Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρέπει να φτιάξω pc για ένα πελάτη μου, αυτά που ζητά είναι autocad photoshop και rhino με το vray. 
Κοιτάζοντας εδώ:

pic_disp.php?id=61347

βλέπω  τον 10700k ->13936 Και τον 3700x ->13428, είναι αξιόλογη διαφορά  (Vray δεν το κατέχω)?
Πρακτικά με ενδιαφέρει η σύγκριση με τον 10700F που έχει ελαφρώς χαμηλότερα ρολόγια.

Για κάρτα αντίστοιχα 3060ti με 3070 έχει νόημα? 

pic_disp.php?id=66199

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάζομαι έχεις δει τα specs... απ'οσο διαβάζω και καταλαβαίνω αν χρειάζεσαι σοβαρή gpu έχει να κάνει με το πως θα χρησιμοποιείς το πρόγραμμα και τι θα κάνει, cpu ή gpu rendering....

Αναφορά σε κείμενο

For V-Ray Adv, nothing special is needed from the video card. Your best bet there would be to select a card that is appropriate for whatever other software you plan to run alongside: Cinema 4D, Maya, 3ds Max, etc.

H διαφορά 10700k ->13936 Και τον 3700x ->13428 δεν φαίνεται να είναι μεγάλη, αν το δεις ποσοστιαία...λογικά επειδή μιλαμε για 3d rendering κατά συνέπεια πολλούς πυρήνες θα ποντάριζα τα λεφτά μου σε Ryzen για πιο εύκολη πιθανή αναβάθμιση σε σειρά 5 για παράδειγμα...

Είδες καθόλου τι συστήματα προτείνουν να σου φύγει το κεφάλι;;;

https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-for-V-Ray-199/Buy_240

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Πρέπει να φτιάξω pc για ένα πελάτη μου, αυτά που ζητά είναι autocad photoshop και rhino με το vray

το RT μέσω cuda είναι κλάσεις γρηγορότερη ακόμη και από τον ποιο ακριβό threadripper

το πρόβλημα είναι ότι για να πιάσεις την "τοπ" ταχύτητα πρέπει να αγοράσεις 3090 ή 3080ΤΙ που έχει και αυτή πολύ vram. (η απλή rtx3080 έχει λίγη μνήμη)

Αν δεν θες να κάνεις GPU-RayTrace , τότε παίρνεις μια απλή gpu (ακόμη και ενσωματωμένη στην cpu) και πας με την λογική του πρώτου πίνακα κάνοντας CPU based RayTrace. 

Αν ο πελάτης σου δεν θέλει να δώσει πολλά λεφτά , αγόρασε έναν Ι9 10900Κ , παίξε με την ενσωματωμένη gpu ή με NV1030 και ενημέρωσε τον ότι αν θέλει να παίξει με μεγάλα αρχεία τότε υποχρεωτικά θα επενδύσει σε ακριβή RTX3XXXX

Αν ποντάρεις σε GPU-based RT , τότε αγόρασε έναν "μεσαίο" επεξεργαστή π.χ. R5600X ή Ι5 10600Κ υψηλό single core.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σενάριο είναι να βολευτεί τώρα χωρίς καλή gpu (έχει μια απλή από το παλιό του pc) και μετά να βάλει μια 3xxx. Με τις τιμές εκτός πραγματικότητας δεν τις ακουμπάει καν.

Χονδρικά το setup amd θα του βγει ποιο φθηνά (φθηνότερη μητρική & stock ψύκτρα) σε σχέση με τον 10900f.
Επίσης και η κατανάλωση θα είναι μικρότερη, αν βέβαια ο 10900f δεν είναι αρκετά γρηγορότερος ώστε να καλύψει τα περισσότερα watt που χρειάζεται για να ολοκληρώσει την εργασία.

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.

Το σενάριο είναι να βολευτεί τώρα χωρίς καλή gpu (έχει μια απλή από το παλιό του pc) και μετά να βάλει μια 3xxx. Με τις τιμές εκτός πραγματικότητας δεν τις ακουμπάει καν.

Χονδρικά το setup amd θα του βγει ποιο φθηνά (φθηνότερη μητρική & stock ψύκτρα) σε σχέση με τον 10900f.
Επίσης και η κατανάλωση θα είναι μικρότερη, αν βέβαια ο 10900f δεν είναι αρκετά γρηγορότερος ώστε να καλύψει τα περισσότερα watt που χρειάζεται για να ολοκληρώσει την εργασία.

1) Αν βάλεις Z490 μητρική πουσάρει πολύ τον "κλειδωμένο" και ο 10900 θα πιάνει 200W κατανάλωση

2) Εγώ θα πήγαινα σε Κ με μια ARCTIC μεσαία που θα καίει το ίδιο σε Ζ490 αλλά θα αποδίδει λίγο καλύτερα

Απλά να τον ενημερώσεις ότι το απαιτητικό RT επιτυγχάνεται μόνο με GPU , γιατί όταν θα αρχίσει να πειραματίζεται θα σου κάνει νομοτελειακά την ερώτηση "γιατί το καινούριο μηχάνημα κάνει τόσο πολύ ώρα?"

Δημοσ.

Για τον K μαζί με μητρική το κόστος είναι: 480€  +50€ ψύκτρα = 530€. Για το AMD 380€ (έχει ψύκτρα).

Ξεφύγαμε 150€ παραπάνω χωρίς την έξτρα κατανάλωση... 

Η απορία μου είναι κατά πόσο είναι ποιο γρήγορος από τον 3700x ? Αν ο ένας θέλει πχ 5 λεπτά ό άλλος να θέλει 4.40, γιατί αν είναι τέτοια η διαφορά, είναι nogo η αγορά του. 

Για τις κάρτες το ξέρει γι' αυτό είπαμε να βολευτεί τώρα με cpu rendering και αργότερα προσθέτει μια 3060ti

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Για τον K μαζί με μητρική το κόστος είναι: 480€  +50€ ψύκτρα = 530€. Για το AMD 380€ (έχει ψύκτρα).

Ξεφύγαμε 150€ παραπάνω χωρίς την έξτρα κατανάλωση... 

Η απορία μου είναι κατά πόσο είναι ποιο γρήγορος από τον 3700x ? Αν ο ένας θέλει πχ 5 λεπτά ό άλλος να θέλει 4.40, γιατί αν είναι τέτοια η διαφορά, είναι nogo η αγορά του. 

Για τις κάρτες το ξέρει γι' αυτό είπαμε να βολευτεί τώρα με cpu rendering και αργότερα προσθέτει μια 3060ti

Ο πίνακας σου τα γράφει , η διαφορά είναι μικρή. Απλά καλό θα ήταν να πάρει ποιο "σπιρτόζο" επεξεργαστή αν πάει σύντομα σε gpu-based RT

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Απλά καλό θα ήταν να πάρει ποιο "σπιρτόζο" επεξεργαστή αν πάει σύντομα σε gpu-based RT

Για ποιο λόγο ? Και ρωτάω γιατί, αφού όλο το βάρος θα πέσει στη κάρτα, έχει νόημα να μπει  8/16 ? Σκεφτόμουν μήπως βολευτεί με κάνα 8400 αντί 8/16.

Επειδή τώρα μίλησα με τον πελάτη, μου έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις, σε 2 μήνες θα βάλει κάρτα.
Το σύστημα είναι για τον γιο του, που το χρειάζεται για την σχολή για αρχή αλλά παράλληλα κάνει και δουλειές για τον πατέρα του για την ώρα σε ένα apple λαπτοπ που σέρνεται.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, leros2004 είπε

Για ποιο λόγο ? Και ρωτάω γιατί, αφού όλο το βάρος θα πέσει στη κάρτα, έχει νόημα να μπει  8/16 ? Σκεφτόμουν μήπως βολευτεί με κάνα 8400 αντί 8/16.

Επειδή τώρα μίλησα με τον πελάτη, μου έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις, σε 2 μήνες θα βάλει κάρτα.
Το σύστημα είναι για τον γιο του, που το χρειάζεται για την σχολή για αρχή αλλά παράλληλα κάνει και δουλειές για τον πατέρα του για την ώρα σε ένα apple λαπτοπ που σέρνεται.

Κάποτε είχα διαβάσει ότι λειτουργεί σαν το gaming , συχνά χρειάζεται κάποια data/tasks από CPU και καλό είναι να τα παίρνει γρήγορα (υψηλό single core) γιατί η βελτιστοποίηση του gpu-based RT αλγόριθμου είναι για την αξιοποίηση της GPU και ίσως να μην αξιοποιεί τους πολυπύρηνους. Αν θες AMD , βάλε 5600Χ που έχει υψηλό SC.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Κάποτε είχα διαβάσει ότι λειτουργεί σαν το gaming , συχνά χρειάζεται κάποια data/tasks από CPU και καλό είναι να τα παίρνει γρήγορα (υψηλό single core) γιατί η βελτιστοποίηση του gpu-based RT αλγόριθμου είναι για την αξιοποίηση της GPU και ίσως να μην αξιοποιεί τους πολυπύρηνους. Αν θες AMD , βάλε 5600Χ που έχει υψηλό SC.

Δεν είναι θέμα τι θέλω, τι πρέπει να πάρει και τι έχει νόημα να βάλει, γιαυτό το ψάχνω. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, leros2004 είπε

Δεν είναι θέμα τι θέλω, τι πρέπει να πάρει και τι έχει νόημα να βάλει, γιαυτό το ψάχνω. 

Αν στοχεύσεις σε CPU-BASED RT τότε θες πολλούς πυρήνες

Αν στοχεύεις σε GPU-BASED RT τότε θες υψηλό single core

Δημοσ.

Ο κύβος ερρίφθη. Δυστυχώς το κουτί που ήθελα να του βάλω (cougar mx410) δεν υπάρχει πουθενά, οπότε θα βολευτεί με το μέτριο Kolink.

Σε αυτά περιμένουμε και μια  Arctic Freezer 34 eSports DUO απο HellasPhone και κλείσαμε

image.png.f6645516d54817c27feac15b780ecc10.png 

image.png.4440499be8ddd29119c15423ef0c678a.png

• Like 1
Δημοσ.

Ήρθαν όλα. 

IMG_20210212_180003.jpg

IMG_20210212_180008.jpg

IMG_20210212_182100.jpg

Κουτί και τροφοδοτικό απο Cosmodata... 
Το τροφοδοτικό ήρθε σε μια φουσκάλα. Δεν έλεγε κάτι στο site για bulk συσκευασία 
IMG_20210212_180328.jpg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και μου έμεινε το ΣΚ στο σπίτι τελικά, είπα να παίξω με τον 10700f. 

Έτσι κούμπωσα την κάρτα μου 5700xt και την ψύκτρα μου ώστε να κάνω τις ανάλογες δοκιμές.

IMG_20210213_155157.jpg
IMG_20210213_160130.jpg

Σε γενικές γραμμές ο 10700f είναι ποιο ζεστός απο τον 2700x μου έως και 10 βαθμούς (με την ίδια ψύκτρα του 10αρικου που έχω) στα διάφορα test που έκανα (rendering, gaming, bench).
Δοκίμασα 3 παιχνίδια: GTA V, Subsistence καμία διαφορά με τον 2700x. Pubg ελάχιστα καλύτερο perfomance του στυλ έχω ανοιχτό το Metric για να καταλάβω την διαφορά στην απόδοση. Όλα έγιναν με τα ίδια settings και 1440 ανάλυση.

Απογοήτευση το κουτί που έτσι και αλλιώς αγοράστηκε αναγκαστικά γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο το cougar mx410.
Πολύ ψεύτικο σε κατασκευή, αρκετό ζόρι με τα καλώδια αν βάλεις και κανονικό δίσκο (μόνο nvme έχει το σύστημα για την ώρα). Χωρίς κάποιο δίσκο τα βολεύεις όλα εύκολα. Και σπαστικό σε κάθε boot πρέπει να ρυθμίζεις τη ταχύτητα των case fans απο το κοντρόλερ, δεν κρατάει στη μνήμη τη ρύθμιση που θέλεις.

https://photos.google.com/share/AF1QipP7-48cF2XHBihknWHOoVfVehu55OLxPlqloIdV4BjL_NzfOXH_UMYLdtwTyU8Nmw/photo/AF1QipNb2qNpYTr2Vp-Dp_b-rPtpocbL36gIMtGLXJO_?key=XzRHY3NuWGlsZXpFNzAtb1ctZlV6SEc2Y21MdFln

Επεξ/σία από leros2004

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...