orestispr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους. Δεν ξέρω αν έχω επιλέξει τη σωστή κατηγορία για την απορία μου. Θέλω να αλλάξω σκληρό δίσκο στο λάπτοπ μου. Είχα αγοράσει το λάπτοπ με εγκατεστήμενα τα windows 10. Τώρα που θα αλλάξω σκληρό δίσκο θα μπορέσω να εγκαταστήσω πάλι τα windows αυθεντικα ή τα χάνω;
Xristaras12 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 θα πρέπει να περάσεις την ίδια έκδοση με αυτή που υπάρχουν στον φορητό υπολογιστή για να ενεργοποιηθεί το κλειδί. Επίσης κατα την ολοκλήρωση εγκατάστασης θα σου ζητήσει κλειδί, εκεί πατας την επιλογή που έχει κάτω (νομίζω γράφει δεν διαθέτω κλειδί) και όταν μπει στο λειτουργικό και στο ίντερνετ θα δεις οτι υπάρχει ψηφιακή άδεια ενεργοποιημένη.
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, orestispr είπε Τώρα που θα αλλάξω σκληρό δίσκο θα μπορέσω να εγκαταστήσω πάλι τα windows αυθεντικα ή τα χάνω; Βάζετε το κλειδί κατά την εγκατάσταση και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και συνδεθείτε στο internet θα ενεργοποιηθούν αυτόματα.
orestispr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, οπότε προχωράω κανονικά.
kormos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 5 ώρες πριν, orestispr είπε Καλησπέρα σε όλους. Δεν ξέρω αν έχω επιλέξει τη σωστή κατηγορία για την απορία μου. Θέλω να αλλάξω σκληρό δίσκο στο λάπτοπ μου. Είχα αγοράσει το λάπτοπ με εγκατεστήμενα τα windows 10. Τώρα που θα αλλάξω σκληρό δίσκο θα μπορέσω να εγκαταστήσω πάλι τα windows αυθεντικα ή τα χάνω; Κατεβάζεις από τη Microsoft το τελευταίο iso με τα Windows. Αφού κανείς την γνωστή διαδικασία και το "κάψεις" σε ένα USB stick ξεκινάς την εγκατάσταση. Από τη στιγμή που είχε προεγκατεστημένα Windows 10 αυτόματα κατά τη διαδικασία θα βρει και την σωστή έκδοση, δεν θα σε ρωτήσει... Όταν θα συνδεθείς στο ίντερνετ για πρώτη φορά αυτόματα θα ενεργοποιηθούν. *Κατά την εγκατάσταση μην το συνδέσεις σε δίκτυο. https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10ISO
micos000 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 5 ώρες πριν, orestispr είπε Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, οπότε προχωράω κανονικά. Μόνο να προσέξεις στην αρχή που θα σου ζητήσει έκδοση να επιλέξεις την ίδια που έχεις ήδη, μάλλον την home έχεις. Το αν είναι 32-64 bit ή σε ποια γλώσσα δεν παίζουν ρόλο. Κατά τ' άλλα ότι είπαν και οι υπόλοιποι και στην αρχή που θα σου ζητήσει κλειδί μην ψάχνεσαι, απλά πάτα "Δεν διαθέτω..." και προχώρα. Αν θέλεις την συμβουλή μου, μην συνδεθείς στο ίντερνετ πριν ολοκληρώσεις την εγκατάσταση και μπεις στο dekstop γιατί θα σε πρήξει για να κάνεις λογαριασμό microsoft. Αν όμως έχεις ήδη στο υπάρχων λάπτοπ τότε συνδέσου όταν στο ζητήσει και βάλει όνομα χρήστη και κωδικό κανονικά.
BadBoy Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Αν πρόκειται για μια απλή αλλαγή σκληρού, γιατί δεν κάνεις μια κλωνοποίηση για να αποφύγεις όλη τη διαδικασία επανεγκατάστασης; Εκτός και αν υπάρχουν και άλλα θέματα.
freeddommm Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Καλησπερα στην ομαδα σκεφτομαι και εγω να αλλαξω σκληρο στο λαπ τοπ μου....Εχω ενα λενοβο g510 16 ραμ με εναν 850 evo μεσα αλλα με τα χρονια βλεπω πως το μηχανημα αργει γενικοτερα...Σκεφτομαι να παρω τον evo 870 τον 250 στα 48 ευρω ...Βασικα ισως φταιει οτι τον εχω και τιγκα τον 850 στο προγραμμα της samsung magician μου βγαζει Good στην υγεια τα φωτα σας θα δω διαφορα αν παρω τον 870?
BadBoy Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, freeddommm είπε Καλησπερα στην ομαδα σκεφτομαι και εγω να αλλαξω σκληρο στο λαπ τοπ μου....Εχω ενα λενοβο g510 16 ραμ με εναν 850 evo μεσα αλλα με τα χρονια βλεπω πως το μηχανημα αργει γενικοτερα...Σκεφτομαι να παρω τον evo 870 τον 250 στα 48 ευρω ...Βασικα ισως φταιει οτι τον εχω και τιγκα τον 850 στο προγραμμα της samsung magician μου βγαζει Good στην υγεια τα φωτα σας θα δω διαφορα αν παρω τον 870? Οι SSD όσο πιο γεμάτοι είναι, τόσο χειρότερες επιδόσεις έχουν. Πάρε τον 500, μην πάρεις 250.
andreas1gr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, freeddommm είπε Καλησπερα στην ομαδα σκεφτομαι και εγω να αλλαξω σκληρο στο λαπ τοπ μου....Εχω ενα λενοβο g510 16 ραμ με εναν 850 evo μεσα αλλα με τα χρονια βλεπω πως το μηχανημα αργει γενικοτερα...Σκεφτομαι να παρω τον evo 870 τον 250 στα 48 ευρω ...Βασικα ισως φταιει οτι τον εχω και τιγκα τον 850 στο προγραμμα της samsung magician μου βγαζει Good στην υγεια τα φωτα σας θα δω διαφορα αν παρω τον 870? Κάνε μια καθαρή εγκατάσταση και άδειασε τον δίσκο σου... Θα αφήσεις τουλάχιστον 20-30% ελεύθερο χώρο. Οπότε αν θέλεις και τα αρχεία σου πήγαινε σε 1tb ή πάρε εξωτερικό σκληρό. https://www.skroutz.gr/s/21068936/Crucial-BX500-SSD-1-0TB-2-5-CT1000BX500SSD1.html Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2021 από andreas1gr
micos000 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, freeddommm είπε Καλησπερα στην ομαδα σκεφτομαι και εγω να αλλαξω σκληρο στο λαπ τοπ μου....Εχω ενα λενοβο g510 16 ραμ με εναν 850 evo μεσα αλλα με τα χρονια βλεπω πως το μηχανημα αργει γενικοτερα...Σκεφτομαι να παρω τον evo 870 τον 250 στα 48 ευρω ...Βασικα ισως φταιει οτι τον εχω και τιγκα τον 850 στο προγραμμα της samsung magician μου βγαζει Good στην υγεια τα φωτα σας θα δω διαφορα αν παρω τον 870? Βασικά, δεν είπες ποια είναι τα χαρακτηριστικά του lenovo. Αν είναι αυτό με τον i5 4ης γενιάς και με τα 16gb ram που έχεις θα έπρεπε να πετάει. Έχω dell i5 2ης γενιάς με 8gb ram και wd blue ssd 250gb και είναι υπέροχο. Ισχύει πάντως αυτό που είπαν τα παιδιά παραπάνω για το πόσο γεμάτος είναι ο ssd. Θέλει ένα 20% ελεύθερο χώρο όπως αλλιώς οι επιδώσεις του πέφτουν αρκετά. Αν τον έχεις γεμάτο με φωτογραφίες, βίντεο και ταινίες, καλά είναι να πάρεις έναν εξωτερικό δίσκο 2.5'' ή αν είχε μηχανικό δίσκο το λάπτοπ και είναι λειτουργικός να πάρεις μια θήκη και να τον κάνεις εξωτερικό για να ξεφορτώσεις εκεί τα αρχεία σου, γιατί αν τα έχεις όλα στον ssd ΠΡΟΣΕΧΕ. Δε θέλει πολύ να χτυπήσει ο δίσκος ή να τσιμπήσεις κανένα ransomware και να τα χάσεις όλα. Αν θέλεις πάντως και το λάπτοπ έχει dvd-rw, μπορείς να πάρεις ένα hdd caddy και να βάλεις εκεί έναν μηχανικό δίσκο για αποθήκευση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα