panospeter Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Προσφάτως, ένεκα 200αρας, άλλαξα το Speedport Plus που είχα (+τον TP-LINK TL-WA860RE repeater) με το SpeedPort Smart και το πιατάκι που δίνει η COSMOTE (Speed Home WiFi). Η αλλαγή μου έλυσε το βασικό πρόβλημα στο Gaming PC, όπου είχα διακοπές στο Wifi και εκτός απο τα κολλήματα σε πέταγε πολλές φορές εκτός απο τα online παιχνίδια (αναγκαζόμουν να αμολάω utp απο τον router μέχρι τον repeater για να τον κάνω access point). Παρόλα αυτά συνάντησα δύο δυσκολίες: Η πρώτη (minor) είναι ότι το Speed Home Wifi δεν συνδέεται με τον router στα 2.4 Ghz, οπότε πρέπει να έχεις αναγκαστικά τα 5Ghz συνεχώς ενεργοποιημένα. Η δεύτερη είναι ότι για τις συσκευές που συνδέονται στο Speed Home Wifi (και όχι απευθείας στον router) το access control του router δεν λειτουργεί και δεν μπορώ να ποργραμματίσω συγκεκριμένο πλήθος ώρων πρόσβασης στο internet ανά ημέρα ή κάποιο schedule σχετικά με το ποιες ώρες θα επιτρέπεται η πρόσβαση στο internet, ανά συσκευή. Κοινώς, οι συσκευές μπαίνουν στο internet σαν να μην έχεις βάλει καμία πολιτική και ας φαίνονται σωστα αναγνωρισμές στο interface του router και ότι συνδέονται μέσω του Speed Home Wifi (προφανώς το Speed Home Wifi χρησιμοποιεί fake MAC addresses για τις συσκευές όταν προοθεί την κίνηση τους στον router). Έχει αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα και αν ναι βρήκε κάποιο workaround ? Σημείωση: δεν θέλω να εφαρμόσω access control στο πιατάκι γιατί έτσι αποκλειώ και συσκευές που δεν θέλω να περιορίσω. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2021 από panospeter Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα