Ukforthemoment Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, DimosthenisG είπε Από πρώτο χέρι σου λέω ότι πήρα χάπια 30 ευρώ τζαμπα. Ποσοστό συμμετοχής έγραφε 0% Αδερφέ αν έχεις τόσο ανάγκη δώσε ΙΒΑΝ να βοηθήσουμε! Και σου ζητάω συγνώμη γιατί σε είχα μπερδέψει με άλλον που βγάζει πολλά λεφτά στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα είναι δηλωμένος άνεργος για να εισπράττει επιδόματα και βοηθήματα.
kage Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ισχύει για τα φάρμακα το γράφει το λινκ. Για τους ασφαλισμένους μόνο τα γενοσημα είναι χωρίς συμμετοχή https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/Login2.aspx... βγαίνεις αυτόματα ανασφαλιστος ..δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι μέσω ΟΑΕΔ ή βιβλιάριο αποριας της πρόνοιας αυτά γινοντουσαν μερικά χρόνια πριν ... Ο άνεργος του εξωτερικου απλά θα λέει μλκς. δεν παίρνει επιδόματα π.χ. ΟΑΕΔ γιατί πολύ απλά δεν ανανεώνει την "ανεργία" του ανά μήνες με φυσική παρουσια αφού δεν είναι εδώ.. Κέα πρέπει να μην έχεις περιουσιακά στοιχεια ή να εχεις πρόβλημα υγειας. Edit @Ukforthemoment μάλλον δεν τον μπερδέψες 😛 https://www.insomnia.gr/forums/topic/762819-ανανεωση-ασφαλισης-φοιτητη/?do=findComment&comment=58444639 Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2021 από kage
christakos07 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Joshua21 είπε Ξεκάθαρα σε τρόλαρε. Ισχύει η μηδενική συμμετοχή για τους ανασφάλιστους. Αλλά πρέπει το εισόδημα τους να είναι μικρότερο των 3Κ, ετησίως. Η μηδενική συμμετοχή βέβαια, έχει να κάνει με τη δραστική ουσία. Δηλαδή δίνεται δωρεάν το φθηνότερο φάρμακο, βάσει της δραστικής ουσίας(ή αυτό που έχει κρίνει ο ΕΟΠΠΥ). Αν το σκεύασμα αυτό δεν υπάρχει και υπάρχει κάποιο ακριβότερο του, πληρώνεις συμμετοχή στη διαφορά τιμής τους. @SabotazNic δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά είχα ασφάλιση έως το τέλος των 25, από τους γονείς μου. Βέβαια, ήμουν σε πολυτεχνική σχολή, με το όριο φοίτησης στα 7 χρόνια. Δεν μπορώ να βρω τον αναθεματισμένο νόμο τώρα. Θα το ψάξω αργότερα και θα το κάνω επικόλληση εδώ. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2021 από christakos07
Joshua21 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, christakos07 είπε Ισχύει η μηδενική συμμετοχή για τους ανασφάλιστους. Αλλά πρέπει το εισόδημα τους να είναι μικρότερο των 3Κ, ετησίως. Η μηδενική συμμετοχή βέβαια, έχει να κάνει με τη δραστική ουσία. Δηλαδή δίνεται δωρεάν το φθηνότερο φάρμακο, βάσει της δραστικής ουσίας(ή αυτό που έχει κρίνει ο ΕΟΠΠΥ). Αν το σκεύασμα αυτό δεν υπάρχει και υπάρχει κάποιο ακριβότερο του, πληρώνεις συμμετοχή στη διαφορά τιμής τους. Με τόσες προϋποθέσεις μάλλον εξαίρεση το λες, και όχι κανόνα όπως το παρουσίασε ο φίλος παραπάνω.
christakos07 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Με τόσες προϋποθέσεις μάλλον εξαίρεση το λες, και όχι κανόνα όπως το παρουσίασε ο φίλος παραπάνω. Συγκεκριμένα ισχύει ο παρακάτω πίνακας. Τα εισοδήματα είναι πραγματικά και όχι τεκμαρτά. Ήμουν δικαιούχος πέρυσι για κάποιο χρονικό διάστημα και έγινα ξανά δικαιούχος σήμερα και έως ότου ο ΕΦΚΑ φιλοτιμηθεί να μου ανανεώσει την ασφαλιστική ικανότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα