AkisARou Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδια! Εφτιαξα τη δικια μου λυση για state management στη React με TypeScript. Μισουσα το boilerplate κ τα περιεργα hacks στο Redux/MobX. Ηθελα κατι type safe. Ηθελα να γραφω απλα JS χωρις να σκεφτομαι τιποτα αλλο. Ριξτε μια ματια και περιμενω γνωμες σας οσοι ασχολειστε με το αντικειμενο! (Documentation πασχει) https://github.com/AkisArou/educe.js https://www.npmjs.com/package/educe Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2021 από AkisARou 1
Predatorkill Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Ωραιος, ριχτο στο r/react στο reddit. 1
filip123go Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δεν είμαι και master στη React και μάλλον κάτι μου διαφεύγει. Κάνεις create το store σου : class ExampleStore extends Store<IExampleStoreState> Μετά καλείς το count εδώ: const {count} = useStore(exampleStore); Όλα καλά μέχρι εδώ. Γιατί όμως το data processing το έχεις μέσα στο store? Δηλαδή κάνεις αυτό: <button onClick={exampleStore.increment}>Increment</button> δεν γίνεται το exampleStore.increment να βγει από το store και να μπει στο component? Αν είναι να βάζουμε όλες τις function μέσα στο ExampleStore θα γίνει τεράστιο. Εχω καταλάβει κάτι λάθος; Προερχόμενος από java και το εξαιρετικό spring-boot, ότι έχω δοκιμάσει σε react (Redux και λίγο Context) πραγματικά μου φαίνονται αχρείαστα πολύπλοκα.
AkisARou Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, filip123go είπε Δεν είμαι και master στη React και μάλλον κάτι μου διαφεύγει. Κάνεις create το store σου : class ExampleStore extends Store<IExampleStoreState> Μετά καλείς το count εδώ: const {count} = useStore(exampleStore); Όλα καλά μέχρι εδώ. Γιατί όμως το data processing το έχεις μέσα στο store? Δηλαδή κάνεις αυτό: <button onClick={exampleStore.increment}>Increment</button> δεν γίνεται το exampleStore.increment να βγει από το store και να μπει στο component? Αν είναι να βάζουμε όλες τις function μέσα στο ExampleStore θα γίνει τεράστιο. Εχω καταλάβει κάτι λάθος; Προερχόμενος από java και το εξαιρετικό spring-boot, ότι έχω δοκιμάσει σε react (Redux και λίγο Context) πραγματικά μου φαίνονται αχρείαστα πολύπλοκα. Καλησπερα filip123go και ευχαριστω για το χρονο σου! Αν δεις στο example, το component ειναι σε διαφορετικο αρχειο. To store δημιουργηθηκε για να εχει αυτη την αρμοδιοτητα. Αν κανεις android, δες το σαν view model κ τα χωριζεις τα νοητα. Πχ: Κανεις ενα store για τους clients ας πουμε. Στο requestEffect θα τραβηξεις τους clients απο το server και θα τους βαλεις στο state. Επειτε κανεις μεθοδους στο store, για να καλουν τα use cases που εχεις δημιουργησει. Οποτε θα καλεις functions με το business logic σου, χωρις να κρατας στο store λογικη και θα κρατας καθαρα dummy τα React UI Components σου. Απο κει κ περα φτιαχνεις οσα stores θες εσυ! Εννοειται οχι μονο ενα! Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2021 από AkisARou 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα