c_access Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, το τελευταίο καιρό όταν παίζω κάποιο παιχνίδι (CoD, RDR2 κλπ) o ήχος από τα ηχεία μου έχει τεράστια παράσιτα, distortion και γενικά θόρυβο. Σε νορμαλ χρήση (Desktop) είναι μια χαρά και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται αυτό και στην ουσία πλέον ο θόρυβος είναι σε επίπεδο που δεν μπορώ να παίξω κανένα παιχνίδι. Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο; Κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Η σύνθεσή μου είναι: AMD Ryzen 3600 MSI Pro-VHD Max b450 16 GB RAM 3200 MHz GTX 970 MSI Armor Lexicom Alpha συνδεδεμένα με ηχεία m-audio BX5 Ευχαριστώ Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2021 από c_access
LLLEFTERIS Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Ηχο παιρνεις απο την καρτα; Ο μονο λογος να παρεις ηχο απο την καρτα γραφικων ειναι μεσω HDMI να την βαλεις σε καποια τηλεοραση αν δεν παιρνεις ηχο απο την καρτα γραφικων δεν πιστευω το προβλημα σου να ειναι η καρτα.
c_access Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, LLLEFTERIS είπε Ηχο παιρνεις απο την καρτα; Ο μονο λογος να παρεις ηχο απο την καρτα γραφικων ειναι μεσω HDMI να την βαλεις σε καποια τηλεοραση αν δεν παιρνεις ηχο απο την καρτα γραφικων δεν πιστευω το προβλημα σου να ειναι η καρτα. Όχι δεν παίρνω από την κάρτα, αλλα το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο όταν η κάρτα είναι under stress, εννοώ όταν παίζω κάποιο παιχνίδι.
LLLEFTERIS Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, c_access είπε Όχι δεν παίρνω από την κάρτα, αλλα το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο όταν η κάρτα είναι under stress, εννοώ όταν παίζω κάποιο παιχνίδι. Ειδα οτι εχεις εξωτερικη καρτα ηχου δοκιμασε να βαλεις τα ηχεια σου στην μητρικη.
acalm Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Υπάρχουν προβλήματα με USB στα ryzen boards που έχουν πολοί, ξέρω για 500 series αλλα φαντάζομαι ισχυει και σε 400. Δοκίμασε bios updates και googlare solutions γιατί είναι γενικό προβλημα που νομίζω έχει προκύψει σα compatibility issue απο κάποιο windows update και μετά και το γνωρίζουν όλοι οι κατασκευαστές και ψάχνουν για λύση. Συνήθως κάποια usb Ports δεν έχουν προβλήματα αρα δοκίμασε αυτό πρώτα. Ανάλογα με το power προφιλ στα windows ίσως να το λύσεις με αλλαγή του PCI Express > Link State Power > Off (εγώ έτσι έλυσα crackling sound στο XLR mic που παίζει πάνω σε USB scarlett solo)
c_access Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Ειδα οτι εχεις εξωτερικη καρτα ηχου δοκιμασε να βαλεις τα ηχεια σου στην μητρικη. 6 λεπτά πριν, acalm είπε Υπάρχουν προβλήματα με USB στα ryzen boards που έχουν πολοί, ξέρω για 500 series αλλα φαντάζομαι ισχυει και σε 400. Δοκίμασε bios updates και googlare solutions γιατί είναι γενικό προβλημα που νομίζω έχει προκύψει σα compatibility issue απο κάποιο windows update και μετά και το γνωρίζουν όλοι οι κατασκευαστές και ψάχνουν για λύση. Συνήθως κάποια usb Ports δεν έχουν προβλήματα αρα δοκίμασε αυτό πρώτα. Ανάλογα με το power προφιλ στα windows ίσως να το λύσεις με αλλαγή του PCI Express > Link State Power > Off (εγώ έτσι έλυσα crackling sound στο XLR mic που παίζει πάνω σε USB scarlett solo) Ευχαριστώ πολύ και τους δυο για τη βοηθεια. Τελικά βρήκα τι εφταιγε, μετά και από λίγο παραπανω σκαψιμο. Απίστευτο, αλλα η καρτα ηχου ηταν ρυθμισμένη στα 24bit 48Hz. Με το που το γυρισα σε 16bit 44Hz εστρωσε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα