Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Είμαι αρχάριος με τη φωτογραφία κ θέλω να αγοράσω ένα φίλτρο cpl και ένα nd...Σαν πρώτη σκέψη κατευθύνομαι προς Hoya prond1000 αλλά σε θέμα cpl βλέπω ότι υπάρχουν διάφορα…Το πιο φθηνό cpl της hoya είναι τ slim αλλά στα περισσότερα reviews έχω δει το pro1d το οποίο είναι κ λίγο πιο ακριβό. Ξέρει κάποιος να με βοηθήσει στο ποια η διαφορά τους και τι να προτιμήσω εν τέλει? Επίσης για nd το hoya που ανέφερα πιο πάνω είναι εντάξει ή έχετε ν μου προτείνετε κάτι άλλο? Είδα σε κάποια reviews ότι χάνει λίγο σε ποιότητα εικόνας γι αυτό ρωτάω…Επίσης τελευταίο είδα ως budget filters και τα Gobe οπότε αν ξέρει κάποιος και γι αυτά ας μου πει…ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 

Δημοσ.

Έχω  Hoya Cpl  & nd και έχω και φθηνά από ebay . Κορυφαία φθηνά φίλτρα από ebay , είναι τα tianya, αν θες να το πάρεις πραγματικά φθηνά.

Αλλά απαιτούνται 8-14 εβδομάδες για να έρθει από κίνα στην αθήνα . 

Σοβαρές διαφορές για να πω την αλήθεια , μάλλον δεν υπάρχουν . 

Αν έχεις δώσει λίγα χρήματα για τον υπόλοιπο εξοπλισμό , το βρίσκω σπατάλη να δώσεις 50€ πχ για το φίλτρο . 

Παρόλο που τα φίλτρα αν τα προσέχεις, θα είναι για πάντα . 

Δημοσ.

Κι εγώ nd (3 και 10 stops) και cpl της Hoya χρησιμοποιώ. Σειρά prond. Τα nd έχουν ελάχιστο color cast και τίποτα το ιδιαίτερο σε απώλεια sharpness. Είναι μια λύση μεσαίας τιμής σε σχέση πχ με polarpro ή b+w. cpl δεν πήρα το slim γιατί στις κριτικές διάβαζα πως είναι πιο εύκολο να σου κολλήσει στο φακό και να μην μπορείς να το βγάλεις επειδή έχει πολύ μικρό σταθερό κομμάτι, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Δημοσ.

Ναι κατάλαβα και ευχαριστώ. Σκέφτομαι και γω ή hoya ή gobe απλά τα gobe τα στέλνουν από Αγγλία και ψάχνω τώρα να δω τι γίνεται με τελωνεία…

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...