Προς το περιεχόμενο

Χαμηλή ταχύτητα download wind 100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά,

πρόσφατα έβαλα σε καινούρια διεύθυνση που μετακόμισα 100 άρα γραμμή wind. Αφού ξεμπερδεψαμε με τα πέρα δώθε με τεχνικούς ΟΤΕ κ wind τα στατιστικά της γραμμής μου φαίνονται στο συνημμένο. Η wind δήλωσε βλάβη στον ΟΤΕ κ αυτοί είπαν ότι υπάρχει αδυναμία διάθεσης εμπορικού πακέτου.

Λόγου του ότι θέλω τη γραμμή και για gaming με βολεύει το 10 Άρι upload όμως το download είναι λίγο χαμηλά.

Σκέφτομαι να μείνω στην 100 άρα αλλά θεωρείτε ότι έχει περιθώρια βελτίωσης η κατάσταση; Και αν μπορώ να κάνω κάτι εγώ ή να ζητήσω κάτι από wind?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά!

Screenshot_20210202-092256.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, DanielRGr είπε

Καλυτερα να πας σε 50/5, τα στατιστικα σου δεν ειναι τοσο καλα, πιθανοτατα να εχεις αποσυνδεσεις-ασταθειες.

Ποιο στοιχείο θα βελτιωθεί αν κάνω downgrade σε 50/5, γιατί θεωρώ ότι η σύνδεση θα είναι απλά χειρότερη λόγω του χαμηλότερου upload.

Just now, adamspir said:

Ποιο στοιχείο θα βελτιωθεί αν κάνω downgrade σε 50/5, γιατί θεωρώ ότι η σύνδεση θα είναι απλά χειρότερη λόγω του χαμηλότερου upload.

Ολη η συνδεση, γιατι δεν θα ζοριζεται τοσο πολυ. Και σου λεω με σιγουρια οτι δεν θα καταλαβεις διαφορα απο upload 5 με 10, ειδικα για gaming.

Τωρα αμα θες τοσο πολυ 10αρι upload, τουλαχιστον παζαρεψε την τιμη και φωναξε εναν ηλεκτρολο να δει τη καλωδιωση του διαμερισματος, μπας και μπορεσεις να κανεις ενα μικρο boost τα στατιστικα και να εξαλειψεις τα errors. Υ.Γ: Φερε ηλεκτρολογο που να ξερει απο συνδεσμολογια - χαρακτηριστικα VDSL.

22 λεπτά πριν, DanielRGr είπε

Ολη η συνδεση, γιατι δεν θα ζοριζεται τοσο πολυ. Και σου λεω με σιγουρια οτι δεν θα καταλαβεις διαφορα απο upload 5 με 10, ειδικα για gaming.

Τωρα αμα θες τοσο πολυ 10αρι upload, τουλαχιστον παζαρεψε την τιμη και φωναξε εναν ηλεκτρολο να δει τη καλωδιωση του διαμερισματος, μπας και μπορεσεις να κανεις ενα μικρο boost τα στατιστικα και να εξαλειψεις τα errors. Υ.Γ: Φερε ηλεκτρολογο που να ξερει απο συνδεσμολογια - χαρακτηριστικα VDSL.

Οκ ευχαριστώ. Σχετικά με τα errors για να έχω κι εγώ μια άποψη. Τα crc errors και fec errors τι τιμές θα έπρεπε να έχουνε για να είμαστε ευχαριστημένοι;

43 λεπτά πριν, adamspir είπε

Οκ ευχαριστώ. Σχετικά με τα errors για να έχω κι εγώ μια άποψη. Τα crc errors και fec errors τι τιμές θα έπρεπε να έχουνε για να είμαστε ευχαριστημένοι;

Ιδανικά 0, αλλά ρεαλιστικά είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις αυτό. Σε κάθε περίπτωση έχεις πολλά CRC και αυτό θα επηρεάζει και το gaming σίγουρα. Και τα δύο είναι λάθη στα δεδομένα λόγω θορύβου στη γραμμή. Η διαφορά είναι ότι τα FEC είναι λάθη που κατάφερε να διορθώσει το router με τον αλγόριθμό του και έτσι δεν επηρέασαν την ταχύτητα. Τα CRC όμως είναι τόσο κατεστραμένα πακέτα που έπρεπε αναγκαστικά να ξανασταλούν και αυτό προκαλεί αστάθειες τόσο στην ταχύτητα όσο και στο ping.

Σίγουρα δεν είναι η γραμμή σου για 100άρα, δοκίμασε να τη ρίξεις σε 50άρα. Εντελώς ενδεικτικά, ορίστε τα στοιχεία της δικής μου Wind 100 για να συγκρίνεις.

Spoiler

stats.jpg.c946cfd7c4a86e1500afaa18c2a17dac.jpg

15 λεπτά πριν, BadBoy είπε

Ιδανικά 0, αλλά ρεαλιστικά είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις αυτό. Σε κάθε περίπτωση έχεις πολλά CRC και αυτό θα επηρεάζει και το gaming σίγουρα. Και τα δύο είναι λάθη στα δεδομένα λόγω θορύβου στη γραμμή. Η διαφορά είναι ότι τα FEC είναι λάθη που κατάφερε να διορθώσει το router με τον αλγόριθμό του και έτσι δεν επηρέασαν την ταχύτητα. Τα CRC όμως είναι τόσο κατεστραμένα πακέτα που έπρεπε αναγκαστικά να ξανασταλούν και αυτό προκαλεί αστάθειες τόσο στην ταχύτητα όσο και στο ping.

Σίγουρα δεν είναι η γραμμή σου για 100άρα, δοκίμασε να τη ρίξεις σε 50άρα. Εντελώς ενδεικτικά, ορίστε τα στοιχεία της δικής μου Wind 100 για να συγκρίνεις.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

stats.jpg.c946cfd7c4a86e1500afaa18c2a17dac.jpg

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Αν  συνδέσω το router πάνω στον κατανεμητή κ μου δείχνει λιγότερα CRC errors και καλύτερη ταχύτητα συγχρονισμού, τότε σημαίνει ότι φταίει κατά κύριο λόγο η καλωδίωση του σπιτιού; Ενώ αν συνδέσω πάνω στον κατανεμητή και έχει πάλι CRC errors τότε είναι ξεκάθαρα ενδεικτικό ότι καλύτερα να πέσω σε 50αρα;

11 minutes ago, adamspir said:

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Αν  συνδέσω το router πάνω στον κατανεμητή κ μου δείχνει λιγότερα CRC errors και καλύτερη ταχύτητα συγχρονισμού, τότε σημαίνει ότι φταίει κατά κύριο λόγο η καλωδίωση του σπιτιού; Ενώ αν συνδέσω πάνω στον κατανεμητή και έχει πάλι CRC errors τότε είναι ξεκάθαρα ενδεικτικό ότι καλύτερα να πέσω σε 50αρα;

Αν συνδεσεις απευθειας στον κατανεμητη, καντο με τετοιο τροπο ωστε να ειναι απευθειας συνδεση πανω στο πινακα του ΟΤΕ (σε περιπτωση που πηδαει απο εναν πινακα στον αλλον), με λιγα λογια κατευθειαν πανω στη πηγη.

Το πιο πιθανο ειναι να μην δεις κανενα error.

Αν δεις errors, τοτε ενημερωνεις την εταιρια εκ νεου γιατι κανονικα δεν θα επρεπε (1-2 οκ, χιλιαδες οχι)

Αν δεν δεις errors, τσεκαρεις τη γραμμη απο το σημειο που ακουμπαει στον πινακα του κατανεμητη εως επανω στο διαμερισμα και μεσα. 

4 λεπτά πριν, DanielRGr είπε

Αν συνδεσεις απευθειας στον κατανεμητη, καντο με τετοιο τροπο ωστε να ειναι απευθειας συνδεση πανω στο πινακα του ΟΤΕ (σε περιπτωση που πηδαει απο εναν πινακα στον αλλον), με λιγα λογια κατευθειαν πανω στη πηγη.

Το πιο πιθανο ειναι να μην δεις κανενα error.

Αν δεις errors, τοτε ενημερωνεις την εταιρια εκ νεου γιατι κανονικα δεν θα επρεπε (1-2 οκ, χιλιαδες οχι)

Αν δεν δεις errors, τσεκαρεις τη γραμμη απο το σημειο που ακουμπαει στον πινακα του κατανεμητη εως επανω στο διαμερισμα και μεσα. 

Ωραία, σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Θα επανέλθω μόλις έχω νεότερα.

γραμμη χωρις errors δεν θα βρεις.δεν ειναι fiber.

σωστη καλωδιωση vdsl χωρις παραλληλα(bridge taps) για να παρεις τα μεγιστα.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Δοκίμασα με φίλο ηλεκτρολόγο και συνδέσαμε UTP καλώδιο από τον κατανεμητή κατευθείαν πάνω στο ρούτερ στο διαμέρισμα χωρίς να υπάρχει παλιά καλωδίωση στη μέση και τα αποτελέσματα είναι τα ίδια. Δλδ Attainable 49 και actual 39 και με κάποια CRC errors. Άρα θεωρώ ότι δεν είναι θέμα καλωδίωσης του σπιτιού αλλά θέμα της γραμμής του ΟΤΕ. Οπότε μάλλον μόνο το downgrade σε 50 άρα μένει σαν επιλογή. Την Παρασκευή θα έρθει τεχνικός της Wind και βλέπουμε.

Πέρασε τεχνικός της wind και επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην καλωδίωση από κατανεμητή στο διαμέρισμα και είδε και αυτός χαμηλότερο συγχρονισμό και πολλά crc και fec errors . Οπότε ξανά βλάβη στον ΟΤΕ κ βλέπουμε. Μου είπε ότι το επόμενο στάδιο είναι να είναι ταυτόχρονα και από ΟΤΕ και από wind.Για να δούμε.

10 hours ago, adamspir said:

Πέρασε τεχνικός της wind και επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην καλωδίωση από κατανεμητή στο διαμέρισμα και είδε και αυτός χαμηλότερο συγχρονισμό και πολλά crc και fec errors . Οπότε ξανά βλάβη στον ΟΤΕ κ βλέπουμε. Μου είπε ότι το επόμενο στάδιο είναι να είναι ταυτόχρονα και από ΟΤΕ και από wind.Για να δούμε.

Τελεια, κρατησε μας ενημερους

Από το συνδυαστικό κατέληξαν ότι η πρόταση είναι να κατέβω σε 50αρα μήπως μειωθούν τα σφάλματα. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι να μειώσουν τα σφάλματα στην 100αρα.

Οπότε περιμένω να δοκιμάσουμε αυτό.

Έχω αρχίσει να απελπίζομαι. Σήμερα τους έστειλα κ γραπτά μέσω messenger το ιστορικό κ μου είπαν ότι θα με καλέσει τεχνικός. Ο τεχνικός με καλεί και μου λέει ότι μόνο να πέσω σε 24 άρα υπάρχει σαν επιλογή. Τους λέω ότι θα κάνω καταγγελία συμβόλαιου και θα πάω στον ΟΤΕ. Μου λένε καθίστε να το ψάξουμε παραπάνω. Παίρνω μόνος μου αργότερα εγώ στο τεχνικό τμήμα και τους δίνω τον αριθμό του ticket που αφορά την τελευταία βλάβη. Μου λένε ότι είναι σε εξέλιξη και δεν μπορούν να δουν παραπάνω στοιχεία οπότε να περιμένω ειδοποίηση εγώ από αυτούς.

Τι να πιστέψω τώρα εγώ; Έχουν διάφορα στάδια υποστήριξης και κάποιοι ξέρουν τα μισά; Είναι μέχρι να πέσω σε κάποιον που όντως θα μπορεί και θα θέλει να βοηθήσει;

Εν τω μεταξύ πέρασα και από το κατάστημα που έκανα τη σύνδεση για να γκρινιάξω και μου είπαν ότι θα πιέσουν και αυτοί από την πλευρά τους. Τρέχα γυρεύε.

Υπάρχει ελπίδα να έχω σταθερή γραμμή και ταχύτητα πάνω από 35mbps με την 50αρα λέτε;

Τωρινή εικόνα της γραμμής....

Screenshot_20210215-211029.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...