Panas22 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Πριν ένα χρόνο αγόρασα ένα laptop το οποίο φοράει έναν ssd hynix και έναν εξωτερικό μηχανικό όπου αποθηκεύω τα αρχεία μου. Από το hd sentinel έβλεπα ότι στην αρχή κάθε 2 περίπου μήνες το ποσοστό υγείας του ssd έπεφτε κατά 1%. Τελευταία παρατήρησα ότι p;eftei 1% κάθε 10 μέρες περίπου. Είναι πλέον στο 87%. Να ανησυχώ και να ψάχνω για αντικατάσταση ή είναι φυσιολογικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Panas22 είπε είναι φυσιολογικό; Πόσα GB γράφονται σε αυτές τις 10 μέρες; 7 λεπτά πριν, Panas22 είπε έναν εξωτερικό μηχανικό όπου αποθηκεύω τα αρχεία μου. Είναι σίγουρο; Έτσι την έπαθε ένα μέλος τον περασμένο μήνα. Έχει ενεργοποιηθεί το trim; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panas22 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Στον εξωτερικό το τελευταίο που κατέβασα ήταν το witcher III καμιά 30 αριά GB αλλά πήγαν στον εξωτερικό ή τουλάχιστον εκεί επέλεξα να πάνε. Τι είναι το trim; Πάντως μου έκανε εντύπωση πως παρά το γεγονός ότι το κατέβασα δεν άλλαξε ούτε η χωρητικότητα του ενός ούτε του άλλου σκληρού 51 λεπτά πριν, Panas22 είπε Στον εξωτερικό το τελευταίο που κατέβασα ήταν το witcher III καμιά 30 αριά GB αλλά πήγαν στον εξωτερικό ή τουλάχιστον εκεί επέλεξα να πάνε. Τι είναι το trim; Πάντως μου έκανε εντύπωση πως παρά το γεγονός ότι το κατέβασα δεν άλλαξε ούτε η χωρητικότητα του ενός ούτε του άλλου σκληρού Τσέκαρα για το trim τελικά και είναι ενεργοποιημένο. Τσέκαρα για optimize και μου λεεί ότι χρειάζεται και έχει να γίνει 32 μέρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Στις 30/1/2021 στις 4:43 ΜΜ, Panas22 είπε Τσέκαρα για optimize Των Windows; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panas22 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Των Windows; Για ον σκληρό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Ναι, εννοώ με το εργαλείο των Windows πρώην defrag; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panas22 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 11 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Ναι, εννοώ με το εργαλείο των Windows πρώην defrag; Ναι με δεξί κλίκ το είδα και μου έγραφε αυτό σε παρένθεση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Στους SSD ''απαγορεύεται'' το Optimization. Τους φθείρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panas22 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Στους SSD ''απαγορεύεται'' το Optimization. Τους φθείρει. Όχι εγώ δεν το έχω κάνει λες να έχει ενεργοποιηθεί και να γίνεται αυτόματα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Αν δεν έχετε πειράξει κάτι κατά την εγκατάσταση θα είναι ενεργοποιημένο, αλλά δε νομίζω να κάνει κάτι. Εγώ το έχω απενεργοποιήσει: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panas22 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Αν δεν έχετε πειράξει κάτι κατά την εγκατάσταση θα είναι ενεργοποιημένο, αλλά δε νομίζω να κάνει κάτι. Εγώ το έχω απενεργοποιήσει: Τι να πω θα το απενεργοποιήσω. Λες να είναι φυσιολογικό να πέφτει τόσο γρήγορα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
V.I.Smirnov Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα windows 10 εντοπίζουν αν ο δίσκος είναι SSD ή ΗDD. Aν είναι SSD εφαρμόζουν ΤRIM, όχι defrag. Kαι το TRIM επιβάλλεται να γίνεται τακτικά - ακριβώς για την αύξηση της ζωής του SSD. Ο λόγος που η υγεία του SSD μειώνεται είναι λόγω των εγγραφών. Τα Windows γράφουν πολλή σαβούρα, GB σε κάθε session λειτουργίας, παρόλο που δεν φαίνεται άμεσα. Π.χ., στο μηχάνημά μου αυτή τη στιγμή, μετά από 1 μέρα και 17 ώρες συνεχούς λειτουργίας έχουν γραφεί 3.96 GB, με κύρια χρήση το browsing και κάποια video στο youtube. Μόνον μείωση των εγγραφών θα σταματήσει την πτώση. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνον με χρήση κάποιου ramdisk ή/και με το Shadow Defender που έχει ram cache (η πιο δραστική λύση). Αλλιώς ξεχνάς το όλο θέμα, και όταν ο δίσκος χαλάσει βάζεις άλλον. Έχει σχολιαστεί και σε άλλα threads. Με την παραπάνω πρακτική, ο δικός μου δίσκος του λειτουργικού, μετά από 5 μήνες χρήσης, έχει γράψει μόλις 620 GB . - Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2021 από V.I.Smirnov Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panas22 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Τα windows 10 εντοπίζουν αν ο δίσκος είναι SSD ή ΗDD. Aν είναι SSD εφαρμόζουν ΤRIM, όχι defrag. Kαι το TRIM επιβάλλεται να γίνεται τακτικά - ακριβώς για την αύξηση της ζωής του SSD. Ο λόγος που η υγεία του SSD μειώνεται είναι λόγω των εγγραφών. Τα Windows γράφουν αμέτρητη σαβούρα, GB σε κάθε session λειτουργίας, παρόλο που δεν φαίνεται άμεσα. Μόνον μείωση των εγγραφών θα σταματήσει την πτώση. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνον με χρήση κάποιου ramdisk ή με το Shadow Defender (η πιο δραστική λύση). Αλλιώς ξεχνάς το όλο θέμα, και όταν ο δίσκος χαλάσει βάζεις άλλον. Έχει σχολιαστεί και σε άλλα threads. Με την παραπάνω πρακτική, ο δικός μου δίσκος του λειτουργικού, μετά από 5 μήνες χρήσης, έχει γράψει μόλις 620 GB. - Επειδή είμαι άσχετος με το θέμα και ειλικρινά δεν κατάλαβα και πολλά μάλλον θα το αφήσω ως έχει και θα έχω το νου μου όταν θα χρειαστεί αντικατάσταση. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fujitsuA530 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δεν είναι φυσιολογικό να πέφτει τόσο γρήγορα. Πρέπει να δεις τι είναι αυτό που κάνει τόσες πολλές εγγραφές και αν είναι δυνατόν να το απενεργοποιήσεις. Μπορείς μέσα από το task bar (διαχείριση εργασιών) να παρακολουθήσεις για λίγο τη δραστηριότητα του δίσκου και κυρίως ποια προγράμματα γράφουν διαρκώς στον ssd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panas22 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, fujitsuA530 είπε Δεν είναι φυσιολογικό να πέφτει τόσο γρήγορα. Πρέπει να δεις τι είναι αυτό που κάνει τόσες πολλές εγγραφές και αν είναι δυνατόν να το απενεργοποιήσεις. Μπορείς μέσα από το task bar (διαχείριση εργασιών) να παρακολουθήσεις για λίγο τη δραστηριότητα του δίσκου και κυρίως ποια προγράμματα γράφουν διαρκώς στον ssd. Τι να παρατηρήσω δηλαδή; 2 λεπτά πριν, Panas22 είπε Τι να παρατηρήσω δηλαδή; λέτε να φταίει αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα