michalis9484 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα σας, έχω: Μητρική AMD gigabyte 970a-ud3, CPU AMD-8320 8Core, Κάρτα Γραφικών AMD Radeon HD 7800 Series 2gb, RAM 8GB Crucial Ballistix Tactical DDR3-1600MHz, 2 ssd WD blue 500gb και Τροφοδοτικό Corsair VS650. Το τροφοδοτικό και ο δίσκος είναι σχετικά καινούρια. Αξίζει να τα κρατήσω; Η Χρήση που κάνω είναι πολύ συγκεκριμένη.. Δεν παίζω παιχνίδια γιατί έχω Playstation, μπορεί να παίξω κανα Call of Duty γιατί δεν τα μπορώ τα FPS με Gamepad. Βλέπω ταινίες, Ιντερνετ-downloading και ίσως λίγο autocad. Και αυτός που είχα με βόλευε αλλά επειδή η κάρτα γραφικών μου κάνει κάτι "νερά" , η υδρόψυξη θερμαίνεται αρκετά (μάλλον τα έφτυσε), στο κουτί έχουν σπάσει τα ποδαράκια και επειδή τον έχω απο το 2013 είπα να τον αλλάξω. Μόνο Tower περι τα 600€. Τι μου προτείνετε; Θα ήθελα πρόταση από ένα μαγαζί. Μου έχουν προτείνει Ryzen 5 3600 αλλά δεν γνωρίζω πλέον τι είναι καλό και τι όχι. Ευχαριστώ πολύ
JDROGAS Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Εγω βασει αυτων που ζητας θα σου προτεινα κατι σε intel πλατφορμα. Για να γινω ομως πιο συγκεκριμενος στην προταση μου θελω μερικες πληροφοριες. Ερωτηση πρωτη.....θα χρειαστεις καρτα γραφικων η τα ενσωματωμενα θα σε καλυψουν; Ερωτηση δευτερη το τροφοδοτικο το κρατας και τον δισκο σου αρα ψαχνουμε για σετακι cpu-mobo-ram; Eρωτηση τριτη θα το στησεις μονος σου; Eρωτηση τεταρτη θα εξαντλησουμε τον προυπολογισμο,θα παμε σε μεση λυση η θα παμε οικονομικη; 1
michalis9484 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 1) λέω να μην μείνω στην ενσωματωμένη κάρτα 2) δεν ξέρω. αξίζει να τα κρατήσω; 3) ναι το στήνω δεν έχω θέμα 4) οχι μπορώ να πάω και παραπάνω θα τα βάλω σε δόσεις
JDROGAS Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Iσως δεν εκφραστηκα σωστα,σε ρωτησα για τα χρηματα γιατι μπορεις να κανεις δουλεια και με 300-400 ευρω βασει αυτων που ζητησες. Βεβαια εαν θελεις οντως καρτα γραφικων τα πραγματα δυσκολευουν οι τιμες ειναι στα υψη και δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα. Τα πραγματα που εχεις το τροφοδοτικο σου πχ ειναι μια χαρα,οι δισκοι ειναι ssd αστους για αποθηκευτικο χωρο και θα βαλουμε εμεις εναν γρηγορο ssd/nvme για να βαλεις το λειτουργικο σου.
michalis9484 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 α οκ, ναι αν βγει πιο οικονομικα γιατί όχι. απλά δεν θέλω να τον αλλάξω-αναβαθμίσω σύντομα. Γενικά θέλω ένα συστηματακι που να με κρατησει μερικά χρονακια για τη δουλεια που το θελω (δλδ το τιποτα) 🤣 κάρτα γραφικων μπορώ να αγοράσω και αργότερα φαντάζομαι. Μωρε δεν ξέρω νεος υπολογιστης να μην βαλω και μια καρτα γραφικων εστω απλη να σηκωνει κανα παιχνιδακι; οχι τπτ τρελο. κανα cod. Αν πιστεύεις πως με καλύπτει η on board κανένα προβλημα. Οι ssd/nvme τι διαφορά έχουν απ τους ssd; 😆 πραγματικά έχω να ασχοληθώ χρόνια! θέλω να πω αξίζει να βάλω ssd/nvme ή να κρατήσω τους SSD που έχω; 1
nickol-us Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Πάμε για κλασσικά πράγματα... cpu i5 10400 mobo b460m ( heatsink στα vrm κατά προτίμηση και 4 διαθέσιμα ram slot) ram 16gb (2x8) συχνότητα>2666mhz Κόστος περί τα 300 και κάτι ψιλά. Οι nvme είναι οι νέοι δίσκοι σε μορφή πλακέτας ας το πούμε και έχουν πλεονέκτημα την ταχύτητα αφού μπορούν άνετα να φτάσουν 2 φορές την ταχύτητα του sata ssd. Φυσικά ο wd είναι μια χαρά όμως αφού υπάρχει το περιθώριο στο budget, ένας ταχύτατος 240gb nvme συμπληρωματικά για το os και εφαρμογές θα ήταν ιδανικό. Κάρτα γραφικών δυστυχώς μην... μια καλή υλοποίηση για 1080p ανάλυση κοστίζει 400 ευρώ ενώ προ-ελλείψεων κόστιζε στα 200. Αν επείγει το νέο σύστημα, παίζουμε με ενσωματωμένα για βασικά πράγματα και πολύ light gaming και όταν επανέρθουν οι τιμές στο φυσιολογικό προστίθεται η gpu. Διαφορετικά περιμένουμε την αγορά να στρώσει και βλέπουμε ξανά έχοντας τις νέες πλέον γενιές cpu... 2
JDROGAS Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Τους δισκους τους κρατας δεν πανε χαμενοι,θελεις να τους βαλεις μεσα τους βαζεις. Nvne ssd εχουν X2 ισως και X3 σε καποιες περιπτωσεις ταχυτητα απο τους απλους ssd. Καινουργιο build θα κανεις για 30-50 ευρω μιλαμε ριξε μια ματια εδω Τωρα σε επεξεργαστη παμε απο i3-10100 με γραφικα (αρχικη 102 ευρω) i5-10400 με γραφικα (αρχικη 144 ευρω) Μητρικες σε Β460 chipset παμε απο 75+ευρω (asus,gigabyte,asrock,msi) εδω Ram ddr4 2X8=16gb dual channel με ταχυτητα απο 2666 που θελουν οι επεξεργαστες αυτοι ουσιαστικα για κατι της προκοπης απο 70+ευρω εδω Εαν θελησεις τελικα καρτα γραφικων μπορεις να παρεις τους αντιστοιχους επεξεργαστες χωρις γραφικα και να γλυτωσεις αντιστοιχα στον 10100 15 ευρω περιπου και στον 10400 παλι περιπου 15 ευρω. Εγω στη θεση σου (οπως κανω παντα παιρνω με γραφικα) σε περιπτωση και που εχω καποιο θεμα με τις καρτες γραφικων να εχω καβατζα να μην μενω ποτε χωρις pc. Στις τιμες θα συνυπολογισεις τα μεταφορικα,εαν επιλεξεις απο ενα καταστημα αγορα θα βρεις διαφορες ειναι σιγουρο (δεν μπορεις ολα να τα βρεις φθηνα απο ενα μαγαζι) και θα οπλιστεις με υπομονη για τη διαθεσιμοτητα. Παρε μια γευση απο αυτα και ειμαστε εδω για οποια απορια. 1
michalis9484 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις σας που απ' ότι βλέπω είναι ψιλό ίδιες! Η ερώτηση μου είναι γιατί δεν μου προτείνετε ryzen; Είναι χειρότεροι από τους intel; Άρα μου λέτε κρατάω το τροφοδοτικό που έχω; Είναι οκ σε watt; Τέλος σε τι κουτί να τα βάλω και τι χρειάζομαι από ψύξη;
JDROGAS Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Oντως ειναι ψιλο-ιδιες διοτι μαλλον θεωρουμε και οι δυο οτι ειναι οι πιο value for money επιλογες. Εγω να πω την αληθεια μου ειχα και στο παρελθον και amd και intel αλλα παντα οι amd ηταν θερμοτεροι και παντα δεν μου εδιναν αυτα που προσδοκουσα εναντι των intel. (προσωπικη αποψη παντα και δεν μιλαω αντιστοιχα για ryzen γιατι δεν εχω προσωπικη αποψη.) Για να μην μακρυγορω τη θεωρω πιο safe επιλογη την intel. To τροφοδοτικο σου ειναι οκ σε watt. Κουτακια υπαρχουν παρα πολλες επιλογες midi μεγεθος και θα εισαι ενταξει. Ψυξη οχι οτι θα εχεις θεμα σε intel ψυκτρα,αλλα ετσι για ψυχολογικους λογους μια ψυκτρουλα που θα ειναι και σιγουρα πιο ησυχη και θα κραταει και τον επεξεργαστη σου πιο κρυο μεταξυ 15-30 ευρω εγω εχω ξεχωρισει τις deepcool και ιδιαιτερα την gammax 200t Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2021 από JDROGAS 1
nickol-us Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 22 λεπτά πριν, michalis9484 είπε Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις σας που απ' ότι βλέπω είναι ψιλό ίδιες! Η ερώτηση μου είναι γιατί δεν μου προτείνετε ryzen; Είναι χειρότεροι από τους intel; Άρα μου λέτε κρατάω το τροφοδοτικό που έχω; Είναι οκ σε watt; Τέλος σε τι κουτί να τα βάλω και τι χρειάζομαι από ψύξη; Το τροφοδοτικό είναι υπέραρκετο... ακόμα και με μια 1660ti(σου έυχομαι να πέσουν οι τιμές και να κατεφέρεις να την βάλεις) δε θα ξεπεράσεις ta 300-350watt(και πολλά λέω) Γιατί Intel και όχι AMD; Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην αγορά με το hardware. H AMD έχει φοβερό πρόβλημα παραγωγής, κατά συνέπεια δεν υπάρχουν cpu στην αγορά ή όταν υπάρχουν δεν είναι value4money. Αυτή τη στιγμή την καλύτερη αναλογία τιμής/απόδοσης, στα συστήματα που κοιτάμε, την έχει η Intel. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα