Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγα πριν καμια εβδομαδα να γραψω κατι φαρμακα και προς εκπληξη μου ημουν ανασφαλιστος. Βεβαια, τα πληρωσα τα φαρμακα με συμμετοχη 25%. 

Ειμαι ενεργος φοιτητης, κατω των 24 (τα κλεινω σε 2 μηνες τα 25). Δεν ειναι το οριο τα 25 ετη για προστατευομενα τεκνη? Παιρνουμε τηλ στον ΕΦΚΑ (ασφαλεια τεβε εχει ο πατερας μου) αλλα ειτε λενε οτι το συστημα δεν λειτουργει, ειτε εχουν αφησει το ακουστικο ανοιχτο και δεν πιανουμε γραμμη.

Καμια ιδεα? Με γρηγορο googlαρισμα δεν βρηκα κατι.

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Σε παρόμοια περίπτωση είναι μέχρι και να συμπληρωσεις τα 24 . Σε ασφάλεια τσμεδε πλέον έχει γίνει ΕΦΚΑ ολα μαζί .

Ανερξάρτητα απο το εαν εισαι εξαρτώμενο μέλος .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Πηγα πριν καμια εβδομαδα να γραψω κατι φαρμακα και προς εκπληξη μου ημουν ανασφαλιστος. Βεβαια, τα πληρωσα τα φαρμακα με συμμετοχη 25%. 

Ειμαι ενεργος φοιτητης, κατω των 24 (τα κλεινω σε 2 μηνες τα 25). Δεν ειναι το οριο τα 25 ετη για προστατευομενα τεκνη? Παιρνουμε τηλ στον ΕΦΚΑ (ασφαλεια τεβε εχει ο πατερας μου) αλλα ειτε λενε οτι το συστημα δεν λειτουργει, ειτε εχουν αφησει το ακουστικο ανοιχτο και δεν πιανουμε γραμμη.

Αν ήσουν ανασφάλιστος θα τα πλήρωνες όλα και όχι μόνο 25%. Όλοι οι ασφαλισμένοι πληρώνουν για τα φάρμακα εκτός από τις περιπτώσεις χρόνιας πάθησης που είναι ή 10% ή καθόλου. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Αν ήσουν ανασφάλιστος θα τα πλήρωνες όλα και όχι μόνο 25%. Όλοι οι ασφαλισμένοι πληρώνουν για τα φάρμακα εκτός από τις περιπτώσεις χρόνιας πάθησης που είναι ή 10% ή καθόλου. 

Είμαι ανασφάλιστος και μου πλήρωσαν το 100% των φαρμάκων. Όταν τους ρώτησα γιατί, μου είπαν ότι οι ασφαλισμένοι πληρώνουν 25% και οι ανασφάλιστοι 0.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε

Είμαι ανασφάλιστος και μου πλήρωσαν το 100% των φαρμάκων. Όταν τους ρώτησα γιατί, μου είπαν ότι οι ασφαλισμένοι πληρώνουν 25% και οι ανασφάλιστοι 0.

ρε τι μαθαίνουμε 😀

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε

Μας το είπες ότι δεν δηλώνεις κάτοικος εξωτερικού για να μπορείς να έχεις τα προνόμια και τις πρόνοιες του άνευ εισοδήματος και "αναξιοπαθούντα"!!!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Μας το είπες ότι δεν δηλώνεις κάτοικος εξωτερικού για να μπορείς να έχεις τα προνόμια και τις πρόνοιες του άνευ εισοδήματος και "αναξιοπαθούντα"!!!

Έτσι. Εγώ τα έλεγα και κάτι ξέρω παραπάνω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Αν ήσουν ανασφάλιστος θα τα πλήρωνες όλα και όχι μόνο 25%.

Λάθος κάνεις, οι ανασφάλιστοι πληρώνουν μόνο 25% συμμετοχή.

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-4368-2016/arthro-33-nomos-4368-2016-ygeionomiki-kalypsi

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Λάθος κάνεις, οι ανασφάλιστοι πληρώνουν μόνο 25% συμμετοχή.

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-4368-2016/arthro-33-nomos-4368-2016-ygeionomiki-kalypsi

Λάθος κάνω ως προς το ότι οι ανασφάλιστοι τα πληρώνουν όλα. Κάτι που ίσχυε παλιά.

Στο λίνκ δεν βλέπω πουθενά να λέει ότι οι ανασφάλιστοι πληρώνουν κάτι.

Με την οικονομική κρίση δόθηκαν πρόνοιες και επιδόματα στους ευάλωτους και τους μετανάστες και ξαφνικά γέμισε ο τόπος με "αναξιοπαθούντες" που δικαιούνται ΚΕΑ, ΚΟΤ, δωρεάν ΜΜΜ, και δεν ξέρω τι άλλο.

Και έτσι συνεχίζουμε οι συνεπείς φορολογικά και ασφαλιστικά να πληρώνουμε όχι μόνο γι' αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη, αλλά και για χιλιάδες που εμφανίζονται σαν "αναξιοπαθούντες"! Δυστυχώς!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Λάθος κάνω ως προς το ότι οι ανασφάλιστοι τα πληρώνουν όλα. Κάτι που ίσχυε παλιά.

Ε ναι, σε αυτό έκανες λάθος, δεν είπα ότι έκανες λάθος σε κάτι άλλο. Και ναι, παλιότερα ίσχυαν άλλα, ο νόμος αυτός είναι του 16.

12 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Στο λίνκ δεν βλέπω πουθενά να λέει ότι οι ανασφάλιστοι πληρώνουν κάτι.

Το ποσοστό συμμετοχής για τα φάρμακα δεν ορίζεται με τον συγκεκριμένο νόμο, για αυτό δεν το βλέπεις στο link.

Από πρώτο χέρι γνωρίζω πως 25% είναι η συμμετοχή του ανασφάλιστου, εκτός από αυτά για χρόνιες παθήσεις (αν δεν κάνω λάθος) που είναι 10%.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ε ναι, σε αυτό έκανες λάθος, δεν είπα ότι έκανες λάθος σε κάτι άλλο. Και ναι, παλιότερα ίσχυαν άλλα, ο νόμος αυτός είναι του 16.

Το ποσοστό συμμετοχής για τα φάρμακα δεν ορίζεται με τον συγκεκριμένο νόμο, για αυτό δεν το βλέπεις στο link.

Από πρώτο χέρι γνωρίζω πως 25% είναι η συμμετοχή του ανασφάλιστου, εκτός από αυτά για χρόνιες παθήσεις (αν δεν κάνω λάθος) που είναι 10%.

Από πρώτο χέρι σου λέω ότι πήρα χάπια 30 ευρώ τζαμπα. Ποσοστό συμμετοχής έγραφε 0%

Επεξ/σία από DimosthenisG
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DimosthenisG είπε

Από πρώτο χέρι σου λέω ότι πήρα χάπια 30 ευρώ τζαμπα. Ποσοστό συμμετοχής έγραφε 0%

0/10

Κάποια φάρμακα όντως έχουν μηδενική συμμετοχή, αλλά έχουν μηδενική για όλους, όχι μόνο για τους ανασφάλιστους.

Ο ισχυρισμός "οι ασφαλισμένοι πληρώνουν 25% και οι ανασφάλιστοι 0" είναι τουλάχιστον αστείος.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

0/10

Κάποια φάρμακα όντως έχουν μηδενική συμμετοχή, αλλά έχουν μηδενική για όλους, όχι μόνο για τους ανασφάλιστους.

Ο ισχυρισμός "οι ασφαλισμένοι πληρώνουν 25% και οι ανασφάλιστοι 0" είναι τουλάχιστον αστείος.

0/30 για την ακρίβεια

Η φαρμακοποιός είπε ξεκάθαρα, αν ήσουν ασφαλισμένος θα πλήρωνες το 25%

Επεξ/σία από DimosthenisG
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Mπορείς να κάνεις στον ΟΑΕΔ ασφάλιση θαρρώ μέχρι τα 28 σου. Ψάξε στο site του. Μη σκας πάντως για το "ανασφάλιστος" σε παροχές υγείας δε σημαίνει τίποτα απολύτως, έχεις ακριβώς ό,τι και οι υπόλοιποι που πληρώνουν εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

Το μόνο στο οποίο διαφοροποιείσαι, είναι η συμβολή του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτική υγεία. ΔΕΝ μπορείς να κάνεις εξετάσεις σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, τα πληρώνεις όλα. Πρέπει να τις κάνεις σε δημόσιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας (δωρεάν όλα, ό,τι και να κάνεις). Νομίζω δε δικαιούσαι ούτε ραντεβού με ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους (εδώ γελάνε και οι πέτρες - λες και όποιος έχει αυτή τη δυνατότητα πάει σε τέτοιους γιατρούς, κι αν γκρεμιστεί κάνας φούρνος και βρεθεί γιατρός της προκοπής συμβεβλημένος, δε θα έχει ραντεβού την επόμενη 10ετία).

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, DimosthenisG είπε

Η φαρμακοποιός είπε ξεκάθαρα, αν ήσουν ασφαλισμένος θα πλήρωνες το 25%

Ξεκάθαρα σε τρόλαρε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...