Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια το μπιλντ μ ειναι Ryzen 7 2700x-Msi2080 gaming x trio-B450 pro aorus-Coolermaster master wat light 600w Και εχω προσθέσει της ραμ G skill tridentz neo 3600mhz f4-3600c16d-16gtznc δεν μ δουλευω πανω απο 3200 του με το χμπ........Εαν προσπαθησω να της βαλω πανω απο 3200 κανει 3 φορες επανακινηση ο υπολογιστης και μ της επαναφερει στην αρχικη τους μορφη.... Μια βοηθεια παιδια δεν ξερω τι μπορει να φταει ισως ο επεξεργαστης γιατι στην μητρικη μ στο σαιτ της aorus εχει μεσα κανονικα της ραμ μ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Επεξ/σία από Thanos67
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο site της Gigabyte B450 Aorus Pro στην λίστα για μνήμες με Pinnacle Ridge (είναι και ο δικός σου 2700Χ) έχει μνήμες έως 3200Mhz. Μόνο στην λίστα για Matisse (Ryzen 3x00) έχει μνήμες 3600Mhz (και πάλι δεν αναφέρονται οι μνήμες που έγραψες ότι έχεις).

Πιθανόν η μητρική σου (σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή που έχεις) να μην πάει πάνω από 3200Mhz. Το αν μπορείς να καταφέρεις κάτι παραπάνω με κάποιες ρυθμίσεις (εκτός από το XMP), μόνο με δοκιμές μπορείς να το ξέρεις.

Δημοσ.

Οποτε απο οτι μπορω να καταλαβω εχει ο επεξεργαστης το θεμα σε συνδιασμο με μητρικη......Μηπως μπορεις σε παρακαλω να μ προτεινεις καποιο επεξεργαστη που θα μπορουσε να δουλεψει με τις ραμ μου αλλα με την ιδια μητρικη......Νομιζω οτι ο 3500 ryzen με την μητρικη μου μπορει να υποστηριξει τις ραμ που εχω....

Δημοσ.

Στην θέση σου δεν θα άλλαζα τον 2700Χ (8 cores/16 threads) για να πάω σε 3500Χ (6 cores/6 threads) για την πιθανότητα ΜΗΠΩΣ κερδίσω 400Hz στις μνήμες. Στην καλύτερη των περιπτώσεων με σχεδόν μηδενικό κόστος (ή κέρδος) σε χρήμα (= πώληση του 2700Χ, αγορά του 3500Χ), θα κάνεις υποβάθμιση! Να πας σε αντίστοιχο επεξεργαστή 3000, το κόστος μοιάζει παράλογο μόνο για να κερδίσεις τα 400hz. Αν πιστεύεις (ανάλογα με το τι χρήση κάνεις στο σύστημά σου) θα έχεις και κάποιο άλλο κέρδος σε απόδοση που να αξίζει την μετάβαση σε Ryzen 3000, τότε προχώρα.

Γνώμη μου, μείνε όπως έχεις (με τις μνήμες στα 3200Mhz) και όταν "καταλαγιάσει" το θέμα με τις τιμές των AMD επεξεργαστών. Τότε πας απευθείας σε Zen 3 (σειρά 5000) αν είναι οι τιμές σε λογικά πλαίσια και αξίζει η μετάβαση.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Στην θέση σου δεν θα άλλαζα τον 2700Χ (8 cores/16 threads) για να πάω σε 3500Χ (6 cores/6 threads) για την πιθανότητα ΜΗΠΩΣ κερδίσω 400Hz στις μνήμες. Στην καλύτερη των περιπτώσεων με σχεδόν μηδενικό κόστος (ή κέρδος) σε χρήμα (= πώληση του 2700Χ, αγορά του 3500Χ), θα κάνεις υποβάθμιση! Να πας σε αντίστοιχο επεξεργαστή 3000, το κόστος μοιάζει παράλογο μόνο για να κερδίσεις τα 400hz. Αν πιστεύεις (ανάλογα με το τι χρήση κάνεις στο σύστημά σου) θα έχεις και κάποιο άλλο κέρδος σε απόδοση που να αξίζει την μετάβαση σε Ryzen 3000, τότε προχώρα.

Γνώμη μου, μείνε όπως έχεις (με τις μνήμες στα 3200Mhz) και όταν "καταλαγιάσει" το θέμα με τις τιμές των AMD επεξεργαστών. Τότε πας απευθείας σε Zen 3 (σειρά 5000) αν είναι οι τιμές σε λογικά πλαίσια και αξίζει η μετάβαση.

Πολύ ορθα και εύστοχα τα σχόλια σου και σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια αλλά και στα 3200 η ραμ κάποιες φορές μου βάζει πάλι μπλου σκριν δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται

Επεξ/σία από Thanos67
Δημοσ.

Ίσως να χρειάζεται να κάνεις κάποια έξτρα ρύθμιση για να σταθεροποιήσεις το σύστημα με τις μνήμες στα 3200Mhz (ένα κλικ πάνω τάση στο SOC ή στις μνήμες π.χ.). Δεν γνωρίζω να σε βοηθήσω, ψάξε να βρεις εδώ μέσα για θέματα σχετικά με RAM overclock σε Ryzen που θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Thanos67 είπε

Καλησπερα παιδια το μπιλντ μ ειναι Ryzen 7 2700x-Msi2080 gaming x trio-B450 pro aorus-Coolermaster master wat light 600w Και εχω προσθέσει της ραμ G skill tridentz neo 3600mhz f4-3600c16d-16gtznc δεν μ δουλευω πανω απο 3200 του με το χμπ........Εαν προσπαθησω να της βαλω πανω απο 3200 κανει 3 φορες επανακινηση ο υπολογιστης και μ της επαναφερει στην αρχικη τους μορφη.... Μια βοηθεια παιδια δεν ξερω τι μπορει να φταει ισως ο επεξεργαστης γιατι στην μητρικη μ στο σαιτ της aorus εχει μεσα κανονικα της ραμ μ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Μπορείς να βάλεις μια φωτό απο το σύστημα να δω κάτι ? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Thanos67 είπε

Screenshot_1.png

Του συστήματος καθαυτού, βασικά να φαίνονται πως είναι τοποθετημένες οι μνήμες 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mike.hatz είπε

Τα BOSD τι bug code εχουν? κατεβασε ενα bluescreen viewer ή who crashed να δεις, που σου δινουν και λιγο παραπανω πληροφοριες.

144683950_2868629386718821_1110141097401770680_n.jpg

1 ώρα πριν, Reivengr είπε

Δοκίμασες να τις βάλεις στα slot 2 & 4 ?

ναι φιλε μ το εχω δοκιμασει

2 ώρες πριν, mike.hatz είπε

Τα BOSD τι bug code εχουν? κατεβασε ενα bluescreen viewer ή who crashed να δεις, που σου δινουν και λιγο παραπανω πληροφοριες.

145083539_1361132674219776_3266144807519894269_n.jpg

Δημοσ.

Φιλε μου στην φοτο δε φενεται τπτ, κατεβασε το WhoCrashed 6.70. Οταν ανοιξει πατα analyze, μολις τελειωσει, scroll down λιγο κατω στη σελιδα και κανε αντιγραφη απικολληση το Crash Dump Analysis εδω.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mike.hatz είπε

Φιλε μου στην φοτο δε φενεται τπτ, κατεβασε το WhoCrashed 6.70. Οταν ανοιξει πατα analyze, μολις τελειωσει, scroll down λιγο κατω στη σελιδα και κανε αντιγραφη απικολληση το Crash Dump Analysis εδω.

Crash dumps are enabled on your computer.

Crash dump directories:
C:\WINDOWS
C:\WINDOWS\Minidump

On Mon 1/2/2021 5:45:34 μμ your computer crashed or a problem was reported
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\020121-13140-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x3F5780)
Bugcheck code: 0x139 (0x2, 0xFFFFDA8E4807D080, 0xFFFFDA8E4807CFD8, 0x0)
Error: KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
file path: C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: The kernel has detected the corruption of a critical data structure.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...