Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Πόσες μοίρες κλίση είχε που ηταν μικρή και για αυτό έμπαζε νερα?

Πόσες μοίρες κλίση ?

11 με 12% εχω την εντύπωση , πολύ μικρή δυστυχώς δεν είχα περισσότερα περιθώρια κατά την αρχικη κατασκευή η σκεπή κοίταζε Βόρεια και το εξοχικό είναι εκτεθειμένο στα μελτέμια του Αιγαίου οπότε είχα σοβαρό πρόβλημα και σωθηκα κυριολεκτικά με το πάνελ.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Το κόστος για νεα κεραμοσκεπή πάντως, ειναι περίπου 80€/m2 με μόνωση (+ΦΠΑ)

Οι διαστασεις στο κλιμακοστασιο, ειναι 4,40m x 2m. Δηλαδη πες 9 τετραγωνικα; Αλλα δεν θα βαλουμε και οτι δεν ειναι 'συριζα' στον τοιχο εξωτερικα αλλα εξεχει και λιγο; Να πουμε δηλαδη χονδρικα οτι ειναι 10τετραγωνικα;

Αν ειναι οντως αυτη η τιμη, τοτε....δεν πρεπει να με εκλεψαν! (ενα αλλο θεμα που με απασχολει). Γιατι πληρωσα, για το πανελ, εργατικα για 2 ημερες 2 ατομα, μαζεμα μπαζων στο τελος απο 3ο ατομο και οτι εξτρα (αφρος παντου μεταξυ σκεπης και πανελ, καθως και τσιμεντο μεταξυ σκεπης και πανελ), ολα μου πηγαν στα 900 ευρω.

Αν ειναι οπως τα λες, ακουγεται λογικη τιμη.

Βεβαια, δεν ξερω πχ αν εφτιαχνα κεραμοσκεπη ποσο θα πηγαινε. Και δεν ξερω αν για τα ιδια χρηματα, θα μπορουσε να γινει κατι αλλο, καλυτερο (αλλα οπως ειπαμε πολλες φορες, υπαρχει υποκειμενικοτητα σε αυτο....debate αποψεων). Ή, αν θα μπορουσε να δωσω πολυ λιγοτερα σε αλλη λυση, οταν μιλαμε για κατι καινουργιο-αντικατασταση και οχι για ξερη επισκευη κεραμιδιων εκει που ειχε θεμα(προφανως η επισκευη θα ηταν η φτηνοτερη δυνατη λυση).

Εσυ τι λες;

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.

Δεν έχει κανένα νόημα ο προβληματισμός σου. Αφου σου αρεσει το αποτέλεσμα και εισαι ικανοποιημένος απο οτι καταλαβαίνω δεν εχει κανενα νόημα να σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να εκανες. Δεν εχεις καν την εμπειρία να ξέρεις οπότε αναγκαστικά επιλέγεις οτι σου πει ο μάστορας. Η τιμή οκ μου φαίνεται .. τα πάνελ έχουν ακριβυνει πολυ

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, mindreader είπε

Οι διαστασεις στο κλιμακοστασιο, ειναι 4,40m x 2m. Δηλαδη πες 9 τετραγωνικα; Αλλα δεν θα βαλουμε και οτι δεν ειναι 'συριζα' στον τοιχο εξωτερικα αλλα εξεχει και λιγο; Να πουμε δηλαδη χονδρικα οτι ειναι 10τετραγωνικα;

Αν ειναι οντως αυτη η τιμη, τοτε....δεν πρεπει να με εκλεψαν! (ενα αλλο θεμα που με απασχολει). Γιατι πληρωσα, για το πανελ, εργατικα για 2 ημερες 2 ατομα, μαζεμα μπαζων στο τελος απο 3ο ατομο και οτι εξτρα (αφρος παντου μεταξυ σκεπης και πανελ, καθως και τσιμεντο μεταξυ σκεπης και πανελ), ολα μου πηγαν στα 900 ευρω.

Αν ειναι οπως τα λες, ακουγεται λογικη τιμη.

Βεβαια, δεν ξερω πχ αν εφτιαχνα κεραμοσκεπη ποσο θα πηγαινε. Και δεν ξερω αν για τα ιδια χρηματα, θα μπορουσε να γινει κατι αλλο, καλυτερο (αλλα οπως ειπαμε πολλες φορες, υπαρχει υποκειμενικοτητα σε αυτο....debate αποψεων). Ή, αν θα μπορουσε να δωσω πολυ λιγοτερα σε αλλη λυση, οταν μιλαμε για κατι καινουργιο-αντικατασταση και οχι για ξερη επισκευη κεραμιδιων εκει που ειχε θεμα(προφανως η επισκευη θα ηταν η φτηνοτερη δυνατη λυση).

Εσυ τι λες;

Τα ίδια περίπου χρήματα βγαίνει είτε βάλεις κεραμίδια, είτε πάνελ. Οι τιμες πάνε ανά τετραγωνικο. Τα λεφτά που σου πήραν είναι απόλυτα λογικά. 

Το πάνελ είναι πιο ακριβό στην αγορά αλλά πιο εύκολο στην τοποθέτηση. 

Αν έχει κάποιος τεχνική αντίληψη και γενικά δεν είναι περίεργη κατασκευή, τότε μπορείς να κάνεις συντήρηση αλλά και κατασκευή μόνος σου. 

Ο μάστορας όμως, χρεώνει με το τετραγωνικο. Και όσο πιο λίγα τετραγωνικά, αυξάνεται το κόστος

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου, καθως μονο λιγες βδομαδες εχω με τη νεα σκεπη με πανελ αντι της παλαιας με κεραμιδια,
και ακομη οι ζεστες δεν εσφιξαν,
αλλα νομιζω οτι το κλιμακοστασιο ειναι πολυ δροσεροτερο απο παλια.

Δημοσ.

Διαφορές δεν είδα από την αλλαγή κεραμίδι σε πάνελ σε θεματα θερμοκρασίας. Το καλό είναι ότι το βράδυ το πάνελ αποβάλλει πιο γρήγορα τη θερμοκρασία. Αν εχεις βάλει και 5αρι σίγουρα θα εχεις καλές αποδόσεις σε ζέστη η κρύο.

Στο μονο που ειχα πρόβλημα ειναι στις επαφές με τον τοίχο μου περνούσε λιγα νερά οταν εβρεχε και φυσούσε. Το αντιμετώπισα με μονωτικό ταρατσων το οποίο ανεβαίνω και φρεσκάρω καθε 2-3 χρόνια στις γωνίες που το πάνελ εχει επαφή με τοίχο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου, καθως μονο λιγες βδομαδες εχω με τη νεα σκεπη με πανελ αντι της παλαιας με κεραμιδια,
και ακομη οι ζεστες δεν εσφιξαν,

Πριν είχες αφρό/μόνωση;

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Mpiftekis said:

Πριν είχες αφρό/μόνωση;

Σκετο κεραμιδι. Το οποιο δεν εκλεινε και καλα περιφερειακα στον τοιχο. Με καδρονια και συρματα. Αερηδες και σκονες εμπαιναν παντα, προσφατα και σταγονες βροχης.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, mindreader είπε

Σκετο κεραμιδι. Το οποιο δεν εκλεινε και καλα περιφερειακα στον τοιχο. Με καδρονια και συρματα. Αερηδες και σκονες εμπαιναν παντα, προσφατα και σταγονες βροχης.

Ε, προφανώς, μόνο και μόνο από αυτό θα δεις τεράστια διαφορά. ;)

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, mindreader είπε

Αν ηταν σκέτο σίγουρα θα δεις διαφορά και μεγαλη μάλιστα. Το σκέτο κραταει ολη τη θερμοκρασία και την εκπέμπει προς τα μεσα.

Τωρα το 900 δεν το λες φτηνό αλλα η δουλειά ηταν ενα μερεμετι και αυτά πληρώνονται πιο πανω το τετραγωνικό από οτι θα σου κοστιζε το τετραγωνικό μια σκεπή 60-70-80 τετραγωνικών. Παντως να ξέρεις ενα καλό πάνελ για σκεπή σήμερα θα φτάνει και  τα 25 ευρω το τετραγωνικό ειδικα αν εχει και σχεδιο κεραμιδιου.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mindreader είπε

Αν δεν έχεις  από μέσα ψευδοροφή η πέτσωμα με σανίδες  και ανάλογα με το ποσο μεγάλες επιφάνειες της μέσα πλευράς του πάνελ  βαίνουν εξω από τους τοίχους θα έχεις και τις αντιστοχες θερμογεφυρες 

Δημοσ.

Αν υπάρχει καλός κεραμοσκεπατζης δυτικά μου τον προτείνετε. Αν είναι και σε πμ για να.μην θεωρηθεί διαφήμιση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@tzotzo Στα μέρη σου έχει τον Αδάμ (εκεί, δίπλα στα LIDL, ξέρεις 😉).

Ξέρω και στο Μενίδι, αυτοί όμως (που γράφω παραπάνω) έχουν πολύ καλό feedback.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
46 minutes ago, MauroPaltoudias said:

@tzotzo Στα μέρη σου έχει τον Αδάμ (εκεί, δίπλα στα LIDL, ξέρεις 😉).

Ξέρω και στο Μενίδι, αυτοί όμως (που γράφω παραπάνω) έχουν πολύ καλό feedback.

Θα τους πληρώσω με καρδις. 70 καρδις το τετραγωνικό.

Δημοσ.
Just now, tzotzo said:

Θα τους πληρώσω με καρδις. 70 καρδις το τετραγωνικό.

Spoiler

(Ψιτ, και Alfredo. Μην φανεί ότι μεροληπτούμε και κάνουμε διαφήμιση 🤭)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...