Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

εδώ και ένα χρόνο αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με τον γείτονα μου ο οποίος παίζει μουσικά όργανα. Να σημειωθεί ότι αυτό γίνεται τουλάχιστον 2 ώρες το πρωί και άλλες 2-3 το απόγευμα, κάθε μέρα όμως. Πραγματικά δεν υπήρξε μέρα που να μην τον έχω ακούσει... Επίσης υπήρξαν πολλές φορές που ξύπνησα εξ αιτίας του.

Είμαι φοιτητής και καλώς η κακώς χρειάζομαι ησυχία για διάβασμα, ειδικά τώρα με την εξεταστική. Η οικοδομή δυστυχώς δεν έχει καλή ηχομόνωση οπότε ακούγεται αρκετά δυνατά.

Έπειτα από ευγενική μου παρατήρηση ο τυπάς μου είπε ότι δεν γίνεται να σταματήσει γιατί αυτό είναι το επάγγελμα του (μετα ομως εμαθα οτι ειναι συνταξιουχος), ότι είναι νόμιμος και αν θέλω να πάρω ωτοασπίδες... 

Για κακή μου τύχη ούτε ο σπιτονοικοκύρης αλλά ούτε και ο διαχειριστής μπορεί να με βοηθήσει. Τι μπορώ να κάνω? Η κατάσταση πλέον είναι πολύ κουραστική..

Επεξ/σία από av4lanche
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, av4lanche είπε

Καλησπέρα,

εδώ και ένα χρόνο αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με τον γείτονα μου ο οποίος παίζει μουσικά όργανα. Να σημειωθεί ότι αυτό γίνεται τουλάχιστον 2 ώρες το πρωί και άλλες 2-3 το απόγευμα, κάθε μέρα όμως. Πραγματικά δεν υπήρξε μέρα που να μην τον έχω ακούσει... Επίσης υπήρξαν πολλές φορές που ξύπνησα εξ αιτίας του.

Είμαι φοιτητής και καλώς η κακώς χρειάζομαι ησυχία για διάβασμα, ειδικά τώρα με την εξεταστική. Η οικοδομή δυστυχώς δεν έχει καλή ηχομόνωση οπότε ακούγεται αρκετά δυνατά.

Έπειτα από ευγενική μου παρατήρηση ο τυπάς μου είπε ότι δεν γίνεται να σταματήσει γιατί αυτό είναι το επάγγελμα του, ότι είναι νόμιμος και αν θέλω να πάρω ωτοασπίδες... 

Για κακή μου τύχη ούτε ο σπιτονοικοκύρης αλλά ούτε και ο διαχειριστής μπορεί να με βοηθήσει. Τι μπορώ να κάνω? Η κατάσταση πλέον είναι πολύ κουραστική..

Αν δεν είναι ώρες κοινής ησυχίας, ΤΙΠΟΤΑ.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ.

Να πάρεις ωτοασπίδες, δεν μπορείς να εχεις τετοια απαίτηση απο τον αλλο εκτός ωρών κοινής ησυχίας... Οτι επάγγελμα ή ιδιότητα και να εχεις.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thulogur είπε

Να πάρεις ωτοασπίδες, δεν μπορείς να εχεις τετοια απαίτηση απο τον αλλο εκτός ωρών κοινής ησυχίας... Οτι επάγγελμα ή ιδιότητα και να εχεις.

Φιλε δεν ειπα να μην ξαναπαιξει ποτε.. ειπαμε.. δεν ειναι ομως λογικο να το κανεί 5-6 ωρες την ημερα, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ενω δεν ειναι καν η δουλεια του.. δηλαδη εγω αν ημουν οικοδομος θα μπορουσα να κανω εξασκηση στους τοιχους του σπιτιου μου τις ιδιες ωρες? 

Μιλαμε για αλληλοκατανοηση.. δεν το ηξερα να ζω με ωτοασπιδες επειδη ο αλλος δεν καταλαβαινει.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το εχω ανεβασει ξανα ,αλλα οι φασαριοζοι του φορουμ επιμενουν

Άρθρο 57 ΑΚ

«Όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητα του έχει δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Αξίωση αποζημίωσης σύμφωνα με τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες δεν αποκλείεται». Και ναι, η ηχορύπανση είναι προσβολή της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Το ίδιο ισχύει και για τις αναθυμιάσεις από το φουγάρο της διπλανής ψησταριάς.

• Like 16
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cumulus είπε

Άρθρο 57 ΑΚ

«Όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητα του έχει δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Αξίωση αποζημίωσης σύμφωνα με τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες δεν αποκλείεται». Και ναι, η ηχορύπανση είναι προσβολή της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Το ίδιο ισχύει και για τις αναθυμιάσεις από το φουγάρο της διπλανής ψησταριάς.

φίλε μου όπως είπα τον έχω πει ευγενικά αν θα μπορούσε να μην παίζει τόσο συχνά και του εξήγησα τους λόγους και η απάντηση του ήταν αυτή που έγραψα.. ο τύπος ήταν μέσ' την ειρωνία πιθανότατα γιατί μου ρίχνει και 40 χρόνια.. απλά δεν καταλαβαίνει γιατί δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε.. μέχρι και ο διαχειριστής είναι με το μέρος μου.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, cumulus είπε

Άρθρο 57 ΑΚ

Να μην γραψουμε για περιστατικα εκτος κοινης ησυχιας μερικοι που πληρωνουν προστιματα μετα απο δικαστικες μαχες! Βεβαια και δεν επιτρεπεται αυτο που κανει ο ανεγκεφαλος.

• Like 3
Δημοσ.

ειτε εκτος ειτε εντος ωρας κοινης ησυχιας δεν μπορεις να κανεις οτι σου καπνισει! κοινως δεν μπορεις να κανεις δυνατους επαναλαμβανομενους θορυβους συχνα. ως τετοιο εντασσεται και η συχνη χρηση θωρυβωδους μουσικου οργανου ακομη και τις κανονικες ωρες της ημερας. 

δεν μπορει να παρω ενα πχ σφυρι και να χτυπαω πλακακια ολη την ημερα. η να σπαω καρυδια η αμυγδαλα ολη την ημερα. η να παιζω ντραμσ, τρομπονι εκκλησιαστικο οργανο η να βαζω μουσικη δυνατα. να τσακωνομαι ολη την ημερα και οι φωνες να ενοχλουν τον γειτονα. να εχω κλιματιστικο με χαλασμενο ανεμιστηρα και να χαλαει την γειτονια απο τον θορυβο. τα παραπανω ειναι φυσικα ενδεικτικα. 

σε αυτες τις περιπτωσεις καλεις το κοντινοτερο αστυνομικο τμημα. μια παρατηρηση, δευτερη παρατηρηση, στην τριτη τα λεμε. η κανεις μια μηνυση. αν τα πραγματα ειναι οπως τα λες σιγουρα θα ενοχλουνται και αλλοι. θα κανουν το ιδιο και οι αλλοι. συννενοησου μαζι τους και καλεστε ολοι μαζι την αστυνομια. 

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 minutes ago, xsterg said:

ειτε εκτος ειτε εντος ωρας κοινης ησυχιας δεν μπορεις να κανεις οτι σου καπνισει! κοινως δεν μπορεις να κανεις δυνατους επαναλαμβανομενους θορυβους συχνα. ως τετοιο εντασσεται και η συχνη χρηση θωρυβωδους μουσικου οργανου ακομη και τις κανονικες ωρες της ημερας. 

δεν μπορει να παρω ενα πχ σφυρι και να χτυπαω πλακακια ολη την ημερα. η να σπαω καρυδια η αμυγδαλα ολη την ημερα. η να παιζω ντραμσ, τρομπονι εκκλησιαστικο οργανο η να βαζω μουσικη δυνατα. να τσακωνομαι ολη την ημερα και οι φωνες να ενοχλουν τον γειτονα. να εχω κλιματιστικο με χαλασμενο ανεμιστηρα και να χαλαει την γειτονια απο τον θορυβο. τα παραπανω ειναι φυσικα ενδεικτικα. 

σε αυτες τις περιπτωσεις καλεις το κοντινοτερο αστυνομικο τμημα. μια παρατηρηση, δευτερη παρατηρηση, στην τριτη τα λεμε. η κανεις μια μηνυση. αν τα πραγματα ειναι οπως τα λες σιγουρα θα ενοχλουνται και αλλοι. θα κανουν το ιδιο και οι αλλοι. συννενοησου μαζι τους και καλεστε ολοι μαζι την αστυνομια. 

και γω καπως ετσι τα ξερω αλλα απ την αλλη σιγουρα θα ασχοληθει η αστυνομια με αυτο το θεμα? οσο για τους γειτωνες δυστυχως ειναι μεγαλοι οποτε δεν ακουνε και τιποτα....

Δημοσ.
2 minutes ago, Ukforthemoment said:

Βάλε και εσύ δυνατά την μουσική.

και τι ακριβως θα κερδισω απο ολο αυτο? την ησυχια μου παλι δεν θα την εχω.. γιατι να γινω και γω μαλακας και να χασω το δικιο μου? 

• Like 11
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, av4lanche είπε

και τι ακριβως θα κερδισω απο ολο αυτο? την ησυχια μου παλι δεν θα την εχω.. γιατι να γινω και γω μαλακας και να χασω το δικιο μου? 

Να του δείξεις πόσο ενοχλητικός είναι.Μερικοί δεν καταλαβαίνουν αλλιώς.Πρέπει να πέφτεις στο επιπεδο τους.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...