Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε παιδιά.

Ασχολούμαι με την επεξεργασία βίντεο συνήθως η ανάλυση που τους δίνω είναι full hd , αλλά μετά την αναβάθμιση έχω επιχειρήσει και 4k.

Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το Adobe Premiere και στο παλιότερο σύστημα που είχα , με την ίδια κάρτα γραφικών, ένα βίντεο των 2 ωρών και 45 λεπτών μου έπαιρνε γύρω στις 5 - 6 ώρες για να ετοιμαστεί σε ανάλυση 1080p. Στο καινούριο σύστημα γύρω στις 1 1/2 ώρες.

Στο καινούριο σύστημα πάλι, ένα βιντεάκι από video game το οποίο παίχτηκε σε ultra με ανάλυση 4k κι ήταν μισής ώρας , ετοιμάστηκε σε 49 λεπτά περίπου.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν πρέπει να ρυθμίσω είτε στο ίδιο το πρόγραμμα , είτε σε κάποιο από τα υποσυστήματα ώστε να πετύχω πιο γρήγορη διαδικασία με όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα;

Ο υπολογιστής μου φέρει τα παρακάτω:

GPU : GIGABYTE GEFORCE RTX 2060 GAMING OC PO 6GB

CPU : AMD Ryzen 7 2700X

Motherboard Asus Rog Crosshair VII Hero

RAM : 2 Χ Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3200MHz και 1 Χ HYPERX 8GB 3200MHZ DDR4 FURY . Σύνολο 24Gbs.

SSD λειτουργικού : SSD M.2 SAMSUNG 970 EVO PLUS

Λειτουργικό σύστημα : Windows 10

Τα projects του Premiere είναι αποθηκευμένα σε SSD WESTERN DIGITAL 500Gb ,όπου και γίνεται το export των βίντεο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

istockphoto-904273430-612x612.jpg

Επεξ/σία από dum83
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ορισεις υψηλη προτεραιοτητα στην εφαρμογη,να κοιταξεις λιγακι τα timings στις μνημες.

Eπισης εαν θυμαμαι καλα μπορεις να ορισεις το ποσοστο της μνημης που χρησιμοποιει η εφαρμογη οταν δουλευει,πχ εχεις 24 δεσμευεις τα 20 για οταν δουλευεις.

Εννοειται να εχεις ενεργοποιησει το mercury playback engine gpu acceleration.

Νομιζω επισης οτι ειναι καλυτερο το αρχειο που δουλευεις να ειναι στον εναν δισκο και να κανει export σε αλλον.

Επεξ/σία από JDROGAS
Δημοσ.
3 ώρες πριν, JDROGAS είπε

Να ορισεις υψηλη προτεραιοτητα στην εφαρμογη,να κοιταξεις λιγακι τα timings στις μνημες.

Eπισης εαν θυμαμαι καλα μπορεις να ορισεις το ποσοστο της μνημης που χρησιμοποιει η εφαρμογη οταν δουλευει,πχ εχεις 24 δεσμευεις τα 20 για οταν δουλευεις.

Εννοειται να εχεις ενεργοποιησει το mercury playback engine gpu acceleration.

Νομιζω επισης οτι ειναι καλυτερο το αρχειο που δουλευεις να ειναι στον εναν δισκο και να κανει export σε αλλον.

Αυτό είναι μέσα στο Premiere.
Ναι θα το κοιτάξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...