john_dr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Σκότωσα την μύτη του παρακάτω οικονομικού κολλητηριού μπαταρίας. Που μπορώ να βρω οικονομική παρόμοια; Η μύτη μοιάζει με αυτήν εδώ, αλλά εντάξει η εν λόγω μύτη είναι πιο ακριβή από ένα ολόκληρο φτηνό κολλητήρι μπαταρίας. Αυτή εδώ η φτηνιάρικη μύτη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή η μεγάλη διαφορά στα αναγραφόμενα watt του κολλητηριού για το οποίο προορίζεται, την καθιστά ακατάλληλη;
SilentVoice Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Κάποτε είχα πάρει ένα σχεδόν ολοιδιο της parkside στα 20€ από τα lidl. Ίσως σε βοηθήσει να βρεις της εταιρείας αυτής με κάποιο τρόπο. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο κάνει δουλειά αλλά ξεζουμιζει τις μπαταρίες. 1
smpt Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Θα έλεγα να πάρεις ένα καινούριο. Η τιμή του είναι σχεδόν χώμα. https://www.skroutz.gr/c/952/kollitiria/f/1066506/mpatarias.html Αν και θα σου πρότεινα να πάρεις ένα από τα Weller, που είναι γνωστή μάρκα και θα έχεις και ανταλλακτικά Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2021 από smpt 1
john_dr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, SilentVoice είπε Κάποτε είχα πάρει ένα σχεδόν ολοιδιο της parkside στα 20€ από τα lidl. Ίσως σε βοηθήσει να βρεις της εταιρείας αυτής με κάποιο τρόπο. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο κάνει δουλειά αλλά ξεζουμιζει τις μπαταρίες. Από τα Lidl νομίζω το είχα πάρει και εγώ, πριν αρκετά χρόνια, αλλά με τιμή κάτω από τα 10€. Το δούλευα με μπαταρία λιθίου (υπάρχουν σε μέγεθος ΑΑ). Έβαζα μία μέσα και ψιλό έκανε δουλειά. Αλλά όχι και τίποτα σπουδαία πράγματα λόγω των χαμηλών volt της λιθίου (από 3,6-4,2V). Για κολήσεις που ήθελαν υψηλότερες θερμοκρασίες είχα και ένα πρίζας. Το σκότωσα απλά βάζοντας και μια δεύτερη μπαταρία λιθίου σε σειρά να δω πόσο θα αντέξει (τα volt ανέβαιναν στα 7,2-8,4, οπότε περίμενα ότι ίσως να μου μείνει στο χέρι). Δούλεψε εξαιρετικά, καλύτερα και από αυτό της πρίζας, αλλά ελάχιστα μέχρι να καεί. 4 ώρες πριν, smpt είπε Θα έλεγα να πάρεις ένα καινούριο. Η τιμή του είναι σχεδόν χώμα. https://www.skroutz.gr/c/952/kollitiria/f/1066506/mpatarias.html Αν και θα σου πρότεινα να πάρεις ένα από τα Weller, που είναι γνωστή μάρκα και θα έχεις και ανταλλακτικά Στο τέλος εκεί μάλλον θα καταλήξω. Θα δοκιμάσω την φτηνιάρικη μύτη του ενός ευρώ, δεν έχω ιδέα αν θα δουλέψει, μάλλον δεν θα δουλέψει και μετά θα κοιτάξω για κάποιο άλλο. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2021 από john_dr 1
SilentVoice Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 11 λεπτά πριν, john_dr είπε Από τα Lidl νομίζω το είχα πάρει και εγώ, πριν αρκετά χρόνια, αλλά με τιμή κάτω από τα 10€. Το δούλευα με μπαταρία λιθίου (υπάρχουν σε μέγεθος ΑΑ). Έβαζα μία μέσα και ψιλό έκανε δουλειά. Αλλά όχι και τίποτα σπουδαία πράγματα λόγω των χαμηλών volt της λιθίου (από 3,6-4,2V). Για κολήσεις που ήθελαν υψηλότερες θερμοκρασίες είχα και ένα πρίζας. Το σκότωσα απλά βάζοντας και μια δεύτερη μπαταρία λιθίου σε σειρά να δω πόσο θα αντέξει (τα volt ανέβαιναν στα 7,2-8,4, οπότε περίμενα ότι ίσως να μου μείνει στο χέρι). Δούλεψε εξαιρετικά, καλύτερα και από αυτό της πρίζας, αλλά ελάχιστα μέχρι να καεί. Στο τέλος εκεί μάλλον θα καταλήξω. Θα δοκιμάσω την φτηνιάρικη μύτη του ενός ευρώ, δεν έχω ιδέα αν θα δουλέψει, μάλλον δεν θα δουλέψει και μετά θα κοιτάξω για κάποιο άλλο. Παίζει ένα από εξωτερικό με Type C και δουλεύει και με power bank και με μερικές LiPo. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα βέβαια αλλά έχει αρκετά καλά reviews. Στα 15€ παίζει συνήθως (με κουπονακι) [US$25.99 38% OFF]SQ-D60 60W Digital Soldering Iron Station DC12-24V Type-C Interface 100℃-400℃ Adjustable Temperature Professional Tools from Tools on banggood https://m.banggood.com/SQ-D60-60W-Digital-Soldering-Iron-Station-DC12-24V-Type-C-Interface-100-400-Adjustable-Temperature-p-1653661.html 1
john_dr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 43 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Παίζει ένα από εξωτερικό με Type C και δουλεύει και με power bank και με μερικές LiPo. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα βέβαια αλλά έχει αρκετά καλά reviews. Στα 15€ παίζει συνήθως (με κουπονακι) [US$25.99 38% OFF]SQ-D60 60W Digital Soldering Iron Station DC12-24V Type-C Interface 100℃-400℃ Adjustable Temperature Professional Tools from Tools on banggood https://m.banggood.com/SQ-D60-60W-Digital-Soldering-Iron-Station-DC12-24V-Type-C-Interface-100-400-Adjustable-Temperature-p-1653661.html Ενδιαφέρον. Θα το έχω στα υπόψιν. 1
thanasisxask Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, john_dr είπε Ενδιαφέρον. Θα το έχω στα υπόψιν. Υπάρχουν και τα αερίου, είναι πολύ καλά και δεν σε κρεμάνε. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2021 από thanasisxask 1
dollyyy19 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 μπλεξιμο ειναι αυτα της μπαταριας,που οταν πεσουν οι μπαταριες,τελειωνει και το παραμυθι....εχω 2 μπαταριας των λιντε,με τις μυτουλες που κανουν δεν κανουν για κανα πυκνωτακι.εχω και το αεριου....του κοτσαρω μια φαρδια μυτη και κολαω και καρβουνακια σε μιζα. 1
smpt Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) πάντως εδώ έχει 7 ευρώ https://grobotronics.com/4.8v-8w-zd20d.html έχει και μύτες Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2021 από smpt 1
john_dr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, smpt είπε πάντως εδώ έχει 7 ευρώ https://grobotronics.com/4.8v-8w-zd20d.html έχει και μύτες Δεν ξέρω αν η διάμετρος των μυτών θα ταίριαζε στο δικό μου. Αλλά αν πάρω το εν λόγω, η δυνατότητα να πάρω και 1-2 επιπλέον μύτες θα ήταν στα συν. 1 ώρα πριν, dollyyy19 είπε μπλεξιμο ειναι αυτα της μπαταριας,που οταν πεσουν οι μπαταριες,τελειωνει και το παραμυθι....εχω 2 μπαταριας των λιντε,με τις μυτουλες που κανουν δεν κανουν για κανα πυκνωτακι.εχω και το αεριου....του κοτσαρω μια φαρδια μυτη και κολαω και καρβουνακια σε μιζα. Για αυτό και έπαιζα με μία ΑΑ λιθίου. Οι τρεις μπαταρίες ΑΑ, NiMH ή αλκαλικές, είναι πρόβλημα σε κάθε τέτοια συσκευή, διότι η μία να παρουσιάσει σημάδια κόπωσης, παρασύρει και τις άλλες δύο. Στην περίπτωση των αλκαλικών επιπλέον, το κόστος γίνεται και απαγορευτικό. Από την άλλη, οι NIMH είναι στα 1,2V αντί για τα 1,5V, οπότε αναγκάζεσαι να παίζεις με λιγότερο ρεύμα από αυτό που χρειάζεσαι. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2021 από john_dr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα