν είναι στο IGD βάλτο στο PEG. Μπορεί να βοηθήσει, μπορεί και όχι. Το καλύτερο θα ήταν να μην είχες αντάπτορα.
Elurn Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 17 λεπτά πριν, micos000 είπε Γενικά αυτό με τους αντάπτορες δεν είναι και ότι καλύτερο΄Η οθόνη ποια είναι; Πέρα από vga δεν έχει άλλη υποδοχή; Αν κλείσεις την οθόνη και την ξανανοίξεις στρώνει; Αν δεν είχε μπει καλά η vga δεν θα μπούταρε καθόλου και αν είχε σκόνη απλά θα ανέβαζε θερμοκρασίες. Δεν έχουν σχέση αυτά με το θέμα σου. Μάλλον λόγω αντάπτορα η οθόνη δεν αναγνωρίζει το σήμα στην είσοδο σωστά με αποτέλεσμα να νομίζει ότι δεν υπάρχει κάτι συνδεμένο. Αυτό το κάνει όταν είναι να μπει στα windows γιατί τότε ενεργοποιείται πλήρως η vga και φορτώνονται οι drivers της. Δες στο bios το εξής... Γύρνα σε adnvanced mode αν είναι στο ez mode (με το F7 ή κλικ στο πάνω μέρος της οθόνης, στο κέντρο). Πήγαινε Settings Μετά Andvanced Μετά Integrated Peripherals και πάτα στο Integrated Graphics Configuration. Εκεί πήγαινε στο Initiate Graphic Adapter και αν είναι στο IGD βάλτο στο PEG. Μπορεί να βοηθήσει, μπορεί και όχι. Το καλύτερο θα ήταν να μην είχες αντάπτορα. Η οθόνη είναι η "LG W2243S-PF 22" και έχει μόνο vga σύνδεση και τίποτα άλλο δυστυχώς.Έχω τον αντάπτορα γιατί δεν μπορώ να αλλάξω οθόνη.Στο παλιό μου build δούλευε κανονικά.Επίσης με on/off δεν κάνει κάτι.Όσον αφορά τα bios θα το κοιτάξω και θα δώ.Επίσης διάβασα ότι μπορεί να είναι σκάλωμα της hdmi θύρας και να δοκιμάσω σε κάποια DP.Θα δοκιμάσω αυτό με τα bios και θα επανέλθω Ευχαριστώ
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μήπως δεν επαρκεί η τροφοδοσία του σκέφτηκα εγώ. Εγώ συνήθως προτείνω τον 1ο από αυτούς που παίρνει και εξωτερική τροφοδοσία: https://www.insomnia.gr/forums/topic/761826-msi-b450-gaming-plus-max-σε-vga/?tab=comments#comment-58422495 Εγώ έχω ένα DVI-A σε VGA και μου εμφανίζει το παρακάτω όταν δείχνει το σήμα των Windows και μετά επανέρχεται αυτόματα ή όταν εγκαθιστώ κάποιο παιχνίδι και για να ρυθμίσω την ανάλυση πατώ Alt (ή Ctrl) + Enter.
Elurn Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 5 ώρες πριν, micos000 είπε Γενικά αυτό με τους αντάπτορες δεν είναι και ότι καλύτερο΄Η οθόνη ποια είναι; Πέρα από vga δεν έχει άλλη υποδοχή; Αν κλείσεις την οθόνη και την ξανανοίξεις στρώνει; Αν δεν είχε μπει καλά η vga δεν θα μπούταρε καθόλου και αν είχε σκόνη απλά θα ανέβαζε θερμοκρασίες. Δεν έχουν σχέση αυτά με το θέμα σου. Μάλλον λόγω αντάπτορα η οθόνη δεν αναγνωρίζει το σήμα στην είσοδο σωστά με αποτέλεσμα να νομίζει ότι δεν υπάρχει κάτι συνδεμένο. Αυτό το κάνει όταν είναι να μπει στα windows γιατί τότε ενεργοποιείται πλήρως η vga και φορτώνονται οι drivers της. Δες στο bios το εξής... Γύρνα σε adnvanced mode αν είναι στο ez mode (με το F7 ή κλικ στο πάνω μέρος της οθόνης, στο κέντρο). Πήγαινε Settings Μετά Andvanced Μετά Integrated Peripherals και πάτα στο Integrated Graphics Configuration. Εκεί πήγαινε στο Initiate Graphic Adapter και αν είναι στο IGD βάλτο στο PEG. Μπορεί να βοηθήσει, μπορεί και όχι. Το καλύτερο θα ήταν να μην είχες αντάπτορα. Έψαξα για αυτό στα bios αλλά δεν το βρήκα το μόνο που μου εμφανίζει είναι αν το gpu selection auto ή manually.Πάντως με το που μπαίνω στα bios και μετά βγαίνω μου εμφανίζει πάντα κανονικά εικόνα. 3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Μήπως δεν επαρκεί η τροφοδοσία του σκέφτηκα εγώ. Εγώ συνήθως προτείνω τον 1ο από αυτούς που παίρνει και εξωτερική τροφοδοσία: https://www.insomnia.gr/forums/topic/761826-msi-b450-gaming-plus-max-σε-vga/?tab=comments#comment-58422495 Εγώ έχω ένα DVI-A σε VGA και μου εμφανίζει το παρακάτω όταν δείχνει το σήμα των Windows και μετά επανέρχεται αυτόματα ή όταν εγκαθιστώ κάποιο παιχνίδι και για να ρυθμίσω την ανάλυση πατώ Alt (ή Ctrl) + Enter. Το ζήτημα είναι ότι μου το εμφανίζει μόνο τότε και όχι στα games οπου παίζει κανονικά και αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως έπαιζε στην παλία mobo κανονικά και σε αυτή βγάζει το πρόβλημα. Επίσης διάβασα σε forums ότι υπάρχει πιθανότητα να "νομίζει"η μητρική ότι ο επεξεργαστής μου έχει ενσωματωμένα γραφικά και δεν διαβάζει με την πρώτη την gpu και με το βγάλε-βάλε καλώδιο "ξυπνάει".Επίσης αυτό που δεν έχω κάνει ακόμη είναι να δοκιμάσω σε άλλο pci slot. Με βλέπω στο τέλος να πηγαίνω για οθόνη :P Ευχαριστώ και πάλι
Dark_Nightfall Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Elurn είπε Έψαξα για αυτό στα bios αλλά δεν το βρήκα το μόνο που μου εμφανίζει είναι αν το gpu selection auto ή manually.Πάντως με το που μπαίνω στα bios και μετά βγαίνω μου εμφανίζει πάντα κανονικά εικόνα. Το ζήτημα είναι ότι μου το εμφανίζει μόνο τότε και όχι στα games οπου παίζει κανονικά και αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως έπαιζε στην παλία mobo κανονικά και σε αυτή βγάζει το πρόβλημα. Επίσης διάβασα σε forums ότι υπάρχει πιθανότητα να "νομίζει"η μητρική ότι ο επεξεργαστής μου έχει ενσωματωμένα γραφικά και δεν διαβάζει με την πρώτη την gpu και με το βγάλε-βάλε καλώδιο "ξυπνάει".Επίσης αυτό που δεν έχω κάνει ακόμη είναι να δοκιμάσω σε άλλο pci slot. Με βλέπω στο τέλος να πηγαίνω για οθόνη Ευχαριστώ και πάλι Format και καθαρή εγκατάσταση από την αρχή θεωρώ πως έγινε ;
panospeter Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Έχεις ελέγξει την ρύθμιση του refresh rate στα windows ? Για να γίνω πιο σαφής. Μπορεί η οθόνη σου να υποστηρίζει 75Hz αλλά ο adaptorας να σε πάει μέχρι 60.
micos000 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 24 λεπτά πριν, Elurn είπε Έψαξα για αυτό στα bios αλλά δεν το βρήκα το μόνο που μου εμφανίζει είναι αν το gpu selection auto ή manually. Το γύρισες στο advanced; Αν το βάλεις στο manual μήπως ενεργοποιείτε η επιλογή; Οι οδηγίες που σου έδωσα τις είδα στο manual της μητρικής σου από την msi. 24 λεπτά πριν, Elurn είπε Πάντως με το που μπαίνω στα bios και μετά βγαίνω μου εμφανίζει πάντα κανονικά εικόνα. Μέχρι να φτάσει να φορτώσει την επιφάνεια, η vga δουλεύει με βασικούς drivers. Μετά φορτώνουν οι πλήρεις οδηγοί και ενεργοποιούνται όλες οι δυνατότητες της κάρτας γραφικών. Ιδίως στο bios και μετά δουλεύει σαν απλή vga.
Elurn Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dark_Nightfall είπε Format και καθαρή εγκατάσταση από την αρχή θεωρώ πως έγινε ; Αν εννοείς αν έκανα wipe τον σκληρό και πέρασμα ξανά (δηλ format)όχι δεν έχω κάνει.Αν εννοείς wipe τα drivers της gpu επίσης δεν έχω κάνει.Το τελευταίο θέλω να το αποφύγω γιατί δεν μπορώ να θυμηθώ ένα πρόγραμμα που είχα παλιά όπου καθάριζα τους drivers.Και δεν μπορώ να το βρω..... 1 ώρα πριν, panospeter είπε Έχεις ελέγξει την ρύθμιση του refresh rate στα windows ? Για να γίνω πιο σαφής. Μπορεί η οθόνη σου να υποστηρίζει 75Hz αλλά ο adaptorας να σε πάει μέχρι 60. Η οθόνη μπορεί να παίξει σε 59 + 60 τα έχω δοκιμάσει και τα δυο δυστυχώς 43 λεπτά πριν, micos000 είπε Το γύρισες στο advanced; Αν το βάλεις στο manual μήπως ενεργοποιείτε η επιλογή; Οι οδηγίες που σου έδωσα τις είδα στο manual της μητρικής σου από την msi. Μέχρι να φτάσει να φορτώσει την επιφάνεια, η vga δουλεύει με βασικούς drivers. Μετά φορτώνουν οι πλήρεις οδηγοί και ενεργοποιούνται όλες οι δυνατότητες της κάρτας γραφικών. Ιδίως στο bios και μετά δουλεύει σαν απλή vga. Μπήκα με DEL το γύρισα σε advanced με F7 και στην σε αυτή την επιλογή ,μου είχε το παραπάνω που ειπα.Και εγώ το είδα ότι υπάρχει αλλά δεν το βρήκα(wtf?)Πες μου σε ποια σελίδα το είδες μπας και είμαι τυφλός και δεν το πρόσεξα.Εννοώ οτι παίζει μετά το bios ως εξής πχ Ανοίγω Pc και μου βγάζει το μνμ κάνω restart από κουμπί μπαίνω bios,βγαίνω περνάει το Logo και μου πετάει login screen κανονικά.Π.Χ. 2:Ανοίγω pc μπαίνω bios βγαίνω,παίζει κανονικά.Οι δυο προσπάθειες δεν γίνονται αμέσως γίνονται μετά από από +-10Mins Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2021 από Elurn
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, Elurn είπε .Το τελευταίο θέλω να το αποφύγω γιατί δεν μπορώ να θυμηθώ ένα πρόγραμμα που είχα παλιά όπου καθάριζα τους drivers.Και δεν μπορώ να το βρω..... DDU;
Elurn Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Στις 3/2/2021 στις 3:05 ΠΜ, Τέρης Α. είπε DDU; Ναι αυτό είναι ευχαριστώ!!Έβγαλα-έβαλα drives δυστυχώς τίποτα.......Το επόμενο είναι να δοκιμάσω μια tv που έχω να δω αν θα παίξει,αλλιώς θα την περάσω έτσι μεχρι να πάρω άλλο μονιτορ 1
Elurn Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Σε συνέχεια του παραπάνω δοκίμασα μια tv με καλώδιο hdmi απευθείας χωρις αντάπτορα και παίζει αλλά υπάρχει περίπτωση γιατί έβγαλα έβαλα καλώδιο να "ξυπνησε" και να μου το έδειξε.Btw τους drivers είναι καλό να ους κάνω Install απο το nvidia geforce experience ή από το site κατεβάζοντας το εκτελέσιμο αρχείο;
Elurn Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Τελικά το βρήκα το πρόβλημα,δεν ήταν κάτι σε καλωδια,ανταπτορας κλπ ήταν μια ρύθμιση από τα windows 10 και το power saving.Βάζω το video που είδα και με βοήθησε μην τυχόν και κάποιος άλλος έχει το ίδιο πρόβλημα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα