panosk13 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα παιδιά. Ο πατέρας μου έχει έναν παλιό υπολογιστή (από το 2006) και όπως είναι λογικό σέρνεται και έχω βαρεθεί να του κάνω format τα xp. Φοράει έναν pentium D και 512 ολόκληρα mb μνήμης ram ddr2!. Επειδή τον λυπάμαι, γιατί όπως είναι προφανές ακόμα και ένα βίντεο στο yt το στριμαρει με δυσκολία, σκέφτομαι να του το φτιάξω λίγο να δουλεύει αξιοπρεπώς. Επειδή το μπάτζετ είναι πολύ μικρό δεν υπάρχει δυνατότητα για καινούργιες μητρικές και επεξεργαστές οπότε θα πορευτούμε με αυτά που έχουμε. Σκέφτομαι δλδ να του κουμπωσω απλά 4 gb ram και έναν ssd. Πιστεύετε θα υπάρξει αξιοπρεπής βελτίωση στην απόδοση ή θα ανατιναχτεί;
hp8 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, panosk13 είπε Καλησπέρα παιδιά. Ο πατέρας μου έχει έναν παλιό υπολογιστή (από το 2006) και όπως είναι λογικό σέρνεται και έχω βαρεθεί να του κάνω format τα xp. Φοράει έναν pentium D και 512 ολόκληρα mb μνήμης ram ddr2!. Επειδή τον λυπάμαι, γιατί όπως είναι προφανές ακόμα και ένα βίντεο στο yt το στριμαρει με δυσκολία, σκέφτομαι να του το φτιάξω λίγο να δουλεύει αξιοπρεπώς. Επειδή το μπάτζετ είναι πολύ μικρό δεν υπάρχει δυνατότητα για καινούργιες μητρικές και επεξεργαστές οπότε θα πορευτούμε με αυτά που έχουμε. Σκέφτομαι δλδ να του κουμπωσω απλά 4 gb ram και έναν ssd. Πιστεύετε θα υπάρξει αξιοπρεπής βελτίωση στην απόδοση ή θα ανατιναχτεί; αν δεν βάλεις τι έχεις στ pc τωρα οτι και να σου πούμε θα είναι μπιπ Tι μητρική έχεις να δούμε τι παίζει καθ όσον όλα ξεκινούν από αυτήν Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2021 από hp8 1
panosk13 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, hp8 είπε αν δεν βάλεις τι έχεις οτι και να σου πουμε θα είναι μπιπ Βαλε την μητρικη εχεις να δουμε τι παιζει Έχεις δίκιο. Η μητρική είναι η gigabyte GA- 8I945PL -G Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2021 από panosk13
hp8 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, panosk13 είπε Έχεις δίκιο. Η μητρική είναι η gigabyte GA- 8I945PL -G κατι λείπει από την μητρική Δεν εμφανίζεται Βάλε σωστα χαρακτηριστικα
panosk13 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 11 λεπτά πριν, hp8 είπε κατι λείπει από την μητρική Δεν εμφανίζεται Βάλε σωστα χαρακτηριστικα https://www.e-shop.gr/gigabyte-ga-8i945pl-g-p-PER.526634 αυτή είναι αν δεν κάνω λάθος
Τέρης Α. Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Αν δεν έκανε μ@λ... η Gigabyte θα μπορούσε να μπει και C2D, αλλά θα πορευτούμε με αυτόν που έχει ( ποιος ακριβώς είναι; ). Λογικά με 4GB ραμ και SSD θα σηκώνει υποφερτά τα Windows 7. Κάρτα γραφικών έχει;
hp8 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, panosk13 είπε https://www.e-shop.gr/gigabyte-ga-8i945pl-g-p-PER.526634 αυτή είναι αν δεν κάνω λάθος 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Αν δεν έκανε μ@λ... η Gigabyte θα μπορούσε να μπει και C2D, αλλά θα πορευτούμε με αυτόν που έχει ( ποιος ακριβώς είναι; ). Λογικά με 4GB ραμ και SSD θα σηκώνει υποφερτά τα Windows 7. Κάρτα γραφικών έχει; https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-8I945PL-G-rev-1x/sp#sp άλλα λέει η Gigabyte
panosk13 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Αν δεν έκανε μ@λ... η Gigabyte θα μπορούσε να μπει και C2D, αλλά θα πορευτούμε με αυτόν που έχει ( ποιος ακριβώς είναι; ). Λογικά με 4GB ραμ και SSD θα σηκώνει υποφερτά τα Windows 7. Κάρτα γραφικών έχει; Έχει μια Nvidia gt 520 1gb. Θυμάμαι ότι παλιά έπαιζα call of duty 5 και AOE 3 πολύ αξιοπρεπώς οπότε αποκλείεται να είχε μόνο 512mb ram. Θεωρητικά είχε 4 dims των 512 αλλά κάποιος τεχνικός που το έχει πάει ο πατέρας μου λογικά έχει αφαιρέσει τα υπόλοιπα για κάποιο λόγο
Τέρης Α. Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) *Από την εμπειρία μου θα δει σε x64 3,25GB, σύμφωνα με τα πειστήρια. 25 λεπτά πριν, panosk13 είπε Έχει μια Nvidia gt 520 1gb. Σούπερ, μια χαρά είναι! Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2021 από Τέρης Α.
panosk13 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, hp8 είπε https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-8I945PL-G-rev-1x/sp#sp άλλα λέει η Gigabyte Δηλαδή μπορώ να βάλω μέχρι 2gb ram. Αρκούν τα δύο πιστεύεις για απλό σερφαρισμα και αναπαραγωγή βίντεο; Σε xp πάντα
TheDevilMayCare Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Η μητρικη δεν δεχεται C2D..! Μονη λογικη επιλογη αναβαθμισεων: για οσους ειχαν για παραδειγμα καποιο P4, τοτε θα ηταν ο D945 95wattos. Χονδρικα D στα 3.4-3.6GHz αντιστοιχουν σε 1 μικρο C2D στυλ Ε2140 🙃 18 λεπτά πριν, panosk13 είπε Θεωρητικά είχε 4 dims των 512 αλλά κάποιος τεχνικός που το έχει πάει ο πατέρας μου λογικά έχει αφαιρέσει τα υπόλοιπα για κάποιο λόγο Ενας ακομη που κατι ετσιμπησε απο μεσα..! Κατα τα λοιπα οταν λεμε τι αγια παιδια ενιοτε ειναι οι τεχνικοι, γινομαστε εμεις οι....κακοι! 🤣 1
JDROGAS Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 44 λεπτά πριν, panosk13 είπε Δηλαδή μπορώ να βάλω μέχρι 2gb ram. Αρκούν τα δύο πιστεύεις για απλό σερφαρισμα και αναπαραγωγή βίντεο; Σε xp πάντα Εγω νομιζω οτι τσαμπα θα ταλαιπωρηθεις,απο τη στιγμη που δεν γινονται 4gb ram ειανι δυσκολο. Δεν υπαρχει η δυνατοτητα για ενα σετακι φθηνο μετ/νο; Κυκλοφορουν τοσα εδω στις αγγελιες.
cabdik Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 στα τοσο παλια μηχανηματα αρχιζει πλεον να φαινεται η...ηλικια τους..!! Αρχικα, η δικη μου συμβουλη -γενικοτερα- θα ηταν να αρχισεις το ψαξιμο να στησεις ενα νεοτερο συστηματακι, εστω και μεταχειρισμενο, για να μην φτασει το κοστος ψηλα...! στο εν λογω συστημα, βαλε μνημη και SSD, ναι θα δεις διαφορα, αλλα ακομα και στο σερφαρισμα, σε βαριες σελιδες, ο επεξεργαστης θα βαραει κοκκινα και θα κανει υπερωριες...!
panosk13 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, cabdik είπε στα τοσο παλια μηχανηματα αρχιζει πλεον να φαινεται η...ηλικια τους..!! Αρχικα, η δικη μου συμβουλη -γενικοτερα- θα ηταν να αρχισεις το ψαξιμο να στησεις ενα νεοτερο συστηματακι, εστω και μεταχειρισμενο, για να μην φτασει το κοστος ψηλα...! στο εν λογω συστημα, βαλε μνημη και SSD, ναι θα δεις διαφορα, αλλα ακομα και στο σερφαρισμα, σε βαριες σελιδες, ο επεξεργαστης θα βαραει κοκκινα και θα κανει υπερωριες...! Εγώ πιστεύω ότι για τον πατέρα μου, που 15 χρόνια τώρα χρησιμοποιεί αυτόν τον υπολογιστή, με τον ssd κα τις ram θα του φαίνεται σαν να βγήκε από fiatακι και μπήκε σε Ferrari
Τέρης Α. Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ο επεξεργαστής όμως ποιος είναι; Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2021 από Τέρης Α.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα