Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Όταν φοράς μάσκα και το "δει" το faceID σου ζητάει αμέσως να πληκτρολογήσεις το pin μιας και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου καλύπτονται από τη μάσκα και δεν ξεκλειδώνει απλά με το ...σχήμα του κεφαλιού σου 😛

Πλέον όπως φαίνεται στη σημερινή beta, αν φοράς μάσκα και ταυτόχρονα φοράς και Apple Watch (που προφανώς όσο βρίσκεται στον καρπό σου είναι ξεκλείδωτο) και πας να ξεκλειδώσεις το τηλέφωνο με το Face ID, αυτό θα λειτουργεί άμεσα όπως και χωρίς τη μάσκα σκανάροντας τα υπόλοιπα στοιχεία του προσώπου σου και χρησιμοποιώντας σαν επιπλέον ασφάλεια/πιστοποίηση το Apple Watch. 

Γιατί δεν αρκούν τα μάτια και το υπόλοιπο ορατό μέρος του κεφαλιού για να ξεκλειδώσει? 

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, adi32 said:

Γιατί δεν αρκούν τα μάτια και το υπόλοιπο ορατό μέρος του κεφαλιού για να ξεκλειδώσει? 

Όχι βέβαια μιας και τότε η ασφάλεια του Face ID θα πήγαινε περίπατο. Το Face ID προβάλει πάνω σε όλα τα σημεία του προσώπου χιλιάδες κουκίδες που στη συνέχεια διαβάζει η κάμερα υπερύθρων ώστε να φτιάξει ένα λεπτομερές 3d μοντέλο του προσώπου. H μάσκα καλύπτει πάνω απο το μισό του προσώπου...

face_id.jpg

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Όχι βέβαια μιας και τότε η ασφάλεια του Face ID θα πήγαινε περίπατο. Το Face ID προβάλει πάνω σε όλα τα σημεία του προσώπου χιλιάδες κουκίδες που στη συνέχεια διαβάζει η κάμερα υπερύθρων ώστε να φτιάξει ένα λεπτομερές 3d μοντέλο του προσώπου. H μάσκα καλύπτει πάνω απο το μισό του προσώπου...

face_id.jpg

Στο Android προφανώς λειτουργεί αλλιώς και με μάσκα και σε σκοτεινό δωμάτιο ξεκλειδώνει μια χαρά 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

face_id.jpg

Εδώ να πούμε οτι τα περισσότερα συστήματα χρησιμοποιούν κυρίως τη πληροφορία του τριγώνου μάτια - μύτη για να προσδιορίσουν το πρόσωπο, κυρίως γιατί η περιοχή γύρω απο το στόμα αλλάζει συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση, το touch id ήταν πολύ πιο πρακτικό και ελπίζω και εύχομαι να επιστρέψει - ειδικά αν σημαίνει οτι θα εξαφανιστεί το απαίσιο notch.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, adi32 said:

Στο Android προφανώς λειτουργεί αλλιώς και με μάσκα και σε σκοτεινό δωμάτιο ξεκλειδώνει μια χαρά 

Και με λιγότερη ασφάλεια μιας και δεν έχει καμία σχέση με το Face ID. Μια τεχνολογία παρόμοια με το Face ID, δεν υπάρχει περίπτωση να σου ξεκλειδώσει το τηλέφωνο ενώ φοράς μάσκα. 

By the way, προφανώς λειτουργεί και σε απόλυτο σκοτάδι μιας και οι κουκίδες που βλέπεις στο video είναι υπέρυθρες... :) 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, billdanos είπε

face_id.jpg

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μιλάμε για ανούσια υπερβολική ασφάλεια;

Θα ξαναπώ ότι δέχομαι πως δουλεύει τέλεια στο σκοτάδι κάτι που δεν γίνεται στα android που δουλεύουν με φωτογραφία στην ουσία.

Όμως νομίζεις ότι μπορείς να ξεκλειδώσεις εύκολα ένα android  (το οποίο δουλεύει μια χαρά με μάσκα) ή θεωρείς ότι χρειάζεται η τόση ασφάλεια; 

• Confused 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Και με λιγότερη ασφάλεια μιας και δεν έχει καμία σχέση με το Face ID. Μια τεχνολογία παρόμοια με το Face ID, δεν υπάρχει περίπτωση να σου ξεκλειδώσει το τηλέφωνο ενώ φοράς μάσκα. 

By the way, προφανώς λειτουργεί και σε απόλυτο σκοτάδι μιας και οι κουκίδες που βλέπεις στο video είναι υπέρυθρες... :) 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Αυτό είναι δική σου υπόθεση

Γιατί να μην μπορεί; 

Αν διαβάσει δηλαδή το μισό σου πρόσωπο έχει μισή ασφάλεια; Αυτό είναι ανοησία

Το πιο πιθανό είναι ότι βαριουνται, κάποια στιγμή θα το παρουσιάσουν και αυτό ως καινοτομία..

• Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, logistoulis said:

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μιλάμε για ανούσια υπερβολική ασφάλεια;

Θα ξαναπώ ότι δέχομαι πως δουλεύει τέλεια στο σκοτάδι κάτι που δεν γίνεται στα android που δουλεύουν με φωτογραφία στην ουσία.

Όμως νομίζεις ότι μπορείς να ξεκλειδώσεις εύκολα ένα android  (το οποίο δουλεύει μια χαρά με μάσκα) ή θεωρείς ότι χρειάζεται η τόση ασφάλεια; 

Η apple έφτιαξε ένα ασφαλές σύστημα οπτικής αναγνώρισης γιατί αυτό ήθελε να κάνει... Κάποιος που δεν ανησυχεί, μπορεί απλά να απενεργοποιήσει ακόμη και το pin! :) 

Για εμένα είναι πολύ πιο πρακτικό από το Touch ID μιας και αρκεί απλά να φέρω μπροστά μου το τηλέφωνο και να ξεκλειδώσει χωρίς καν να πατήσω ή να αγγίξω κάποιο κουμπί.

Κάποιον μπορεί να μην τον βολεύει προφανώς... 

6 minutes ago, icystack said:

Αυτό να το έχεις σαν μέτρο σύγκρισης με την ασφάλεια που σου προσφέρει η οπτική αναγνώριση στο android... 😛 

6 minutes ago, logistoulis said:

Αυτό είναι δική σου υπόθεση

Γιατί να μην μπορεί; 

Αν διαβάσει δηλαδή το μισό σου πρόσωπο έχει μισή ασφάλεια; Αυτό είναι ανοησία

Το πιο πιθανό είναι ότι βαριουνται, κάποια στιγμή θα το παρουσιάσουν και αυτό ως καινοτομία..

Σου παρουσίασα όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία του Face ID. Αν τώρα εσύ δεν έδωσες σημασία σε τίποτα και θεωρείς πχ πως 10 σημεία ελέγχου είναι το ίδιο ασφαλή με τα 1000, είναι καθαρά δικό σου θέμα! :) 

Είναι σα να μου λες πως ένα 4ψηφιο pin είναι το ίδιο με ένα 10ψήφιο...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα και του android είναι αρκούντως ικανοποιητική για το 99.999999% του κόσμου..

Το βασικό θετικό των iphone είναι ότι λειτουργεί σωστά στο σκοτάδι, η ασφάλεια είναι να χαμε να λέγαμε .

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρεις το κινητό μου και να δεις τα αρχεία μου εσύ σαν ένας άλλος μέσος άνθρωπος

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Η apple έφτιαξε ένα ασφαλές σύστημα οπτικής αναγνώρισης γιατί αυτό ήθελε να κάνει... Κάποιος που δεν ανησυχεί, μπορεί απλά να απενεργοποιήσει ακόμη και το pin! :) 

Για εμένα είναι πολύ πιο πρακτικό από το Touch ID μιας και αρκεί απλά να φέρω μπροστά μου το τηλέφωνο και να ξεκλειδώσει χωρίς καν να πατήσω ή να αγγίξω κάποιο κουμπί.

Κάποιον μπορεί να μην τον βολεύει προφανώς... 

Αυτό να το έχεις σαν μέτρο σύγκρισης με την ασφάλεια που σου προσφέρει η οπτική αναγνώριση στο android... 😛 

Δεν το έχω ως μέτρο σύγκρισης και δε σκέφτομαι οπαδικά.
Προσωπικά προτιμώ το fingerprint scan και όχι το face scan. Όμως υπάρχουν και android / windows συσκευές που χρησιμοποιούν depth sensing. Το xbox 360 το έκανε πολλά χρόνια πριν το iphone.

Αυτό που σου λέει το video είναι οτι έχει λίγο-πολύ τα ίδια προβλήματα ασφάλειας με το touch id. Αν έχεις πρόσβαση στον χρήστη, μπορείς με ένα μοντέρνο κινητό να πάρεις φωτογραμμετρικό scan και να φτιάξεις μια μάσκα. Η οποία, όπως βλέπεις, δεν χρειάζεται να έχει παντού χρώμα.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, icystack said:

Δεν το έχω ως μέτρο σύγκρισης και δε σκέφτομαι οπαδικά.
Προσωπικά προτιμώ το fingerprint scan και όχι το face scan. Όμως υπάρχουν και android / windows συσκευές που χρησιμοποιούν depth sensing. Το xbox 360 το έκανε πολλά χρόνια πριν το iphone.

Αυτό που σου λέει το video είναι οτι έχει λίγο-πολύ τα ίδια προβλήματα ασφάλειας με το touch id. Αν έχεις πρόσβαση στον χρήστη, μπορείς με ένα μοντέρνο κινητό να πάρεις φωτογραμμετρικό scan και να φτιάξεις μια μάσκα. Η οποία, όπως βλέπεις, δεν χρειάζεται να έχει παντού χρώμα.

Δεν είπε ποτέ κανείς (ούτε η ίδια η apple) πως το Face ID (όπως και το touch) είναι 100% ασφαλές. Προσπάθησε όμως να φτιάξει ένα ασφαλές σύστημα αναγνώρισης με παρόμοια ασφάλεια με το Touch ID και το έκανε πάρα πολύ καλά, σε αντίθεση με το android που στη βιασύνη να έχουν κάτι παρόμοιο, έκαναν κάτι λιγότερο ασφάλες που αν θυμαστε στις πρώτες εκδόσεις του ξεκλείδωνε και με μια απλή φωτογραφία! Τα videos που εβαλες με το ξεκλείδωμα με τεχνητό μοντέλο έχει πολλές παραμέτρους (που βαριέμαι να τις γράψω πάλι) που δεν θα τις κάνει κανείς απλός χρήστης που απλά θέλει πρόσβαση στη συσκευή σου! Αν τη θέλει το fbi, προφανώς δεν σε σώζει τίποτα...

Εγώ απλά εξήγησα το πως λειτουργεί το Face ID  και βάλατε στην εξίσωση "τα οπαδιλίκια"...

Sorry guys, μεγάλωσα αρκετά και δεν έχω την όρεξη που είχα πριν 20 χρόνια! 😛 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, billdanos είπε

Σου παρουσίασα όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία του Face ID. Αν τώρα εσύ δεν έδωσες σημασία σε τίποτα και θεωρείς πχ πως 10 σημεία ελέγχου είναι το ίδιο ασφαλή με τα 1000, είναι καθαρά δικό σου θέμα! :) 

Είναι σα να μου λες πως ένα 4ψηφιο pin είναι το ίδιο με ένα 10ψήφιο...

Γνωρίζω μια χαρά το ποσό ανώτερο είναι το σύστημα της apple, απλά το θεωρώ περιττό (πλην το ζήτημα του σκοταδιού). 

Και περιττό δεν το θεωρώ από άποψη χρηστικότητας (για το σκοτάδι θα πω πάλι) , αλλά για το θέμα της ασφάλειας.

Μπορεί να το ξεκλειδώσει κάποιος έτσι απλά; Μάλλον όχι, οπότε κερδίζω στο ότι δεν έχω ένα τεράστιο notch ας πούμε που το βρίσω πιο σημαντικό από την υπέρμετρη ασφάλεια, και δουλεύει μια χαρά με μάσκα οπότε είναι και πιο πρακτικό αυτή την εποχή τις περισσότερες ώρες της ημέρας..

Το ίδιο ισχύει και για έναν αισθητήρα με αποτύπωμα κάτω από την οθόνη, θεωρητικά είναι λιγότερο ασφαλής σε σχέση με έναν ultrasonic, στην πράξη δεν παίζει να παραβιαστεί.

Όσο για τα τετραψήφια pin θα σου θυμίσω ότι με αυτά φυλάσσονται τα πραγματικά λεφτά μας (χρεωστικές) , το να έχουμε σούπερ ασφάλεια για τις φωτογραφίες της γκόμενας μας ή ακόμα και τα εταιρικά μας mail με αφήνει ασυγκίνητο συγκριτικά με το να μου κλέψει κάποιος την κάρτα και να μου σηκώσει χρήμα.

Συνεπώς η ασφάλεια που γενικά υπάρχει στα δεδομένα μας είναι αρκετά ικανοποιητική, δέχομαι να θαυμάζουμε κάτι από άποψη τεχνολογικής υπεροχής αλλά η πραγματική σημασία που έχει κάτι τέτοιο είναι υπό συζήτηση

Επεξ/σία από logistoulis
  • Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, logistoulis said:

Γνωρίζω μια χαρά το ποσό ανώτερο είναι το σύστημα της apple, απλά το θεωρώ περιττό (πλην το ζήτημα του σκοταδιού). 

Και περιττό δεν το θεωρώ από άποψη χρηστικότητας (για το σκοτάδι θα πω πάλι) , αλλά για το θέμα της ασφάλειας.

Μπορεί να το ξεκλειδώσει κάποιος έτσι απλά; Μάλλον όχι, οπότε κερδίζω στο ότι δεν έχω ένα τεράστιο notch ας πούμε που το βρίσω πιο σημαντικό από την υπέρμετρη ασφάλεια.

Το ίδιο ισχύει και για έναν αισθητήρα με αποτύπωμα κάτω από την οθόνη, θεωρητικά είναι λιγότερο ασφαλές σε σχέση με έναν ultrasonic, στην πράξη δεν παίζει να παραβιαστεί.

Όσο για τα τετραψήφια pin θα σου θυμίσω ότι με αυτά φυλάσσονται τα πραγματικά λεφτά μας (χρεωστικές) , το να έχουμε σούπερ ασφάλεια για τις φωτογραφίες της γκόμενας μας ή ακόμα και τα εταιρικά μας mail με αφήνει ασυγκίνητο συγκριτικά με το να μου κλέψει κάποιος την κάρτα και να μου σηκώσει χρήμα.

Συνεπώς η ασφάλεια που γενικά υπάρχει στα δεδομένα μας είναι αρκετά ικανοποιητική, δέχομαι να θαυμάζουμε κάτι από άποψη τεχνολογικής υπεροχής αλλά η πραγματική σημασία που έχει κάτι τέτοιο είναι υπό συζήτηση

Εδώ όμως ισχύει απλά το "περί ορέξεως" και όχι οι τεχνικές λεπτομέρειες που αναλύουμε τόση ώρα!

Τα τραπεζικά συστήματα που αναφέρεις δεν λειτουργούν μόνο με ένα 4ψηφιο pin αλλά μαζί με επιπλέον στοιχεία. Η τεχνολογία προχωράει και μαζί με αυτή και οι δυνατότητες/εργαλεία ξεκλειδώματος. Γι'αυτό και πλέον έχουμε και 2step authentications και push notifications, και sms alerts, κλπ κλπ κλπ γιατί πολύ απλά δεν αρκεί ένα απλό pin ώστε να είσαι ασφαλής... 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν είπε ποτέ κανείς (ούτε η ίδια η apple) πως το Face ID (όπως και το touch) είναι 100% ασφαλές. Προσπάθησε όμως να φτιάξει ένα ασφαλές σύστημα αναγνώρισης με παρόμοια ασφάλεια με το Touch ID και το έκανε πάρα πολύ καλά, σε αντίθεση με το android που στη βιασύνη να έχουν κάτι παρόμοιο, έκαναν κάτι λιγότερο ασφάλες που αν θυμαστε στις πρώτες εκδόσεις του ξεκλείδωνε και με μια απλή φωτογραφία! Τα videos που εβαλες με το ξεκλείδωμα με τεχνητό μοντέλο έχει πολλές παραμέτρους (που βαριέμαι να τις γράψω πάλι) που δεν θα τις κάνει κανείς απλός χρήστης που απλά θέλει πρόσβαση στη συσκευή σου! Αν τη θέλει το fbi, προφανώς δεν σε σώζει τίποτα...

Εγώ απλά εξήγησα το πως λειτουργεί το Face ID  και βάλατε στην εξίσωση "τα οπαδιλίκια"...

Sorry guys, μεγάλωσα αρκετά και δεν έχω την όρεξη που είχα πριν 20 χρόνια! 😛 

Ξέρεις γιατί μπήκε το οπαδιλίκι? Γιατί η τεχνολογία  αυτή υπάρχει απο το Kinect του Xbox 360, και είναι ακριβώς - μα ακριβώς - η ίδια.

Επίσης, γιατί όταν έχουμε αποδείξεις οτι σπάει με απλό τρόπο, δε χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε την corporate καραμέλα της Apple. Είμαστε καλύτεροι απο αυτό.

Έχει αποδειχτεί οτι σπάει με παρόμοιο - ή και λιγότερο -  effort απο το fingerprint, γιατί ο καθένας μπορεί να σκανάρει το πρόσωπό σου με το κατάλληλο κινητό στις μέρες μας, χωρίς να το ξέρεις - ενώ δε μπορεί να κάνει το ίδιο με το δάχτυλό σου. Άρα, το να μιλάμε για ασφάλεια με διθυραμβικό ύφος αυτόματα κατατάσει το argument στην κατηγορία "οπαδικό".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...